מנהל הרשת חסם את הגלישה באינטרנט אבל הרשת מחוברת לאינטרנט
שלום,
ברשת המחשבים שלנו אין גישה לגלישה באינטרנט, אבל ידוע כי הם כן מחוברים לרשת האינטרנט בכדי לעדכן את תוכנת האנטיוירוס על המחשבים. אנחנו יכולים לראות שתוכנת האנטיוירוס (ESET) מתעדכנת.
לפי הידוע לי, מנהל הרשת חסם את הגלישה באינטרנט באמצעות הגדרות בנתב.
האם ניתן איכשהו לקבל גישה לגלישה באינטרנט? אולי לעשות שימוש במה שמיועד לתוכנת האנטיוירוס?
ברשת המחשבים שלנו אין גישה לגלישה באינטרנט, אבל ידוע כי הם כן מחוברים לרשת האינטרנט בכדי לעדכן את תוכנת האנטיוירוס על המחשבים. אנחנו יכולים לראות שתוכנת האנטיוירוס (ESET) מתעדכנת.
האם ניתן איכשהו לקבל גישה לגלישה באינטרנט? אולי לעשות שימוש במה שמיועד לתוכנת האנטיוירוס?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
גלוש בסמארטפון שלך על הרשת הסלולרית וזהו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
@yehudaa
זה יפה שאתה מעלה את הנקודה למחשבה הזו לקוראים אחרים. בכל אופן, במקרה שלי, לא, לא מדובר על מקום עבודה.
@of1978
אני די בטוח (95%) שהוא הגדיר את כל החסימות בנתב. אני יכול לגשת לדף הבית של הנתב, אך אין לי שם וסיסמא. אני לא מצפה לקבל תשובה מסוג של איך פורצים לנתב (אם יש דבר כזה בכלל). אולי אפשר לעשות משהו ברמה של המחשב המקומי?
@pixies
לא ממין השאלה. להניח את דעתך, בוא נגיד שאני רוצה לקבל גישה לאינטרנט למקרים שאני נתקע בלי סוללה.
זה יפה שאתה מעלה את הנקודה למחשבה הזו לקוראים אחרים. בכל אופן, במקרה שלי, לא, לא מדובר על מקום עבודה.
@of1978
אני די בטוח (95%) שהוא הגדיר את כל החסימות בנתב. אני יכול לגשת לדף הבית של הנתב, אך אין לי שם וסיסמא. אני לא מצפה לקבל תשובה מסוג של איך פורצים לנתב (אם יש דבר כזה בכלל). אולי אפשר לעשות משהו ברמה של המחשב המקומי?
@pixies
לא ממין השאלה. להניח את דעתך, בוא נגיד שאני רוצה לקבל גישה לאינטרנט למקרים שאני נתקע בלי סוללה.
@a04
·
זה שהאנטי וירוס מתעדכן לא אומר כלום. ברוב המוחלט של האירגונים יש שרת ניהול מרכזי לאנטיוירוס, שרק לו
יש גישה לאינטרנט להורדת עדכונים, והוא מעדכן את תחנות הקצה בדחיפה.
אבל באופן כללי, אם מנהל המערכת חסם גלישה בנתב, איך בדיוק אתה חושב לעקוף את זה על ידי הגדרות במחשב המקומי?
Batnun
.
·
זה שהאנטי וירוס מתעדכן לא אומר כלום. ברוב המוחלט של האירגונים יש שרת ניהול מרכזי לאנטיוירוס, שרק לו
יש גישה לאינטרנט להורדת עדכונים, והוא מעדכן את תחנות הקצה בדחיפה.
אבל באופן כללי, אם מנהל המערכת חסם גלישה בנתב, איך בדיוק אתה חושב לעקוף את זה על ידי הגדרות במחשב המקומי?
Batnun
.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
קנה מטען זול באיביי בשביל העבודה. אני מניח שאת החשמל בעבודה שלך לא חסמו...a04 כתב:לא ממין השאלה. להניח את דעתך, בוא נגיד שאני רוצה לקבל גישה לאינטרנט למקרים שאני נתקע בלי סוללה....
אני באמת מנסה להיות פרקטי עבורך, אין כאן התחכמות או משהו כזה.
עוד אפשרות - חבר דונגל Wi Fi למחשב בעבודה, ותעשה שיתוף רשת מהסמארטפון (Tethering מהסלולר ל-Wi Fi).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
@Batnun
>אם מנהל המערכת חסם גלישה בנתב, איך בדיוק אתה חושב לעקוף את זה על ידי הגדרות במחשב המקומי?
תראה, אני לא מבין כ"כ ברשתות. חשבתי על אפשרות לקבל אינטרנט על אותו ערוץ שתוכנת האנטיוירוס משתמשת בו.
אוסיף עוד פרטים נוספים ואולי זה יוכל לעזור בפיתרון:
* היזכרת את המושג "דחיפה"... לא יודע מה זה בדיוק אומר, אבל אני כן יודע שאם אני נכנס במחשב הקצה לתוכנת האנטיוירוס ואני לוחץ על עידכון, אז האנטיוירוס מתעדכן על פי הדרישה/הלחיצה שלי.
* היזכרת שרת... יש מה להוסיף פה על מבנה הרשת. לפי מה שאני מבין/יודע הרשת אצלנו בנויה באופן כזה:
אינטרנט > נתב > מרכזייה סוויטש > מחשב שרת+מחשבים רגילים
כאמור, במחשבים הרגילים אין אינטרנט ורק האנטיוירוס מתעדכן.
מחשב השרת יושב במקום נעול ונפרד מהמחשבים הרגילים, ויש עליו כמה דברים כמו כונן משותף שהמחשבים הרגילים מחוברים אליו ועובדים עליו. בכל אופן, למחשב השרת כן יש אינטרנט חופשי, ולפי מה שאני יודע הגישה הזו מבוססת IP. כלומר, מנהל הרשת חסם את כל ה-IP בנתב, חוץ מ-IP אחד שנועד למחשב השרת. אם למשל הייתה אפשרות למחשב הרגיל להגדיר את אותה כתובת IP כמו של מחשב השרת, אז למחשב הרגיל הזה כן הייתה גישה לאינטרנט. כמובן, כרגע כל ניסיון לשנות את כתובת ה-IP של המחשב הרגיל לכתובתו של מחשב השרת מאחזרת הודעת "התנגשות IP"...
@pixies
חשוב לי הלימוד על פתרונות אפשריים יותר ממציאת פיתרון מעשי עכשווי.
>אם מנהל המערכת חסם גלישה בנתב, איך בדיוק אתה חושב לעקוף את זה על ידי הגדרות במחשב המקומי?
תראה, אני לא מבין כ"כ ברשתות. חשבתי על אפשרות לקבל אינטרנט על אותו ערוץ שתוכנת האנטיוירוס משתמשת בו.
אוסיף עוד פרטים נוספים ואולי זה יוכל לעזור בפיתרון:
* היזכרת את המושג "דחיפה"... לא יודע מה זה בדיוק אומר, אבל אני כן יודע שאם אני נכנס במחשב הקצה לתוכנת האנטיוירוס ואני לוחץ על עידכון, אז האנטיוירוס מתעדכן על פי הדרישה/הלחיצה שלי.
* היזכרת שרת... יש מה להוסיף פה על מבנה הרשת. לפי מה שאני מבין/יודע הרשת אצלנו בנויה באופן כזה:
אינטרנט > נתב > מרכזייה סוויטש > מחשב שרת+מחשבים רגילים
כאמור, במחשבים הרגילים אין אינטרנט ורק האנטיוירוס מתעדכן.
מחשב השרת יושב במקום נעול ונפרד מהמחשבים הרגילים, ויש עליו כמה דברים כמו כונן משותף שהמחשבים הרגילים מחוברים אליו ועובדים עליו. בכל אופן, למחשב השרת כן יש אינטרנט חופשי, ולפי מה שאני יודע הגישה הזו מבוססת IP. כלומר, מנהל הרשת חסם את כל ה-IP בנתב, חוץ מ-IP אחד שנועד למחשב השרת. אם למשל הייתה אפשרות למחשב הרגיל להגדיר את אותה כתובת IP כמו של מחשב השרת, אז למחשב הרגיל הזה כן הייתה גישה לאינטרנט. כמובן, כרגע כל ניסיון לשנות את כתובת ה-IP של המחשב הרגיל לכתובתו של מחשב השרת מאחזרת הודעת "התנגשות IP"...
