שאלה לגבי הסידור של הרמקולים בחדר.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אז ככה. סה"כ יש לי שלושה רמקולים קטנים של JBL. עוד 2 גדולים של AKAI וסאבוופר שבה כחלק מהחבילה של הרמקולים של ה JBL.

כל הרמקולים האלו מתחברים למגבר פיונר VSX-329 (אני יודע שהוא נורא פשוט אבל אני לא צריך יותר)

עכשיו השאלה היא, האם הם מסודרים כמו שצריך בחדר? (פשוט לא מצאתי אף מקום אחר בחדר להשים את הרמקולי סראונד)

ועוד שאלה אם כבר אני פותח שרשור. יש למישהו רעיון מה אני יכול לעשות עם עוד 2 רמקולי JBL שנשארו לי?
(בגדול מה שקרה זה שקיבלתי במתנה מערכת של 5.1 של JBL וגם את הרסיבר, הרמקולים הגדולים היו לי עוד מלפני שקיבלתי את המערכת הזו וחשבתי שעדיף להשאיר אותם ולהשים את ה 2 קטנים בצד מאשר אותם בצד.. ושומעים מהם סבבה (אין לי שמיעה אבסולוטית או משהו בסגנון אבל לדעתי שומעים מהם בסדר גמור) ).

תמונה של המערכת :

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1904
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #2 

הרמקולים הנוספים יכולים לשמש לאטמוס עם רסיבר מתאים.

לגבי הסידור, הרמקולים מאונכים אחד לשני, שזה מוזר לגמרי ורחוק מאידיאלי. למה הם שם מלכתחילה? אתה חייב שהמסכים יהיו ביניהם?

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

yonyz כתב:הרמקולים הנוספים יכולים לשמש לאטמוס עם רסיבר מתאים.

לגבי הסידור, הרמקולים מאונכים אחד לשני, שזה מוזר לגמרי ורחוק מאידיאלי. למה הם שם מלכתחילה? אתה חייב שהמסכים יהיו ביניהם?
...
·

אמ אני לא יודע מה זה אומר אטמוס (אני דיי בור בכל נושא האודיו, וחיפוש מהיר בגוגל לא נתן לי תשובה לזה גם אז אשמח שתסביר לי בקצרה)

לגבי הדבר השני שאמרת, כמו שאמרתי אני לא הכי מבין באודיו הסיבה שהרמקולים יושבים בצורה כזאת שהמסכים בניהם זה סתם כי זה היה נראה לי בעין שזה בסדר ככה, אם אתה אומר שזה רחוק מאידיאלי אני אשמח שתיתן לי עצות איך לסדר את הרמקולים בצורה אחרת אולי. (אם צריך אני אוכל לנסות לעשות צילום של כל החדר)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #4 

@ShmuelCohen
·לא הבנתי, למה יש לך גם שני זוגות רמקולים גדולים וגם 3 סטליטים וכולם מקדימה. איך הכל מחובר ואיך זה מוגדר?
מה השימוש? איך אתה מחובר למחשב? מה התוכן?

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

BUGY כתב:@ShmuelCohen
·לא הבנתי, למה יש לך גם שני זוגות רמקולים גדולים וגם 3 סטליטים וכולם מקדימה. איך הכל מחובר ואיך זה מוגדר?
מה השימוש? איך אתה מחובר למחשב? מה התוכן?
...
·

אוקיי, אז ככה.

היו לי את ה 2 גדולים מתמיד וקיבלתי מערכת של 5.1 (הקטנים) , מתוך ה 5 קטנים חיברתי רק 3 ועוד ה 2 גדולים שהיו לי.

ה 2 גדולים מוגדרים כ FRONT , ה 2 קטנים מתחתם מוגדרים כ surround והאמצעי מוגדר כ center.
מתחת לשידה נמצא הסאב.

הכל מחובר למגבר והמגבר מתחבר לטלוויזיה ולמחשב (יצאת OUT לטלוויזיה וכניסת IN מהמחשב).

שימוש, בגדול לא הכי רציני (כמו שאמרתי קיבלתי במתנה לא חיפשתי במיוחד כי אני חובב מוזיקה גדולה או משהו בסגנון), שירים פה ושם סרטים וסדרות.

ואמרתי אם כבר יש לי מערכת אז לפחות שתיהיה מסודרת כמו שצריך.

