הבעיה נפתרה. אפשר למחוק.
תודה לכולם על כל העזרה.
הבעיה נפתרה. מסתבר שמפצל החשמל או השקע עצמו הם לא מהאיכות הכי טובה.
בכל אופן, המערכת מנגנת נהדר ללא רמז לרעש כלשהו. אני מאושר!
הבעיה נפתרה. מסתבר שמפצל החשמל או השקע עצמו הם לא מהאיכות הכי טובה.
בכל אופן, המערכת מנגנת נהדר ללא רמז לרעש כלשהו. אני מאושר!
נערך לאחרונה על ידי vladleb ב 11/05/2017 7:11, נערך 5 פעמים בסך הכל.
בוקר טוב,
אמנם קשה לנחש ״מרחוק״, ואני אישית ממש לא חי את עולם השפופרות, אבל משהו בתיאור שלך תפס אותי:
״כל המכשירים מוארקים״.
למה?
זה היה כך במקור?
זה מזמין צרות.
אתה יכול לנסות לנתק את ההארקה מקדם המגבר ולנסות שוב?
אגב, אני מציע את זה בהנחה שכבלי האינטרקונקט בין המגברים תקינים, והסיכוך מחובר כהלכה בשני קצותיו. אנא וודא את זה.
אמנם קשה לנחש ״מרחוק״, ואני אישית ממש לא חי את עולם השפופרות, אבל משהו בתיאור שלך תפס אותי:
״כל המכשירים מוארקים״.
למה?
זה היה כך במקור?
זה מזמין צרות.
אתה יכול לנסות לנתק את ההארקה מקדם המגבר ולנסות שוב?
אגב, אני מציע את זה בהנחה שכבלי האינטרקונקט בין המגברים תקינים, והסיכוך מחובר כהלכה בשני קצותיו. אנא וודא את זה.
@רונן-ש
·
בוקר טוב רונן ותודה על ההתייחסות,
לגבי המכשירים: הכוונה הייתה לכך שכל כבלי החשמל הם בעלי 3 פינים.
הפרה אמפ הגיע ככה מהבעלים הקודם (כבל משודרג) ולמונובלוקים קניתי כבל שוקו גרמני עם חור להארקה (כאלה השקעים שם) אז החלפתי את הראש לראש תלת פיני ישראלי.
המכשירים לא מוארקים אחד לשני
·
בוקר טוב רונן ותודה על ההתייחסות,
לגבי המכשירים: הכוונה הייתה לכך שכל כבלי החשמל הם בעלי 3 פינים.
הפרה אמפ הגיע ככה מהבעלים הקודם (כבל משודרג) ולמונובלוקים קניתי כבל שוקו גרמני עם חור להארקה (כאלה השקעים שם) אז החלפתי את הראש לראש תלת פיני ישראלי.
המכשירים לא מוארקים אחד לשני
תשמע
התשובה שלך מזקיפה לי את האזניים יותר.
זה שכבלי החשמל, והתקעים שבקצה, הם בני 3 פינים זה עדיין לא אומר אם הגיד השלישי אכן מחובר בתוך המגבר לגוף המתכת שלו.
הכבלים נתקעים למכשיר בתקע-שקע פריק?
זה נקרא IEC.
עוד שאלה:
מה זאת אומרת ״המכשירים אינם מוארקים אחד לשני״?
כי הסיכוך של כבלי האינטרקונקט כן מביא את פוטנציאל ההארקה של כולם לאותו מתח.
אלא אם כן ״שידרגו״ לך את הכבלים וניתקו את הסיכוך באחד הצדדים.
כתבת קודם שכשכפתור ה-Volume ב-0 אז הרעש מכסימלי.
ניסית להפעיל את המונובלוקים כשהכניסה מנותקת? קדמים לא מחוברים?
אני מנסה ״חתול במדבר״ , לראות מי אשם..
---
בעצם אריה במדבר, לא?
התשובה שלך מזקיפה לי את האזניים יותר.
זה שכבלי החשמל, והתקעים שבקצה, הם בני 3 פינים זה עדיין לא אומר אם הגיד השלישי אכן מחובר בתוך המגבר לגוף המתכת שלו.
