עזרה - לא מצליח להוציא סאונד לרסיבר דרך יציאת SPDIF
-
rel1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 305
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
שלום לכולם,
חיברתי מחשב שלוח האם שלו הוא מדגם Asus P5KPL-AM בתור HTPC ואני מעוניין לקבל סאונד 5.1 שיצא מהמחשב ויעבור דרך רסיבר לסט רמקולים המחוברים לרסיבר בקונפיגורציית 5.1.
עפ"י המפורט באתר של Asus ישנה בלוח תמיכה ב-SPDIF. לא מפורט האם היציאה היא קואקסיאלית או אופטית (ואני לא מצליח לראות אור אדום ביציאה הרלוונטית).
על המחשב מותקנת מערכת הפעלה Windows 10. כשנכנסים לאזור הגדרות הסאונד במחשב רואים כי ישנה אופציה לבחור ב-SPDIF כמקור פלט ואף כתוב שהשקע הרלוונטי באזור של כרטיס הקול הוא זה שצבוע בשחור. מבחינת הגדרות הכל נראה תקין, אין אזכור של בעיות של דרייברים או משהו דומה ומערכת ההפעלה גם מאפשרת לנסות ולנגן סאונד של 5.1, מראה קונפיגורציית רמקולים של 5.1 ומציעה לנגן דולבי דיגיטל או DTS.
הבעיה היא שאני לא מצליח לשמוע שום דבר למרות שהווליום של הרסיבר אינו על מינימום וגם הווליום במחשב לא על מינימום.
ניסיתי לחבר את היציאה הנ"ל של המחשב גם עם כבל קואקסיאלי שעליו בצד של המחשב הולבש מתאם ל-PL (משום שצד הקואקס הרגיל של כבל קואקסיאלי לא מתאים ליציאת מחשב) וגם עם כבל אופטי ושום צליל לא נשמע.
בצד של הרסיבר אין בעיה כיון שחיבור קואקסיאלי לממיר מוציא סאונד 5.1 מאותה כניסת אודיו שאליה חיברתי את המחשב וגם כבל אופטי שחובר למחשב אחר מוציא סאונד 5.1.
אין לי כבר רעיונות מה עוד לבדוק. כרטיס הקול מוציא סאונד תקין כשמחברים את היציאה הירוקה שלו סתם לזוג כניסות סטריאו ברסיבר עם כבל RCA אדום לבן.
אשמח לשמוע רעיונות. סתם לא בא לי לקנות כרטיס קול חיצוני ולגלות שפספסתי משהו בסיסי בבדיקות שלי.
תמונת גב הרסיבר מצורפת להודעה.
תודה רבה.
חיברתי מחשב שלוח האם שלו הוא מדגם Asus P5KPL-AM בתור HTPC ואני מעוניין לקבל סאונד 5.1 שיצא מהמחשב ויעבור דרך רסיבר לסט רמקולים המחוברים לרסיבר בקונפיגורציית 5.1.
עפ"י המפורט באתר של Asus ישנה בלוח תמיכה ב-SPDIF. לא מפורט האם היציאה היא קואקסיאלית או אופטית (ואני לא מצליח לראות אור אדום ביציאה הרלוונטית).
על המחשב מותקנת מערכת הפעלה Windows 10. כשנכנסים לאזור הגדרות הסאונד במחשב רואים כי ישנה אופציה לבחור ב-SPDIF כמקור פלט ואף כתוב שהשקע הרלוונטי באזור של כרטיס הקול הוא זה שצבוע בשחור. מבחינת הגדרות הכל נראה תקין, אין אזכור של בעיות של דרייברים או משהו דומה ומערכת ההפעלה גם מאפשרת לנסות ולנגן סאונד של 5.1, מראה קונפיגורציית רמקולים של 5.1 ומציעה לנגן דולבי דיגיטל או DTS.
הבעיה היא שאני לא מצליח לשמוע שום דבר למרות שהווליום של הרסיבר אינו על מינימום וגם הווליום במחשב לא על מינימום.
ניסיתי לחבר את היציאה הנ"ל של המחשב גם עם כבל קואקסיאלי שעליו בצד של המחשב הולבש מתאם ל-PL (משום שצד הקואקס הרגיל של כבל קואקסיאלי לא מתאים ליציאת מחשב) וגם עם כבל אופטי ושום צליל לא נשמע.
