קניתי LCD שאלה בקשר לחיבור מחשב DVI to HDMI מול VGA to VGA
קניתי היום מסך של סמסונג LA32R71
מסך מדהים!
יש לי שאלה בקשר לחיבורים ל PC
הבנתי ש DVI TO HDMI זה חיבור הכי טוב והכי איכותי.
היה לי סתם כבל VGA TO VGA שחיברתי למחשב ולמסך
ורואים מדהים פונטים ,אתרים ,משחקים,DIVX ,HD 720P הכל.
ואני מקבל 1360x768 עם POWERSTRIP
השאלה שלי האם כדי לי לקנות DVI TO HDMI ?
מה יהיה לי יותר טוב ממה שיש לי עכשיו?
או שבעצם למרות שאני חושב שהכל רואים מצויין אני באמת לא מקבל את האיכות
המקסימאלית שהמסך שלי יכול להגיע ורק עם הכבל HDMI אני אקבל את האיכות המקסימאלית .
תודה מראש
מסך מדהים!
יש לי שאלה בקשר לחיבורים ל PC
הבנתי ש DVI TO HDMI זה חיבור הכי טוב והכי איכותי.
היה לי סתם כבל VGA TO VGA שחיברתי למחשב ולמסך
ורואים מדהים פונטים ,אתרים ,משחקים,DIVX ,HD 720P הכל.
ואני מקבל 1360x768 עם POWERSTRIP
השאלה שלי האם כדי לי לקנות DVI TO HDMI ?
מה יהיה לי יותר טוב ממה שיש לי עכשיו?
או שבעצם למרות שאני חושב שהכל רואים מצויין אני באמת לא מקבל את האיכות
המקסימאלית שהמסך שלי יכול להגיע ורק עם הכבל HDMI אני אקבל את האיכות המקסימאלית .
תודה מראש
נערך לאחרונה על ידי scsa ב 12/03/2007 16:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בניגוד לאמונה העממית, DVI ו HDMI לא נוצרו כדי לשפר את איכות התמונה. בשביל זה נצטרך להמתין לגרסאות הבאות של HDMI המבטיחות תחום צבעים עשיר יותר.
בחיבור דיגיטלי אתה חוסך המרות בדרך אבל אתה גם מגביל את עצמך לרזולוציות שהמסך מסוגל לקבל ב HDMI. אם הוא מסוגל לקבל 720P 50 Hz אז כמעט לא תראה הבדל. אם הוא מסוגל לקבל רק 60 HZ אז ההבדל יהיה מוחשי ודווקא לא לטובת החיבור הדיגיטלי.
בחיבור דיגיטלי אתה חוסך המרות בדרך אבל אתה גם מגביל את עצמך לרזולוציות שהמסך מסוגל לקבל ב HDMI. אם הוא מסוגל לקבל 720P 50 Hz אז כמעט לא תראה הבדל. אם הוא מסוגל לקבל רק 60 HZ אז ההבדל יהיה מוחשי ודווקא לא לטובת החיבור הדיגיטלי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
בPOWERSTRIP בחיבור VGA היה כתוב 60HZCatskinner כתב:בניגוד לאמונה העממית, DVI ו HDMI לא נוצרו כדי לשפר את איכות התמונה. בשביל זה נצטרך להמתין לגרסאות הבאות של HDMI המבטיחות תחום צבעים עשיר יותר.
בחיבור דיגיטלי אתה חוסך המרות בדרך אבל אתה גם מגביל את עצמך לרזולוציות שהמסך מסוגל לקבל ב HDMI. אם הוא מסוגל לקבל 720P 50 Hz אז כמעט לא תראה הבדל. אם הוא מסוגל לקבל רק 60 HZ אז ההבדל יהיה מוחשי ודווקא לא לטובת החיבור הדיגיטלי....
אז מה בעצם זה אומר?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
השאלה היא איזה רזולוציות (ואיזה תדירויות רענון) אתה מסוגל לקבל במסך שלך, דרך כל אחת מהכניסות.
לדעתי, לא אמור להיות הבדל בין הכניסות, לפחות לא לטובת ה-HDMI, כי VGA נוצר עבור רזולוציות מחשב.
לדעתי, לא אמור להיות הבדל בין הכניסות, לפחות לא לטובת ה-HDMI, כי VGA נוצר עבור רזולוציות מחשב.
Silence speaks louder than words
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אוקיי, אז ככה: בעיקרון אתה צריך שהמסך יהיה בתאימות למקורות הווידאו שלך.אין כל בעיה אם אתה משדר 720P 60hz מהמחשב והמסך מקובע גם הוא ב 60hz. אבל מה קורה אם אתה גם מחובר למקור נוסף שמשדר ב 50hz, כמו לדוגמא הממיר של הכבלים או יס? במקרה כזה המסך ינסה להתאים בין 576i 50hz ל 720p 60hz ולרוב התוצאה רחוקה מאוד מלהשביע את הרצון ואתה עלול לקבל תמונה שבה התנועה של עצמים לרוחב המסך נראית מקוטעת. הפתרון ההגיוני ביותר הוא להעביר את המסך ל 720p 50hz ולשדר באותה סריקה גם מהמחשב. אבל זה לא תמיד אפשרי וזה אחד מהמקורות לאכזבות ולכן כדאי לבדוק שאתה מסוגל לקבל 720p 50hz מה HDMI אם אתה מתכוון למתג את כל הציוד שלך לכניסות ה HDMI של המסך, או לבדוק שלמסך אין בעיה לקבל תדרי סריקה שונים מחיבורים שונים אם הציוד מחובר בנפרד למסך.
ל VGA, וגם לקומפוננט דרך אגב, אין שום בעיה עם הצגת תוכן HD. הרי כמעט כל רזולוציה שהיא מעל ל 800x600 נכנסת לתחום ה HD. אם רואים יותר או פחות טוב מ HDMI או DVI זה נושא לוויכוח ואני דווקא שייך למחנה שטוען שאם יש הבדלים הם ממש מינוריים ולא תמיד לטובת החיבורים הדיגיטליים הקיימים כיום.
ל VGA, וגם לקומפוננט דרך אגב, אין שום בעיה עם הצגת תוכן HD. הרי כמעט כל רזולוציה שהיא מעל ל 800x600 נכנסת לתחום ה HD. אם רואים יותר או פחות טוב מ HDMI או DVI זה נושא לוויכוח ואני דווקא שייך למחנה שטוען שאם יש הבדלים הם ממש מינוריים ולא תמיד לטובת החיבורים הדיגיטליים הקיימים כיום.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