הכבלים נתקעים למכשיר בתקע-שקע פריק?
זה נקרא IEC.
עוד שאלה:
מה זאת אומרת ״המכשירים אינם מוארקים אחד לשני״?
כי הסיכוך של כבלי האינטרקונקט כן מביא את פוטנציאל ההארקה של כולם לאותו מתח.
אלא אם כן ״שידרגו״ לך את הכבלים וניתקו את הסיכוך באחד הצדדים.
כתבת קודם שכשכפתור ה-Volume ב-0 אז הרעש מכסימלי.
ניסית להפעיל את המונובלוקים כשהכניסה מנותקת? קדמים לא מחוברים?
אני מנסה ״חתול במדבר״ , לראות מי אשם..
---
בעצם אריה במדבר, לא?
@רונן-ש
·
היי רונן,
השקעים שבגוף המונובלוקים הם IEC בעלי 3 פינים. כבל החשמל בצדו האחד הוא מסתם 3 פינים (נקבה) והתקע שלו היה מדגם שוקו, כזה שמורכב מ-2 פינים וחור (כנראה שבגרמניה ההארקה היא לא חור נוסף בשקע כמו בארץ אלא בעצם פין שיוצא מהשקע).
כבלי האינטרקונקט שלי הם של חברת Atlas אשר לא שונו ואף אחד לא התעסק בהם. סטוק לחלוטין.
כשכתבתי שהמכשירים לא מוארקים אחד לשני, זה היה בתגובה לדברים שלך. שמעתי כבר כמה אנשים מייעצים להעביר כבל נחושת בין הפרה לגוף של המונובלוקים כדי שישמש כהארקה. רציתי להדגיש שלא ביצעתי את זה.
לבסוף, הוספתי בעריכה בהודעה הפותחת את השרשור כי ניסיתי להריץ את המונובלוקים כאשר כבל ה-RCA לא מחובר אליהם ולמעשה הם מחוברים רק לרמקולים, אין אות שנכנס. זה הביא לכך שהרעש ירד בצורה דרסטית לרמה מאוד מינימלית שלפי מה שאני מבין על מגברי מנורות, מדובר על רעש טבעי שלהם.
בקיצור משהו שלגמרי אפשר לחיות איתו.
אציין שאני לא חושב שהבעיה בכבלי האינטרקונט עצמם כי קודם לכן השתמשתי באות וסוג כבל רק קצר יותר והבעיה הייתה קיימת.
נשאר לי רק להניח שקיימת בעיה כלשהי באינטראקציה שבין שני המכשירים ונשאלת השאלה איך אני פותר אותה...
אני יודע שזה לא ה-GAIN, לא מנורות הפונו ולא המונובלוקים עצמם.
איזו מנורה בפרה יכולה להיות האשמה בסיפור?
או שבכלל חזרנו לנושא ההארקה...
·
היי רונן,
השקעים שבגוף המונובלוקים הם IEC בעלי 3 פינים. כבל החשמל בצדו האחד הוא מסתם 3 פינים (נקבה) והתקע שלו היה מדגם שוקו, כזה שמורכב מ-2 פינים וחור (כנראה שבגרמניה ההארקה היא לא חור נוסף בשקע כמו בארץ אלא בעצם פין שיוצא מהשקע).
כבלי האינטרקונקט שלי הם של חברת Atlas אשר לא שונו ואף אחד לא התעסק בהם. סטוק לחלוטין.
כשכתבתי שהמכשירים לא מוארקים אחד לשני, זה היה בתגובה לדברים שלך. שמעתי כבר כמה אנשים מייעצים להעביר כבל נחושת בין הפרה לגוף של המונובלוקים כדי שישמש כהארקה. רציתי להדגיש שלא ביצעתי את זה.
לבסוף, הוספתי בעריכה בהודעה הפותחת את השרשור כי ניסיתי להריץ את המונובלוקים כאשר כבל ה-RCA לא מחובר אליהם ולמעשה הם מחוברים רק לרמקולים, אין אות שנכנס. זה הביא לכך שהרעש ירד בצורה דרסטית לרמה מאוד מינימלית שלפי מה שאני מבין על מגברי מנורות, מדובר על רעש טבעי שלהם.
