שלום לכולם, התייעצות כלכלית שאשמח אם תתנו את חוות דעתכם.

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
GaliaKeselman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אשמח אם יועבר לפורום הרלוונטי אם לא מתאים לפה. חדשה פה :)

אני עוסק פטור בתחום הצילום והעריכה.
כרגע אני יותר עורכת וידאו מאשר צלמת.
אנחנו ב"ה בהיריון מתקדם, בעלי החל לימודים, והייתה לנו הוצאה גדולה עכשיו על מעבר דירה (מוצרי חשמל וסלון שהסתכם ב25 אלף פחות או יותר).
מעבר לזה יש הוצאות רגילות של כל חודש כמו כולנו..
אנחנו כמובן לא נכנסים בכלל למינוסים ויש חיסכון סביר שאפשר תמיד לעבוד קשה יותר ולעלות אותו..אבל בתקופה האחרונה זו שעכשיו וזו שתהיה הוא לא יעלה בהרבה, ויישאר פחות או יותר באותו גוון- בעלי יכול לעבוד יומיים בשבוע (הוא רק התחיל ללמוד אז אני מחכה שייקלט וימצא עבודה בקרוב) ואני מרוויחה בין 6 ל-9 תלוי בהספק שלי ובעבודות הנכנסות.

הצילום אמור כמובן לעלות את הסכום שאני מרוויחה ולתת לי כמובן יותר סיפוק ועניין (ברור שאחרי ההיריון זה יהיה קשה יותר ואולי פחות אפשרי..)

ההשקעה היא 10000 שח..חילוק לתשלומים זה אפשרי אבל אנחנו דוגלים לא להתנהל עם תשלומים כיוון שזה פשוט מציק מאוד. אלא עם תקציבים ידועים מראש..

מה אתם מציעים?
להמשיך לחכות לנסות לחסוך מה שאפשר, ולקוות שאחרי הלידה אני לא אמשיך לדחות את זה?
או-
לקנות לעשות קצת תשלומים ולהסתדר?
מעבר לכך- בעלי תומך בכל דבר שארצה לעשות, ונותן לי להחליט לבד על הבחירה הזו, אבל באמת שאני כבר לא יודעת...

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #2 

האמת שלא כל כך הבנתי את השאלה. האם את שואלת האם כדאי להשקיע 10,000 ש"ח עכשיו בציוד צילום בשביל להיכנס לעולם הזה?

בכל מקרה חסר מידע כגון: מה זה אומר הריון מתקדם? חודש רביעי או שמיני? אם זה ילד ראשון, האם כבר רכשתם את הציוד הראשוני לתינוק (כגון עגלה, מיטה, שידה, בגדים וכד')? באיזה סוג צילום את מתכוונת לעסוק? יש לך חלק מהציוד?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

גם אני נגד תשלומים.
אבל כשנכנסים לעסק - יש יותר הגיון בזה.
למשל:
א. את לא יודעת מתי יהיו לך ההכנסות. - התשלומים יאפשרו לך לשלם לאט לאט לכסות את ההוצאה ואף להכנס ל"פלוס" לפני סיום התשלום.
ב. זה מאפשר לך במידת הצורך "למכור" את הציוד ולהיות בפלוס לתקופה X.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #4 

אם את בלחץ על הכסף אז לא ברור לי למה את רוצה להוציא כל כך הרבה אם מראש את אומרת שלא בטוח בכלל שתוכלי לעסוק בזה אחר כך אלא אם כן את חושבת שתוכלי להרוויח בנטו יותר מההוצאה לפני שאת יולדת.
קחי בחשבון מצד שני שתוכלי להשתמש בציוד המקצועי לצלם את המשפחה בתקופה שתשמחי שצילמת בה עם ציוד באיכות גבוהה אבל זה לא עצה כלכלית. :-)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

@GaliaKeselman
·
10K על ציוד צילום מקצועי? אין מצב. רק גוף FF סביר עולה יותר מזה. שלא לדבר על עדשות, פלשים/תאורה, מיקרופון טוב עם זה ווידיאו, חצובות...ואולפן ביתי זאת השקע נוספת...

