כיווץ אלפי תמונות לצורף איחסון
שלום,
מהו הגודל (הרזולוציה) האופטימלי לכיווץ תמונות?
יש לי מאות ג'יגה של תמונות בנפח ממוצע של כ 3MB. אני צופה בהן אך ורק במסך המחשב, ואין לי כל כוונה להדפיס אותן.
ברצוני לכווץ אותו (ע"י תוכנת IrFanview), שם ניתן לבחור את הרוחב המקסימלי של התמונות. מה לבחור? כמה צריכה לשקול כל תמונה כזו לאחר הכיווץ?
האם יש 'סכנה' שבעתיד, הקטנתי את התמונה יותר מדי, ו'אבכה' על המעשה הזה?
תודה
יש לי מאות ג'יגה של תמונות בנפח ממוצע של כ 3MB. אני צופה בהן אך ורק במסך המחשב, ואין לי כל כוונה להדפיס אותן.
ברצוני לכווץ אותו (ע"י תוכנת IrFanview), שם ניתן לבחור את הרוחב המקסימלי של התמונות. מה לבחור? כמה צריכה לשקול כל תמונה כזו לאחר הכיווץ?
תודה
אין תשובה מוחלטת לגבי כמה צריך להיות הגודל. זה תלוי בגודל המקורי, עד כמה חשובות לך התמונות ומה השימוש המיועד.urielp כתב:שלום,
תודה...
אם תכווץ אותן כמו ששאלת, כלומר תפחית במימדי האורך/רוחב (הפחתה של פיקסלים), יתכן שבעתיד, אם תדרש לגודל המקורי של תמונה כלשהי והוא לא יהיה בידך, תצטער שכיווצת אותן.
בכל מקרה, אם מדובר רק על צפייה במסך, רזולוצייה של 72 ppi (פיקסלים לאינצ') או קצת מעל, אמורה להספיק.
להדפסה תצטרך כבר ppi (למעשה DPI - נקודות לאינצ') גבוה יותר.
באיזה פורמט בכלל התמונות?
אם בפורמט lossless כמו tif או psd, אתה יכול להמיר אותם ל-jpeg בדחיסה גבוהה, באותם ערכי אורך/רוחב של המקור.
גם כאן תהיה לך ירידת איכות, היות ו-jpeg הוא פורמט פחות איכותי מהנ"ל, ומאבד איכות עם כל פריסה ושמירה מחדש.
הכי טוב, כמו שהציעו, לרכוש התקן אחסון, או אפילו להעלות לאחסון ענן, אם התמונות לא רגישות מדי.