מערכת סטריאו לחדר
שלום לכל חברים באתר !
זאת הודעה ראשונה שלי בפורום , אחרי קריאה שלו במשך זמן רב בנושאים שונים . יש כאן מאגר מידע ענק שכייף להכנס ולקרוא.
עכשיו לשאלה שלי :
ברצוני לבנות מערכת שתכלול : קומפקט דיסק , מגבר ורמקולים לחדר קטן - 9 מ"ר . אין הרבה רהיטים בחדר. רק שולחן וספה קטנה .
הבנתי שמערכת צריך להתחיל לבנות מרמקולים ואז להתאים להם את המגבר .
אני מעדיף , את האמת בלי שום סיבה מוצדקת אולי , רמקולים רצפתיים . בהתחלה הסתכלתי על JBL E80 ו Concept 6 , אך הבנתי שזה לא לחדר שלי כי סאונד יהיה ממש על הפנים ( הכל יחסית כמובן ) . קיבלתי המלצה על SA 1530 , וזה נראה לי ( עוד לא "נשמע לי" ) כי המלצה הגיונית .
תקציב לכל המערכת כ 10000 ש"ח.
מה דעתכם בנושא ?
בתודה מראש !
זאת הודעה ראשונה שלי בפורום , אחרי קריאה שלו במשך זמן רב בנושאים שונים . יש כאן מאגר מידע ענק שכייף להכנס ולקרוא.
עכשיו לשאלה שלי :
ברצוני לבנות מערכת שתכלול : קומפקט דיסק , מגבר ורמקולים לחדר קטן - 9 מ"ר . אין הרבה רהיטים בחדר. רק שולחן וספה קטנה .
הבנתי שמערכת צריך להתחיל לבנות מרמקולים ואז להתאים להם את המגבר .
אני מעדיף , את האמת בלי שום סיבה מוצדקת אולי , רמקולים רצפתיים . בהתחלה הסתכלתי על JBL E80 ו Concept 6 , אך הבנתי שזה לא לחדר שלי כי סאונד יהיה ממש על הפנים ( הכל יחסית כמובן ) . קיבלתי המלצה על SA 1530 , וזה נראה לי ( עוד לא "נשמע לי" ) כי המלצה הגיונית .
תקציב לכל המערכת כ 10000 ש"ח.
מה דעתכם בנושא ?
בתודה מראש !
נערך לאחרונה על ידי Slayer ב 11/03/2007 23:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
עדיפות למוזיקה אינסטרומנטלית , רוק קלאסי . אבל גם מוזיקה אלקטרונית . כמו כן למערכת יתחבר ממיר לוויני עם ערוצי מוזיקה ורדיו שונים .
יד שנייה ? לא יודע מה להגיד .. זה לא סכומים שאתה יכול להרשות לעצמך "נסיונות" ... אבל מה אני יודע.. יכול להיות שבתחום הזה זה שונה ..
יד שנייה ? לא יודע מה להגיד .. זה לא סכומים שאתה יכול להרשות לעצמך "נסיונות" ... אבל מה אני יודע.. יכול להיות שבתחום הזה זה שונה ..
אני הייתי ממליץ קודם כל לצמצם אפשרויות...
רמקול רצפתי או מדפי???
חדר מומלץ מדפי אנהי חושב....
רצפתי יכול להיות לך אוברר...
תחלק את התקציב נכון ....
שליש לפחות לרמקולים ....כל השאר על כל השאר...
מה שמעת כבר??
רמקול רצפתי או מדפי???
חדר מומלץ מדפי אנהי חושב....
רצפתי יכול להיות לך אוברר...
תחלק את התקציב נכון ....
שליש לפחות לרמקולים ....כל השאר על כל השאר...
מה שמעת כבר??
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??
שלום מתן ,
אני חושב שרב צריך להיות מוקצה לרמקולים . ככה לפחות הבנתי.
