המלצה על דגם של NUC?
הי,
מתכנן להחליף את ה-MC001 הישן שלי במשהו חדש יותר. חשבתי על ה-NUC של אינטל. אני רואה שבדור הנוכחי יש לא מעט דגמים. מניח שדגמי i7 הם יותר ממה שאצטרך. האם כדאי i3 או i5? בנוסף, האם יש הבדל משמעותי בין סדרה 7 של NUC לסדרה 6?
מבחינת השימוש: מתכנן להתקין Windows ועליו להתקין KODI. שימוש נוסף הוא לסטרימינג של משחקי NBA דךר מנוי Legaue pass.
תודה מראש,
ארז
מתכנן להחליף את ה-MC001 הישן שלי במשהו חדש יותר. חשבתי על ה-NUC של אינטל. אני רואה שבדור הנוכחי יש לא מעט דגמים. מניח שדגמי i7 הם יותר ממה שאצטרך. האם כדאי i3 או i5? בנוסף, האם יש הבדל משמעותי בין סדרה 7 של NUC לסדרה 6?
מבחינת השימוש: מתכנן להתקין Windows ועליו להתקין KODI. שימוש נוסף הוא לסטרימינג של משחקי NBA דךר מנוי Legaue pass.
תודה מראש,
ארז
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
לדעתי NUC מבוסס מעבד Cofre i3-7100U יספיק בהחלט למה שאתה צריך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4809
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
תלוי באיכות התוכן שאתה מזרים. אם אתה מחבר את המכשיר למסך באופן ישיר וצופה בתוכן HD פשוט, יתאים לך גם מעבד סלרון/פנטיום (אאל"ט לא קיים בדור 7).
אם אתה מחבר למגבר וצריך תמיכה בסאונד 3D-ISO, 4K60@ ,HD, אז תצטרך לפחות i3 דור 7.
אם אתה מחבר למגבר וצריך תמיכה בסאונד 3D-ISO, 4K60@ ,HD, אז תצטרך לפחות i3 דור 7.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
ואם אתה מתכנן לצפות בתכני 4K ו-HDR אז אתה צריך דור 7, כי דור 6 לא יכול לפענח תכני HEVC 10BIT בחומרה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אם ה-NUC מגיע עם HDMI2.0 זה כי אינטל הוסיפה את זה ללוח האם (ועד כמה שאני זוכר ה-NUC באמת מגיעים עם HDMI2.0) אבל מעבדים מסידרה 7 לא תומכים ב-HDMI2.0 אז זה תלוי ביצרן המחשב/לוח אם, אז צריך תמיד לוודא לפני הקניה.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

בצורה מפורטת ואולי קצת ברורה יותר.
בליבה הגראפית, הוסיפו תמיכה בכל פורמטי הוידאו-כן, אבל לא הוסיפו תמיכה ב-HDMI2.0 באופן מובנה, ככה ש-KB מוגבל לחיבור HDMI1.4 וחיבור DP1.2 (שמבחינת רוחב פס עדיף על HDMI2.0 במעט אבל אין תמיכה ב-HDCP2.2 אז הממירים החיצוניים לא עוזרים). הפתרון לבעיה הזאת, זה משהו שמשתמשים בו כבר שנתיים עוד עם לוחות אם מסדרת Skylake מסויימים.
הם מכניסים שבב המרה ישירות על לוח האם שממיר את אות מנתיב ה-DP1.2 המובנה במעבד ל-HDMI2.0 ומההבנה שלי בגלל שזה נעשה פנימית הם יכולים להוסיף את הצפנת ה-HDCP2.2 לשרשרת.
לסיכום - הליבה הגראפית לא תומכת ב-HDMI2.0 באופן מובנה, אבל כל יצרני לוחות האם והמחשבים רשאים להוסיף את התמיכה הזאת. אז זה בדיוק מה שאינטל עשו ב-NUC, ומה ששאר היצרנים עושים במחשבים שונים.
בליבה הגראפית, הוסיפו תמיכה בכל פורמטי הוידאו-כן, אבל לא הוסיפו תמיכה ב-HDMI2.0 באופן מובנה, ככה ש-KB מוגבל לחיבור HDMI1.4 וחיבור DP1.2 (שמבחינת רוחב פס עדיף על HDMI2.0 במעט אבל אין תמיכה ב-HDCP2.2 אז הממירים החיצוניים לא עוזרים). הפתרון לבעיה הזאת, זה משהו שמשתמשים בו כבר שנתיים עוד עם לוחות אם מסדרת Skylake מסויימים.
הם מכניסים שבב המרה ישירות על לוח האם שממיר את אות מנתיב ה-DP1.2 המובנה במעבד ל-HDMI2.0 ומההבנה שלי בגלל שזה נעשה פנימית הם יכולים להוסיף את הצפנת ה-HDCP2.2 לשרשרת.
לסיכום - הליבה הגראפית לא תומכת ב-HDMI2.0 באופן מובנה, אבל כל יצרני לוחות האם והמחשבים רשאים להוסיף את התמיכה הזאת. אז זה בדיוק מה שאינטל עשו ב-NUC, ומה ששאר היצרנים עושים במחשבים שונים.
·IamEzio כתב:בצורה מפורטת ואולי קצת ברורה יותר.
...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כן.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@tommygun
הדורות של מעבדי ATOM שונים משל ה-CORE. מדובר גם על דגמים חדשים.
וממה שיצא לי לקרוא (דיי מזמן אמנם), לא הייתי ממהר לקבוע שזה עובד לפני שזה נבדק לעומק. אני גם לא בטוח אם זה תומך ב-HDR. אם זה נבדק ועובד, אז מעולה! ואכן זו אופציה מצויינת.
הדורות של מעבדי ATOM שונים משל ה-CORE. מדובר גם על דגמים חדשים.
וממה שיצא לי לקרוא (דיי מזמן אמנם), לא הייתי ממהר לקבוע שזה עובד לפני שזה נבדק לעומק. אני גם לא בטוח אם זה תומך ב-HDR. אם זה נבדק ועובד, אז מעולה! ואכן זו אופציה מצויינת.
·TheCoolest כתב: ואם אתה מתכנן לצפות בתכני 4K ו-HDR אז אתה צריך דור 7,
כי דור 6 לא יכול לפענח תכני HEVC 10BIT בחומרה....
אם אין לי תמיכה בחומרה בדור 6 (לפחות כך אתה טוען)
האם אני יכול לתמוך בזה תוכנתית ?
ברור לי שהתמיכה תיהיה פחות טובה אבל זה גם משו
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

אתה יכול לנגן את זה תוכנתית, אבל HEVC כבד מספיק בעצמו, HEVC 10Bit מצריך מעבד שולחני מרובע ליבות בתדר בריא יחסית, וגם זה לא תמיד מספיק לנגן את הקובץ בצורה חלקה.
·IamEzio כתב:אתה יכול לנגן את זה תוכנתית, אבל HEVC כבד מספיק בעצמו, HEVC 10Bit מצריך מעבד שולחני מרובע ליבות בתדר בריא יחסית, וגם זה לא תמיד מספיק לנגן את הקובץ בצורה חלקה....
לא כ"כ מסתדר לי מה שאתה אומר ,
המחשב שלי בבית עם מעבד i5 בן 6 שנים (!) ואני מנגן חופשי x265 HEVC 10bit
השאלה למה אתה מתכוון ב "תדר בריא" \ גיל המעבד