התלבטות לגבי marentz NR 1506

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ShayKet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים, אני לפני קניה של mmarentz NR 1506 ולמרות כל הביקורות המשבחות, קראתי בחלק מחוות הדעת על המכשיר שישנן רק 4 מצבי EQ וישנן בעיות קליטה של WIFI ובלוטות'. אני אשמח אם מי מכם שיש לו או היה לו את המכשיר יכול לאשר או להפריך את החששות..

תודה!

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

אתה לא ממש תקבל פה תשובה לשאלה מוזרה כזאת. כמה אנשים אתה חושב שקנו אותו פה באתר ומזה זה משנה? בשביל סטטיסטיקה שימושית אתה צריך הרבה אנשים.
למה רסביר דק? יש לך בעיית מיקום רצינית שאתה חייב אותו?

ShayKet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@BUGY

מה הכוונה מה זה משנה? לא היית רוצה לדעת יותר על מוצר לפני קניה? לא היית רוצה לדעת אם הבעיות שצוינו הם נקודתיות או סיסטמטיות? בדיוק בשביל לקבל חוות דעת רחבה אני שואל פה בפורום שיש פה גם רוכשים, גם מתקינים וגם מוכרים בעלי מקצוע. אני לא רוצה לקנות דבר שאחרי חצי שנה יתקלקל לי.

ולשאלתך השניה: אין בעית מקום. אני פשוט חושב שהוא יותר אסתטי משאר המגברים והmoney per value של מכלול התכונות שלו מול מחיר הרכישה הוא משתלם לי. אם יש לך משהו נוסף להמליץ באותו תג מחיר כמובן שאשמח

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

ShayKet כתב:@BUGY

מה הכוונה מה זה משנה? לא היית רוצה לדעת יותר על מוצר לפני קניה? לא היית רוצה לדעת אם הבעיות שצוינו הם נקודתיות או סיסטמטיות? בדיוק בשביל לקבל חוות דעת רחבה אני שואל פה בפורום שיש פה גם רוכשים, גם מתקינים וגם מוכרים בעלי מקצוע. אני לא רוצה לקנות דבר שאחרי חצי שנה יתקלקל לי.

ולשאלתך השניה: אין בעית מקום. אני פשוט חושב שהוא יותר אסתטי משאר המגברים והmoney per value של מכלול התכונות שלו מול מחיר הרכישה הוא משתלם לי. אם יש לך משהו נוסף להמליץ באותו תג מחיר כמובן שאשמח
...
·לא אמרתי "מה זה משנה"....

מה שאני אומר, שזה חסר חשיבות. אוקי, נגיד אחד יגיד לך שאין בעיה, עוד אחד יגיד שכן יש בעיה ושלישי יגיד שהוא לא שם לב או לא משתמש בפיצ'ר הזה. מה יצא לך מזה? בשביל בעיות סיסטמטיות צריך לעשות סטטיסטיקה, ובשביל זה צריך הרבה יותר אנשים, אתה לא תקבל מספיק תשובות בשביל זה. הפוך, לרוב אנשים יגיד דברים רעים לפני דברים טובים. אז זה רק יכול לבלבל אותך.
איפה אתה קראת שיש לו בעיות? כי בעיות קליטה זה לרוב משהו מאוד אישי, אנשים לא מבינים את מגבלות הטכנולוגיה ולא משתמשים בה נכון. זה גם משנה איפה בעולם, בארץ נהוג לבנות מחומרים קשים כמו בטון מה שחוסן קליטה, בארה"ב הרבה בונים מעץ מה שלא חוסם. מצד שני, במדינות קרות בארה"ב משתמשים בחומר בידוד עם שכבת אלומיניום וזה לא טוב לקליטה...זה לא שחור ולבן. לכן לא היתי מתייחס לבעיות קליטע מכמה אנשים בודדים. כנס לאמזון יש שם במחר טוב יותר של ביקרות מיותר אנשים. אבל גם את זה תקח עם קמצוץ מלח כי לפעמים אנשים מגזימים.