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אוי ואבוי, הרמקולים שמתחת לקדמיים מוגדרים כסראונד?! נו נו נו...

ככה נראה סטאפ 5.1 נורמלי:
[img2=1280x720]https://i.ytimg.com/vi/bz0yb7Fwd88/maxresdefault.jpg[/img2]

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

בגדול, הסידור בתמונה הנ"ל צריך להיות ביחס לטלויזיה שלך. כלומר, הטלויזיה צריכה להיות באמצע, בין הרמקולים הקדמיים וטיפה מעל או מתחת לרמקול הסנטר.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #8 

@ShmuelCohen
·לא טוב בכלל :?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #9 

@ShmuelCohen
אז אחרי ש'בילינו' לא מעט בשרשור האחר שפתחת, אנחנו שוב נפגשים...:lol:
אטמוס מוסיף ערוצי סאונד נוספים, ומיושם בד"כ ברמקולים נוספים המותקנים על התקרה, אם כי ניתן בלית ברירה, גם למקם רמקולים מקדימה, כשהם מופנים כלפי התקרה. בכל מקרה זה לא רלוונטי לרסיבר שלך, שאינו תומך באטמוס.

סראונד פרושו צליל היקפי, שסובב את הצופה. בתצורה הקיימת אצלך כרגע, אין שום סראונד, אלא ערימת רמקולים.
אתה צריך ששני רמקולים מהסט יהיו משני צדי המסך ובמרחק מה ממנו, כשהם מול ומופנים אל נקודת הישיבה ממנה אתה צופה בסרטים ורצוי שיהיו בגובה האוזניים. רמקול הסנטר מתחת למסך, ואם זה נמוך מדי אפשר גם מעליו, כשהוא ממורכז ביחס למסך ולשני הרמקולים הקדמיים.
שני רמקולים נוספים מאחורי נקודת הצפייה, במקרה שלך כנראה הקיר הנגדי למסכי המחשב. התרשים שהעלה כאן אחד החברים מראה לך בדיוק ואין מה להסתבך יותר מדי.

רצוי ששלושת הרמקולים הקדמיים יהיו מאותו סט, כדי לשמור על במה אחידה ומאוזנת, עם אותו גוון צליל. לאחוריים אתה יכול לשים שניים מסט הסאטלטיים, או את שני הגדולים, אם הם נשמעים לך מספיק טוב. אם אתה תולה על הקיר האחורי, כנראה שיהיה עדיף להשתמש בסאטליטיים הקטנים (יותר אסטטיים).

אל תשכח לקבוע בהגדרות הרסיבר את המרחק של כל רמקול מנקודת הצפייה ולעשות כיול בסיסי, כפי שהוסבר בשרשור האחר.

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

היי לכולם ! תודה על התשובות (ו lee כן שוב נפגשים חחח)

הבנתי מה שרשמתם אני מבין שכבר שמתם לב לפי איך שסידרתי את הרמקולים עד עכשיו שבאמת אין לי שום ידע ובאתי להשכיל מאנשים בעלי ידע ונסיון בתחום.

אני שכחתי אולי לפרט שמעל המסכי מחשב יש לי מסך טלוויזיה 42' (שבו כמובן אני רואה את הסרטים והסדרות)

ואני אוסיף כאן 3 תמונות מזוויות שונות בחדר כדי שתראו את החדר בכללי ואולי תייעצו לי לאן להעביר כל רמקול ( כמובן שחשוב לי שזה יראה כמה שיותר אסטטי ויפה ולא מסורבל ומבולגן.) ( התמונה הראשונה זה כשאני עומד על המיטה, (סתם אני אומר שתדעו מאיפה אני צופה בסרטים) והתמונה שאחריה היא כשאני שוכב במיטה, ככה בדרך כלל אני רואה את הסרטים בחדר)

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אתה צריך לכייון את שני הרמקולים לכיוון המיטה. כדי לעשות זאת, תצטרך להוריד אותם מהקיר ולהניחם על השולחן (מומלץ לשים משטח גמיש אבל צפוף כלשהו מתחת לרמקולים). תנתק את הרמקול סטלייט שמוגדר כנסטר, כי אין מצב שהוא יעמוד ב"סטנדרטים" של שני הגדולים שבצדדים וזה רק יפגע בבמה הקדמית.