קראתי שרצפתיים יכולים להיות בעייתים לחדר.. אבל תלוי איזה רצפתיים כמובן. אם להסתכל על SA1530 ( אני די ננעלתי עלהם
) , הם נראים לי מתאימים בהחלט . אשמח לשמוע כמובן גם דעות מנגד !
בעיה ברצפתיים בחדר קטן זה איכות בס בעיקר . כדי לתקן את זה הבנתי שאני צריך רמקול עפ PI קדמי ובשום אופן לא אחורי .
אז בשביל לסדר כל הסלט שיש לי בראש באתי לפה
אני חושב שרב צריך להיות מוקצה לרמקולים . ככה לפחות הבנתי.
קראתי שרצפתיים יכולים להיות בעייתים לחדר.. אבל תלוי איזה רצפתיים כמובן. אם להסתכל על SA1530 ( אני די ננעלתי עלהם
בעיה ברצפתיים בחדר קטן זה איכות בס בעיקר . כדי לתקן את זה הבנתי שאני צריך רמקול עפ PI קדמי ובשום אופן לא אחורי .
אז בשביל לסדר כל הסלט שיש לי בראש באתי לפה
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
..
אני שמתי בחדר של 14 מטר זוג רמקולים E20 ושומעים מעולה.
ובסלון שהוא 20 מטר 4 E80 וסאב E150 ושומעים מעולה וגם אפשר לפתוח דיסקוטק קטן
בהתחלה אני גם רציתי ריצפתיים לחדר הקטן וקניתי זוג E80 הבעיה איתם שאתה לא מקבל פיזור טוב של הצליל כי הרמקול דומינתי מידי שהעברתי את הE20 שהם קטנים באופן משמעותי הצליל מתפזר הרבה יותר טוב באוויר והשמיעה הרבה יותר נינוחה
על רמקול E20 תקבל עודף מ1500 שקל
http://zap.co.il/model.asp?model_id=40533
ובסלון שהוא 20 מטר 4 E80 וסאב E150 ושומעים מעולה וגם אפשר לפתוח דיסקוטק קטן
בהתחלה אני גם רציתי ריצפתיים לחדר הקטן וקניתי זוג E80 הבעיה איתם שאתה לא מקבל פיזור טוב של הצליל כי הרמקול דומינתי מידי שהעברתי את הE20 שהם קטנים באופן משמעותי הצליל מתפזר הרבה יותר טוב באוויר והשמיעה הרבה יותר נינוחה
על רמקול E20 תקבל עודף מ1500 שקל
http://zap.co.il/model.asp?model_id=40533
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- קיבל תודות: 2 פעמים
..
כמה רהיטים יש בחדר?
יש מיטה או ספה?
מה הגובה תיקרה?
חפצים מחומרים קשים (שולחן מעץ, מדפים, ויטרינה מזכוכית ...) מחזירים את הצלילים וחפצים מחומרים רכים (מיטה, ספה ...) בולעים את הצליל.
תקרה גבוהה ,חדר ריק או כמעט ריק מגדילים את ההד.
לפי הפרמטרים האלה תדע פלוס מינוס איזה עוצמה של רמקול אתה צריך.
אם מדובר בחדר שינה שכולל TV או האזנה למוזיקה אפשר להשתמש ברמקולים ריצפתיים כך שהישיבה תהיה מול הרמקולים.
א החדר משמש כחדר עבודה ובעיקר למחשב שבו השולחן מוצמד לקיר (ישיבה מול קיר) אז מדפים עדיפים.
מכייון שהחדר קטן קח בחשבון ששני רמקולים רצפתיים יקטנו לך את החדר ב כמעט מטר רבוע. בעוד שרמקולים מדפיים אפשר לתלות על הקיר.
או להשתמש ברמקול שקוע בקיר שיתן אפקט של רמקול ריצפתי אבל לא יגרע מקום מהחדר.