Catskinner,
איך אתה קובע את הרזולוציה ואת קצב הרענון במסך שלך? הרי הרזולוציה קבועה (נגיד 1366x768). לא ממש ברור לי מה שרשמת.
חוץ מזה, למה שהמסך יהיה מקובע? לא יכול להיות שבכניסת ה-VGA הוא יקבל, נגיד, 1024x768 ב-60 הרץ מהמחשב, ודרך הקומפוננט הוא יקבל 1024x576 מה-DVD ב-50 הרץ?
איך אתה קובע את הרזולוציה ואת קצב הרענון במסך שלך? הרי הרזולוציה קבועה (נגיד 1366x768). לא ממש ברור לי מה שרשמת.
חוץ מזה, למה שהמסך יהיה מקובע? לא יכול להיות שבכניסת ה-VGA הוא יקבל, נגיד, 1024x768 ב-60 הרץ מהמחשב, ודרך הקומפוננט הוא יקבל 1024x576 מה-DVD ב-50 הרץ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

1. בחיבור ממחשב למסך אפשר בדרך כלל לקבוע כם רזולוציה וגם קצב רענון דרך מאפייני קרטיס המסך או ב Powerstrip. הרזולוציה של המסך אומנם קבועה אבל יש לו מעבד פנימי שדואג להתאים את האות מהכניסה לררזולוציה של המסך. אחרת איך יכלת להציג 576i לדוגמא?
2. כי יש מסכים שהם יותר מוגבלים מאחרים והנוכחות של מחבר VGA לא אומרת בהכרח שהמסך מסוגל לקבל כל רזולוציה. בגלל זה כדאי לבדוק לפני שקונים.
2. כי יש מסכים שהם יותר מוגבלים מאחרים והנוכחות של מחבר VGA לא אומרת בהכרח שהמסך מסוגל לקבל כל רזולוציה. בגלל זה כדאי לבדוק לפני שקונים.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

Catskinner:
1. ברור שאפשר לקבוע רזולוציות וקצב רענון...
השאלה שלי היא למה שזה ייקבע את המסך לקצב רענון מסוים? למה אי אפשר שדרך ה-VGA הוא יקבל נניח 60 הרץ ודרך ה-HDMI 50 הרץ? אין שום קשר בין שתי התחנות.
2. צודק מאד. כל מחבר וכניסה מסוגלים לקבל רזולוציות קבועות ומסוימות, ו-VGA בד"כ מסוגל לקבל רזולוציות שמקובלות במסכי מחשב, כמו1024x768 או 1280x1024. לא כל רזולוציה מתקבלת שם.
1. ברור שאפשר לקבוע רזולוציות וקצב רענון...
2. צודק מאד. כל מחבר וכניסה מסוגלים לקבל רזולוציות קבועות ומסוימות, ו-VGA בד"כ מסוגל לקבל רזולוציות שמקובלות במסכי מחשב, כמו1024x768 או 1280x1024. לא כל רזולוציה מתקבלת שם.