הקמפיין למען Mediaportal

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
kalinium פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #1 

אז ככה, בעקבות שחרור גרסת הויסטה, וה-EPG הפרימיטיבי שבא איתה, אני חש צורך חברתי אדיר ( :) ) לעמוד כמטיף בשער ולהזכיר לכולם, שמבין שלל תוכנות ה-front end, אלה של מיקרוסופט הן המוגבלות והפחות מוצלחות מכולם.
אז נכון, הן יציבות ומשולבות בילט-אין במערכת. ונכון, שכאב הראש של ההתקנה הוא המינימלי ממרבית התוכנות, אבל רבאק! כולנו פה אנשים עם לא מעט ידע, הרבה רצון להעמיד את המערכת האולטימטיבית, ואהבה לתחום. אז למה להסתפק במוצר בינוני כל כך?
לכל תוכנה יש את החסרונות והיתרונות שלה. אחרי סיבוב מקיף בכולן, אני רוצה להכריז רשמית (לדעתי כמובן) על מדיה פורטל כשילוב הטוב ביותר, לפחות בשבילי.

סקירה זריזה:

MCE/VMC
יציבה מאוד, מחוברת בתוך המערכת היטב, נעימה לעין, ובגדול פשוט עובדת, עם דגש על המילה "פשוט". אני לא סובל את המוגבלות של התוכנה הזאת. מרגיז אותי שאני לא יכול לשוטט לפי ספריות, מרגיז אותי שאני לא יכול לבחור איזה דיקודר ינגן מה, מרגיז אותי להיות צרכן מאונס של ynet, yes, one וכו' בלי יכולת להגדיר אילו ערוצים אני אצרוך. ובעיקר מרגיז אותי שמיקרוסופט שוב משתלטת על תחום בו חברות אחרות טובות ממנה, רק בגלל הכוח האדיר שלה.
Sage
יציבה מאוד, פונקציונלית מאוד, קשה יותר לקינפוג, בינונית מבחינה אסתטית, חביבת ותיקי הפורום. אני אישית לא התחברתי אליה, חסר לי ברק (ואנימציה) בממשק, משהו שם מיושן. אבל עם הצלחה, אין להתווכח.
GBPVR
חינמית שנרכשה לאחרונה, יחסית קלה לקינפוג, מספקת את כל הפונקציות בצורה מאוד ידידותית, מגוון פלאגינים סביר, אבל נראית זוועה. גם עם הסקינים המתקדמים ביותר. שידרוג אסתטי דרוש כדי להקפיץ אותה לליגה של הגדולים
Meedio TV
אם כל הפלאגינים. מלאה בתוספים טובים, עושה את העבודה, אבל מתה רשמית בקיץ, ועד כמה שראיתי קהילת המשתמשים הנאמנים משאירה אותה לא יותר מבמצב של גסיסה. נראית סביר, בלי אנימציות, קשה לקינפוג יחסית.
MediaPortal
תוכנת קוד פתוח שמתעדכנת על בסיס יומי. יחסית קשה לקינפוג, אבל אין כמו אתגר מתסכל טוב :), מגוון האפשרויות הוא העשיר ביותר מבין כל התוכנות עבור המשתמש, ואפשר להגיע שם לרמות התאמה אישית מאוד גבוהות. החסרונות לא מעטים, היא פחות יציבה, משגע אותי שאם לוחצים alt+enter, כדי לצאת או להכנס ממצב של מסך מלא כאשר אתה במצב של LIVE TV התוכנה נתקעת, היא גם עולה לאט יחסית, וחסר מצב של ZOOM חכם בטלויזיה. אבל: היא מורידה טריילרים, וידאו קליפים, מקטלגת את סדרות הטלויזיה שעל המחשב פלוס הורדת אינפורמציה עליהן, היא מורידה מידע מ-IMDB, ןממאגרי מוזיקה, כולל REVIEWS על האלבומים, היא מורידה את המילים של השיר שמתנגן, היא נראית מצוין בחלק מהסקינים, היא מאוד יצוגית בסלון, ואחרי שקינפגת אותה היטב, היא מספקת לדעתי את חווית השימוש הטובה ביותר למשתמש המתקדם. בנוסף, יש לה RSS, עריכת וידאו בתוך התוכנה (!), צריבה, המרה, סודוקו, טטריס, ויכולת להגדיר איזה מקודד יעבוד על איזה קובץ.
בנוסף, יש לה ממשק עברי כמעט מושלם, שמישהו עשה בעבודת נמלים. אני גם העברתי על זה שיוף קטן כדי לתקן כל מיני שגיאות כתיב קלות, ותרגומים יותר ידידותיים. מי שרוצה, יכול לקבל ממני את הקובץ בשמחה.