לא הסברת מה אנחנו רואים בתמונה השלישית. בכל מקרה, שים לב איפה הראש שלך נמצא כשאתה צופה מהמיטה, ותתקין 2 סטלייטים בצדדים, נגיד במרחק של מטר וחצי מהראש כל אחד. הרמקולים הקדמיים צריכים להיות בגובה האוזניים, אבל הסראונד צריכים להיות כ-60 ס"מ מעל הראש שלך.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

@ShmuelCohen
סידור החדר שלך כרגע לפי התמונות, די בעייתי. לא רק שמסך הטלויזיה צדי וגבוה מאוד ביחס למיטה ממנה אתה צופה (לא נתפס לך הצוואר לצפות עקום/באלכסון)?), הוא גם תלוי במפגש בין קירות ובקרבת חלון, מה שלא מותיר לך יותר מדי מקום לתמרון. אם נניח היה באפשרותך לתלות אותו במקום יחידת המדפים שמעל השולחן, היה לך הרבה יותר נכון ופשוט מבחינת מיקומי הרמקולים, ולדעתי גם הרבה יותר נוח לצפות.
בניגוד למה שכתב yonyz, לא הייתי מוריד את שני הרמקולים הגדולים אל השולחן, כי כך אתה מצמצם את משטח העבודה שלך. בטח שלא הייתי מוותר על הסנטר. הייתי מוציא את שני הרמקולים הגדולים לגמרי מהמשוואה. בכל זאת מדובר ברמקולים של AKAI, וכנראה שזה לא כזה הפסד, אם בכלל.

הייתי ממקם רמקול סאטליט אחד מימין למסך, עד כמה שניתן צמוד למסגרת החלון (להתקין מימין לחלון עצמו יהיה כבר קרוב מדי למיטה ולרמקולים האחוריים). את הסאטליט השני משמאל המסך, ובאותו מרחק מהמסך שהתקנת את הראשון. כמובן שהיה רצוי במצב רגיל להתקין אותם במרכז גובה המסך, אבל זה יהיה גבוה מדי. לדעתי הכי טוב יהיה קצת נמוך ממרכז גובה החלון, אלא אם כן תחליט להוריד מעט את המסך.

אם השארת את המסך בגובה העכשווי, ומיקמת את הקדמיים במרכז גובה החלון, מקם את הסנטר במרכז ביניהם ובאותו גובה. לחילופין, כדי לקבל במה קדמית רחבה יותר, אתה יכול למקם את הימני על השולחן באזור בו נמצא כרגע הרסיבר, את השמאלי על השולחן מתחת ליחידת המדפים התלויה, ואת הסנטר על השולחן ביניהם, כמה שיותר מקביל למרכז מסך הטלויזיה.

את הסאטליטיים האחוריים תתלה על הקיר, אחד בכל צד של המיטה, במרחק שווה מהנקודה בה אתה נוהג לשבת ובגובה של כ-120-160 ס"מ, כשהם מוטים מעט מטה ובזווית כלפי נקודת ההאזנה.

מבחינת הסאב, המיקום שלו בד"כ יותר סלחני. אתה יכול לנסות למקם אותו בכמה נקודות שונות ולבדוק אם יש הבדל.

אגב, הרמקולים של JBL הם Cinema 510?
אם כן, יש לי בדיוק את הסטאפ הזה של הרמקולים והרסיבר הזה, בחדר שינה (לא כמערכת ראשית). בשביל חדר-שינה הם טובים די והותר, במיוחד לאור מחיר הבדיחה בו הם נקנו (בדיוטי פרי): 1500 ש"ח לכל הסט (רמקולים+רסיבר)... :wink:

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

Lee כתב:@ShmuelCohen
סידור החדר שלך כרגע לפי התמונות, די בעייתי. לא רק שמסך הטלויזיה צדי וגבוה מאוד ביחס למיטה ממנה אתה צופה (לא נתפס לך הצוואר לצפות עקום/באלכסון)?), הוא גם תלוי במפגש בין קירות ובקרבת חלון, מה שלא מותיר לך יותר מדי מקום לתמרון. אם נניח היה באפשרותך לתלות אותו במקום יחידת המדפים שמעל השולחן, היה לך הרבה יותר נכון ופשוט מבחינת מיקומי הרמקולים, ולדעתי גם הרבה יותר נוח לצפות.
בניגוד למה שכתב yonyz, לא הייתי מוריד את שני הרמקולים הגדולים אל השולחן, כי כך אתה מצמצם את משטח העבודה שלך. בטח שלא הייתי מוותר על הסנטר. הייתי מוציא את שני הרמקולים הגדולים לגמרי מהמשוואה. בכל זאת מדובר ברמקולים של AKAI, וכנראה שזה לא כזה הפסד, אם בכלל.

