מה היתרון של ZWAVE על אפשרויות אחרות קימות ....
אתמול בלילה התקנתי את המודול הראשון של ZWAVE לשלוט על התריס, דרך קונטרולר של VERA . עבדתי על זה עד 2 בבקר - והיום הגעתי כולי שמח ועייף לעבודה וסיפרתי לחבר'ה.
מישהו לא קשור שמע אותי ואמר שהוא התקין בבית מערכת של broadlink שעובד נהדר, כאשר המחיר ב-aliexpress הוא כ-40$ לבקר, ו-20$~25$ למפסק (1-3 מתגים במודול):
אתר הבית של BROADLINK
מוצרי broadlink ב-aliexpress
חבר אחר סיפר לי שהוא חושב להתקין את המערכת בית חכם של Xiaomi:
סקירה: XIAOMI SMART HOME
שאלתי היא: במה ZWAVE ובקר של VERA ספציפית עדיף ויותר טוב על האפשריות האחרות בשוק?
בעיקר בהסתכלות על זה ש-Xiaomi היא כבר חברה גדולה ויציבה בשוק העולמי.
מישהו לא קשור שמע אותי ואמר שהוא התקין בבית מערכת של broadlink שעובד נהדר, כאשר המחיר ב-aliexpress הוא כ-40$ לבקר, ו-20$~25$ למפסק (1-3 מתגים במודול):
אתר הבית של BROADLINK
מוצרי broadlink ב-aliexpress
חבר אחר סיפר לי שהוא חושב להתקין את המערכת בית חכם של Xiaomi:
סקירה: XIAOMI SMART HOME
שאלתי היא: במה ZWAVE ובקר של VERA ספציפית עדיף ויותר טוב על האפשריות האחרות בשוק?
בעיקר בהסתכלות על זה ש-Xiaomi היא כבר חברה גדולה ויציבה בשוק העולמי.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
בbroadlink אין לך תשובה האם התריס / האור / המוצר נפתח או לא, כלומר לחצת? אם אתה לא ליד לא תדע אם זה עבד או לא.
אם כיבית מהכפתור לא תוכל להדליק מ ה broadlink
broadlink רחוק מלהיות יציב כמו הZWAVE
broadlink לא תמיד נדלק בלחיצה, יש שירשור שלם עם זה, יש אנשים שמוכנים לחיות ככה.
ועד ועוד ועוד.
אין ספק שbroadlink עושה עבודה נהדרת , אני עובד ככה ועוד לא מעט אנשים מהפורום אבל זה פיתרון למי שמנסה לחסוך בעיקר.
ולא בית חכם אמיתי כמו הZWAVE .
אתה פשוט לא יכול להשוות XIAOMI SMART HOME להZWAVE
האפלקציה בחצי סינית, מדברת בסינית, ההתראות קוליות בסינית, אבל שוב גם אני משתמש בזה ולי זה מתאים, למי שלא רוצה להוציא 50 פאונד על בקר
אם כיבית מהכפתור לא תוכל להדליק מ ה broadlink
broadlink רחוק מלהיות יציב כמו הZWAVE
broadlink לא תמיד נדלק בלחיצה, יש שירשור שלם עם זה, יש אנשים שמוכנים לחיות ככה.
ועד ועוד ועוד.
אין ספק שbroadlink עושה עבודה נהדרת , אני עובד ככה ועוד לא מעט אנשים מהפורום אבל זה פיתרון למי שמנסה לחסוך בעיקר.
ולא בית חכם אמיתי כמו הZWAVE .
אתה פשוט לא יכול להשוות XIAOMI SMART HOME להZWAVE
האפלקציה בחצי סינית, מדברת בסינית, ההתראות קוליות בסינית, אבל שוב גם אני משתמש בזה ולי זה מתאים, למי שלא רוצה להוציא 50 פאונד על בקר
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
אני זורם - ואני משקיע אצלי ומתקין ZWAVE אבל אני מנסה להבין יותר לעומק.
