איזה כבל הכי כדאי לי לחבר בין המערכת-למחשב-לטלויזיה?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן חברה !

אז ככה.. יש לי רסיבר VSX 329. ועוד מערכת רמקולים 5.1 של JBL.

אז בגדול ככה אני בחדר שלי
יש לי מחשב בחדר וכשאני רוצה לעבור למצב של צפייה בסרטים וכאלה אני מעביר את התמונה מהמחשב לטלויזיה (המחשב והטלויזיה מחוברים דרך HDMI)

אז רציתי לדעת האם יש הבדל בין אם אני אחבר את המחשב לרסיבר עם RCA (האדום לבן עם החיבור 3.5 ממ לכרטיס קול במחשב)

או שמה עדיף לקנות עוד כבל HDMI ולחבר את המחשב לרסיבר וגם את הטלויזיה לרסיבר?

(אין לי במחשב חיבור לכבל אופטי לצערי אבל אם ההבדל משמעותי ב"איכות שמע" אז אני אוכל לקנות מתאם או משהו למחשב)

אז השאלה היא מה האפשרות המומלצת ביותר? (בינתיים אני עם RCA וזה עובד מעולה.. אבל אמרתי אולי עם HDMI ישמעו בצורה איכותית יותר או שאולי הסראונד יעבור טוב יותר?)

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

מן הסתם לשמע דיגיטלי עדיף HDMI.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

mp3lll כתב:מן הסתם לשמע דיגיטלי עדיף HDMI.
...
·

היי תודה על התשובה.
אפשר הסבר קצרצר מה הכוונה ל שמע דיגיטלי?

וכשאתה אומר עדיף. זה הבדל בצורה מורגשת או משהו ממש בקטנה?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

חיבור RCA שאתה מדבר עליו מעביר אודיו אנאלוגי, בסטריאו בלבד.
(המחשב מפענח את פס הקול ושולח ערוץ ימין ושמאל דרך הכבל למכשיר שמחובר אליו.)

בחיבור דיגיטאלי, כמו HDMI, אפשר להגדיר למחשב לשלוח את האודיו כמו שהוא, ללא פענוח, ונגיעה בכמה ערוצי שמע יעברו בו, לרסיבר.
הרסיבר מפענח מה האודיו המתקבל ומעביר לרמקולים.
אתה בטח רוצה לקבל אודיו 5.1, ולא סטריאו, אז זו הדרך.

בכלל, תמיד עדיף שהרסיבר יעשה את הפענוח, ולא המחשב.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #5 

@ShmuelCohen
עד עכשיו לא הצלחתי להבין למה בכלל לחבר RCA.
תצורת החיבור המתבקשת היא HDMI מהמחשב לרסיבר ו-HDMI נוסף שיוצא מהרסיבר (מ- HDMI Out) ומתחבר למסך הטלויזיה (רצוי לכניסה הכוללת ARC). במידה ואתה רוצה לחבר גם מסך מחשב כשאינך צופה בסרטים, לעבודה רגילה על המחשב, תוציא בנוסף כבל DVI מכרטיס המסך, למסך המחשב. תגדיר שכפול מסך או הרחבת שולחן העבודה למסך נוסף ורזולוציות מתאימות וזהו.
אין צורך לחבר את המחשב ישירות לטלויזיה (שמן הסתם גם לא תומכת בפסקול רב ערוצי/HD שקיים בסרטים) וגם אין צורך להשתמש ב-RCA שמגביל לדו-ערוצי (סטריאו).

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

Lee כתב:@ShmuelCohen
עד עכשיו לא הצלחתי להבין למה בכלל לחבר RCA.
תצורת החיבור המתבקשת היא HDMI מהמחשב לרסיבר ו-HDMI נוסף שיוצא מהרסיבר (מ- HDMI Out) ומתחבר למסך הטלויזיה (רצוי לכניסה הכוללת ARC). במידה ואתה רוצה לחבר גם מסך מחשב כשאינך צופה בסרטים, לעבודה רגילה על המחשב, תוציא בנוסף כבל DVI מכרטיס המסך, למסך המחשב. תגדיר שכפול מסך או הרחבת שולחן העבודה למסך נוסף ורזולוציות מתאימות וזהו.
אין צורך לחבר את המחשב ישירות לטלויזיה (שמן הסתם גם לא תומכת בפסקול רב ערוצי/HD שקיים בסרטים) וגם אין צורך להשתמש ב-RCA שמגביל לדו-ערוצי (סטריאו).
...
·
Amir64 כתב:חיבור RCA שאתה מדבר עליו מעביר אודיו אנאלוגי, בסטריאו בלבד.
(המחשב מפענח את פס הקול ושולח ערוץ ימין ושמאל דרך הכבל למכשיר שמחובר אליו.)

