השפעת DAC על רמקולים עם DSP

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
igork פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני מחפש לעדן מעט את הרמקולים שיש לי Edifier S1000DB ,הצליל איכותי אבל לא ממש צליל חם.
לרמקולים האלה יש DAC פנימי ומגבר דיגטלי עם DSP.
השאלה היא במידה ואני רוכש DAC איכותי למשל Aune X1S ,האם תהיה לו בכלל איזושהי השפעה על הרמקולים האלה או לא ?

תודה מראש על העזרה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

igork כתב:שלום לכולם,
אני מחפש לעדן מעט את הרמקולים שיש לי Edifier S1000DB ,הצליל איכותי אבל לא ממש צליל חם.
לרמקולים האלה יש DAC פנימי ומגבר דיגטלי עם DSP.
השאלה היא במידה ואני רוכש DAC איכותי למשל Aune X1S ,האם תהיה לו בכלל איזושהי השפעה על הרמקולים האלה או לא ?

תודה מראש על העזרה.
...
·תלוי, מה הכוונה לעדן, איך אתה מחובר כיום, מה המקרו, מה האיכות, מה הסגנון, מה המיקום...

igork פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

הכוונה ב"לעדן" היא לגרום לרמקולים לספק צליל "חם" יותר ממה שהם מייצרים כיום.
הסגנון ,אם אתה מתכוון לסנגון המוזיקה ,אז אני מקשיב לדאנס ,פופ ,R&B ....
האיכות היא לרוב 320K ,הרמקולים נמצאים על שולחן מחשב ככה שהמרחק שלי מהם לא אידאלי אבל כרגע זה מה יש.
הם מחוברים למחשב דרך RCA ישירות לכרטיס קול הפנימי בנוסף קניתי מפצל Behringer HA400 שאליו גם הולך להתחבר סאב שאני רוצה לשלב איתם ביחד.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

אמרת בעצמך שיש להם DAC פנימי, למה שלא תנסה אותו?
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

igork כתב:הכוונה ב"לעדן" היא לגרום לרמקולים לספק צליל "חם" יותר ממה שהם מייצרים כיום.
הסגנון ,אם אתה מתכוון לסנגון המוזיקה ,אז אני מקשיב לדאנס ,פופ ,R&B ....
האיכות היא לרוב 320K ,הרמקולים נמצאים על שולחן מחשב ככה שהמרחק שלי מהם לא אידאלי אבל כרגע זה מה יש.
הם מחוברים למחשב דרך RCA ישירות לכרטיס קול הפנימי בנוסף קניתי מפצל Behringer HA400 שאליו גם הולך להתחבר סאב שאני רוצה לשלב איתם ביחד.
...
·קודם כל, אם אתה מחובר בRCA אז אתה לא משתמש בDAC (כרטיס קול) של הרמקולים אלה של המחשב. אשר לרוב לא משהו בכלל. תתחלי מלהתחבר עם כבל אופטי או קואקסיאלי כדי לקבל איכות טובה יותר.
אבל בעיקרון, יהיה לך קשה לעשות להם צליל "חם" גם עם הדאק יהיה מאוד נוטה לכיוון הזה (מה שהוא לא אמור לעשות בכלל, רוב הדאקים ברמה הזאת נותנים צליל נקי ואפיל קצת אנליטי ולא חם), זה יותר תלוי ברמקולים במקרה הזה ואין הרבה מה לעשות (כי הרי את המגבר את לא יכול לשנות), אז להוסיף DAC ב300$ לא ישנה הרבה לכיוון שאתה רוצה (אתה כן תקבל שיפור וגם מגבר אוזניות מעולה אבל לא מה שתאה מחפש).
לא הבנתי למה אתה צריך את הBehringer HA400?!? 8O
זה מגבר אוזניות, לא מפצל.

igork פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

זהו שיש לי שתי מטרות , האחת היא להוסיף סאב לרמקולים שקצת יוסיף תדרים נמוכים ובשביל זה המגבר אוזניות שהולך לשמש כמפצל שיאפשר את החיבור הזה.
המטרה השניה היא לטפל בצליל של הרמקולים ,העניין הוא שבגלל שלרמקולים האלה יש DSP + DAC אני לא בטוח ש DAC חיצוני בכלל יכול לשנות משהו ורציתי חוות דעת של האנשים פה בפורום הזה לפני שהולך ושם 700-950 שייח על זה.
ה DAC (במידה אני אקנה אותו) יתחבר למגבר אוזניות ומשם לרמקולים ולסאב.

חיבור ב coax או אופטי לא יילך כי אז אי אפשר לשלוט על הווליום של הסאב ושל הרמקולים מהמחשב (מקור) וצריך יהיה לשלוט על כול אחד מהם בנפרד.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

igork כתב:זהו שיש לי שתי מטרות , האחת היא להוסיף סאב לרמקולים שקצת יוסיף תדרים נמוכים ובשביל זה המגבר אוזניות שהולך לשמש כמפצל שיאפשר את החיבור הזה.
המטרה השניה היא לטפל בצליל של הרמקולים ,העניין הוא שבגלל שלרמקולים האלה יש DSP + DAC אני לא בטוח ש DAC חיצוני בכלל יכול לשנות משהו ורציתי חוות דעת של האנשים פה בפורום הזה לפני שהולך ושם 700-950 שייח על זה.
ה DAC (במידה אני אקנה אותו) יתחבר למגבר אוזניות ומשם לרמקולים ולסאב.