בקיצור משהו שלגמרי אפשר לחיות איתו.
אציין שאני לא חושב שהבעיה בכבלי האינטרקונט עצמם כי קודם לכן השתמשתי באות וסוג כבל רק קצר יותר והבעיה הייתה קיימת.
נשאר לי רק להניח שקיימת בעיה כלשהי באינטראקציה שבין שני המכשירים ונשאלת השאלה איך אני פותר אותה...
אני יודע שזה לא ה-GAIN, לא מנורות הפונו ולא המונובלוקים עצמם.
איזו מנורה בפרה יכולה להיות האשמה בסיפור?
או שבכלל חזרנו לנושא ההארקה...
אז זהו, שרציתי שתפעיל את המונובלוקים בלי כלום בכניסה, ואכן עשית את זה.
אגב, הקלטת הרעש שפרסמת היא לא humm קלאסי, זה רחש מסוג אחר.
הורדתי את ה-user manual של ה-SP8. יש לך אותו?
כתובים שם כמה דברים מעניינים על מה צריך להיות מצב כפתור ה-Volume כדי שבהאזנה סבירה יהיה יחס אות לרעש אופטימלי.
והם גם ממליצים על מנחת בינו ובין מגבר ההספק במקרים מסויימים.
יתכן שהעוצמות ביציאה שלו לא מתאימות לתחום הדינמי של כניסות המונובלוקים.
תציץ בעמודים האלה, אולי זה יתן כיוון.
אגב, הקלטת הרעש שפרסמת היא לא humm קלאסי, זה רחש מסוג אחר.
הורדתי את ה-user manual של ה-SP8. יש לך אותו?
כתובים שם כמה דברים מעניינים על מה צריך להיות מצב כפתור ה-Volume כדי שבהאזנה סבירה יהיה יחס אות לרעש אופטימלי.
והם גם ממליצים על מנחת בינו ובין מגבר ההספק במקרים מסויימים.
יתכן שהעוצמות ביציאה שלו לא מתאימות לתחום הדינמי של כניסות המונובלוקים.
תציץ בעמודים האלה, אולי זה יתן כיוון.
@רונן-ש
·
הסתכלתי.. אני לא יודע כמה זה רלוונטי אלי שכן דאגתי להחליף את פוטנציומטר הקליקים הדבילי הזה באחד רציף שעובד טוב משמעותית.
איכשהו נשמע לי שהבעיה ב-RCA.. אשחק איתם קצת ונראה לאן זה מביא אותי.
שוב תודה על כל הסיוע
·
הסתכלתי.. אני לא יודע כמה זה רלוונטי אלי שכן דאגתי להחליף את פוטנציומטר הקליקים הדבילי הזה באחד רציף שעובד טוב משמעותית.
איכשהו נשמע לי שהבעיה ב-RCA.. אשחק איתם קצת ונראה לאן זה מביא אותי.
שוב תודה על כל הסיוע
- Janti
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
- שם מלא: Janti
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
מסכים עם רונן. ההקלטה היא לא של המהום בתדר נמוך, ההנחה והטרמינולוגיה הראשונית אינן נכונות. מדובר ב'באז' בתדר גבוה. לי לא נראה סביר שזה קשור להארקה. ייתכן מאוד שמדובר בהפרעה מגנטית השראתית. כבלי RCA מסוככים היטב אמורים לטפל בכך. ייתכן שההפרעה מגיעה ממנורה תקולה או גוססת. הייתי מתחיל בהפרד ומשול. ריווח של הרכיבים, מתן מרווח נשימה לכבילה, הרחקת כבילת אותות מכבילת כוח ושנאים וייתכן שהחלפת כבלי RCA לשם בדיקה. אח"כ הייתי ניגש לאופציות הפחות נעימות.
לדעתי איזולטור לסיגנל line level בין הקדם למונובלוקים יפתור את התקלה.
[img2=404x302]http://store.acousticfrontiers.com/imag ... s/1185.JPG[/img2]
[img2=404x302]http://store.acousticfrontiers.com/imag ... s/1185.JPG[/img2]
אולי המגעים שמחזיקים את המנורה.
ממש בעדינות בזמן שהמוזיקה מכובת תקיש על כל מנורה, שוב פעם בעדינות ולא לאורך זמן.
אם היא נותנת תהודה חזקה מדי בהקשה אז יתכן שהמגעים שלה רופפים
קיצור, תבדוק שהמנורות לא רופפות בחיבורים שלהן.
גם אצלי יש מאט רעש במיוחד בווליומים הגבוהים כשאין מוזיקה.
ממש בעדינות בזמן שהמוזיקה מכובת תקיש על כל מנורה, שוב פעם בעדינות ולא לאורך זמן.
אם היא נותנת תהודה חזקה מדי בהקשה אז יתכן שהמגעים שלה רופפים
קיצור, תבדוק שהמנורות לא רופפות בחיבורים שלהן.
גם אצלי יש מאט רעש במיוחד בווליומים הגבוהים כשאין מוזיקה.
אחרי קצת משחק עם כבלי ה-RCA, הגעתי למצב שרמת הרעש נמוכה משמעותית מהרמה שהייתה אתמול (מה שבהקלטה).
עם זאת, עדיין יש רעש קל. הוא לא מפריע במיוחד אבל כשהבית שקט (והוא שקט.. אני גר בחיפה
) אפשר לשמוע אותו מנקודת ההאזנה בספה. הוא שקט ברמה שברגע שהמקרר במטבח מתחיל לעבוד, נהיה קשה לשמוע אותו.
השאלה היא כזאת: אני יודע שלציוד מנורות אמור להיות רעש טבעי כלשהו שאין יותר מדי מה לעשות איתו. האם זה המקרה פה?
כלומר הרעש די קלוש, אני לחלוטין יכול לחיות איתו. עם זאת, אם ישנה אפשרות להפטר ממנו - הייתי שמח.
מבחינת הרחקה ממקורות חשמל ושנאים - קצת בעייתי בגלל העיצוב של הבית.
במידה ואצטרך (ובמידה והבעיה היא בכבל ה-RCA באמת), יש כבלים שידועים ברמת הבידוד שלהם? כאלה שעשויים חיצונית מבד או חומר אחר? משהו שתוכלו להמליץ עליו?
תודה
עם זאת, עדיין יש רעש קל. הוא לא מפריע במיוחד אבל כשהבית שקט (והוא שקט.. אני גר בחיפה
השאלה היא כזאת: אני יודע שלציוד מנורות אמור להיות רעש טבעי כלשהו שאין יותר מדי מה לעשות איתו. האם זה המקרה פה?
כלומר הרעש די קלוש, אני לחלוטין יכול לחיות איתו. עם זאת, אם ישנה אפשרות להפטר ממנו - הייתי שמח.
מבחינת הרחקה ממקורות חשמל ושנאים - קצת בעייתי בגלל העיצוב של הבית.
במידה ואצטרך (ובמידה והבעיה היא בכבל ה-RCA באמת), יש כבלים שידועים ברמת הבידוד שלהם? כאלה שעשויים חיצונית מבד או חומר אחר? משהו שתוכלו להמליץ עליו?
תודה
לא HUM - יותר באזז...
משהו שקשור לאינטראקציה בין המגבר לקדם ולחיבור ביניהם.
להערכתי אכן קשור להארקה אבל לא HUM קלאסי הנובע מהארקה במכשיר אלא בהשוואת פוטנציאלים בין הרכיבים.
ראשית - בטיחות: תבצע בדיקה עם מד רציפות בין פין ההארקה לבין הגוף המתכתי.
אחרי כן תבצע בדיקה בין הגוף ל GROUND ב RCA.
גם בקדם וגם במגבר.
להערכתי תגלה שהכל מחובר.
להערכתי, כדי לשלול / לאשש את תאוריה, תחבר פרה "צף" בלי הארקה ותבדוק האם קיים רעש.
כדי לפתור את הבעיה, במידה ואכן זו הבעיה, ניתן לשתול מעגל GROUND LOOP BREAKER בין הארקת הפרה המרכזית להארקה של רשת החשמל.
בהצלחה
משהו שקשור לאינטראקציה בין המגבר לקדם ולחיבור ביניהם.
להערכתי אכן קשור להארקה אבל לא HUM קלאסי הנובע מהארקה במכשיר אלא בהשוואת פוטנציאלים בין הרכיבים.
