קניתי את ה-MOREL SOLAN V2: יש מצב שלפיוניר 821 יהיה קשה להניעם?
בוקר טוב
כפי שכתבתי בכותרת, אני יודעת 2 דברים:
ה-SOLAN V2 יחסית קשים להנעה. ידעתי את זה מראש כשקניתי אותם לאחר שקראתי פה ביקורת עליהם (טובה).
האם נק' התורפה היא ברסיבר או שזה בסה"כ עניין של כיול ידני?
אם זה עניין של כיול ידני: איך הייתם ממליצים לכייל?
תודה!
כפי שכתבתי בכותרת, אני יודעת 2 דברים:
ה-SOLAN V2 יחסית קשים להנעה. ידעתי את זה מראש כשקניתי אותם לאחר שקראתי פה ביקורת עליהם (טובה).
האם נק' התורפה היא ברסיבר או שזה בסה"כ עניין של כיול ידני?
אם זה עניין של כיול ידני: איך הייתם ממליצים לכייל?
תודה!
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
אז ככה:
אם הווליום שיוצא מהמורלים נמוך יותר מהווליום שיצא מהרמקולים הקודמים כאשר המגבר מוציא את אותה עוצמה אפשר לומר בוודאות שהמורלים קשים יותר להנעה מהרמקולים הקודמים.
לטעמי השאלה היא האם יש לך סטאפ סטריאו או סראונד. אם זה סטריאו הייתי פשוט מגביר יותר את הרסיבר ושם לב אם הוא מתחמם יותר מדי (סביר) או אם הסאונד מתחיל להתחרבש (פחות סביר). אם זה סראונד, כנראה שכיול חוזר יעזור כי הוא יתאים את הווליום בין המורלים לרמקולים האחרים במערכת.
אם הווליום שיוצא מהמורלים נמוך יותר מהווליום שיצא מהרמקולים הקודמים כאשר המגבר מוציא את אותה עוצמה אפשר לומר בוודאות שהמורלים קשים יותר להנעה מהרמקולים הקודמים.
לטעמי השאלה היא האם יש לך סטאפ סטריאו או סראונד. אם זה סטריאו הייתי פשוט מגביר יותר את הרסיבר ושם לב אם הוא מתחמם יותר מדי (סביר) או אם הסאונד מתחיל להתחרבש (פחות סביר). אם זה סראונד, כנראה שכיול חוזר יעזור כי הוא יתאים את הווליום בין המורלים לרמקולים האחרים במערכת.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
האם יכול להיות שלרסיבר קצת קשה להניע את המורל? עד כמה הדגם הזה נחשב ככזה שיכול לדחוף גם רמקולים שלא כלכך נצילים?
אולי אני צריכה פשוט לסחוט את הווליום לגבהים של 70? ואולי בסופו של דבר זה בסה"כ עניין של כיול ידני?
לא אתבייש ואומר שיש לי בעיית זיכרון ולא זכור לי אילו רמקולים היו מקודם
(סטליטיים יחסית גדולים).
בעל החנות שמכר לי אמר שיוצא לו להגיע לת"א מידי פעם ושיקבע איתי בכדי לבדוק את זה ואם זה עניין של כיול הוא יכייל בצורה האופטימילת.
אך לא ידוע מתי.
אם זה לא עניין של כיול זה לא שלא אמשיך לעבוד איתו למשך הזמן(הארוך) עד שאשלים את "תקופת החיסכון" להשגת הסכום במידת הצורך (סכום שכבר יקפיץ אותי לרסיבר עדכני יותר **אך בואו נקווה שזה רק עניין של כיול נכון**)
בבית יש מע' סראונד: לא כדאי להחליף רסיבר רק בשביל תמיכה ב-Dolby Atmos ו-DTS: X ?
תודה!
אולי אני צריכה פשוט לסחוט את הווליום לגבהים של 70? ואולי בסופו של דבר זה בסה"כ עניין של כיול ידני?
לא אתבייש ואומר שיש לי בעיית זיכרון ולא זכור לי אילו רמקולים היו מקודם
בעל החנות שמכר לי אמר שיוצא לו להגיע לת"א מידי פעם ושיקבע איתי בכדי לבדוק את זה ואם זה עניין של כיול הוא יכייל בצורה האופטימילת.
אך לא ידוע מתי.
אם זה לא עניין של כיול זה לא שלא אמשיך לעבוד איתו למשך הזמן(הארוך) עד שאשלים את "תקופת החיסכון" להשגת הסכום במידת הצורך (סכום שכבר יקפיץ אותי לרסיבר עדכני יותר **אך בואו נקווה שזה רק עניין של כיול נכון**)
בבית יש מע' סראונד: לא כדאי להחליף רסיבר רק בשביל תמיכה ב-Dolby Atmos ו-DTS: X ?
