מבקש עצתכם לפני שידרוג רמקולים
שלום
ברשותי מערכת שמע בסיסית ביותר
מגבר DELTA 290 של ארקם
CD CDX 396 של ימהה
ורמקולים מדפיים 632של TANNOY
המערכת משמשת אותי בעיקר לשמיעת מוזיקה קאלסית וממוקמת בחדר 4על 4
הבנתי שאני שומע בסיסי וחבר המליץ לי לשדרג ראשית את הרמקולים ואם כבר אז לכיוון ריצפתיים
לפיכך שאלותי הם לפניכם
מהו הרכיב הכי חלש במערכת שלי לדעתכם
האם בחדר בינוני יש הצדקה לריצפתיים על פני מדפיים
על מנת לשמוע נקי וצלול ומפורט על איזה רמקולים (מיד שניה )כדאי לשים לב
האם תקציב של כ1500 שח הוא סביר
תודה מראש
נ.ב. הצעות קונקרטיות התקבלו בברכה
ברשותי מערכת שמע בסיסית ביותר
מגבר DELTA 290 של ארקם
CD CDX 396 של ימהה
ורמקולים מדפיים 632של TANNOY
המערכת משמשת אותי בעיקר לשמיעת מוזיקה קאלסית וממוקמת בחדר 4על 4
הבנתי שאני שומע בסיסי וחבר המליץ לי לשדרג ראשית את הרמקולים ואם כבר אז לכיוון ריצפתיים
לפיכך שאלותי הם לפניכם
מהו הרכיב הכי חלש במערכת שלי לדעתכם
האם בחדר בינוני יש הצדקה לריצפתיים על פני מדפיים
על מנת לשמוע נקי וצלול ומפורט על איזה רמקולים (מיד שניה )כדאי לשים לב
האם תקציב של כ1500 שח הוא סביר
תודה מראש
נ.ב. הצעות קונקרטיות התקבלו בברכה
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
ריצפתיים או מדפיים/רמקולים על סטנד זה עניין של העדפה אישית, לאלו ולאלו יש יתרונות וחסרונות.
באופן כללי בחלל כמו שלך אני אישית הייתי מעדיף רמקולים על סטנד על פני ריצפתיים.
לדעתי צוואר הבקבוק במערכת שלך אילו הרמקולים, מניסיון שלי עם Tannoy מהסידרה שיש לך יש להם חיסרון גדול בתחום התדר התחתון וגם העליון.
בתקציב כשלך ניתן למצוא רמקולים מיד שניה שיתנו תוצאה טובה יותר מהרמקולים שלך וכמובן שכמה שתעלה בתקציב (עד גבול מסויים לפני שהמגבר שלך יהפוך לצוואר הבקבוק) תקבל תוצאה טובה יותר.
רמקול מיד שנייה (מעל התקציב שלך אך שווה לשקול) הוא ה-Dynaudio dm2\6 שראיתי בלוחות, מניסיון אישי עם הרמקול הזה הוא רמקול קטן במימדים אך גדול בצליל ולדעתי יספק לך שידרוג משמעותי באיכות השמע.
אם הכיוון שלך הוא על רמקולים ריצפתיים יש בלוח זוג ריצפתי של JPW במחיר שיתאים יותר לתקציב שלך.
כמובן שכל המלצה שתקבל קח בעירבון מוגבל ותהיה חייב להאזין לרמקולים עם המערכת שלך.
גילוי נאות...אני "משוחד" על Dynaudio שכן אני מחזיק בזוג מסידרה גבוהה יותר שלהם ובעבר היו ברשותי כמה וכמה דגמים שלהם וכולם פגעו לטעמי.
באופן כללי בחלל כמו שלך אני אישית הייתי מעדיף רמקולים על סטנד על פני ריצפתיים.
לדעתי צוואר הבקבוק במערכת שלך אילו הרמקולים, מניסיון שלי עם Tannoy מהסידרה שיש לך יש להם חיסרון גדול בתחום התדר התחתון וגם העליון.
בתקציב כשלך ניתן למצוא רמקולים מיד שניה שיתנו תוצאה טובה יותר מהרמקולים שלך וכמובן שכמה שתעלה בתקציב (עד גבול מסויים לפני שהמגבר שלך יהפוך לצוואר הבקבוק) תקבל תוצאה טובה יותר.
רמקול מיד שנייה (מעל התקציב שלך אך שווה לשקול) הוא ה-Dynaudio dm2\6 שראיתי בלוחות, מניסיון אישי עם הרמקול הזה הוא רמקול קטן במימדים אך גדול בצליל ולדעתי יספק לך שידרוג משמעותי באיכות השמע.
אם הכיוון שלך הוא על רמקולים ריצפתיים יש בלוח זוג ריצפתי של JPW במחיר שיתאים יותר לתקציב שלך.
כמובן שכל המלצה שתקבל קח בעירבון מוגבל ותהיה חייב להאזין לרמקולים עם המערכת שלך.
גילוי נאות...אני "משוחד" על Dynaudio שכן אני מחזיק בזוג מסידרה גבוהה יותר שלהם ובעבר היו ברשותי כמה וכמה דגמים שלהם וכולם פגעו לטעמי.
You pay peanuts, you get monkeys
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
פיני, דבר ראשון ברוך הבא.
מוזיקה קלאסיות היא המוזיקה הכי קשה לניגון. במיוחד סימפוניות, בזמן שבשיר מודרני יש נגיד שישה כלים שמנגנים, במוזיקה קלאסית יכול להיות גם 15 כלים שונים, ושלא לדבר על זה שכל כלי מנוגן בהרבה יותר מרק כלי אחד. בנוסף המוזיקה יוקדת הכי נמוך שאפשר וגם נמוך יותר, כמו 15 הרץ. המבחן האמיתי של כל רמקול הוא מוזיקה קלאסית גדולה, לדוגמא מוצארט 41 חלק 4, אני שמעתי רמקולים מעולים שנופלים בדיוק פה, בעיקר בהפרדה ובנקיון.
אני חושב שדבר ראשון תלך לשמוע רמקולים כדי להבין מה יש ומה חסר בכל אחד מהם ורק אז תוכל להכין תקציב נכון. אני חושש שמה שתקנה בתקציב הנל לא יעזור יותר מידי, לצערך (ולמזלך) אתה מקשיב למוזיקה היפה ביותר אך גם הדורשנית ביותר.
מוזיקה קלאסיות היא המוזיקה הכי קשה לניגון. במיוחד סימפוניות, בזמן שבשיר מודרני יש נגיד שישה כלים שמנגנים, במוזיקה קלאסית יכול להיות גם 15 כלים שונים, ושלא לדבר על זה שכל כלי מנוגן בהרבה יותר מרק כלי אחד. בנוסף המוזיקה יוקדת הכי נמוך שאפשר וגם נמוך יותר, כמו 15 הרץ. המבחן האמיתי של כל רמקול הוא מוזיקה קלאסית גדולה, לדוגמא מוצארט 41 חלק 4, אני שמעתי רמקולים מעולים שנופלים בדיוק פה, בעיקר בהפרדה ובנקיון.
אני חושב שדבר ראשון תלך לשמוע רמקולים כדי להבין מה יש ומה חסר בכל אחד מהם ורק אז תוכל להכין תקציב נכון. אני חושש שמה שתקנה בתקציב הנל לא יעזור יותר מידי, לצערך (ולמזלך) אתה מקשיב למוזיקה היפה ביותר אך גם הדורשנית ביותר.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past