ודאי שמתם לב שהקדשתי תשומת לב גדולה לחלק הויזואלי של התוכנות. זה אמנם שטחי, אבל לפחות אצלי המחשב מחובר ל-LCD בסלון. וכמו שאני רוצה שהספה תיראה יפה, אני גם רוצה שמה שניבט אלי מהמסך יראה הכי טוב.
אני מצרף לינק עם דמו קצר שלכדתי על המסך שלי. הסקין הוא Replicant, והקטנתי את הרזולוציה של המסך ל800X600 כדי שהקובץ יהיה בגודל סביר. דמיינו שברזולוציה NATIVE זה נראה חלק וקריסטלי. דמיינו גם שבפינה השמאלית התחתונה מופיע גם אייקון עם הטמפרטורה הנוכחית, שמשום מה לא מופיע ב-800X600 (מדיהפורטל או לא.. :lol: )

ZOVIRAX, פעם ניהלנו כאן שיחה על הוספת ערוצים פיקטיביים כדי לזפזפ, כיון ש-MP מסדרת אותם בלי מרווחים שקיימים אצלנו. מסתבר שלא צריך בכלל ערוצים פיקטיביים, אלא פשוט לעשות uncheck קטן לאחת האופציות. :wink:

בקיצור, תנו צ'אנס, זה הרבה כאב ראש, אבל שווה את התוצאה.
מומלץ במסך מלא

http://www.youtube.com/watch?v=N_mN0ERbmdQ

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אכן תוכנה חביבה ואפילו מרשימה, לי מפריע שהיא לא יציבה - אתמול דרור אנגל ואנוכי "שיחקנו" איתה במשך זמן מה, כבר במסך הפתיחה מופיעה ההודעה Not Responding... אח"כ גם נתקלנו במספר נפילות/תקיעות.
בסלון שלי אני רוצה מערכת יציבה כמו סלע ואם המדיה פורטל תהפך לכזו אז גם היא תהיה מומלצת.
ליאור

kalinium פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

גם אני רוצה מערכת יציבה. זה מוזר לי שכבר בהתחלה היא נפלה לכם. אצלי היא כמעט ולא נופלת.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

מה זה "כמעט" ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

אני מסכים כי לנו, מחפשי ה"ריגושים" בתוכנות חדשות הכי כיף זו תוכנה שכל הזמן מתחדשת וכוללת את הפיצ'רים הכי הכי...אבל!
כאשר אתה בונה מערכת אשר מנהלת את כל הצפייה בבית, בכל הטלויזיות - אין צפייה ב-LIVE, אתה חייב לסמוך על המערכת שתעבוד ולא תקרוס באמצע הקלטות. אחרת תקבלת מבטים זועפים מה"עזר כנגדך"... :lol:

בשבילי, התכונה החשובה ביותר במערכת HTPC היא יציבות. אם היא פחות יפה או יותר יפה זה משני...כמובן שזה חשוב אבל...
תכונה נוספת חשובה היא ידידותיות למשתמש וגמישות בניהול ההקלטות - התוכנה צריכה לנהל את ההלטות בעצמה, להקליט פרקים בשידורים חוזרים כאשר יש קונפליקטים, לנהל את הדיסקים מבחינת מקום אחסון, לנהל הקלטה מלפחות 3-4 מקורות בו זמנית ובעיקר לאפשר ממשק פשוט כדי שכל בני הבית יוכלו להשתמש בה...כבר אמרתי יציבות?

כל שאר הפיצ'רים שציינת קיימים בצורה זו או אחרת, בצורה מלאה או חלקית ברוב התוכנות כיום - בין אם בילט אין ובין אם בעזרת תוספים שונים.

אבל, בעיקר כיום, כאשר ה-VMC עם שיווק אגרסיבי (הן פרסומי וכמובן כי הוא כבר שם - במערכת ההפעלה...כמו שמיקרוסופט אוהבת...) מאיים לכבוש את תחום ה-HTPC, יש מקום לתוכנות אחרות, חינמיות וקוד פתוח, אשר יכולות להגיב במהירות לשינויים/דרישות מהמשתמשים ובעיקר ללא דרישות חומרה אבסורדיות רק כדי להריץ את המערכת...וכמובן בחינם!