תודה!
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
@duba500
·
לא הבנתי מה קשור הכיול? כיול לא משנה תכונות פיזיות של רמקול.
רמקול לא נציל נותן לך פחות עוצמת שמע באותה עוצמת הגברה, אז אתה צריך להגביר יותר. זה הכל. הבעיה השניה והעיקרית עם הרמקולים הללו היא העכבה הנמוכה מה שאומר הרסביר מתחמם יותר מהרגיל ובשילוב צריכה גבוה יותר, החום יכול להיות בעיה רצינית. אבל, זה בעיקר בווליאום גבוה וכשאין מספיק אוויר לרסיבר. בעיקרון הרסיבר שלך לא תומך ברמקולים עם עכבה נמוכה מ6.
אז זה תלוי בך, אתה שומע בווליאום חזק? כמה זמן? איפה הרסביר יושב?
לחבר שלי היה את ה924 עם הסולן, שילוב לא טוב. המגבר לא דחף אותם מספיק חזק ובכלל, לא נשמעו טוב, לדעתי כמובן. עם רסביר אחר, סוני 850 פשוט, היו מעולים למוזיקה בווליאום גבוה, במיוחד מוזיקה אלקטרונית.
·
לא הבנתי מה קשור הכיול? כיול לא משנה תכונות פיזיות של רמקול.
רמקול לא נציל נותן לך פחות עוצמת שמע באותה עוצמת הגברה, אז אתה צריך להגביר יותר. זה הכל. הבעיה השניה והעיקרית עם הרמקולים הללו היא העכבה הנמוכה מה שאומר הרסביר מתחמם יותר מהרגיל ובשילוב צריכה גבוה יותר, החום יכול להיות בעיה רצינית. אבל, זה בעיקר בווליאום גבוה וכשאין מספיק אוויר לרסיבר. בעיקרון הרסיבר שלך לא תומך ברמקולים עם עכבה נמוכה מ6.
אז זה תלוי בך, אתה שומע בווליאום חזק? כמה זמן? איפה הרסביר יושב?
לחבר שלי היה את ה924 עם הסולן, שילוב לא טוב. המגבר לא דחף אותם מספיק חזק ובכלל, לא נשמעו טוב, לדעתי כמובן. עם רסביר אחר, סוני 850 פשוט, היו מעולים למוזיקה בווליאום גבוה, במיוחד מוזיקה אלקטרונית.
היי
חשבתי שכיול יכול לשפר את הקול...מבינה שטעיתי
שומעים בווליום בינוני, מקום טוב באמצע וממש לא גבוה.
אולי עכשיו, כאשר יש רמקולים טובים מאד(לצרכנו, כל אחד והסטנדרט שלו) נצפה באיזשהו שלב שבאותו מקום באמצע של הווליום נקבל ווליום חזק יותר במידת הצורך (שזה אך ורק סרטים).
או שפשוט אפשרי/רצוי ובטוח "לסחוט" את הווליום גבוה...?
מכאן עולה שאלה - במידה ובאמת נחליט להחלפת הרסיבר:
1. יש יצרני רסיברים ש"ידוע" ששידוך רמקולים מחברה X נשמעים בהם טוב יותר? (במקרה זה מורל)
2. אילו נתונים יבשים צריך לבדוק במפרט של רסיבר כשיש את הסולן 2?
3. שווה לעשו את המהלך רק בשביל תמיכה ב-Dolby Atmos ו/או DTS: X ? (יש לנו 5.1)
תודה וערב נעים!
חשבתי שכיול יכול לשפר את הקול...מבינה שטעיתי
שומעים בווליום בינוני, מקום טוב באמצע וממש לא גבוה.
אולי עכשיו, כאשר יש רמקולים טובים מאד(לצרכנו, כל אחד והסטנדרט שלו) נצפה באיזשהו שלב שבאותו מקום באמצע של הווליום נקבל ווליום חזק יותר במידת הצורך (שזה אך ורק סרטים).
או שפשוט אפשרי/רצוי ובטוח "לסחוט" את הווליום גבוה...?
מכאן עולה שאלה - במידה ובאמת נחליט להחלפת הרסיבר:
1. יש יצרני רסיברים ש"ידוע" ששידוך רמקולים מחברה X נשמעים בהם טוב יותר? (במקרה זה מורל)
2. אילו נתונים יבשים צריך לבדוק במפרט של רסיבר כשיש את הסולן 2?
3. שווה לעשו את המהלך רק בשביל תמיכה ב-Dolby Atmos ו/או DTS: X ? (יש לנו 5.1)
תודה וערב נעים!