בצד של הרסיבר אין בעיה כיון שחיבור קואקסיאלי לממיר מוציא סאונד 5.1 מאותה כניסת אודיו שאליה חיברתי את המחשב וגם כבל אופטי שחובר למחשב אחר מוציא סאונד 5.1.
אין לי כבר רעיונות מה עוד לבדוק. כרטיס הקול מוציא סאונד תקין כשמחברים את היציאה הירוקה שלו סתם לזוג כניסות סטריאו ברסיבר עם כבל RCA אדום לבן.
אשמח לשמוע רעיונות. סתם לא בא לי לקנות כרטיס קול חיצוני ולגלות שפספסתי משהו בסיסי בבדיקות שלי.
תמונת גב הרסיבר מצורפת להודעה.
תודה רבה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
הסיבה היא פשוטה למדי, אין לך חיבור אופטי או COAX מובנה בפאנל האחורי. כל המחברים הצבעוניים האלו זה יציאות אנלוגיות לא קשורות, והחיבור השחור הוא ה-Subwoofer והחיבור הכתום אמור להיות סנטר בברירת מחדל.
מה שכן יש זה מחבר פנימי.
[imgbig]http://img.techpowerup.org/170205/capture.png[/imgbig]
מה שכן יש זה מחבר פנימי.
[imgbig]http://img.techpowerup.org/170205/capture.png[/imgbig]
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
-
rel1
-
- חבר פעיל מאוד

החשד שלי היה כזה בדיוק. אין לי את המחבר הזה, אבל מערכת ההפעלה מציינת שהחיבור השחור הוא SPDIF... זה מה שהיה לי מוזר...
בהנחה ואכן אין שם יציאת SPDIF מובנית, האם דרך היציאות שישנן יש אפשרות לקבל סאונד 5.1 מכרטיס הקול ע"י חיבור בדיד של 4 יציאות של כרטיס הקול (זוג קדמי, זוג אחורי, סנטר וסאב)? אם כן, איפה יחובר הסאונד ל-5.1? במחשב? ברסיבר?
בהנחה ואכן אין שם יציאת SPDIF מובנית, האם דרך היציאות שישנן יש אפשרות לקבל סאונד 5.1 מכרטיס הקול ע"י חיבור בדיד של 4 יציאות של כרטיס הקול (זוג קדמי, זוג אחורי, סנטר וסאב)? אם כן, איפה יחובר הסאונד ל-5.1? במחשב? ברסיבר?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
התשובה של ארתור מדוייקת, ואוסיף גם שאפשר להכין לבד חיבור קואקסיאלי 5.1 בעלות של שקלים בודדים, כפי שמוסבר כאן, למשל:
http://www.avsforum.com/forum/76-htpc-l ... acket.html
http://www.avsforum.com/forum/76-htpc-l ... acket.html
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
rel1
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על ההסבר. עדיין אשמח לקבל תשובה לשאלה: בהנחה ואכן אין שם יציאת SPDIF מובנית, האם דרך היציאות שישנן יש אפשרות לקבל סאונד 5.1 מכרטיס הקול ע"י חיבור בדיד של 4 יציאות של כרטיס הקול (זוג קדמי, זוג אחורי, סנטר וסאב)? אם כן, איפה יחובר הסאונד ל-5.1? במחשב? ברסיבר?
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
עקרונית יש אפשרות ליציאת spdif דרך חיבור 3.5 מ״מ, אפשר גם לקנות כבל כזה.
אני לא בטוח שיש לך מחבר כזה במחשב
אני לא בטוח שיש לך מחבר כזה במחשב
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יש לך 4 יציאות אנלוגיות במחשב (ו-2 כניסות), החיבורים הצבעוניים מאחורה.
יציאה אחת לזוג קדמי, יציאה נוספת לזוג אחורי, אחת לסנטר, אחת לסאב.
כל אלה יתחברו לכניסות ה-RCA ברסיבר. (תצטרך 4 כבלים של 3.5" ל-RCA).
אפשרות נוספות\מקבילה:
פשוט לקנות את הלוח עבור יציאת ה-SPDIF.
www.ebay.com/itm/221960099961
יציאה אחת לזוג קדמי, יציאה נוספת לזוג אחורי, אחת לסנטר, אחת לסאב.
כל אלה יתחברו לכניסות ה-RCA ברסיבר. (תצטרך 4 כבלים של 3.5" ל-RCA).