אני יודעת שבYAMAHA בתל אביב רחוב פינסקר קרוב לכיכ דיזינגוף יש רמקולים שקועים בקיר.
אני חושבת שכדאי להתחשב גם בפרמטרים האלה.
יש מיטה או ספה?
מה הגובה תיקרה?
חפצים מחומרים קשים (שולחן מעץ, מדפים, ויטרינה מזכוכית ...) מחזירים את הצלילים וחפצים מחומרים רכים (מיטה, ספה ...) בולעים את הצליל.
תקרה גבוהה ,חדר ריק או כמעט ריק מגדילים את ההד.
לפי הפרמטרים האלה תדע פלוס מינוס איזה עוצמה של רמקול אתה צריך.
אם מדובר בחדר שינה שכולל TV או האזנה למוזיקה אפשר להשתמש ברמקולים ריצפתיים כך שהישיבה תהיה מול הרמקולים.
א החדר משמש כחדר עבודה ובעיקר למחשב שבו השולחן מוצמד לקיר (ישיבה מול קיר) אז מדפים עדיפים.
מכייון שהחדר קטן קח בחשבון ששני רמקולים רצפתיים יקטנו לך את החדר ב כמעט מטר רבוע. בעוד שרמקולים מדפיים אפשר לתלות על הקיר.
או להשתמש ברמקול שקוע בקיר שיתן אפקט של רמקול ריצפתי אבל לא יגרע מקום מהחדר.
אני יודעת שבYAMAHA בתל אביב רחוב פינסקר קרוב לכיכ דיזינגוף יש רמקולים שקועים בקיר.
אני חושבת שכדאי להתחשב גם בפרמטרים האלה.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
לסוג המוזיקה הזו , הייתי קונה, ולחדר כזה:
QUAD12L על סטנדים כמובן.- בערך 5K
CD - cambridge azur 340 - יעלה 2K בערך.
מגבר : cambridge audio 540V2 יעלה 2900 בערך
ביחד 10K
עוד רעיון:
KEF IQ3 -ש"ח 2800
NAD C3200BBE ש"ח 2500
CD - מרנץ CD7300 , ש"ח 4000
ביחד 9300 , משאיר מקום לחיווט וסטנדים פשוטים.
ואלו סתם רעיונות מהראש..
כלומר , אתה צריך ללכת ולהקשיב.
QUAD12L על סטנדים כמובן.- בערך 5K
CD - cambridge azur 340 - יעלה 2K בערך.
מגבר : cambridge audio 540V2 יעלה 2900 בערך
ביחד 10K
עוד רעיון:
KEF IQ3 -ש"ח 2800
NAD C3200BBE ש"ח 2500
CD - מרנץ CD7300 , ש"ח 4000
ביחד 9300 , משאיר מקום לחיווט וסטנדים פשוטים.
ואלו סתם רעיונות מהראש..
כלומר , אתה צריך ללכת ולהקשיב.
כל חדר הוא סיפור אחר...
בכל חדר האקוסטיקה שונה וכמובן שכל רמקול ישמע אחרת...
בגלל שלא באת לדבר רק על הרמקולים ועל מערכת כוללת, ראיתי שכל אחד נתן המלצה או כיוון לשמהו ...
אני לא חושב שזה נכון...
בואו ספר לנו מה שמעת ....מה אהבת ומה לא?? ואז אולי תגבש דעה עם המלצות מאנשים כי להמליץ לך על משהו?! זה לא יגמר כל זה יגיע לשירשור של 101 עמודים ורק תתבלבל וגם אנחנו ...
בכל חדר האקוסטיקה שונה וכמובן שכל רמקול ישמע אחרת...
בגלל שלא באת לדבר רק על הרמקולים ועל מערכת כוללת, ראיתי שכל אחד נתן המלצה או כיוון לשמהו ...
אני לא חושב שזה נכון...