בחיבור דיגיטאלי, כמו HDMI, אפשר להגדיר למחשב לשלוח את האודיו כמו שהוא, ללא פענוח, ונגיעה בכמה ערוצי שמע יעברו בו, לרסיבר.
הרסיבר מפענח מה האודיו המתקבל ומעביר לרמקולים.
אתה בטח רוצה לקבל אודיו 5.1, ולא סטריאו, אז זו הדרך.

בכלל, תמיד עדיף שהרסיבר יעשה את הפענוח, ולא המחשב.
...
·

תודה רבה לשניכם על התשובות המפורטות!
אני אסביר לכם את הבעיה שלי עם הכבל HDMI ובתקווה שאולי יש לכם פתרון בשבילי

קניתי עוד כבל HDMI u באמת חיברתי את המחשב לרסיבר, הכל עובד נהדר ! שומעים באמת באיכות גבוהה אני מבסוט ממש על זה אבל קיימות בעיה אחת נוראית שממש מציקה..

לפני כן אני אסביר לכם איך המחשב שלי מורכב. אני עובד עם 2 מסכים באופן קבוע (מסכים צמודים כאלה ואני עובר בניהם עם העכבר , תצוגת Extend למי שמכיר.) ועל הקיר יש טלווזיה (שאין עליה תצוגה של המחשב כל עוד אני לא מעביר לבד)

בכל מקרה עד היום עם ה RCA הייתי פשוט מעביר את התצוגה לטלויזיה בלחיצת כפתור במקלדת (כשאני רוצה לראות סדרה נניח או סרט) ובגלל שאין קשר בין הטלויזיה למגבר (כי הטלוויזיה הייתה מחוברת למחשב עם HDMI והרסיבר עם RCA ) אז האודיו מהמחשב היה עובר לרמקולים דרך ה RCA בכל מצב, וזה היה פשוט ונוח אבל כמו שאמרתם הסאונד היה עובר בסטריאו.

עכשיו לעניין , כשחיברתי את ה HDMI מהמחשב למגבר אז זה עבד סבבה לגמרי המחשב זיהה ישר את המגבר ונתן לי לשמוע דרכו מוזיקה והכל טוב ויפה ללא בעיות כלל.

הבעיה נוצרה כאשר חיברתי את המגבר לטלווזיה (עם היצאת OUT), הבעיה היא זה שכל פעם שאני מדליק את המגבר המסך של הטלוויזיה אוטומאטית נוסף למערך מסכים שלי (כאילו אם אני זז עם העכבר עוד ימינה אני מגיע למסך טלוויזיה)
וזה לא נותן לי להוציא אותו, כי ברגע שאני מוציא אותו בהגדרות תצוגה שלי, אז אני לא יכול לשמוע מוזיקה.

אז אני מגיע למצב שאם אני רוצה סתם להנאתי לשמוע מוזיקה אני "מחוייב" שהמסך של הטלויזיה יהיה חלק מהמערך של המסכים שלי (וזה מציק כי הטלוויזיה בכלל לא קרובה למסכים ואני "גולש אליה" בטעות כל פעם)

יש למישהו פתרון או דרך לעזור לי עם זה? (אגב, מהמחשב יש לי רק יצאת HDMI אחת)

תודה רבה לכם מראש !

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

רק כדי להבין, גם שני מסכי המחשב וגם מסך הטלויזיה מחוברים תמידית (פיזית) למחשב? אם כן, איך?
אם מהמחשב אתה מוציא HDMI לרסיבר, איך שני מסכי-המחשב מחוברים למחשב, אחד ב-VGA ואחד ב-DVI?