מה שכן, לא היתי קונה רסביר דק בלי סיבה טובה. בטח אחד שלא כזה זול וחסר תמיכה בפורמטים החדשים, חלש, עם BT רגיל...

מה אתה הולך לעשות איתו, אילו רמקולים, איזה חדר, מה התוכן, איזה עוצמה...צריך לדעת הרבה דברים כדי להמליץ לך על רסיבר אחר. אחרת ההמלצה הסטנדרטי היא אחד מהדנונים מאמזון גרמניה, המחיר מדבר בעד עצמו. אתה מביא את ה1300 בפחות מ1900 שקל כולל הכל עד הבית, עם שרות ואחרויות של אמזון. הנה, אפילו זול יותר:

https://www.amazon.de/gp/product/B01GQ85GW6/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

ShayKet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@BUGY
·

היי תודה רבה לך על התשובות.

את הביקורות ראיתי באמאזון גרמניה.

מדובר בחדר בינוני לא אקוסטי אבל עם תקרה גבוהה שנמצא בעליית גג, קירות גבס ובטון.

אני לא חושב שמבחינת החלל אצטרך יותר מ50 וואט. הרסיבר יחובר למקרן והרמקולים צריכים להיות תלויים מעל המסך בגובה, אבל מכוונים למטה לכיוון האוזן- מה שאומר שהשמע שלי לא יהיה בכינון ישיר אלא בצורה אלכסונית מלמעלה. מכיוון שהחלל לא גדול במיוחד אני מתלבט אם לחבר לו רמקולים סטליטים 5.1 של בוסטון\הרמן קרדון או להתחיל לבנות מערכת המורכבת משני רמקולי סטריאו, סנטר, שני אחוריים ובס.

על פי הביקורות (שוב , לא שמעתי אותו) מדובר באמנם 50 וואט אבל שנותנים תפוקה טובה לכל ערוץ ועוצמה גבוהה.

המפרט של המגבר לא שונה בהרבה מהדנון:

יש לנו HDMI 2.0 , 4K Ultra HD video, 4:4:4, 60 Hz, HDMI 2.0a and HDCP 2.221:9 וגם WIFI, BT ורשת- שאלו דברים שחשובים לי ברסיבר

במה שונה ה1300 חוץ מה7 ערוצים?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

לומר לך את האמת, אני לא מבין למה יש פה בכלל התלבטות. הדנון דוב בכל מובן וזול יותר:

הבדל כוח, 80 וואט מול 50. אולי לא חשוב לסטליטים אבל אם תרצה לגדול, לא תהיה מוגבל.

7 ערוצים מול 5, אתה יכול להשתמש בערוצים הללו לדברים אחרים כמו אזור האזנה שני, אטמוס, הגברה כפולה של רמקול קשה ועוד.

תמיכה בפורמטים החדשים, כמו אטמוס. זה נשמע יותר טוב גם בלי רמקולים בתקרה. אבל אם תרצה תוכל גם להתקין שני רמקולים בתקרה ולהנות מאטמוס מלא או לשים שני רמקולים יעודיים בלי לתלות. מה שאומר שהמגבר הזה יותר "פיוצ'ר פרוף".

תמיכה באזור שני, גם מוגברת וגם עם יציאות פרה.

מערכת כיול טובה יותר, רמה מעל. מומלץ בחלל בעייתי.

וכול זה בפחות כסף, התשלום היחיד פה זה תוספת קטנה בגודל.

אני לא בטוח אבל אני חושב שהמרנץ לא מעביר HDR, רק 4K. לא יודע עם זה חשוב לך...

רק שים לב, לשניהם יש רק יציאת HDMI אחת, לרוב כשמחברים מקרן רוצים שני יציאות אחת למקרן ואחת למסך. אם יש לך מסך בנוסף למקרן.