בואו ספר לנו מה שמעת ....מה אהבת ומה לא?? ואז אולי תגבש דעה עם המלצות מאנשים כי להמליץ לך על משהו?! זה לא יגמר כל זה יגיע לשירשור של 101 עמודים ורק תתבלבל וגם אנחנו ...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
ממש ממש לא.או להשתמש ברמקול שקוע בקיר שיתן אפקט של רמקול ריצפתי אבל לא יגרע מקום מהחדר...
שלום חברים ,
תודה על התגובות ועל התייחסות לשאלה .
דעתי לגבי שמיעה בחדרי סטריאו בחנויות , זה שבכל מקרה זה אף פעם לא יכול להשתוות לצליל שתקבל בבית . זה אפילו יכול להטעות ..
מה שכן בבדיקות כאלה , לדעתי , זה אם לוקחים מגבר מהבית ובודקים איתו רמקולים בסלון , איך הם " נפתחים" איתו וכו'. אבל לבדוק רמקולים ? אולי רק דווקא בצורה ויזואלית מבחינת עיצוב והתאמה לחדר
כך שאני חושב שרמקולים צריך ללמוד (זה מה שאני עושה כרגע ) , לבחור לפי מפרט ודווקא כן תגובות משתמשים . בהרבה מקרים ראיתי אנשים שמתייחסים לחדר כמו אצלי , ואז אני "מוציא" מהנושא את הדברים הרלוונטים כלפי . ככה הגעתי בעצם ל 1530 של System Audio .
חדר שלי הוא 2.70X3.3 . רמקולים יהיו בצד של 3.3 . אם לקחת בחשבון שאני איהיה חייב להרחיק אותם מהפינות ומהקירות, אז יוצא שמרחק בינהם יהיה 2.40 מ ' וממקום שאני אאזין להם בערך 1.70 מ'.
בחדר אין הרבה דברים. שולחן עבודה , ספה לא גדולה , ומזנון שיהיה עליו טלויזיה והמערכת. קירות ריקים .
כרגע , אם אני אלך בסוף , על רמקולים רצפתיים , מה שיש לי בראש זה SA1530 + מגבר של CA דגם 640 . CD להתאים זה יהיה לדעתי פחות קריטי , לא ?
אני גם רוצה לראות איזה אופציות יש לי עם רמקולים מדפיים ( כולל סטנד טוב ) בתחום המחירים שיוקצה לרמקולים ( עד 5500 ש"ח ) + מגבר שיתאים להם .
בסוף לקבל החלטה על רצפתי/מדפי ולקנות .
תודה על התגובות ועל התייחסות לשאלה .
דעתי לגבי שמיעה בחדרי סטריאו בחנויות , זה שבכל מקרה זה אף פעם לא יכול להשתוות לצליל שתקבל בבית . זה אפילו יכול להטעות ..
מה שכן בבדיקות כאלה , לדעתי , זה אם לוקחים מגבר מהבית ובודקים איתו רמקולים בסלון , איך הם " נפתחים" איתו וכו'. אבל לבדוק רמקולים ? אולי רק דווקא בצורה ויזואלית מבחינת עיצוב והתאמה לחדר
חדר שלי הוא 2.70X3.3 . רמקולים יהיו בצד של 3.3 . אם לקחת בחשבון שאני איהיה חייב להרחיק אותם מהפינות ומהקירות, אז יוצא שמרחק בינהם יהיה 2.40 מ ' וממקום שאני אאזין להם בערך 1.70 מ'.
בחדר אין הרבה דברים. שולחן עבודה , ספה לא גדולה , ומזנון שיהיה עליו טלויזיה והמערכת. קירות ריקים .
כרגע , אם אני אלך בסוף , על רמקולים רצפתיים , מה שיש לי בראש זה SA1530 + מגבר של CA דגם 640 . CD להתאים זה יהיה לדעתי פחות קריטי , לא ?