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

Lee כתב:רק כדי להבין, גם שני מסכי המחשב וגם מסך הטלויזיה מחוברים תמידית (פיזית) למחשב? אם כן, איך?
אם מהמחשב אתה מוציא HDMI לרסיבר, איך שני מסכי-המחשב מחוברים למחשב, אחד ב-VGA ואחד ב-DVI?
...
·

בהתחלה (כשהשתמשתי ב RCA) , שני המסכים היו מחוברים דרך DVI מהכרטיס מסך (מהמחשב כאילו) למסכים. והטלוויזיה הייתה מחוברת דרך HDMI למחשב.

ובגדול הגדרתי במחשב שיש לי תצוגה א' שהיא 2 המסכים (שאני יכול לעבור בניהם בחופשיות) ותצוגה ב' שהיא המסך טלוויזיה בלבד (ברגע שאני מעביר אליה המסכים נכבים כי אין להם תצוגה)

כרגע הטלוויזיה מחוברת למחשב דרך הרסיבר ( המחשב מחובר עם HDMI לרסיבר, והרסיבר לטלוויזיה עם עוד HDMI).

ושוב הבעיה היא זה שכאשר אני מחבר את זה בצורה שרשמתי מעל אז כשאני רוצה לשמוע מוזיקה אני כאילו מחיוב שהטלוויזיה תיהיה גם חלק מהתצוגה של המחשבים.. וזה מבאס

(והקטע הוא שאם אני מנתק את ה HDMI שמחבר בין הטלוויזיה לרסיבר אז אני כן יכול לשמוע מוזיקה ואני לא מחובר לטלוויזיה)

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

ShmuelCohen כתב:
...
...
(והקטע הוא שאם אני מנתק את ה HDMI שמחבר בין הטלוויזיה לרסיבר אז אני כן יכול לשמוע מוזיקה ואני לא מחובר לטלוויזיה)
...
ברור שתוכל לשמוע, כי המחשב מעביר אודיו דרך ה-HDMI ישירות לרסיבר וממנו לרמקולים, כשהטלויזיה כלל לא משחקת כאן תפקיד.

אם הבנתי עד עכשיו נכון, הפתרון הוא כזה:
להישאר כמו שכרגע, מחובר ב-HDMI מהמחשב לרסיבר, ו-HDMI נוסף מיציאת הרסיבר אל הטלויזיה.
במקרה כזה, התקן הקול (בהגדרות כרטיס הקול) שמוגדר להוציא אודיו מהמחשב הוא התקן ה-HDMI, מה שיאפשר לך הוצאת אודיו רב ערוצי אל הרסיבר.
אגב, היות ועד עכשיו היית מחובר רק עם RCA (דו-ערוצי), אתה צריך לבדוק בהגדרות כרטיס הקול, תחת התקן ה-HDMI, שהוא מוגדר להוציא 5.1 ערוצי אודיו, ולוודא שאתה אכן שומע את כל הרמקולים. כמו כן, תגדיר בתוכנת הנגן איתה אתה צופה בסרטים, להוציא Pass Through, כך האודיו יעבור כמו שהוא לרסיבר, שהוא זה שיבצע את פענוח פורמטי האודיו, במקום שהמחשב יעשה זאת.

בנוסף לנ"ל, לצורך שמיעת מוזיקה מהמחשב, תוציא RCA מכרטיס-הקול במחשב אל כניסת RCA ברסיבר (אדום-לבן), למשל זו שמסומנת כ- ANALOG IN / CD. כדי לשמוע כך מוזיקה, תצטרך כמובן להעביר את הרסיבר לכניסה המתאימה (INPUT) אליה חיברת את ה-RCA, ובמקביל תצטרך להעביר בהגדרות כרטיס-הקול להתקן השני שאינו ה-HDMI (יכול להיות שהוא נקרא Speakers, או משהו דומה). כך תוכל לשמוע מוזיקה (דו-ערוצית) דרך הרסיבר והרמקולים, גם כשהטלויזיה כבויה, וכשתרצה לראות סרטים תעביר חזרה להתקן קול HDMI ואז תקבל סאונד רב ערוצי (כמובן לא לשכוח להעביר את בורר ה-Input בין המצבים בהתאם).
נכון שהמעבר בין התקני הקול כל פעם קצת מסורבל, אבל נוכח הדרישות שלך זה הרע במיעוטו, ואני מקווה שזה יפתור לך את הבעיה.
אצלי למשל, גם ישנם מספר מסכים מחוברים למחשב אחד, אבל אצלי מחובר רק כבל HDMI אחד, והמעבר נעשה דרך בורר האינפוט ברסיבר. מעולם לא הפריע לי שכשאני שומע מוזיקה, מסך הטלויזיה מופיע עם השאר...