הייתי ממקם רמקול סאטליט אחד מימין למסך, עד כמה שניתן צמוד למסגרת החלון (להתקין מימין לחלון עצמו יהיה כבר קרוב מדי למיטה ולרמקולים האחוריים). את הסאטליט השני משמאל המסך, ובאותו מרחק מהמסך שהתקנת את הראשון. כמובן שהיה רצוי במצב רגיל להתקין אותם במרכז גובה המסך, אבל זה יהיה גבוה מדי. לדעתי הכי טוב יהיה קצת נמוך ממרכז גובה החלון, אלא אם כן תחליט להוריד מעט את המסך.

אם השארת את המסך בגובה העכשווי, ומיקמת את הקדמיים במרכז גובה החלון, מקם את הסנטר במרכז ביניהם ובאותו גובה. לחילופין, כדי לקבל במה קדמית רחבה יותר, אתה יכול למקם את הימני על השולחן באזור בו נמצא כרגע הרסיבר, את השמאלי על השולחן מתחת ליחידת המדפים התלויה, ואת הסנטר על השולחן ביניהם, כמה שיותר מקביל למרכז מסך הטלויזיה.

את הסאטליטיים האחוריים תתלה על הקיר, אחד בכל צד של המיטה, במרחק שווה מהנקודה בה אתה נוהג לשבת ובגובה של כ-120-160 ס"מ, כשהם מוטים מעט מטה ובזווית כלפי נקודת ההאזנה.

מבחינת הסאב, המיקום שלו בד"כ יותר סלחני. אתה יכול לנסות למקם אותו בכמה נקודות שונות ולבדוק אם יש הבדל.

אגב, הרמקולים של JBL הם Cinema 510?
אם כן, יש לי בדיוק את הסטאפ הזה של הרמקולים והרסיבר הזה, בחדר שינה (לא כמערכת ראשית). בשביל חדר-שינה הם טובים די והותר, במיוחד לאור מחיר הבדיחה בו הם נקנו (בדיוטי פרי): 1500 ש"ח לכל הסט (רמקולים+רסיבר)... :wink:
...
כן גם אני אותו מבצע בדיוק (רסיבר+רמקולים - 400$ ) .

לגבי המסך טלוויזיה אולי הייתי צריך לציין אבל הוא מתכוונן אז הוא יכול להיצמד לקיר של החלון ולחילופין לקיר הסמוך אליו , לעלות טיפה למעלה טיפה למטה אבל בגדול אני משאיר אותו בדיוק כמו שהוא שאני רואה סרלים.(האמת שדווקא נוח לי כי אני יושב קצת באלכסון אז זה מתאים לי הזווית)

אגב, רציתי לדעת אם אני משאיר את המצב כמו שהוא לבנתיים (כי אני צריך לזה קצת זמן לכל הסידורים האלו) חשבתי פשוט במקום להשים את ה 2 רמקולים הקטנים בצורה אנכית לגדולים , להעביר אותם למתחת למסכים ואת הסנטר בניהם. (אני מודע שזה עדיין לא נקרא סראונד) ואולי להגדיר אותם ברסיבר כמשהו אחר?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