מה לגבי רמת האבטחה ויכולת הפריצה למערכת? להבנתי הפרוטוקול של ZWAVE די פרוץ (ראיתי את ההרצאה הזאת איך פתחו מנעול ZWAVE פשוט ע"י האזנה לפקטות וחיקוי שלהן...)
אתה אומר ש-ZWAVE זה בית חכם אמיתי - איך זה משתווה למערכות בית חכם שניתן לעשות כיום ע"י חברות בארץ? האם ניתן להגיע לאותו יכולת שליטה, יציבות מערכת, אמינות לקפיצות מתח והפסקות חשמל, אפליקציית הפעלה נוחה, היקף השליטה, ורמת אבטחה?
מה לגבי רמת האבטחה ויכולת הפריצה למערכת? להבנתי הפרוטוקול של ZWAVE די פרוץ (ראיתי את ההרצאה הזאת איך פתחו מנעול ZWAVE פשוט ע"י האזנה לפקטות וחיקוי שלהן...)
אתה אומר ש-ZWAVE זה בית חכם אמיתי - איך זה משתווה למערכות בית חכם שניתן לעשות כיום ע"י חברות בארץ? האם ניתן להגיע לאותו יכולת שליטה, יציבות מערכת, אמינות לקפיצות מתח והפסקות חשמל, אפליקציית הפעלה נוחה, היקף השליטה, ורמת אבטחה?
החסרון הגדול של ברודלינק לדעתי הוא לא רק בחומרה אלא בעיקר בתוכנה.
הממשק שלהם מאוד בסיסי. אם מה שאתה מחפש זה להדליק מזגן לפני שאתה מגיע לבית - עובד מצויין. אבל אם אתה רוצה לעשות דברים מתוחכמים פה זה כבר מסובך.
אני אתן את הדוגמה שלי הכי מציקה. יצרתי טיימר להדלקת מזגן בשבת. השבוע אני רוצה שהטיימר הזה לא יעבוד - לא נמצא שבת בבית. אני לא יכול לכבות את הטיימר ואח"כ להדליק שוב. אני צריך למחוק את הטיימר ואח"כ לכתוב אותו מחדש! כתיבה של טיימר מחדש זה עסק מעצבן, לבחור שעה, טמפרטורה, ימים, לתת שם וכו'.
עכשיו מה קורה כשיש לך 10 טיימרים או יותר של כיבוי והדלקה של כל חלקי הבית? אי אפשר לעבוד ככה.
שלא לדבר על דברים יותר מתוחכמים כמו שהטיימר ידלק/יכבה על פי תנאי מסוים
מעבר לכך יש עוד דברים מעצבנים בממשק כמו זה שברשימת הטיימרים לא כתוב בכלל על כל טיימר מה הוא עושה כך שאם עשית טיימר להדלקה וטיימר לכיבוי, ואתה רוצה למחוק את ההדלקה אתה צריך להתחיל לנחש מה מהם זה ההדלקה.
בקיצור מוצר נחמד אבל עדיין לא בית חכם.
הממשק שלהם מאוד בסיסי. אם מה שאתה מחפש זה להדליק מזגן לפני שאתה מגיע לבית - עובד מצויין. אבל אם אתה רוצה לעשות דברים מתוחכמים פה זה כבר מסובך.
אני אתן את הדוגמה שלי הכי מציקה. יצרתי טיימר להדלקת מזגן בשבת. השבוע אני רוצה שהטיימר הזה לא יעבוד - לא נמצא שבת בבית. אני לא יכול לכבות את הטיימר ואח"כ להדליק שוב. אני צריך למחוק את הטיימר ואח"כ לכתוב אותו מחדש! כתיבה של טיימר מחדש זה עסק מעצבן, לבחור שעה, טמפרטורה, ימים, לתת שם וכו'.
עכשיו מה קורה כשיש לך 10 טיימרים או יותר של כיבוי והדלקה של כל חלקי הבית? אי אפשר לעבוד ככה.