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

Lee כתב:
...
...
ברור שתוכל לשמוע, כי המחשב מעביר אודיו דרך ה-HDMI ישירות לרסיבר וממנו לרמקולים, כשהטלויזיה כלל לא משחקת כאן תפקיד.

אם הבנתי עד עכשיו נכון, הפתרון הוא כזה:
להישאר כמו שכרגע, מחובר ב-HDMI מהמחשב לרסיבר, ו-HDMI נוסף מיציאת הרסיבר אל הטלויזיה.
במקרה כזה, התקן הקול (בהגדרות כרטיס הקול) שמוגדר להוציא אודיו מהמחשב הוא התקן ה-HDMI, מה שיאפשר לך הוצאת אודיו רב ערוצי אל הרסיבר.
אגב, היות ועד עכשיו היית מחובר רק עם RCA (דו-ערוצי), אתה צריך לבדוק בהגדרות כרטיס הקול, תחת התקן ה-HDMI, שהוא מוגדר להוציא 5.1 ערוצי אודיו, ולוודא שאתה אכן שומע את כל הרמקולים. כמו כן, תגדיר בתוכנת הנגן איתה אתה צופה בסרטים, להוציא Pass Through, כך האודיו יעבור כמו שהוא לרסיבר, שהוא זה שיבצע את פענוח פורמטי האודיו, במקום שהמחשב יעשה זאת.

בנוסף לנ"ל, לצורך שמיעת מוזיקה מהמחשב, תוציא RCA מכרטיס-הקול במחשב אל כניסת RCA ברסיבר (אדום-לבן), למשל זו שמסומנת כ- ANALOG IN / CD. כדי לשמוע כך מוזיקה, תצטרך כמובן להעביר את הרסיבר לכניסה המתאימה (INPUT) אליה חיברת את ה-RCA, ובמקביל תצטרך להעביר בהגדרות כרטיס-הקול להתקן השני שאינו ה-HDMI (יכול להיות שהוא נקרא Speakers, או משהו דומה). כך תוכל לשמוע מוזיקה (דו-ערוצית) דרך הרסיבר והרמקולים, גם כשהטלויזיה כבויה, וכשתרצה לראות סרטים תעביר חזרה להתקן קול HDMI ואז תקבל סאונד רב ערוצי (כמובן לא לשכוח להעביר את בורר ה-Input בין המצבים בהתאם).
נכון שהמעבר בין התקני הקול כל פעם קצת מסורבל, אבל נוכח הדרישות שלך זה הרע במיעוטו, ואני מקווה שזה יפתור לך את הבעיה.
אצלי למשל, גם ישנם מספר מסכים מחוברים למחשב אחד, אבל אצלי מחובר רק כבל HDMI אחד, והמעבר נעשה דרך בורר האינפוט ברסיבר. מעולם לא הפריע לי שכשאני שומע מוזיקה, מסך הטלויזיה מופיע עם השאר...
...
·

תודה רבה רבה על התשובה המפורטת !

תשמע אבל מה קרה לי כשניסיתי להבין מה קורה.

עשיתי דבר כזה. ניתקתי את הטלוויזיה מהריסבר וגם את האחד המסכים כדי להמחיש מצב נורמאלי של בנאדם עם מסך אחד וכבל HDMI שרוצה פשוט לחבר את המחשב לרסיבר כדי לקבל אודיו טוב ובאמת שמתי לב שאני שומע והכל טוב ויפה אבל מה שלא שמתי לב בהתחלה ועכשיו כן שמתי לב זה שנוסף לי מסך שוב למערך מסכים שלי (מסך בגודל 1280x720) ועדיין אני ממשיך אליו !