אני גם רוצה לראות איזה אופציות יש לי עם רמקולים מדפיים ( כולל סטנד טוב ) בתחום המחירים שיוקצה לרמקולים ( עד 5500 ש"ח ) + מגבר שיתאים להם .
בסוף לקבל החלטה על רצפתי/מדפי ולקנות .
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
תשמע לי יש חדר בכזה גודל בדיוק.
ויש לי שני רמקולים רצפתיים גדולים.
בעבר היו לי שני רמקולים מדפיים על סטנדים.
אם אתה לא כמוני שמתכנן תוך שנה או שנתיים טופ לא לחיות בו יותר לך על המדפיים ללא ספק .
אם יש תכנון בעתיד שהם ינגנו בחדר גדול יותר אז לך על רצפתיים.
ויש לי שני רמקולים רצפתיים גדולים.
בעבר היו לי שני רמקולים מדפיים על סטנדים.
אם אתה לא כמוני שמתכנן תוך שנה או שנתיים טופ לא לחיות בו יותר לך על המדפיים ללא ספק .
אם יש תכנון בעתיד שהם ינגנו בחדר גדול יותר אז לך על רצפתיים.
אורי_ו ,
יכול להיות שזה גם יהיה השיקול , אבל אם נתייחס כדוגמה לאותם 1530 , הם כבר לא יהיו פתרון טוב לחדר גדול. הם לדעתי בדיוק לחדר קטן .
נתון חשוב ששכחתי לציין , הוא שלרוב הרמקולים יעבדו כמוזיקת רקע , אני לא חושב שבחיים אגיע ליותר מ 40-50 וואט . ופה נשאלת השאלה איזה מגבר אני צריך ל 1530 , או רצפתי "עדין" אחר , שהם ינגנו טוב בעוצמות הנמוכות האלה ? או שעם דרישה כזאת אין לי ברירה אלה ללכת על מדפי ?
אני קצת מפחד שמדפי לא ייתן לי באס מספיק. כי אני דווקה מעדיף בס איכותי על גבוהים . לא שאני "מת" על בומים, אבל אוהב להרגיש עומק נכון בתדרים נמוכים.
יכול להיות שזה גם יהיה השיקול , אבל אם נתייחס כדוגמה לאותם 1530 , הם כבר לא יהיו פתרון טוב לחדר גדול. הם לדעתי בדיוק לחדר קטן .
נתון חשוב ששכחתי לציין , הוא שלרוב הרמקולים יעבדו כמוזיקת רקע , אני לא חושב שבחיים אגיע ליותר מ 40-50 וואט . ופה נשאלת השאלה איזה מגבר אני צריך ל 1530 , או רצפתי "עדין" אחר , שהם ינגנו טוב בעוצמות הנמוכות האלה ? או שעם דרישה כזאת אין לי ברירה אלה ללכת על מדפי ?
אני קצת מפחד שמדפי לא ייתן לי באס מספיק. כי אני דווקה מעדיף בס איכותי על גבוהים . לא שאני "מת" על בומים, אבל אוהב להרגיש עומק נכון בתדרים נמוכים.
טוב אז ככה.....אני רואה שאתה מתעקש לשמוע דעות מאיתנו אני יתן את ההצעה שלי אליך בכל זאת....
מבחינת מגבר ה-cambridge 640 v2 הוא מצוייין ....אני בקרוב מתכוון לרכוש אחד כזה ולהחליף את ה nad שיש לי היום...
שיקול נוסף שאני יכול להמליץ לך זזה הרוטל החדש 06 גם נשמע לא רע...( כמובן שיש עוד מלא מותגים וחברות שחובה לקחת בחשבון)
אני אישית צמצמתי לעשצי את 2 הדגמים האלו בשדרוג הקרוב.
