שאלה בנוגע לצביעת בית - הצילו - האם הצבעי השתמש בצבע לא תקין?
-
benyben123
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 178
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
שלום לכם.
תמיד אני מקבל תשובות נפלאות בפורום זה, ולכן רציתי לשאול ולהתייעץ.
בבית הורי (בן 20 שנה), נעשתה עבודת צבע איכותית מאוד (שפכטל מלא בעל מספר שכבות - או איך שלא מכנים זאת). הבית נצבע במקור בצבע שמנת על ידי צבעי שנחשב למומחה (וכך גם היה המחיר). הצבע - אם אני מבין נכון - הינו צבע שמן. הקיר הרגיש ממש כמו גומי כמעט (אני מנסה לתאר את ההרגשה כאשר מעבירים את היד על המרקם).
השבוע הוזמן צבעי לבית, והחל לצבוע את הבית בלבן (הורי מאסו בצבע השמנת). לאחר יומיים של עבודה, שמנו לב (כאשר אורות הספוט מאירים בלילה את הבית), שהמרקם (טקסטורה) של הקיר השתנתנה מאוד. מעבר של היד על הקיר הדהימה אותנו - הקיר מרגיש מחוספס. פנסי הספוט מוציאים מהקיר את הגבשושיות וניתן לומר - אין מה להשוות.
השאלה שלנו היא כזאת - מה בדיוק עשה הצבעי? האם השתמש בצבע זול? או שלמעשה השתמש בצבע אשר לא מתאים לקיר?
אשמח מאוד (!) לשמוע את דעתכם.
על פי הצורך, אצרף תמונות.
תודה!!!
[img2=720x1280]http://i.imgur.com/qiKgIyq.jpg[/img2]
תמיד אני מקבל תשובות נפלאות בפורום זה, ולכן רציתי לשאול ולהתייעץ.
בבית הורי (בן 20 שנה), נעשתה עבודת צבע איכותית מאוד (שפכטל מלא בעל מספר שכבות - או איך שלא מכנים זאת). הבית נצבע במקור בצבע שמנת על ידי צבעי שנחשב למומחה (וכך גם היה המחיר). הצבע - אם אני מבין נכון - הינו צבע שמן. הקיר הרגיש ממש כמו גומי כמעט (אני מנסה לתאר את ההרגשה כאשר מעבירים את היד על המרקם).
השבוע הוזמן צבעי לבית, והחל לצבוע את הבית בלבן (הורי מאסו בצבע השמנת). לאחר יומיים של עבודה, שמנו לב (כאשר אורות הספוט מאירים בלילה את הבית), שהמרקם (טקסטורה) של הקיר השתנתנה מאוד. מעבר של היד על הקיר הדהימה אותנו - הקיר מרגיש מחוספס. פנסי הספוט מוציאים מהקיר את הגבשושיות וניתן לומר - אין מה להשוות.
השאלה שלנו היא כזאת - מה בדיוק עשה הצבעי? האם השתמש בצבע זול? או שלמעשה השתמש בצבע אשר לא מתאים לקיר?
אשמח מאוד (!) לשמוע את דעתכם.
על פי הצורך, אצרף תמונות.
תודה!!!
[img2=720x1280]http://i.imgur.com/qiKgIyq.jpg[/img2]
אם הוא צבע בצבע אקרילי על הצבע שמן אני מקווה שהוא שפשף לפני שצבע.
לגבי המרקם של הקיר לאחר הצביעה זה תלוי בהרבה גורמים, כמו מה היה מצב הקיר לפני, האם שפשף את הקיר או לא, באיזה רולר השתמש (צפיפות וסוג הסיבים), באיזה איכות של צבע השתמש (יש כאלה שמממש מסננים את הצבע לפני השימוש)
וחוץ מזה, צבע שמן תמיד יתן תחושה יותר חלקה מאשר אקרילי (לדעתי)
לגבי המרקם של הקיר לאחר הצביעה זה תלוי בהרבה גורמים, כמו מה היה מצב הקיר לפני, האם שפשף את הקיר או לא, באיזה רולר השתמש (צפיפות וסוג הסיבים), באיזה איכות של צבע השתמש (יש כאלה שמממש מסננים את הצבע לפני השימוש)
וחוץ מזה, צבע שמן תמיד יתן תחושה יותר חלקה מאשר אקרילי (לדעתי)
-
benyben123
-
- חבר פעיל מאוד

א. מודה לך על התשובה.
ב. לא בוצע כל שפשוף לפני הצביעה.....
ב. לא בוצע כל שפשוף לפני הצביעה.....
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לא טוב לצבוע בצבע אקרילי ישירות על צבע שמן.
חייבים קודם לשפשף את הקירות עד להורדה מלאה של הברק של השמן. אחרי זה מנקים היטב את הקירות ואז אפשר לצבוע.
נפלת על חאפר מבחינה מקצועית.
חייבים קודם לשפשף את הקירות עד להורדה מלאה של הברק של השמן. אחרי זה מנקים היטב את הקירות ואז אפשר לצבוע.
נפלת על חאפר מבחינה מקצועית.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מופתע, זה בסדר שתהיה, אם אתה צעיר, אבל לא צריך לזלזל.amira כתב:מי מראש צובע בצבע שמן
...
פעם היה מקובל הרבה יותר צביעה בצבעי שמן.
נתנו צביעה הרבה יותר טובה ועמידה לעומת אופציות אחרות.
לא תמיד היו צבעים אקריליים במבחר צבעים רחב ובמחיר שפוי.
-
benyben123
-
- חבר פעיל מאוד

-
benyben123
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון:
אני מתנצל!!! הצבע המקורי היה בצבע פוליאור!!!!!!
באמת מתנצל. בעקבות השאלות שלכם, שאלתי את הצבעי המקורי.
תודה
אני מתנצל!!! הצבע המקורי היה בצבע פוליאור!!!!!!
באמת מתנצל. בעקבות השאלות שלכם, שאלתי את הצבעי המקורי.
תודה
- amira
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- שם מלא: אמיר
- נתן תודות: 161 פעמים
- קיבל תודות: 89 פעמים
אני ממש לא מזלזל (לפחות לא התכוונתי לזלזל) אבל לא צובעים בצבעי שמן כבר לפחות 30 שנה...מזל שלא שם להם טפטים...Amir64 כתב:מופתע, זה בסדר שתהיה, אם אתה צעיר, אבל לא צריך לזלזל.......
פעם היה מקובל הרבה יותר צביעה בצבעי שמן.
נתנו צביעה הרבה יותר טובה ועמידה לעומת אופציות אחרות.
לא תמיד היו צבעים אקריליים במבחר צבעים רחב ובמחיר שפוי....
כל שהתכוונתי לאמר הוא שבעייני הצבעי שצבע בצבע שמן עשה עוול נוראי לבעלי הבית.
אגב, לצערי אני כבר לא כל כך צעיר...
אם צבעו בפוליאור אז באמת צבעו עם צבע שמן.
פעם הפוליאור היה רק על בסיס שמן. היום פוליאור יש גם על בסיס מים.
איזה צבע יש עכשיו? אקרילי?
אם זה אקרילי, אז לא בטוח שהוא יחזיק על הצבע הישן.
דרך אגב, אני זוכר שבזמן שלמדתי בית הספר היה צבוע בצבע שמן, כנראה הוא עמיד יותר בפני ילדים.
פעם הפוליאור היה רק על בסיס שמן. היום פוליאור יש גם על בסיס מים.
איזה צבע יש עכשיו? אקרילי?
אם זה אקרילי, אז לא בטוח שהוא יחזיק על הצבע הישן.
דרך אגב, אני זוכר שבזמן שלמדתי בית הספר היה צבוע בצבע שמן, כנראה הוא עמיד יותר בפני ילדים.
חברים הכל טוב והצבעי בסדר גמור פשוט לא הוגדרו ציפויות מראש . פעם היה נהוג לבצע שלייף לק על הקירות וזה אומר מספר שכבות של שפכטל וצביעה בצבע שמן זה היה נחשב לטופ שבטופ והעבודה הייתה מאוד יקרה
לעניין הצביעה על קירות רגילים הצבע האקרילי נוהג להתפרס על הקיר ולהיטמע עליו . אולם על צבע שמן זה מאוד קשה לא שזה בילתי אפשרי אבל צריך לנקות במספר פעולות
1 שיוף קל של הצבע ותיקוני שפכטל
2 חומר מקשר (בונדרול על בסיס מדללים ולא על בסיס מים)
3 צביעה עם מברשת ולא רולר
יותר מידי שכבות שפכטל עלולות לסדוק את החומר
אין כאן עבודה לא טובה פשוט הציפיות לא הוגדרו מראש היום הצבעים נוהגים לעבוד עם רולר שחלק מהרולרים גם משאיר טקסטורה קלה של קליפת תפוז תלוי באיכות הרולר תהנו מהגוון החדש בעוד שבוע לא תבחינו כבר בשינוי
לעניין הצביעה על קירות רגילים הצבע האקרילי נוהג להתפרס על הקיר ולהיטמע עליו . אולם על צבע שמן זה מאוד קשה לא שזה בילתי אפשרי אבל צריך לנקות במספר פעולות
1 שיוף קל של הצבע ותיקוני שפכטל
2 חומר מקשר (בונדרול על בסיס מדללים ולא על בסיס מים)
3 צביעה עם מברשת ולא רולר
יותר מידי שכבות שפכטל עלולות לסדוק את החומר
אין כאן עבודה לא טובה פשוט הציפיות לא הוגדרו מראש היום הצבעים נוהגים לעבוד עם רולר שחלק מהרולרים גם משאיר טקסטורה קלה של קליפת תפוז תלוי באיכות הרולר תהנו מהגוון החדש בעוד שבוע לא תבחינו כבר בשינוי
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
נדחפתי לשירשור...
יש לי חלון במקלחת,החלון צמוד לדוש ומים עפים על הקירות שמסביב לחלון,באיזה סוג צבע לצבוע את המסגרת של החלון שימנע רטיבות וקילופים?
תודה מראש
יש לי חלון במקלחת,החלון צמוד לדוש ומים עפים על הקירות שמסביב לחלון,באיזה סוג צבע לצבוע את המסגרת של החלון שימנע רטיבות וקילופים?
תודה מראש
כיף חיים.
·royla כתב:נדחפתי לשירשור...
תודה מראש...
השאלה לא ברורה.
אתה שואל באיזה צבע לצבוע את החלון או באיזה צבע לצבוע את הקירות?
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
@HT-Assaf
·
תודה
את הקירות שמים עפים עליהן
·