מוסיקאי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 406
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #7 

ShayKet:

למרנץ יש דגם פרופיל נמוך חדש: NR1607 Ultra-slim 7.2.
הוא 7.2, כולל פורמטים חדשים כולל Dolby Atmos ו- DTS Neural:X.
רסיבר זה הוא 2 דגמים מעל הדגם שציינתה. בזמנו קראתי על סוג הבעיות שהזכרת בדגם אליו אתה מתייחס, אך ה-1607 הוא 2 דגמים מעליו ויתכן שהבעיות כבר טופלו. שווה לקרא עליו.
אשמח אם תעדכן. זה מעניין.

B5E60
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

ה-1506 נמצא אצלי כחודש. הראוטר צמוד אליו ומחובר בכבל, אז לא יודע להגיד לגבי ה-WIFI, אבל ב-BT אין בעיות קליטה והוא עובד נהדר.
אצלי הוא גם משורשר למגבר כוח שמניע רק את הקדמיים, אז לא יודע לומר דבר גם לגבי העוצמה.
לגבי ה-EQ - אין בו מצבי DSP בסגנון של ימאהה, אבל יש EQ עם כיוון של 9 תדרים לכל ערוץ בנפרד, ועוד המון כיוונונים וכיולי סאונד שונים - תוכל להסתכל בלינק:
http://manuals.marantz.com/NR1506/EU/EN ... viicam.php

לגבי 4K - על פי המפרט, הרסיבר יודע להעביר 4K60Hz, כולל HDR, אבל עם בעיה אחת - ה-GUI שלו לא מוצג כשכבה על המסך במצב זה. לפי ביקורות ברשת, בגלל שהתפריט מוצג ברזולוציה של עד FHD, בכל כניסה ל-GUI, מוצג התפריט על מסך שחור שדורס את התמונה. יכול לעצבן, אבל לא היה דיל ברייקר עבורי. מבחינתי - העיקר שאפשר למתג 4K.

התלבטתי אם לקנות את ה-1607 בתוספת של 700 ש"ח, כדי להיות טיפה FUTURE PROOF - אין בו את בעיית ה-GUI ב-4K, והוא מוסיף גם יציאת טריגר, אטמוס, 4K UPSCALE וכו' - אבל הגעתי למסקנה שאני לא באמת צריך את כל אלו כרגע. אצלי הדגש הוא על מוסיקה (גם רב-ערוצית וגם הופעות) וגם ברסיבר הקודם לא השתמשתי בכל 7.1 היציאות שהיו לו. אני גם לא רואה את עצמי חופר כרגע בתקרה ותולה רמקולים בשביל סרט-וחצי שאולי ינצלו אותם כמו שצריך.

לגבי הסאונד - הרסיבר הקודם שלי היה מרנץ SR4500 עתיק (בן 12), שלדעתי נשמע מצויין גם היום - אבל באמת שהופתעתי לטובה מהאיכות של ה-1506. הסאונד מזכיר את זה של ה-4500 הישן, אבל הכל נשמע נקי יותר, מפורט יותר והרבה יותר מדוייק (באסים וכו') - מניח שזו מה שהתקדמות של 12 שנים ב-DSP וב-DAC יכולה לעשות...

אז הרסיבר לא מושלם, אבל לצרכים שלי, ובמחיר שקניתי אותו (שלחתי מאמזון אנגליה לכתובת בארה"ב - יצא פחות מ-1240 ש"ח) - לא התלבטתי יותר מדי.

אחרי כל אלו - אם הרסיבר היה מיועד לחדר ייעודי ולמקרן כמו שהצגת - מניח שכן הייתי הולך על ה-1607 (למרות שאני מניח שלא מדובר כרגע במקרן 4K), או לפחות על הדנון החזק יותר שהוצע לך כאן, ולו רק מההנחה שהחדר ישתדרג עם הזמן (וכנראה שהייתי משתגע ובונה בכלל מערכת של 11.2 :) ).

.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”