שלא לדבר על דברים יותר מתוחכמים כמו שהטיימר ידלק/יכבה על פי תנאי מסוים
מעבר לכך יש עוד דברים מעצבנים בממשק כמו זה שברשימת הטיימרים לא כתוב בכלל על כל טיימר מה הוא עושה כך שאם עשית טיימר להדלקה וטיימר לכיבוי, ואתה רוצה למחוק את ההדלקה אתה צריך להתחיל לנחש מה מהם זה ההדלקה.
בקיצור מוצר נחמד אבל עדיין לא בית חכם.
·לא מעט חברות בארץ מתקינות ZWAVE עם מעטפת משלהן. חלקן משתמשות ב ZIGBEE שהוא די דומה ל ZWAVE מבחינת היכולות רק פרוטוקול שונה. ישנן חברות שמממשות פרוטוקול ייעודי משלהן, שזה בעייתי בפני עצמו (מה קורה אם החברה נסגרת?).raoul כתב:אתה אומר ש-ZWAVE זה בית חכם אמיתי - איך זה משתווה למערכות בית חכם שניתן לעשות כיום ע"י חברות בארץ? האם ניתן להגיע לאותו יכולת שליטה, יציבות מערכת, אמינות לקפיצות מתח והפסקות חשמל, אפליקציית הפעלה נוחה, היקף השליטה, ורמת אבטחה?...
לכן, לגבי השאלה, "האם ניתן להגיע לרמת שליטה ויציבות דומים", התשובה היא כןבהחלט ואפילו יותר טוב מבחינת שליטה כיון שאתה לא מוגבל למעטפת שלהן.
ziblu כתב:
...
זה פתיר, אם אתה מוכן שיהיה לך מכשיר חשמלי דלוק (נניח איזה rpi).
יש גם חיבור של Home assistant עם Broadlink. לא התנסיתי בזה מספיק אבל נראה לי ששם יהיה אפשר גם להגדיר תנאים מורכבים יותר
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
לגבי KNX - לדעתי התקנה עצמאית או עם החשמלאי השכונתי - בלתי אפשרית. כנראה יותר אמין, אבל מחירים עד לפי 10 ממערכת Z-WAVE , והרבה יותר קשה להגדרה ותפעול לאיש הקטן בבית הגדול.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
האם במתגים של broadlink צריך קו אפס על מנת להתקין או שרק את הפאזה??
האם במתגים של broadlink צריך קו אפס על מנת להתקין או שרק את הפאזה??
·
·
הרבה זמן אני מחפש את הפיתרון האידאילי בשבילי לעניין בית חכם ,
בית 2 קומות (קומה עליונה משופצת , קומה ראשונה בשלבי תכנון )
נראה שהפיתרון של SWITCHBEE הוא הכי אנטרקטיבי
,
הסיבות היחידות שגרמו לי לחפש חלופות אחרות , היא שאין API ,אופציה לחיבור התקנים נוספים, תלות בחברה אחת.
- מחיר דיי דומה למתחרים (250 שקל למתג, שמעתי שיש חבילות יותר משתלמות)
- מתגים יפים ומעוצבים
- לא דורש חיבור 0
- שקע 1 הכולל בתוכו את התקן ה RF
- כל הביקרות טוענות שהמוצר עובד מעולה (ראיתי בעצמי במספר תצוגות)
- אפליקציה נוחה משוכללת,ניתן לייצר מאורעות ,מתעדכנת באופן שבועי\חודשי)
- עם ההתקנים שהם מציעים אפשר לסגור את רוב הפינות האלקטרוניות בבית (מלבד שליטה על התקני IR)
- חברה ישראלית - יש טלפון \מייל \כתובת \מענה
- אפליקציה תומכת 100% עברית
לא כך מבין איזו סיבה יש למשתמשים לעשות הזמנות של מתחרים סינים כאשר גם להם אין API (אומנם יש להם פיתרון ל IR) ,
או פיתרונות כמו ZWAVE הדורשים חיווט 0 נוסף + רכישת התקן ZWAVE + רכישת שקע מעוצב בנפרד
חוות דעת על SWITCHBEE?