ShmuelCohen כתב:
...
...
אגב, רציתי לדעת אם אני משאיר את המצב כמו שהוא לבנתיים (כי אני צריך לזה קצת זמן לכל הסידורים האלו) חשבתי פשוט במקום להשים את ה 2 רמקולים הקטנים בצורה אנכית לגדולים , להעביר אותם למתחת למסכים ואת הסנטר בניהם. (אני מודע שזה עדיין לא נקרא סראונד) ואולי להגדיר אותם ברסיבר כמשהו אחר?
...
אם תשים את שני הקדמיים והסנטר מצופפים מתחת למסכי המחשב (אני מניח שלזה התכוונת), שוב קיבלת ערימת רמקולים ולא עשית בזה כלום. אתה חייב לפתוח ביניהם מרחק, כדי שגם תוכל להבחין בצלילים היוצאים מכל אחד מהם, ולא שהכל יגיע מאותה נקודה. לכן הצעתי קודם למקם את השמאלי פחות או יותר מתחת למתקן המדפים התלוי ואת הימני פחות או יותר היכן שהרסיבר, כשהסנטר במרכז, ביניהם. כך לפחות יתאפשר מעט 'מרווח נשימה' לכל אחד מהרמקולים היוצרים את הבמה הקדמית.
גם להשאיר מקדימה את שני הרמקולים המיועדים להיות האחוריים, יחד עם הרמקולים הקדמיים, זה לא לעניין. אם אתה לא מתכוון להעביר אחורה שני רמקולים, כבר עדיף שתנתק אותם ותסתפק בשלושת הקדמיים...

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

Lee כתב:

...
...
אם תשים את שני הקדמיים והסנטר מצופפים מתחת למסכי המחשב (אני מניח שלזה התכוונת), שוב קיבלת ערימת רמקולים ולא עשית בזה כלום. אתה חייב לפתוח ביניהם מרחק, כדי שגם תוכל להבחין בצלילים היוצאים מכל אחד מהם, ולא שהכל יגיע מאותה נקודה. לכן הצעתי קודם למקם את השמאלי פחות או יותר מתחת למתקן המדפים התלוי ואת הימני פחות או יותר היכן שהרסיבר, כשהסנטר במרכז, ביניהם. כך לפחות יתאפשר מעט 'מרווח נשימה' לכל אחד מהרמקולים היוצרים את הבמה הקדמית.
גם להשאיר מקדימה את שני הרמקולים המיועדים להיות האחוריים, יחד עם הרמקולים הקדמיים, זה לא לעניין. אם אתה לא מתכוון להעביר אחורה שני רמקולים, כבר עדיף שתנתק אותם ותסתפק בשלושת הקדמיים...
...
טוב תשמע אני חייב להודות שבהתחלה חשבתי לעצמי "כמה כבר זה ישנה להזיז אותם עוד מטר מטר וחצי לצדדים" אבל עשיתי כמו שאמרת והזזתי אותם (אחד שמתי ממש באמצע של החלון עצמו (על התריס) ואת השני בפינה השמאלית על המדף הראשון של השידה)
הורדתי לרגע קובץ 5.1 של דולבי דיגיטל לבדיקת סראונד (השתמשתי בנגן שהמלצת POTPLAYER) וזה היה מדהים לא חשבתי שיהיה כזה הבדל רק עכשיו הבנתי את הכוונה לסראונד (בהתחלה חשבתי שפשוט כל רמקול מוציא אותו אודיו וזה נחמד לשמוע מסביבך הכל, לא הבנתי שכל רמקול מוציא צליל שונה לפי הסרטון).

אז הוספתי שוב תמונה של החדר הרמקול הקטן העברתי לקומה הראשונה של השידה והשני נמצא בחלון (כמובן שזה היה רק לצורך הבדיקה..). ורציתי את חוות דעתך שוב. (אם זה לדעתך כבר סידור סבבה אני יכול להעביר את הרמקול שעל החלון ממש לקיר שמתחת לחלון ואולי זה יהיה בסדר כבר , או לחילופין לקיר שמצד ימין לחלון. (וכמובן שנשאר לי עוד לעשות כיול לרמקולים, אבל אני מחכה קודם שהם יהיו מסודרים כמו שצריך)

בנוסף , רציתי לשאול אותך שאלה אם כבר אנחנו מדברים כאן ויש לך אותה מערכת בדיוק, יש את המודים בשלט ,בשורה שיש AUTO/Direct ,STEERO, ALC/Standart וכ'ו , אני נמצא על Auto direct ובחרתי באפשרות של Auto Surround , זה בסדר ?