אפשרות נוספות\מקבילה:
פשוט לקנות את הלוח עבור יציאת ה-SPDIF.
www.ebay.com/itm/221960099961
-
rel1
-
- חבר פעיל מאוד

התיעוד של לוח האם אומר שבחיבורים האנלוגיים יש אכן יציאה אחת לקדמיים, יציאה אחת לאחוריים ויציאה אחת שמשמשת גם לסאבוופר וגם לסנטר יחד... לא ברור לי איך זה עובד. לאן אני מחבר את הכבל שיוצא מהיציאה הזו ברסיבר? לכניסת הסאב או לכניסת הסנטר? איך מקבלים את הערוץ הנוסף?
באופן כללי בחיבור אנלוגי מהסוג הזה, האם איכות הסאונד טובה יותר/פחות ביחס לחיבור SPDIF?
תודה רבה.
באופן כללי בחיבור אנלוגי מהסוג הזה, האם איכות הסאונד טובה יותר/פחות ביחס לחיבור SPDIF?
תודה רבה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
סאב וסנטר כל אחד זה ערוץ יחיד. כנראה שתצטרך לנחש או לבדוק מה זה מה אם לא רשום. (נניח אדום\ימין זה סנטר ולבן\שמאל זה סאב)
מעבר לזה, עדיין אני חושב שקניה של המתאם הזה ל-SPDIF תתן תוצאה עדיפה, וגם איכות טובה יותר כי אתה לא מעביר את הסאונד דרך ה-DAC הנחות של כרטיס הקול המובנה.
מעבר לזה, עדיין אני חושב שקניה של המתאם הזה ל-SPDIF תתן תוצאה עדיפה, וגם איכות טובה יותר כי אתה לא מעביר את הסאונד דרך ה-DAC הנחות של כרטיס הקול המובנה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מה לא מובן? היציאה היא סטראו, אז ערוץ אחד לסנטר וערוץ אחד לסאב.
או שפשוט משתמשים באותו הערוץ לשני הדברים האלה, מה שפחות סביר.
או שפשוט משתמשים באותו הערוץ לשני הדברים האלה, מה שפחות סביר.
-
rel1
-
- חבר פעיל מאוד

אני מעוניין לחבר את היציאות מכרטיס הקול לרסיבר לכניסות אנלוגיות. יש ברסיבר 6 כניסות אנלוגיות - אחת לכל ערוץ ועוד אחת לסאב. לאיזו כניסה ברסיבר אני אמור לחבר את היציאה המשולבת של הסאב/סנטר בכרטיס הקול? לזו של הסנטר? לזו של הסאב? לשתיהן כמו שאני מחבר את היציאות של הערוצים הקדמיים/אחוריים?
-
rel1
-
- חבר פעיל מאוד

טוב, אז חיברתי את כל היציאות של כרטיס הקול לכניסות האנלוגיות של הרסיבר וכעת אלה הבעיות שישנן:
1. בבדיקת הערוצים של ה-Windows הסנטר מזדהה כסאב ולהיפך. אין שינוי גם כאשר מחברים את הכבל הפוך (כבל 3.5 מ"מ ל-2 RCA).
2. ניגון תכנים של DTS או דולבי דיגיטל (שבהם תומך כמובן הרסיבר) לא מראים את האינדיקציה של דולבי דיגיטל או DTS ברסיבר. מזכיר כי החיבור הוא דרך הכניסות האנלוגיות ברסיבר אז אני לא בטוח אם צריכה להיות אינדיקציה כזו או לא כיון שהיציאות מהמחשב הן אנלוגיות והכניסות ברסיבר הן אנלוגיות.
3. קובץ שהסאונד שלו הוא דולבי דיגיטל נשמע דרך הרמקולים הקדמיים אבל לא בפורמט היקפי מלא. קובץ שהסאונד שלו הוא DTS לא נשמע כלל. האם יש צורך בהתקנת קודקים ב-Windows 10?
אודה לעזרה.
לילה טוב.
1. בבדיקת הערוצים של ה-Windows הסנטר מזדהה כסאב ולהיפך. אין שינוי גם כאשר מחברים את הכבל הפוך (כבל 3.5 מ"מ ל-2 RCA).
2. ניגון תכנים של DTS או דולבי דיגיטל (שבהם תומך כמובן הרסיבר) לא מראים את האינדיקציה של דולבי דיגיטל או DTS ברסיבר. מזכיר כי החיבור הוא דרך הכניסות האנלוגיות ברסיבר אז אני לא בטוח אם צריכה להיות אינדיקציה כזו או לא כיון שהיציאות מהמחשב הן אנלוגיות והכניסות ברסיבר הן אנלוגיות.
