אז נכון, הן יציבות ומשולבות בילט-אין במערכת. ונכון, שכאב הראש של ההתקנה הוא המינימלי ממרבית התוכנות, אבל רבאק! כולנו פה אנשים עם לא מעט ידע, הרבה רצון להעמיד את המערכת האולטימטיבית, ואהבה לתחום. אז למה להסתפק במוצר בינוני כל כך?
לכל תוכנה יש את החסרונות והיתרונות שלה. אחרי סיבוב מקיף בכולן, אני רוצה להכריז רשמית (לדעתי כמובן) על מדיה פורטל כשילוב הטוב ביותר, לפחות בשבילי.
סקירה זריזה:
MCE/VMC
יציבה מאוד, מחוברת בתוך המערכת היטב, נעימה לעין, ובגדול פשוט עובדת, עם דגש על המילה "פשוט". אני לא סובל את המוגבלות של התוכנה הזאת. מרגיז אותי שאני לא יכול לשוטט לפי ספריות, מרגיז אותי שאני לא יכול לבחור איזה דיקודר ינגן מה, מרגיז אותי להיות צרכן מאונס של ynet, yes, one וכו' בלי יכולת להגדיר אילו ערוצים אני אצרוך. ובעיקר מרגיז אותי שמיקרוסופט שוב משתלטת על תחום בו חברות אחרות טובות ממנה, רק בגלל הכוח האדיר שלה.
Sage
יציבה מאוד, פונקציונלית מאוד, קשה יותר לקינפוג, בינונית מבחינה אסתטית, חביבת ותיקי הפורום. אני אישית לא התחברתי אליה, חסר לי ברק (ואנימציה) בממשק, משהו שם מיושן. אבל עם הצלחה, אין להתווכח.
GBPVR
חינמית שנרכשה לאחרונה, יחסית קלה לקינפוג, מספקת את כל הפונקציות בצורה מאוד ידידותית, מגוון פלאגינים סביר, אבל נראית זוועה. גם עם הסקינים המתקדמים ביותר. שידרוג אסתטי דרוש כדי להקפיץ אותה לליגה של הגדולים
Meedio TV
אם כל הפלאגינים. מלאה בתוספים טובים, עושה את העבודה, אבל מתה רשמית בקיץ, ועד כמה שראיתי קהילת המשתמשים הנאמנים משאירה אותה לא יותר מבמצב של גסיסה. נראית סביר, בלי אנימציות, קשה לקינפוג יחסית.
MediaPortal
תוכנת קוד פתוח שמתעדכנת על בסיס יומי. יחסית קשה לקינפוג, אבל אין כמו אתגר מתסכל טוב
בנוסף, יש לה ממשק עברי כמעט מושלם, שמישהו עשה בעבודת נמלים. אני גם העברתי על זה שיוף קטן כדי לתקן כל מיני שגיאות כתיב קלות, ותרגומים יותר ידידותיים. מי שרוצה, יכול לקבל ממני את הקובץ בשמחה.
ודאי שמתם לב שהקדשתי תשומת לב גדולה לחלק הויזואלי של התוכנות. זה אמנם שטחי, אבל לפחות אצלי המחשב מחובר ל-LCD בסלון. וכמו שאני רוצה שהספה תיראה יפה, אני גם רוצה שמה שניבט אלי מהמסך יראה הכי טוב.
אני מצרף לינק עם דמו קצר שלכדתי על המסך שלי. הסקין הוא Replicant, והקטנתי את הרזולוציה של המסך ל800X600 כדי שהקובץ יהיה בגודל סביר. דמיינו שברזולוציה NATIVE זה נראה חלק וקריסטלי. דמיינו גם שבפינה השמאלית התחתונה מופיע גם אייקון עם הטמפרטורה הנוכחית, שמשום מה לא מופיע ב-800X600 (מדיהפורטל או לא..
ZOVIRAX, פעם ניהלנו כאן שיחה על הוספת ערוצים פיקטיביים כדי לזפזפ, כיון ש-MP מסדרת אותם בלי מרווחים שקיימים אצלנו. מסתבר שלא צריך בכלל ערוצים פיקטיביים, אלא פשוט לעשות uncheck קטן לאחת האופציות.
בקיצור, תנו צ'אנס, זה הרבה כאב ראש, אבל שווה את התוצאה.
מומלץ במסך מלא
http://www.youtube.com/watch?v=N_mN0ERbmdQ