אני אשים תמונה להמחשה (בתמונה אפשר לראות בצד שמאל את המסך שלי מסך 2 ובצד ימין (מספר 1) עוד "מסך" שהמחשב מוסיף כשאני מדליק את המגבר ! ובתכלס אין לי שמץ מה זה המסך הזה זה משגע אותי)

http://up416.siz.co.il/up1/ckymty12mjzo.jpg

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

המסך הזה מופיע לך, בגלל שאולי ניתקת פיזית את החיבורים, אבל ההגדרות כנראה נשארו על צגים מרובים (שכפל /הרחב) שהיו מוגדרות קודם. היות והמחשב לא היה מחובר אל הטלויזיה ישירות אלא דרך הרסיבר, הרסיבר הוא זה שמייצג את הטלויזיה מול המחשב (היות וה-HDMI מעביר גם אודיו וגם וידאו), ולכן כשאתה מדליק אותו, המסך הנוסף מופיע (על אף שהטלויזיה מנותקת מהרסיבר).
רק לשם בדיקה, הייתי מציע לך לחבר את המחשב ב-HDMI לרסיבר ואת הרסיבר ב-HDMI למסך הטלויזיה, כשאת שני מסכי המחשב אתה מנתק לחלוטין, פיזית. בהגדרות התצוגה תגדיר כמובן רק מסך אחד, הטלויזיה, ללא ריבוי מסכים.
עכשיו תעשה ריסטרט למחשב וגם לרסיבר, ואתה אמור לראות בתצוגה רק מסך אחד.

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

Lee כתב:המסך הזה מופיע לך, בגלל שאולי ניתקת פיזית את החיבורים, אבל ההגדרות כנראה נשארו על צגים מרובים (שכפל /הרחב) שהיו מוגדרות קודם. היות והמחשב לא היה מחובר אל הטלויזיה ישירות אלא דרך הרסיבר, הרסיבר הוא זה שמייצג את הטלויזיה מול המחשב (היות וה-HDMI מעביר גם אודיו וגם וידאו), ולכן כשאתה מדליק אותו, המסך הנוסף מופיע (על אף שהטלויזיה מנותקת מהרסיבר).
רק לשם בדיקה, הייתי מציע לך לחבר את המחשב ב-HDMI לרסיבר ואת הרסיבר ב-HDMI למסך הטלויזיה, כשאת שני מסכי המחשב אתה מנתק לחלוטין, פיזית. בהגדרות התצוגה תגדיר כמובן רק מסך אחד, הטלויזיה, ללא ריבוי מסכים.
עכשיו תעשה ריסטרט למחשב וגם לרסיבר, ואתה אמור לראות בתצוגה רק מסך אחד.
...
·

כן ברור אני אראה רק את המסך של הטלוויזיה..

אבל הבעיה היא כשיש לי מסך אחד רגיל שמחובר למחשב ואני מעוניין לחבר רק את המגבר. וזה נוסף לי עוד מסך מזוייף

בכל מקרה חיטטתי עוד באינטרנט ומצאתי 2 מקרים לא מזמן (בחצי שנה - שנה האחרונה) שמתארים בדיוק את המקרה שלי..

הם גם לא מצאו פתרון אבל הביאו "שיטה" וזה להגדיר במחשב שהמסך של הטלוויזיה יהיה "מראה" (שכפול) של אחד המסכים שאני משתמש בהם במחשב.

ואז אני לא 'יגלוש' אליו כשאני משתמש ב 2 מסכים בלבד.. רעיון נחמד ופועל (עדיין מציק קצת כי כל פעם שאני מדליק תמגבר אחד המסכים נכבה לי לשנייה , אבל זה עוד בקטנה)

אם כבר פתחתי את השרשור והוספתי את ה HDMI למגבר ראיתי שאני נגיד רואה סרט באיכות גבוהה המגבר יודע שזה דולבי דיגיטל , וכשאני סתם שומע שיר ביוטיוב המגבר מזהה שזה PCM. (שאין לי כל כך מושג מה זה אומר)

אז סתם בשביל הידע.. מה ההבדל בין דולבי דיגיטל ל PCM ל DTS? , וכשאני מוריד סרט באיזה איכות הכי כדאי להוריד ? (AC3 אולי? )

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

ShmuelCohen כתב:

...
...
בכל מקרה חיטטתי עוד באינטרנט ומצאתי 2 מקרים לא מזמן (בחצי שנה - שנה האחרונה) שמתארים בדיוק את המקרה שלי..