3. קובץ שהסאונד שלו הוא דולבי דיגיטל נשמע דרך הרמקולים הקדמיים אבל לא בפורמט היקפי מלא. קובץ שהסאונד שלו הוא DTS לא נשמע כלל. האם יש צורך בהתקנת קודקים ב-Windows 10?
אודה לעזרה.
לילה טוב.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בגלל כל מני בעיות כאלה ואיכות סאונד טובה יותר עדיף "להשקיע" את ה$8 האלה ולקנות לוח שיוציא לך SPDIF בצורה נורמלית לרסיבר.
לא יכול לענות על 1 ו-3, אבל הגיוני שלא תראה הודעה על סוג הפורמט מאחר ומדובר על כניסות אנלוגיות ברסיבר.
מבחינתו בסך הכל מדובר על הגברה של 6 ערוצי אודיו שנכנסים אליו, הוא לא מבצע שום פיענוח.
לא יכול לענות על 1 ו-3, אבל הגיוני שלא תראה הודעה על סוג הפורמט מאחר ומדובר על כניסות אנלוגיות ברסיבר.
מבחינתו בסך הכל מדובר על הגברה של 6 ערוצי אודיו שנכנסים אליו, הוא לא מבצע שום פיענוח.
-
rel1
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על העזרה.
1. האם יש איזשהי סיבה לא לקנות מוצר כמו זה כדי לפתור את הבעיה של העברת הסאונד הרב ערוצי מהמחשב לרסיבר? נראה לי יותר נוח ופרקטי גם לשימושים עתידיים מלחבר את ה-Bracket ללוח האם?
2. בהנחה וטרם התייאשתי מהנסיונות עם החיבורים האנלוגיים, אני מניח שהעובדה שלא מצויין ברסיבר שיש אות DD או DTS היא ברורה ואת העבודה של פענוח קידוד פורמט ה-DD/DTS של הקובץ עושה המחשב ואז כבר שולח את הסאונד מפוצל לרסיבר. נכון להיום ובהנחה שאני לא עובד עם קודי, איזה נגן ואיזה קודקים הם המומלצים להתקנה במחשב שמריץ WINDOWS 10? ראיתי שהמדריך המהיר לצפייה ב-HD מתייחס רק ל-MPC HC ועודכן לאחרונה ב-2014.
1. האם יש איזשהי סיבה לא לקנות מוצר כמו זה כדי לפתור את הבעיה של העברת הסאונד הרב ערוצי מהמחשב לרסיבר? נראה לי יותר נוח ופרקטי גם לשימושים עתידיים מלחבר את ה-Bracket ללוח האם?
2. בהנחה וטרם התייאשתי מהנסיונות עם החיבורים האנלוגיים, אני מניח שהעובדה שלא מצויין ברסיבר שיש אות DD או DTS היא ברורה ואת העבודה של פענוח קידוד פורמט ה-DD/DTS של הקובץ עושה המחשב ואז כבר שולח את הסאונד מפוצל לרסיבר. נכון להיום ובהנחה שאני לא עובד עם קודי, איזה נגן ואיזה קודקים הם המומלצים להתקנה במחשב שמריץ WINDOWS 10? ראיתי שהמדריך המהיר לצפייה ב-HD מתייחס רק ל-MPC HC ועודכן לאחרונה ב-2014.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
1. אין בעיה, אבל זאת קופסה חיצונית עם כבלים נוספים אליה מהמחשב וממנה אל הרסיבר. המתאם\לוח הוא פנימי למחשב ולכן אתה פשוט מחבר "את המחשב" לרסיבר בלי שום דבר בדרך.
2. תוריד את ה-MPC-HC האחרון וזהו, לא צריך להתקין שום קודקים עבורו. הכל כבר מובנה ועובד מצויין.
אם אינני טועה יש עכשיו גרסה אחרת של MPC, כמה (או הרבה) מהמפתחים עזבו את MPC-HC ועברו לעבוד על גרסה משלהם בשם שונה.
2. תוריד את ה-MPC-HC האחרון וזהו, לא צריך להתקין שום קודקים עבורו. הכל כבר מובנה ועובד מצויין.
אם אינני טועה יש עכשיו גרסה אחרת של MPC, כמה (או הרבה) מהמפתחים עזבו את MPC-HC ועברו לעבוד על גרסה משלהם בשם שונה.