ושוב תודה רבה על כל התשובות המפורטות והעזרה שאתה נותן לי כאן.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

לשים רמקול על אדן החלון, את זה באמת עוד לא ראיתי... :wink:
זה לא רק שאתה מסתכן בהפלה שלו כל פעם שתיגש לפתוח/לסגור את החלון. כשרמקול עובד הוא מייצר ויברציות, מה שלא ממש הולך טוב עם מסגרת האלומיניום של החלון. תבדוק אפילו אפשרות להתקין אותו על סטנד (שעומד על הרצפה), כך לא תהיה מוגבל במיקום, גם לא מבחינת הגובה.
את השמאלי נראה לי שכדאי שתקרב מעט לכיוון המסך, כדי שהוא יהיה במרחק דומה לזה של הימני מהמסך.

בכלל, רסיבר מתחת לחלון פתוח זה לא רעיון טוב. מעט מים שיכנסו מהחלון, יכולים להיכנס דרך פתחי האיוורור של הרסיבר ולקצר אותו.
הייתי מניח אותו על השידה מתחת למדפים התלויים, שם את הרמקול השמאלי משמאלו (על השידה התחתונה, לא על המדף) ואת הרמקול הימני מניח היכן שהרסיבר כעת.

לגבי הכפתורים בשלט: אתה יכול להשאיר על Auto Srround.
Stereo, Direct, Pure Direct - לא רלוונטים לפסקול רב-ערוצי בסרטים.
ALC/Standart - מאפשר מעבר בין מצבי DSP (הדמיית צליל היקפי מלאכותית, כשפסקול המקור אינו רב-ערוצי). אצלי עומד קבוע על מצב NEO:6 Cinema, כדי שלעתים רחוקות, כשאני צופה באיזה סרט באחד מערוצי "הוט", תהיה תחושה מינימלית של סאונד היקפי (בהוט כמעט כל הערוצים משדרים סאונד דו-ערוצי בלבד. בכל מקרה, אל תצפה מהפונקציה הזו ליותר מדי).
כשמעבירים לערוץ 13 בהוט (בין הבודדים שמשודר עם DD רב-ערוצי), החיווי משתנה אוטומטית ל-Dolby Digital. אם יש לך הוט, ממליץ לך לעשות את הבדיקה של מעבר בין הערוצים, כדי לוודא שחיברת והגדרת נכון, ומתקבל DD בערוצים בהם הוא קיים.

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

Lee כתב:לשים רמקול על אדן החלון, את זה באמת עוד לא ראיתי... :wink:
זה לא רק שאתה מסתכן בהפלה שלו כל פעם שתיגש לפתוח/לסגור את החלון. כשרמקול עובד הוא מייצר ויברציות, מה שלא ממש הולך טוב עם מסגרת האלומיניום של החלון. תבדוק אפילו אפשרות להתקין אותו על סטנד (שעומד על הרצפה), כך לא תהיה מוגבל במיקום, גם לא מבחינת הגובה.
את השמאלי נראה לי שכדאי שתקרב מעט לכיוון המסך, כדי שהוא יהיה במרחק דומה לזה של הימני מהמסך.

בכלל, רסיבר מתחת לחלון פתוח זה לא רעיון טוב. מעט מים שיכנסו מהחלון, יכולים להיכנס דרך פתחי האיוורור של הרסיבר ולקצר אותו.
הייתי מניח אותו על השידה מתחת למדפים התלויים, שם את הרמקול השמאלי משמאלו (על השידה התחתונה, לא על המדף) ואת הרמקול הימני מניח היכן שהרסיבר כעת.

לגבי הכפתורים בשלט: אתה יכול להשאיר על Auto Srround.
Stereo, Direct, Pure Direct - לא רלוונטים לפסקול רב-ערוצי בסרטים.
ALC/Standart - מאפשר מעבר בין מצבי DSP (הדמיית צליל היקפי מלאכותית, כשפסקול המקור אינו רב-ערוצי). אצלי עומד קבוע על מצב NEO:6 Cinema, כדי שלעתים רחוקות, כשאני צופה באיזה סרט באחד מערוצי "הוט", תהיה תחושה מינימלית של סאונד היקפי (בהוט כמעט כל הערוצים משדרים סאונד דו-ערוצי בלבד. בכל מקרה, אל תצפה מהפונקציה הזו ליותר מדי).
כשמעבירים לערוץ 13 בהוט (בין הבודדים שמשודר עם DD רב-ערוצי), החיווי משתנה אוטומטית ל-Dolby Digital. אם יש לך הוט, ממליץ לך לעשות את הבדיקה של מעבר בין הערוצים, כדי לוודא שחיברת והגדרת נכון, ומתקבל DD בערוצים בהם הוא קיים.
...
כמו שאמרתי העניין של הרמקול על החלון היה רק כדי ליצור לי (לאותו רגע בלבד) מצב של סראונד טוב, כדי לראות את ההבדל)