@pixies
חשוב לי הלימוד על פתרונות אפשריים יותר ממציאת פיתרון מעשי עכשווי.
יש לך גישת מנהל לשרת? אם כן, תוסיף עליו את שירות שיתוף האינטרנט:
http://howtonetworking.com/win8&2012/w2012-ics1.htm
Batnun
.
Batnun
.
·a04 כתב:לכן חשבתי בהתחלה על הכיוון של ערוץ התקשורת של האנטיוירוס שמגיע למחשבי הקצה......
יתכן שמנהל הרשת מאפשר תקשורת רק עם השרתים שמעדכנים את האנטיוירוס.
אם יש לך קשרים בגוגל ופייסבוק ותצליח לשכנע אותם להזיז את השרתים שלהם לשרתי העדכונים של האנטיוירוס, יש סיכוי קלוש שאולי תוכל לגלוש אליהם.
באופן כללי אני מרגיש שהשרשור מיצה את עצמו.
Batnun
.
אולי רק ביטל את הגדרות ה DNS.a04 כתב:שלום,
האם ניתן איכשהו לקבל גישה לגלישה באינטרנט? אולי לעשות שימוש במה שמיועד לתוכנת האנטיוירוס?...
תכתוב 216.58.210.3 בשורת הכתובת ותראה אם אתה מגיע לגוגל.
·Nissim כתב:אולי רק ביטל את הגדרות ה DNS.......
תכתוב 216.58.210.3 בשורת הכתובת ותראה אם אתה מגיע לגוגל....
אם כבר, עדיף לשים את ה-DNS של גוגל...
8.8.8.8
8.8.4.4
אם ככה מנהל הרשת חסם את הגלישה, הוא לא ראוי לנהל רשת.
Batnun
.
כתבתי את הכתובת הזו בכתובת הדפדפן והדפדפן עדיין לא מתחבר לאינטרנט.אולי רק ביטל את הגדרות ה DNS.
תכתוב 216.58.210.3 בשורת הכתובת ותראה אם אתה מגיע לגוגל....
כתבתי את הכתובות ההללו במאפייני IPv4, וזה עדיין לא מאפשר גלישה באינטרנט.אם כבר, עדיף לשים את ה-DNS של גוגל...
8.8.8.8
8.8.4.4...
מה שכן, אני יודע שמחשב השרת פועל על DNS:
212.143.212.143
ניסיתי במחשבים הרגילים לשים את ה-DNS הזה, וזה לא עובד.
כפי שאמרתי, להערכתי מדובר בחסימות IP.
מדובר בטכנאי מחשבים חיצוני שבא לכאן מפעם לפעם כשמזמינים אותו לטפל בתקלות במחשבים/ברשת וכדו'. אנשים פה קצת נכנסים לסרטים חחחח... ממש לא צריך להיסחף. יעזור למישהו אם אגיד שמדובר בבית ספראם ככה מנהל הרשת חסם את הגלישה, הוא לא ראוי לנהל רשת....
עוד דבר,
הגעתי אתמול דרך העזרה של ווינדוס (לגבי DNS), לפקודה בשם nslookup. לא ידעתי מה זו הפקודה הזו, אבל שיחקתי עם זה קצת, וזה נתן לי כמה דברים מעניינים.
זה כותב לי:
server: my.firewall
עוד גיליתי שאני יכול לכתוב שם כל מיני דומיין של כל העולם ולקבל את ה-IP שלהם. אבל זה כותב לי Non-authoritative answer.
אם אני מכניס כתובות IP, לפעמים הוא נותן שם דומיין ולפעמים לא.
לא יודע מה כל זה בדיוק אומר. זה נותן משהו לפיתרון?
יכול להיות שאני יוכל להשיג גישה שכזו.Batnun כתב:יש לך גישת מנהל לשרת? אם כן, תוסיף עליו את שירות שיתוף האינטרנט:
Batnun....
אבל עדיין יש בעייה. אנחנו לא רוצים שלכל המחשבים המקומיים ברשת יגיע אינטרנט, זה סתם יעשה רעש למנהל הרשת, אלא צריך לעשות שיהיה גישה רק למחשב אחד ברשת, כלומר ל-IP מסויים.
האם ניתן להגדיר דבר כזה? שיתוף ICS רק למחשב אחד ברשת?