- מבחינת סי די הייתי ממליץ להשאר עם ca יש לי את ה 540c נגן מעולה...( שוב יש עוד המון לבדוק )
- רמקולים.....זו שאלה קשה אני היום משתמש ב 602 b&w שזה בגבול בין מדפי לרצפתי ( מתאים לך שאתה מבולבל בין זה לזה)
אבל אני בעצמי לא יכול הגיד שאני הכי מרוצה כרגע וזו הסיבה שאני מחפש להחליף הגברה ....שתעשה פלאים ב רמקול שלי....
כמובן כל המערכת הזאת תצא לך ב פחות מ 10 וישאר עודף לחיווט חלק לאא פחות חשוב וכמובן....סטנדיים.
מבחינת מגבר ה-cambridge 640 v2 הוא מצוייין ....אני בקרוב מתכוון לרכוש אחד כזה ולהחליף את ה nad שיש לי היום...
שיקול נוסף שאני יכול להמליץ לך זזה הרוטל החדש 06 גם נשמע לא רע...( כמובן שיש עוד מלא מותגים וחברות שחובה לקחת בחשבון)
אני אישית צמצמתי לעשצי את 2 הדגמים האלו בשדרוג הקרוב.
- מבחינת סי די הייתי ממליץ להשאר עם ca יש לי את ה 540c נגן מעולה...( שוב יש עוד המון לבדוק )
- רמקולים.....זו שאלה קשה אני היום משתמש ב 602 b&w שזה בגבול בין מדפי לרצפתי ( מתאים לך שאתה מבולבל בין זה לזה)
אבל אני בעצמי לא יכול הגיד שאני הכי מרוצה כרגע וזו הסיבה שאני מחפש להחליף הגברה ....שתעשה פלאים ב רמקול שלי....
כמובן כל המערכת הזאת תצא לך ב פחות מ 10 וישאר עודף לחיווט חלק לאא פחות חשוב וכמובן....סטנדיים.
מהמעט זמן שאני פעיל בפורום הזה הצלחתי להפנים כלל חשוב אחד והוא "שאין כללים באודיו.."
הכל שאלה של התאמה בין רכיבים ספציפיים לחדר ספציפי והכי חשוב ההתאמה לאוזנו של המאזין הספציפי.
אומנם יש "כללי אצבע" או קוים כלליים מנחים כמו "לחדר קטן עדיף מדפיים" וכו'
אבל יש מקרים או חדרים קטנים שדווקא יסתדרו עם רצפתיים.
אין מנוס מלבדוק בעצמך כמה שיותר רמקולים שונים אצלך בחדר ולא בחנות.
שלמה
הכל שאלה של התאמה בין רכיבים ספציפיים לחדר ספציפי והכי חשוב ההתאמה לאוזנו של המאזין הספציפי.
אומנם יש "כללי אצבע" או קוים כלליים מנחים כמו "לחדר קטן עדיף מדפיים" וכו'
אבל יש מקרים או חדרים קטנים שדווקא יסתדרו עם רצפתיים.
אין מנוס מלבדוק בעצמך כמה שיותר רמקולים שונים אצלך בחדר ולא בחנות.
שלמה
מתן ,
תודה על הדוגמאות ! התאמה של מגבר לרמקול זה נראה לי שלב הכי חשוב. אשדל לבדוק את זה כמה שיותר יסודי .
KOOKE,
איך אני יכול לבדוק כמה שיותר רמקולים אצצלי בחדר ? האם יש חנויות שמאפשרים נסיונות שכאלה ?
ברור שזאת תיהיה אופציה הכי טובה.
תודה על הדוגמאות ! התאמה של מגבר לרמקול זה נראה לי שלב הכי חשוב. אשדל לבדוק את זה כמה שיותר יסודי .
KOOKE,
איך אני יכול לבדוק כמה שיותר רמקולים אצצלי בחדר ? האם יש חנויות שמאפשרים נסיונות שכאלה ?
ברור שזאת תיהיה אופציה הכי טובה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: