שלום לכולם
אחרי הרבה שנים של "נס קפה":? רכשתי לעצמי מקינטה.
מקריאה בפורום הבנתי שעדיף לטחון את הקפה בבית ע"י מטחנה ולא לקנות אותו טחון כבר.
השאלות שלי :
1. כמה זה קריטי? או אם ניתן לכמת את זה באחוזים בכמה אחוז ישתפר הקפה שלי אם אקנה אותו בצורת פולים ואטחן בבית?
2. המלצה למטחנה עד 300 ש"ח.
תודה
נערך לאחרונה על ידי guron ב 03/02/2017 20:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
קריטי מאוד...
אי אפשר לתאר את השיפור באחוזים כי זה לא הבדל בין קפה טעים וטעים מאוד,
אלא בין נוזל שחור שרוף חסר טעם לבין מוקה מפנקת.
כמובן בתנאי שהקפה טרי ואיכותי.
@omridabbah
·תודה על התגובה המהירה.
מה ההסבר המדעי לכך? אני שומר את הקפה הטחון בקופסא אטומה.
האמת ששמתי לב שהריח של הקפה (בצורת אבקה) כמעט נעלם ואני מרגיש הרבה פחות את הטעם, אני לא יודע אם זה פסיכולוגי או משהו שקורה באמת.
זה לא פסיכולוגי, הארומה והריח מתפוגגים עם החשיפה לאוויר.
הסבר מדעי? תסתפק אולי בפסודו מדעי והגיון בסיסי (שלי) ?
בתור התחלה ככל שיש יותר חשיפה לאוויר כך הקפה מאבד את הטעם שלו מהר יותר, ושטח הפנים שבא במגע עם האוויר של אבקה הרבה יותר גדול מאשר פול שלם שלמעשה כל התוכן שלו בפנים לא נחשף לאוויר.
לא כתבת איזה קפה אתה קונה ואם זה אריזת ואקום מהסופר של לוואצה (על הפנים) או טחינה במקום בחנות.
חבל פשוט לבזבז קפה איכותי בלתת לו להתאוורר ככה.
אני גם כן התחלתי עם מקינטה ובתחילה הייתי קונה פולים וטוחן בחנות. פעם אחת, בשישי כשכבר הגעתי הביתה, שמתי לב ששכחתי לטחון אז טחנתי בבית ולא האמנתי איזה הבדל עצום בטעם ובריח זה עשה. השתמשתי במטחנת סכינים פשוטה שהיתה לי בארון. עדיף מטחנה לקפה אמיתית, הסכינים עלולים להתחמם ולשרוף את הקפה וצריך לעשות את זה בפולסים וגם אז הטחינה לא אחידה - חתיכות גסות (שלא נחלטות טוב ונותנות לקפה טעם חמוץ) והרבה פודרה דקה (שנחלטת יותר מדי ונותנת לקפה טעם מריר). לכן כדאי מטחנת קפה שבנויה כדי להפיק גרירים בגודל אחיד פחות או יותר, או לפחות שרוב הגרגירים בגודל אחיד.
תוך זמן קצר שדרגתי למליטה מולינו, מטחנה בסיסית ביותר אבל בהחלט מספקת למקינטה.
כמה שניסיתי לספר על זה לאחי (שממנו בכלל שמעתי על מקינטה) לא עזר - הוא היה סקפטי וחשב שאין הרבה שיכול להשתפר מעבר לקפה מאורו שהוא קונה בחנות ליד העבודה והם טוחנים לו חצי קילו כל פעם ומספיק לו לשבוע וחצי. נשים בצד את דעתי על מאורו.
כששדרגתי אצלי את כל הציוד, העברתי לו את המליטה, ושבוע לקח לו להזיז את עצמו ולטחון לפני ההכנה כי היה לו רבע קילו טחון ולא רצה לבזבז אז הוא שתה את זה - לשתות קפה בינוני זה לא בזבוז?. ניחא.
ואז הוא קנה פולים וטחן אותם והכין קפה.
...
והתקשר אלי נסער מההבדל.
כעת הוא מדי פעם הוא שולח לי סרטונים של המטחנה מלווים בתשבחות ומשפטי אהבה כלפיה שביום נורמלי שמורים לאשתו.
בשביל מקינטה, מטחנה של דלוגי (kg79) מספיקה לגמרי והיא מאוד דומה למליטה מולינו - היה על זה שרשור כאן.
עם פולי קפה איכותיים,אתה תתרגל, תתמכר ולא תסכים לשתות את המוצרים שמגישים בבתי קפה או הקפסולות של נספרסו.
רק תוספת קטנטנה לתגובה המעולה של @katzer (אינשטיין אמר: אם אתה לא מסוגל להסביר את התאוריה שלך לילד בן חמש שיבין, אתה לא מבין אותה בעצמך...) - ממש לא פסבדו מדע!
הייתי ממליץ על מטחנות פשוטות ואפילו משומשות כמו Ascaso imini ו-graef cm70 או cm80
מטחנות כניסה עם תמורה טובה למחיר.
מטחנה מעולה למקינטה , יש כאלו שיגידו שזה אובר קיל, לדעתי היא מצויינת.
היתה לי כזו עם שלל מקינטות במשך שלוש שנים ואז העברתי את הסט להורים שלי ברגע ששידרתי לאוסקר.
תתחדש!