שוקל להיכנס ל OPENHAB

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
moshenuri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

הגיעה אלי ALEXA. מרשים...

קראתי כאן כמה פוסטים על OPENHAB ודי מתחשק לי. אשמח אם תוכלו להשיב לי על כמה שאלות למתחיל...

1.האםיצא כבר משהו חדש שמומלץ יותר?
2. האם זה מתממשק עם ALEXA?
3. מה עדיף, מחשב או Raspberry Pi?
4. איזה ZWAVE DONGLE מומלץ לרכוש?
5. האם יש לזה יתרון על וורה?

תודה רבה
משה

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

1) לא ידוע לי על משהו חדש שיצא לאחרונה, אבל תמיד היו מספר אופציות, ו"מומלץ" זה יותר טעם אישי.
2) כן, יש גם SKILL עובד לאלכסה. ראה כאן.
3) לדעתי RSPi. אלא אם כן יש לך מחשב קיים שפועל כבר עכשיו 24 שעות ביממה. בכל מקרה, נראה לי שעדיף מחשב ייעודי שלא יופרע מדברים אחרים שרצים ברקע. היתרון של מחשב הוא שאתה יכול להתקין ווינדוס ואז התחזוקה יכולה להיות נוחה יותר מאשר RSPi שמריץ לינוקס. אומנם ההתקנה על RSPi מאוד פשוטה ולא דורשת ידע בלינוקס, אבל מדי פעם צריך להכנס עם קונסול ללינוקס ולעדכן/לבדוק מה קורה, מה שידרוש ממך שימוש במספר פקודות לינוקס מצומצם.
4) אני רכשתי את AEON LAB GEN5 והוא עובד לי מצוין. אנשים ממליצים גם על ה ZWAVE.ME במידה ואתה מתכנן להשתמש ב RSPi. היתרון של ה AEON שהוא יכול להתחבר גם למחשב רגיל. (אני לא בדקתי בעצמי).
5) לכל אחד היתרונות/חסרונות שלו. היתרון של הוורה על פני OH, הוא בפשטות השימוש. אתה כבר קונה מחשב עם דונגל ומערכת מותקנת ומקופנגת שמבוססת על GUI עובד ושמיש... החסרון, של וורה לעומת OH, פחות חופש פעולה.

moshenuri פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1306
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #4 

אני אזהיר חסרון אחד גדול.
צריך קצת ללכלך את הידיים בשבילו...
לדעתי, מי שלא מוכן להתחיל להכנס ל-ssh ולהריץ פקודות יוניקס יתייאש מתי שהו.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”