הם גם לא מצאו פתרון אבל הביאו "שיטה" וזה להגדיר במחשב שהמסך של הטלוויזיה יהיה "מראה" (שכפול) של אחד המסכים שאני משתמש בהם במחשב.
...
לא היית צריך לחטט יותר מדי באינטרנט...
מה שאתה קורא לו "מראה", זה מצב "שכפל" של צגים מרובים שהזכרתי קודם, שמציג לך את אותו שולחן עבודה בדיוק על שני המסכים.
מצב "הרחב" של צגים מרובים, כמשמעו, מרחיב לך את שולחן העבודה הקיים גם למסך השני, מה שנותן לך שטח גדול יותר.

אתה צריך להבין שמה שאתה מתאר כבעיה, אינו באמת בעיה, וקיים אצל כל מי שמחבר יותר ממסך אחד. כמו שכתבתי קודם, היות ומחוברים לכרטיס המסך שני התקנים, אחד, מסך מחשב והשני רסיבר, המחשב מתייחס אל שניהם כתצוגה ולכן מציג לך שני מסכים בהגדרות.
לי, כאמור, זה שסמן העכבר 'בורח' למסך השני פעם ב... לא ממש מפריע, ואני מניח שזה כך אצל הרוב. רק שים לב, שאם רזולוצית שני המסכים אינה זהה, במצב "שכפל" עלולה התצוגה במסך המחשב להיות מטושטשת, גם אם בהגדרות התצוגה של אותו מסך, קבעת קודם את הרזולוציה 'הנכונה'.

לגבי PCM, זהו קידוד אודיו לא דחוס. לא תמצא אותו הרבה בסרטים מהרשת. אם הורדת פרק בסדרה למשל, שהאודיו בה הוא שני ערוצי AAC, הרסיבר יציג זאת כ-PCM.
DTS ו-DD הם קידודי אודיו רב-ערוצי דחוסים של 2 חברות שונות.
כמו שהצעתי קודם, כדי לראות את החיווי המתאים ברסיבר, תגדיר את תוכנת הנגן להוציא Pass Through בכל פורמטי האודיו הנתמכים, כולל פורמטי אודיו HD. כך הרסיבר יהיה זה שמבצע את הפענוח.

לגבי מה כדאי - אני מניח שלא ממש תבחין בהבדלי איכות בין Dolby Digital ובין DTS, עם אותו מספר ערוצי שמע ובאותה רמת דחיסה. בטח לא עם רסיבר רמת כניסה כמו פיוניר VSX-329. בכל מקרה, זה תלוי גם בגרסת השחרור של הסרט ועם איזה אודיו היא מגיעה.
אם אתה רוצה לנצל את הרמקולים ההיקפיים (סראונד) תעדיף גרסאות הכוללות אודיו 6 ערוצים (5.1) בין אם DD או DTS.

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

Lee כתב:
...
...
לא היית צריך לחטט יותר מדי באינטרנט...
מה שאתה קורא לו "מראה", זה מצב "שכפל" של צגים מרובים שהזכרתי קודם, שמציג לך את אותו שולחן עבודה בדיוק על שני המסכים.
מצב "הרחב" של צגים מרובים, כמשמעו, מרחיב לך את שולחן העבודה הקיים גם למסך השני, מה שנותן לך שטח גדול יותר.

אתה צריך להבין שמה שאתה מתאר כבעיה, אינו באמת בעיה, וקיים אצל כל מי שמחבר יותר ממסך אחד. כמו שכתבתי קודם, היות ומחוברים לכרטיס המסך שני התקנים, אחד, מסך מחשב והשני רסיבר, המחשב מתייחס אל שניהם כתצוגה ולכן מציג לך שני מסכים בהגדרות.
לי, כאמור, זה שסמן העכבר 'בורח' למסך השני פעם ב... לא ממש מפריע, ואני מניח שזה כך אצל הרוב. רק שים לב, שאם רזולוצית שני המסכים אינה זהה, במצב "שכפל" עלולה התצוגה במסך המחשב להיות מטושטשת, גם אם בהגדרות התצוגה של אותו מסך, קבעת קודם את הרזולוציה 'הנכונה'.

לגבי PCM, זהו קידוד אודיו לא דחוס. לא תמצא אותו הרבה בסרטים מהרשת. אם הורדת פרק בסדרה למשל, שהאודיו בה הוא שני ערוצי AAC, הרסיבר יציג זאת כ-PCM.
DTS ו-DD הם קידודי אודיו רב-ערוצי דחוסים של 2 חברות שונות.
כמו שהצעתי קודם, כדי לראות את החיווי המתאים ברסיבר, תגדיר את תוכנת הנגן להוציא Pass Through בכל פורמטי האודיו הנתמכים, כולל פורמטי אודיו HD. כך הרסיבר יהיה זה שמבצע את הפענוח.