על מה בדיוק מדובר, איזה צילום, סטילס או ווידיאו. איזה סגנון?
בעיקרון לא מתחילים להרוויח בתחום הזה ישר והרבה והעבודה גוזלת הרבה זמן ולא פשוטה פיזית.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #6 

עם האיכות שמצלמות פשוטות נותנות היום חייבים לכת על ציוד קצה מקצועי מההתחלה?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

itamars2 כתב:עם האיכות שמצלמות פשוטות נותנות היום חייבים לכת על ציוד קצה מקצועי מההתחלה?
...
·קודם כל, זה לא רק איכות, בכלל לא דיברתי על זה. יש פה עניין של ציוד שיעבוד ללא דופי, שיחזיק הרבה זמן ושיעמוד בהתעוללות. נכון מצלמת DSLR ברמת כניסה נותנת תוצאות מעולות אבל היא לא תחזיק הרבה זמן ולעבוד עם עדשות קיט זולות יביא לתוצאות בהמתאם ואתה ממש לא מנצל את החיישן עם העדשות הללו. מי שחושב על זה כמקצוע, רצוי שיתחיל ממצלמת FF. אבל הכי פשוטה עולה כ10K, וזה לא ציוד קצה, רחוק מזה. ואז יש לך עדשות, שזה העסק הבאמת יקר...לא יכול להגיב יותר כי אין פה מספיק נתונים, איזה צילום, ווידוא או סטילס. סטיל, איזה, איפה, כמה ...לא כל סגנונות הצילום שווים ויש ציוד שונה.
נכון, אתה יכול להתחיל לצלם מגנטים בחתונות, עם צוד של 2K שקל ומדפסת פשוטה. אבל זה גם מכניס כסף בהתאם. (שלא לדבר על התוצאות הגרועות והפגיעה באנשים וגם בצלמים שנגרם מכל ה"צלמי מגנטים")

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #8 

לא דיברתי על לעשות עבודה גרועה.

לקנות משומש ולא חדש לקנות ציוד בינוני ולא הכי טוב לראות אם מתפרנסים מזה אם מתאים עם תופס והשידרוגיטיס אח"כ יותר הגיוני.

ומצד שני לא להתפשר על פלטפורמה גרועה שתקנה לה עדשות ואחכ שתרצה לשדרג תצטרך להתחיל מ0.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #9 

אתם לפני לידה ואת מתכוונת להוציא 10K על ברזלים?
והטיפול בתינוק זה גרעינים?
עם מה את עובדת כרגע?
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

itamars2 כתב:לא דיברתי על לעשות עבודה גרועה.

לקנות משומש ולא חדש לקנות ציוד בינוני ולא הכי טוב לראות אם מתפרנסים מזה אם מתאים עם תופס והשידרוגיטיס אח"כ יותר הגיוני.

ומצד שני לא להתפשר על פלטפורמה גרועה שתקנה לה עדשות ואחכ שתרצה לשדרג תצטרך להתחיל מ0.
...
·לקנות ציד זול בלי גיבוי, עם עדשות פשוטות, זה נקראה לעשות עבודה גרוע.

שים לב, מי שזה העסק שלו, מקבל החזר מע"מ, כך שלרוב עדיף לו לקנות ציוד חדש ואז למכור אחרי שימוש סביר ולקבל הרבה כסף חזרה (כי במכירה אתה מתחשב במחיר המלא של הציוד).

גם משומש הוא לא זול, עדשות שומרות על הערך וגוף סביר שלא עבר התעוללות לא יהיה זול בהרבה עם קונים חדש בלי מע"מ.
אבל שוב, בלי תגובה של GaliaKeselman זה הכל מילים באוויר כי זה תחום מאוד גדול וכל נישה והציוד שלה.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”