בית 2 קומות (קומה עליונה משופצת , קומה ראשונה בשלבי תכנון )
נראה שהפיתרון של SWITCHBEE הוא הכי אנטרקטיבי
,
הסיבות היחידות שגרמו לי לחפש חלופות אחרות , היא שאין API ,אופציה לחיבור התקנים נוספים, תלות בחברה אחת.
- מחיר דיי דומה למתחרים (250 שקל למתג, שמעתי שיש חבילות יותר משתלמות)
- מתגים יפים ומעוצבים
- לא דורש חיבור 0
- שקע 1 הכולל בתוכו את התקן ה RF
- כל הביקרות טוענות שהמוצר עובד מעולה (ראיתי בעצמי במספר תצוגות)
- אפליקציה נוחה משוכללת,ניתן לייצר מאורעות ,מתעדכנת באופן שבועי\חודשי)
- עם ההתקנים שהם מציעים אפשר לסגור את רוב הפינות האלקטרוניות בבית (מלבד שליטה על התקני IR)
- חברה ישראלית - יש טלפון \מייל \כתובת \מענה
- אפליקציה תומכת 100% עברית
לא כך מבין איזו סיבה יש למשתמשים לעשות הזמנות של מתחרים סינים כאשר גם להם אין API (אומנם יש להם פיתרון ל IR) ,
או פיתרונות כמו ZWAVE הדורשים חיווט 0 נוסף + רכישת התקן ZWAVE + רכישת שקע מעוצב בנפרד
חוות דעת על SWITCHBEE?
נכון, אין צורך במפסק מעוצב. מספיק להחליף למפסק קפיצי זול וגם זה לא חובה, רק נוח יותר.
אבל אני חושב שהוא השווה למה שמציעים switchbee. הם נותנים מפסק מגע עם מסגרת זכוכית.
נכון להיום, אני לא מכיר שקע דומה שעובד בצורה קלה עם ZWAVE. היחידי שדומה לזה הוא ה LIVOLO, אבל יש לו בעיה לעבוד עם מערכות בית חכם.
אבל אני חושב שהוא השווה למה שמציעים switchbee. הם נותנים מפסק מגע עם מסגרת זכוכית.
נכון להיום, אני לא מכיר שקע דומה שעובד בצורה קלה עם ZWAVE. היחידי שדומה לזה הוא ה LIVOLO, אבל יש לו בעיה לעבוד עם מערכות בית חכם.
@mp3lll
·
רשמתי למעלה , פיספסת ...
למיטב לידעתי אם קונים חבילה של 5000 שקל יוצא250\300 שקל למתג (5000 כולל יחידה מרכזית לשליטה מרחוק)
בלי להתחייב (יכול להיות שהמחירים השתנו לטובה או לרעה מאז הבדיקה הקודמת שלי שהייתה מזמן ... )
נכון eagle75 הם נותנים מפסק מגע איכותי מזכוכית
·
רשמתי למעלה , פיספסת ...
למיטב לידעתי אם קונים חבילה של 5000 שקל יוצא250\300 שקל למתג (5000 כולל יחידה מרכזית לשליטה מרחוק)
בלי להתחייב (יכול להיות שהמחירים השתנו לטובה או לרעה מאז הבדיקה הקודמת שלי שהייתה מזמן ... )
נכון eagle75 הם נותנים מפסק מגע איכותי מזכוכית
מחירים
לאחר בדיקה נוספת
המוצר שלהם אכן איכותי אך לדעתי יקר מאוד....
מתג זכוכית גוויס (יש גם פלסטיק במחיר זול יותר)
1 מקום - 450 שקלים
2 מקום - 450 שקלים
3 מקום - 650 שקלים
4 מקום - 875 שקלים
6 מקום - 1300 שקלים
בויילר - 400
זה הטווח למתג
המוצר שלהם אכן איכותי אך לדעתי יקר מאוד....
מתג זכוכית גוויס (יש גם פלסטיק במחיר זול יותר)
1 מקום - 450 שקלים
2 מקום - 450 שקלים
3 מקום - 650 שקלים
4 מקום - 875 שקלים
6 מקום - 1300 שקלים
בויילר - 400
זה הטווח למתג