לגבי מה כדאי - אני מניח שלא ממש תבחין בהבדלי איכות בין Dolby Digital ובין DTS, עם אותו מספר ערוצי שמע ובאותה רמת דחיסה. בטח לא עם רסיבר רמת כניסה כמו פיוניר VSX-329. בכל מקרה, זה תלוי גם בגרסת השחרור של הסרט ועם איזה אודיו היא מגיעה.
אם אתה רוצה לנצל את הרמקולים ההיקפיים (סראונד) תעדיף גרסאות הכוללות אודיו 6 ערוצים (5.1) בין אם DD או DTS.
...
·

היי תודה על הפירוט.

בסוף כמו שאמרת באמת התרגלתי פשוט לכל עניין ההרחב ושכפל ומבאס שאי אפשר להגדיר במחשב שמה שאני מחבר לכרטיס מסך זה רסיבר ולא צג. (אולי בעתיד יוסיפו אפשרות כזו)

בכל מקרה, לגבי ה Pass Through אני משתמש בנגן VLC אז לפי מה שראיתי באינטרנט צריך להגדיר את הדברים האלו
output module : DirectX audio output.
Use S\PDIF when available
Dolby surround ON

(אם יש לך המלצה לנגן ווידאו אחר זה יהיה מעולה)

ובאמת שמתי לב כשאני מנגן סרט DTS נדלק לי נורה ברסיבר כזאת של הדולבי דיגיטל. (מה שלא היה כשהייתי מחובר עם RCA) הסראונד עובד דיי טוב.

אני רק רוצה לדעת שאני לא מפספס עוד דברים (אולי דרייברים מסויימים שצריכים להוריד למחשב או תוכנות שמע וכאלה שעדיף להשתמש עם מערכת סראונד)

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

לא רק נורה. ברגע שאתה מפעיל סרט, אמור להיות גם כיתוב רץ מימין לשמאל של Dolby Digital או DTS, בהתאם לקידוד האודיו הקיים בסרט. אם לא הספקת לראות לפני שהכיתוב נעלם, אתה יכול ללחוץ בשלט למטה מימין על לחיץ DISP ולראות אם רשום DD או DTS, רק בשביל לוודא שאתה לא במקרה מוגדר על מצב סטריאו או אחד ממצבי ה-DSP (סראונד רב-ערוצי 'מלאכותי', שנוצר משני ערוצים ע"י מעבד הסאונד ברסיבר, בלי קשר למה שקיים בקובץ).

את VLC זנחתי מזמן (משתמש בו לעתים רחוקות, רק לצורך בדיקות ספציפיות), כמו גם נגנים דוגמת MPC-HC, כך שאצטרך להתקין אותו ולבדוק מה ההגדרות שצריך להגדיר בו.
אני כבר שנים משתמש ב-PotPlayer, שמבחינתי אין לו תחליף מסיבות רבות. אם תריץ חיפוש כאן באתר, תמצא עליו לא מעט ביקורות אוהדות, כולל ביקורת שלי מלפני כמה שנים.
אתה יכול גם להתקין Kodi, שיכולה לשמש כמרכז מדיה שלם ולא רק נגן פשוט. גם בה ניתן בקלות להגדיר Pass Through.

כמו שכבר הזכרתי, לפני הכל תוודא בהגדרות כרטיס הקול, תחת התקן ה-HDMI, שהוא מוגדר להוציא 5.1 ערוצי אודיו.
אתה צריך גם להכנס להגדרות הרסיבר ולסמן את הרמקולים לפי התצורה שקיימת אצלך. רמקולים סאטליטיים תסמן כקטנים, וסאבוופר תסמן שיש, במידה וקיים. כדי לראות את תצוגת הרסיבר על מסך הטלויזיה במקום בתצוגה הזעירה שעל הרסיבר, עליך לחבר כבל קומפוזיט וידאו (בננה צהובה) מיציאת הקומפוזיט ברסיבר אל כניסת קומפוזיט במסך, וכמובן לעבור בשעת הגדרת הרסיבר לאותו ערוץ בטלויזיה אליו מחובר הקומפוזיט.
אחרי שהגדרת הכל כמו שצריך, עליך לבצע כיול מינימלי. ברסיבר הזה לא קיימת מערכת כיול אוטומטית, לכן תצטרך לבצע כיול ידני באמצעות אפליקציית Sound Meter כלשהי, שתוריד לסמארטפון. חפש באתר, ישנם לא מעט שרשורים בנושא, כולל שלי.