אמ תשמע לגבי המיקום של הרסיבר מבחינת המים אין בעיה כי יש לי שכבה כזאת מעל החלון שיוצרת מצב שבחיים מים לא יכולים לחדור (וזה קצת סיפור עכשיו להעביר את המגבר כי כל הכבלים שלו וזה עוברים דרך הקיר (לטלוויזיה וזה..).

השאלה היא רק לגבי המיקום של 2 הרמקולים הקטנים של הסראונד. איפה אתה חושב שכדאי לי להשים את השמאלי?
(אתה אומר שכדאי להעביר אותו מהמדף הראשון איפה ששמתי עכשיו את השידה ללא המדפים, אבל עכשיו שהוא על המדף הראשון הוא בדיוק בגובה של האוזן שלי כשאני יושב על המחשב, זה לא עדיף ככה?)

הרעיון של הסטנד דווקא יכול להיות נחמד אבל ראיתי שסטנד לרמקול עולה בסביבות ה 300-400 שקל וחבל לי להשקיע מחיר כזה על רמקול שעלה לי (בממוצע) איזה 150 שקל.
מה אתה אומר על לעשות חור בדיוק באמצע של החלון (בקיר מתחת לחלון הכוונה) ושם להשים את הרמקול? (או שאולי עדיף לעשות חור מצד ימין לחלון ושם להשים אותו? ) , אני יכול בנוסף לחור לקנות איזה מעמד שמוצמד לקיר שמאפשר לי לכוון את הרמקול בצורה סיבובית לאיזה כיוון שארצה, דבר כזה עולה סביבות ה 40-50 שקל באייבי.

אם המיקומים שאמרתי לא נראים לך, אשמח לרעיון על מיקומים אחרים שיתאימו (רק אם אפשר מבלי להזיז את הרסיבר כי כמו שאמרתי זה סיבוך עכשיו, אבל אם תגיד שזה הפתרון הכי אידיאלי ושום דבר לא משתווה לו אני אנסה להגיע גם לפתרון להזיז אותו מבלי להסתבך יותר מידי)

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

הכי טוב היה להוציא את יחידת המדפים התלויה, ולתלות במקומה על אותו קיר את מסך הטלויזה (במקביל למיטה) כשמשני צידיו הרמקולים הקדמיים ומתחתיו הסנטר, ואת שני הרמקולים האחוריים משני צדי המיטה/נקודת הישיבה. כך גם היית יכול לשבת בצורה נורמלית ולא באלכסון, וגם היה לך מרחב של קיר שלם לתמרן בו עם הרמקולים. אבל אני מבין שזה לא בר ביצוע מבחינתך, לפחות לא בשלב זה...

במידה והרמקול השמאלי נמצא בגובה האוזניים כשהוא על המדף, תשאיר אותו שם, רק תצטרך לקרב אותו מעט אל המרכז, כדי שיהיה במרחק פחות או יותר דומה, למרחק הרמקול הימני ממרכז המסך. לגבי הרמקול הימני- זו די בעייה, בגלל החלון שמפריע שם. אם תמקם אותו מצד ימין של החלון, הוא כבר יהיה קרוב מדי לאחוריים. אם תמקם מתחת לחלון, הוא יהיה נמוך מדי (לפחות עפ"י הצילום) ולא בגובה זהה לשמאלי. האפשרות היחידה שנותרה, לדעתי, היא למקם אותו כמה שיותר צמוד למסגרת השמאלית של החלון ובאותו גובה של הרמקול השמאלי, אבל תצטרך לתלות אותו על מתקן סיבובי ולא רק על בורג, כי צריך לתת לו הטייה ימינה, לכיוון מרכז נקודת הצפייה.

אגב, את האחוריים כבר תלית?