ראשית - בטיחות: תבצע בדיקה עם מד רציפות בין פין ההארקה לבין הגוף המתכתי.
אחרי כן תבצע בדיקה בין הגוף ל GROUND ב RCA.
גם בקדם וגם במגבר.
להערכתי תגלה שהכל מחובר.
להערכתי, כדי לשלול / לאשש את תאוריה, תחבר פרה "צף" בלי הארקה ותבדוק האם קיים רעש.
כדי לפתור את הבעיה, במידה ואכן זו הבעיה, ניתן לשתול מעגל GROUND LOOP BREAKER בין הארקת הפרה המרכזית להארקה של רשת החשמל.
בהצלחה
@yosiaz
·
נראה לי שהבנתי את הרעיון הכללי בדברים שלך ובמסמך ש @raniburg צירף, הבעיה שלי עכשיו היא בפרקטיקה.
איך אני, בתור משתמש בעל ידע שואף ל-0 באלקטרוניקה, בודק את הדברים האלה ברמתי?
למה בעצם שתווצר ground loop? אני צריך לבדוק שההארקה קיימת ומחוברת ל-2 הצדדים בכבל של הקדם ושאין חפיפה בין כבלי החשמל לכבל האות?
הבנתי נכון?
אשמח להכוונה נוספת
תודה
·
נראה לי שהבנתי את הרעיון הכללי בדברים שלך ובמסמך ש @raniburg צירף, הבעיה שלי עכשיו היא בפרקטיקה.
איך אני, בתור משתמש בעל ידע שואף ל-0 באלקטרוניקה, בודק את הדברים האלה ברמתי?
למה בעצם שתווצר ground loop? אני צריך לבדוק שההארקה קיימת ומחוברת ל-2 הצדדים בכבל של הקדם ושאין חפיפה בין כבלי החשמל לכבל האות?
הבנתי נכון?
אשמח להכוונה נוספת
תודה
תתחיל בצורה פשוטה ביותר אפשרית - חבר קדם אחר לא משנה מאיזו עדה או מוצא, העיקר שיהיה בתצורת בידוד כפול (שקע חשמלי מקורי עם שני פינים - יגיע עם סימול של ריבוע בתוך ריבוע על הנתונים החשמליים).
ואז תבודד את התופעה הבלתי רצויה שלך.
גורמים ל GOUND LOOP מתוארים במקומות רבים באינטרנט, ואין טעם לחזור על זה.
מפנה אותך לדיון עבר שקיימתי בבעייה דומה בה נתקלתי בעת חיבור הארקות בין פטיפון לקדם מגבר:
https://www.hometheater.co.il/vp2044771.html
כעקרון ה"מארז" של המגבר מחובר ל"אדמה" של המעגלים שלו ומהווה סוג של כלוב סיכוך לכל המתרחש. בכל קופסא יש עולם משלה. תחבר את הקופסאות ואז אתה למעשה מחבר בין "אדמות" שונות - להלן הפרשי פוטנציאלים.
מעגל ה GROUND LOOP BREAKER - פשוט לבניה, ומהווה צינור חד כיווני בין ה"אדמה" המרכזית של המעגלית לבין המארז והארקת הרשת. כך ניתן לחבר בין מכשירים בלי להסתכן בקישקושי פוטנציאלים.
אגב, אני עם מנורות מפחד להתעסק, קסום מבחינת סאונד, פשוט מבחינת חיווט אך נראה לי משהו מסוכן מאוד כאשר רצים שם 400V חופשי מתחת למכסה מנוע.
מעדיף להתחשמל מטרנזיסטורים, יותר צפויים ובמתח DC יותר נמוך...
ואז תבודד את התופעה הבלתי רצויה שלך.
גורמים ל GOUND LOOP מתוארים במקומות רבים באינטרנט, ואין טעם לחזור על זה.
מפנה אותך לדיון עבר שקיימתי בבעייה דומה בה נתקלתי בעת חיבור הארקות בין פטיפון לקדם מגבר:
https://www.hometheater.co.il/vp2044771.html
כעקרון ה"מארז" של המגבר מחובר ל"אדמה" של המעגלים שלו ומהווה סוג של כלוב סיכוך לכל המתרחש. בכל קופסא יש עולם משלה. תחבר את הקופסאות ואז אתה למעשה מחבר בין "אדמות" שונות - להלן הפרשי פוטנציאלים.