חיבור ב coax או אופטי לא יילך כי אז אי אפשר לשלוט על הווליום של הסאב ושל הרמקולים מהמחשב (מקור) וצריך יהיה לשלוט על כול אחד מהם בנפרד.
...
·אתה עושה סלט.
המגבר אוזניות עושה משהו אחר לגמרי ולא מתאים לפיצול.
אתה משתמש בחיבור נחות ולא מנצל את הDAC שיש לך ברמקולים, לפחות תנסה לפני שאתה שאתה שם את הרוטב על הסלט.

לחבר סאב אתה יכול בכמה דרכים.
אתה יכול אכן לקנות DAC חיצוני, לחבר אותו בצורה דיגיטלית למחשב, לתת לDAC לעשות את הפענוח ואז להשתמש ביצאות הפרה-אוט/ליאן-אוט, שיש לו לחיבור הסאב ומהסאב למשוך לרמקולים, כך אתה תוכל לעשות חיתוך של התדרים על ידי הסאב וגם לקבל שרשרת סאונד איכותית ושליטה מלא על הכל. כמובן שזה אומר שאתה צריך סאב עם כניסות ויצואת RCA וכזה שעושה חיתוך לאות היוצא כי אחרת יהיה לך כפל באס באותם התדרים בהם הסאב והרמקול נפגשים. או שאתה יכול להתחבר מהDAC לסאב עם הRCA ואופטי לרמקולים. אבל זה אומר שאתה צריך לחפש DAC מתאים, כזה שיש לו כניסה ויציא אופטיט וגם יציאות RCA שהן LINE ולא PRE. כל זה לא בעיה כי עוד לא קנית לא DAC ולא סאב, אז הכל פתוח לפניך. אבל המגבר אוזניות מגביר אות LINE LEVEL לרמת הגברה גבוה שיכולה לדפוק לך את הכניסה בסאב, וזה גם אומר סרט עם התאמת הGAIN, פגיע באיכות במקרה הטוב, וזה בלי להזכיר שאתה מחבר את המגבר אוזניות לאות לא מוגבר מספיק...בקיצור, לא מומלוץ בכלל.

igork פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

קודם כול תודה על התגובה המפורטת ,תראה יש לי כבר סאב לצערי אין לו חיתוך תדרים כי הוא סאב של מחשב.
אני חשבתי על הפתרון שאתה מציע לחבר את הרמקולים באופטי ואת הסאב ב RCA הבעיה היא שאני לא יכול לשלוט על הווליום של שניהם
מהמקור אם אתה מכיר DAC שמאפשר לחבר רמקולים באופטי וסאב ב RCA ולשלוח להם סאונד בו זמנית ולאפשר לשלוט על הווליום של שניהם מהמקור אני יותר מאשמח לדעת.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

igork כתב:קודם כול תודה על התגובה המפורטת ,תראה יש לי כבר סאב לצערי אין לו חיתוך תדרים כי הוא סאב של מחשב.
אני חשבתי על הפתרון שאתה מציע לחבר את הרמקולים באופטי ואת הסאב ב RCA הבעיה היא שאני לא יכול לשלוט על הווליום של שניהם
מהמקור אם אתה מכיר DAC שמאפשר לחבר רמקולים באופטי וסאב ב RCA ולשלוח להם סאונד בו זמנית ולאפשר לשלוט על הווליום של שניהם מהמקור אני יותר מאשמח לדעת.
...
·אתה תמיד יכול לשלוט על הווליאום מהמקור. לא הבנתי איפה פה הבעיה. יש מבחר גדול של DACים שיתאימו לך, אתה לא מחפש...

igork פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

תראה אני חיברתי את הרמקולים האלה ליציאה האופטית בכרטיס קול שהיה לי ומאותו הרגע לא יכולתי לשלוט יותר על העוצמה מהמחשב אלא רק דרך הרמקולים.
בנוסף אני צריך גם שה DAC יוכל להתחבר לטלויזיה בעתיד כלומר שתהיה לו בנוסף ליציאה אופטית ו RCA גם כניסה אופטית או RCA.
ותאמין לי שחיפשתי DAC שעונה על כול הצרכים האלה הרבה זמן חודשיים בערך.
בנוסף לגבי מה שרשמת לגבי המפצל שיכול לדפוק את היציאה של הסאב ,אתה מתכוון שזה יכול לקרות במידה ומגבירים את הכניסה או היציאה שלו ?
כי אם כן אז גם ככה לא התכוונתי לעשות את זה והתכנון הוא להגביר את כול הרמקולים עד הסוף ולשלוט על הווליום מהמקור מחשב או טלוויזיה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

igork כתב:תראה אני חיברתי את הרמקולים האלה ליציאה האופטית בכרטיס קול שהיה לי ומאותו הרגע לא יכולתי לשלוט יותר על העוצמה מהמחשב אלא רק דרך הרמקולים.
בנוסף אני צריך גם שה DAC יוכל להתחבר לטלויזיה בעתיד כלומר שתהיה לו בנוסף ליציאה אופטית ו RCA גם כניסה אופטית או RCA.
ותאמין לי שחיפשתי DAC שעונה על כול הצרכים האלה הרבה זמן חודשיים בערך.
בנוסף לגבי מה שרשמת לגבי המפצל שיכול לדפוק את היציאה של הסאב ,אתה מתכוון שזה יכול לקרות במידה ומגבירים את הכניסה או היציאה שלו ?
כי אם כן אז גם ככה לא התכוונתי לעשות את זה והתכנון הוא להגביר את כול הרמקולים עד הסוף ולשלוט על הווליום מהמקור מחשב או טלוויזיה.
...
·אז אתה רוצה לחבר רמקולים, סאב, מחשב וטלוויזיה ביחד, נשמע שאתה צריך רסביר ולא DAC.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”