בהצלחה לכל הפועלים והתורמים מזמנם לפיתוח ה-MEDIA PORTAL

אורן.

kalinium פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

מודה ומתוודה שהמערכת אצלי בבית כוללת מחשב אחד. לכן לא בדקתי את ה-TVSERVER של MEDIAPORTAL. אבל יש דבר כזה, מגדירים אותו כשרת מרכזי וכל השאר הופכים להיות קליינטים.
לגבי היציבות, שוב, נכון שהיא עדיין רחוקה מלהיות מושלמת, אבל אל תשכחו שבכל אופן יש כמה אלפים טובים שמשתמשים בה על בסיס קבוע ומרוצים מאוד. כמוני, וכמו אשתי :lol:

kalinium פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מה זה "כמעט" ?
...
כמעט זה יותר מ-MCE ו-VMC, אבל עדיין יכולה לרוץ ימים ברצף בלי בעיה.

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

אהבתי את הסקירה (Y)
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

xela
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11

זה מה שאני עושה עם ה-MEEDIO הגוססת שלי

שליחה #9 

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... d=57706021

לאחרונה מדברים על לאחד את MEEDIO עם ה-MP...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #10 

אחלה סקירה! (Y)

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #11 

kalinium,
איזה בלאסטר יש לך?
כי אז ניסיתי עם בלאסטר של מיקרוסופט והיה עם זה בעיה.

kalinium פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

זה מה שאני עושה עם ה-MEEDIO הגוססת שלי
...
לא להעלב :wink: ראיתי גם את הסטאפ שלך, הוא מאוד מרשים. כנראה לא סתם מדברים על לאחד בין השתיים. MP היא "הבחור החדש בשכונה" שסוחף אחריו את המכורים האמיתיים.

kalinium,
איזה בלאסטר יש לך?
כי אז ניסיתי עם בלאסטר של מיקרוסופט והיה עם זה בעיה
...
גם אני התחרפנתי מזה, עד שראיתי באיזה פוסט, שעם חלק מהבלאסטרים יש באג מוזר שהם מצליחים לשלוח IR רק מחיבור מס' 2 ולא ממס' 1. החלפתי את החיבור לשקע השני וזה פשוט עבד....אין לזה הסבר אמיתי :)

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

אתה עובד עם HIP ושלט לא מקורי של מיקרוספט (SMB)?

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #14 

zovirax כתב:kalinium,
איזה בלאסטר יש לך?
כי אז ניסיתי עם בלאסטר של מיקרוסופט והיה עם זה בעיה.
...
אמנם אני לא kalinium, אבל גם אני משתמש גאה ב MediaPortal.
יש לתכנה פלאג אין נהדר עם שם מזעזע - MCE Replacement Plugin. הוא תומך בכל מה שאתה יכול להעלות בדעתך, כולל macros, RS232, multi-mapping, blasting ועוד. לקח לי כמה שעות לקנפג אותו עם שלט MCE (עם שני הבלאסטרים) שישלוט על הטלויזיה ועל המגבר. מומלץ מאוד.

נ.ב.
kalinium - ישר כח. הגיע הזמן שאנשים ישימו לב לתכנה הזאת. יש לה פוטנציאל אדיר שבחלקו הגדול כבר מומש, ויש עוד למה לצפות...

kalinium פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Zovirax,
יש לי בלאסטר מקורי של MCE, ושלט IMON. גם אני משתמש ב-MCE Replacement Plugin.

hrox,
בכיף (Y) . קשה לי לראות את העדריות לכיוון VMC בלי לעשות מעשה :)
תגיד, אם בלאסטר אחד הולך למגבר, ואחר הולך לטלויזיה. עם מה אתה מחליף ערוצים? או שאתה מתכוון שאחד הולך לממיר ואחר הולך למגבר?

eyal71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
שם מלא: אייל סעדון
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #16 

סוף סוף אני מרגיש ב"חברה" :D

אני משתמש ב MP כבר למעלה משנתיים, ואצלי היא עובדת נפלא

אשמח אם תתן טיפים/טריקים לשימוש בתוכנה

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש

שליחה #17 

חבל שאין כמה מילים על MythTV. הגרסה החדשה מכסה את כל הפיצ'רים שציינת.
Good advise $5, me shut up $10

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

אולי תכתבו מדריך לקינפוג מהיר ל MP ? זה יתן לאנשים סיבה לנסות את התוכנה.
אולי גם אני ינסה אותה שוב...

kalinium פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

את סרט ההדגמה ראיתם?
http://www.youtube.com/watch?v=N_mN0ERbmdQ

zovirax
סמל אישי של משתמש