מעגל ה GROUND LOOP BREAKER - פשוט לבניה, ומהווה צינור חד כיווני בין ה"אדמה" המרכזית של המעגלית לבין המארז והארקת הרשת. כך ניתן לחבר בין מכשירים בלי להסתכן בקישקושי פוטנציאלים.
אגב, אני עם מנורות מפחד להתעסק, קסום מבחינת סאונד, פשוט מבחינת חיווט אך נראה לי משהו מסוכן מאוד כאשר רצים שם 400V חופשי מתחת למכסה מנוע.
מעדיף להתחשמל מטרנזיסטורים, יותר צפויים ובמתח DC יותר נמוך...
@yosiaz
·
היות ואין ברשותי כרגע עוד פרה להתנסות עליו ולא הבנתי חלק מהדברים שאמרתי וגם אני חולק את הפחד מפני ציוד מנורות (רץ שם זרם שיכול להרוג פיל), חיפשתי באיביי ground loop braker ומצאתי את זה:
http://www.ebay.com/itm/252497440782
כמובן שהוא עולה גרושים ואין בעיה לבצע את הבדיקה ב-30 שקל, השאלה היא אם זה שווה את זמן המשלוח מסין?
או שיש דברים אחרים שאני יכול להתמקד בהם בטווח המיידי כדי לפתןר את הסוגיה.
·
היות ואין ברשותי כרגע עוד פרה להתנסות עליו ולא הבנתי חלק מהדברים שאמרתי וגם אני חולק את הפחד מפני ציוד מנורות (רץ שם זרם שיכול להרוג פיל), חיפשתי באיביי ground loop braker ומצאתי את זה:
http://www.ebay.com/itm/252497440782
כמובן שהוא עולה גרושים ואין בעיה לבצע את הבדיקה ב-30 שקל, השאלה היא אם זה שווה את זמן המשלוח מסין?
או שיש דברים אחרים שאני יכול להתמקד בהם בטווח המיידי כדי לפתןר את הסוגיה.
החבר אלדד בתחילת הפוסט הציע זאת, לא עולה הרבה לנסות, בדוק זאת.
בדיקה נוספת, נסה לחבר עם חוט מוליך בין שני המארזים (חיבור קבוע מנקודה אחת וגע במארז השני בצורה טובה אך ניתנת לניתוק מהיר).
כמובן - חפש נקודות ללא צבע - ברזל חשוף.
ייתכן וחיבור שני המארזים יבצע את העבודה.
מכיוון והם מוארקים (אגב, לא חזרת עם תוצאות בדיקה לנושא) לא רואה בעיה בטיחותית בנושא.
כמובן שמור על כללי בטיחות, נעליים , ידיים יבשות, ולא לגעת במתכות אחרות.
עדכן.
בדיקה נוספת, נסה לחבר עם חוט מוליך בין שני המארזים (חיבור קבוע מנקודה אחת וגע במארז השני בצורה טובה אך ניתנת לניתוק מהיר).
כמובן - חפש נקודות ללא צבע - ברזל חשוף.
ייתכן וחיבור שני המארזים יבצע את העבודה.
מכיוון והם מוארקים (אגב, לא חזרת עם תוצאות בדיקה לנושא) לא רואה בעיה בטיחותית בנושא.
כמובן שמור על כללי בטיחות, נעליים , ידיים יבשות, ולא לגעת במתכות אחרות.
עדכן.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
יש אלף סיבות אפשריות ל-hum ו-buzz. את הטיפ שניתן פה לנתק מכשירים מהארקה אני שולל על הסף, זה לא יפתור את הבעייה וייצור סכנה בטיחותית ממדרגה ראשונה.
צריך לבודד את התקלה למכשיר ספציפי ולאתר מאיפה היא נובעת. כדאי לעשות את זה עם מכשירי מדידה.
צריך לבודד את התקלה למכשיר ספציפי ולאתר מאיפה היא נובעת. כדאי לעשות את זה עם מכשירי מדידה.