כל הנ"ל יאפשר לך למצות קצת יותר את מה שניתן להוציא מהרמקולים והרסיבר (שהוא כאמור ברמת כניסה, ואני מניח שכך גם הרמקולים), בטח לעומת המצב הקודם, כשהיית מחובר ב-RCA וקיבלת צליל סטריאופוני בלבד.

בהצלחה.

ShmuelCohen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

Lee כתב:לא רק נורה. ברגע שאתה מפעיל סרט, אמור להיות גם כיתוב רץ מימין לשמאל של Dolby Digital או DTS, בהתאם לקידוד האודיו הקיים בסרט. אם לא הספקת לראות לפני שהכיתוב נעלם, אתה יכול ללחוץ בשלט למטה מימין על לחיץ DISP ולראות אם רשום DD או DTS, רק בשביל לוודא שאתה לא במקרה מוגדר על מצב סטריאו או אחד ממצבי ה-DSP (סראונד רב-ערוצי 'מלאכותי', שנוצר משני ערוצים ע"י מעבד הסאונד ברסיבר, בלי קשר למה שקיים בקובץ).

את VLC זנחתי מזמן (משתמש בו לעתים רחוקות, רק לצורך בדיקות ספציפיות), כמו גם נגנים דוגמת MPC-HC, כך שאצטרך להתקין אותו ולבדוק מה ההגדרות שצריך להגדיר בו.
אני כבר שנים משתמש ב-PotPlayer, שמבחינתי אין לו תחליף מסיבות רבות. אם תריץ חיפוש כאן באתר, תמצא עליו לא מעט ביקורות אוהדות, כולל ביקורת שלי מלפני כמה שנים.
אתה יכול גם להתקין Kodi, שיכולה לשמש כמרכז מדיה שלם ולא רק נגן פשוט. גם בה ניתן בקלות להגדיר Pass Through.

כמו שכבר הזכרתי, לפני הכל תוודא בהגדרות כרטיס הקול, תחת התקן ה-HDMI, שהוא מוגדר להוציא 5.1 ערוצי אודיו.
אתה צריך גם להכנס להגדרות הרסיבר ולסמן את הרמקולים לפי התצורה שקיימת אצלך. רמקולים סאטליטיים תסמן כקטנים, וסאבוופר תסמן שיש, במידה וקיים. כדי לראות את תצוגת הרסיבר על מסך הטלויזיה במקום בתצוגה הזעירה שעל הרסיבר, עליך לחבר כבל קומפוזיט וידאו (בננה צהובה) מיציאת הקומפוזיט ברסיבר אל כניסת קומפוזיט במסך, וכמובן לעבור בשעת הגדרת הרסיבר לאותו ערוץ בטלויזיה אליו מחובר הקומפוזיט.
אחרי שהגדרת הכל כמו שצריך, עליך לבצע כיול מינימלי. ברסיבר הזה לא קיימת מערכת כיול אוטומטית, לכן תצטרך לבצע כיול ידני באמצעות אפליקציית Sound Meter כלשהי, שתוריד לסמארטפון. חפש באתר, ישנם לא מעט שרשורים בנושא, כולל שלי.

כל הנ"ל יאפשר לך למצות קצת יותר את מה שניתן להוציא מהרמקולים והרסיבר (שהוא כאמור ברמת כניסה, ואני מניח שכך גם הרמקולים), בטח לעומת המצב הקודם, כשהיית מחובר ב-RCA וקיבלת צליל סטריאופוני בלבד.

בהצלחה.
...
·

אחרי הרבה קריאה שלי של הרבה חומר שקשור בנושא קראתי שוב את כל התגובות שלך ופתאום הבנתי למה התכוונת בכל תגובה, לפני זה אני הייתי חסר ידע אז לא הבנתי כנראה בדיוק למה התכוונת ובגלל זה הסתבכתי עם זה.

תודה רבה על כל התשובות שלך. הכל פועל מצויין עכשיו !

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”