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

Lee כתב:הכי טוב היה להוציא את יחידת המדפים התלויה, ולתלות במקומה על אותו קיר את מסך הטלויזה (במקביל למיטה) כשמשני צידיו הרמקולים הקדמיים ומתחתיו הסנטר, ואת שני הרמקולים האחוריים משני צדי המיטה/נקודת הישיבה. כך גם היית יכול לשבת בצורה נורמלית ולא באלכסון, וגם היה לך מרחב של קיר שלם לתמרן בו עם הרמקולים. אבל אני מבין שזה לא בר ביצוע מבחינתך, לפחות לא בשלב זה...

במידה והרמקול השמאלי נמצא בגובה האוזניים כשהוא על המדף, תשאיר אותו שם, רק תצטרך לקרב אותו מעט אל המרכז, כדי שיהיה במרחק פחות או יותר דומה, למרחק הרמקול הימני ממרכז המסך. לגבי הרמקול הימני- זו די בעייה, בגלל החלון שמפריע שם. אם תמקם אותו מצד ימין של החלון, הוא כבר יהיה קרוב מדי לאחוריים. אם תמקם מתחת לחלון, הוא יהיה נמוך מדי (לפחות עפ"י הצילום) ולא בגובה זהה לשמאלי. האפשרות היחידה שנותרה, לדעתי, היא למקם אותו כמה שיותר צמוד למסגרת השמאלית של החלון ובאותו גובה של הרמקול השמאלי, אבל תצטרך לתלות אותו על מתקן סיבובי ולא רק על בורג, כי צריך לתת לו הטייה ימינה, לכיוון מרכז נקודת הצפייה.

אגב, את האחוריים כבר תלית?
...
·אוקיי אז לגבי הרעיון של להעביר את היחידת מדפים שעל הקיר בתכלס, זה רעיון טוב (להעביר אותה לקיר משמאל לחלון, איפה שהטלוויזיה נמצאת.)
אני רק אגיד לך מה הבעיה בזה, המיטה שלי היא בצורת מלבן (1.15 בערך על 2 מטר) כאשר היא מכוונת לכיוון החלון.. אם אני מעביר את הטלוויזיה לקיר של היחדת מדפים כמו שאמרתי אז אני בעצם לא יכול לשכב ולראות טלוויזיה אני רק אוכל לשבת עם הגב לקיר ולהסתכל על הטלוויזיה (וזה הדבר הכי לא נוח שיש.)

בגדול אני מטה את הראש ממש ממש קצת שמאלה כשאני על המיטה עכשיו וזה סבבה לי, את האמת אני רוב הזמן על המחשב בשידה ,מידי פעם אני רואה סרטים וסדרות (לעצתך לגבי הוט, אין לי לא יס ולא הוט אני משדר תוכן רק דרך המחשב ברוב המחולט התוכן המשודר הוא איכות טובה (סראונד 5.1 , דולבי דיגיטל).

לגבי השאלה של האחוריים, על איזה אחוריים אתה מדבר? יש לי בסה"כ חמישה רמקולים, 2 הגדולים שנמצאים כבר תלויים על הקיר לייד המסכים. הסנטר הקטן שנמצא בניהם(ומתחת למסכים), ועוד 2 קטנים אחד קטן שמאלי והשני ימני (שאת השמאלי סיכמנו שאני אשים על המדף ואת הימני אני עדיין לא סגור איפה להשים)

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

אם אתה שואל איזה אחוריים, משמע לא הבנת שום דבר מהשרשור הזה.
הרמקולים האחוריים חייבים! להיות פיזית מאחורי! נקודת הצפייה.
אין טעם לכתוב שוב את אותם דברים שכבר נכתבו. פשוט תסתכל על האיור שהעלה yonyz באחת ההודעות הראשונות, ותשאף להגיע כמה שיותר קרוב לתצורה שם.
בהודעה הקודמת התכוונתי לקטנים משמאל ומימין, כרמקולים קדמיים. את הגדולים חשבתי שאתה מוציא לגמרי.
כמו כן, כמו שהוסבר לך, עדיף שהסנטר ושני הקדמיים יהיו מאותו סט, ולא ערבוביה של רמקולים מכמה סוגים.
כל סידור שאינו קרוב למה שמתואר באיור, יפגע לך קשות בחוויית הסאונד! (כמו שהקטנים הימני והשמאלי ממוקמים כרגע, הם ממש לא יכולים להחשב כאחוריים).

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”