רמקולים יותר או פחות סלחניים, או שאני משוגע? בדוגמת MICROLAB SOLO 7

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

סליחה מראש על הכותרת. הסיפור שלי הוא כזה, אני שומע מוזיקה די הרבה, אם זה MP3 מאוסף המוזיקה במחשב, או תחנת רדיו בTUNE IN שבכלל MP3 192. יש לי אוזניות Urbanears Kransen, שקניתי לפני משהו כמו שנה עולי, נשבע שבהתחלה לא סבלתי את הצליל שלהם, כלומר ממש, יותר מידי בס, וקניתי אותם פשוט כי המחיר היה טוב.
כמה שלא ניסיתי, גם אחרי שבועיים של שימוש, שום דבר לא השתנה. יש לי שמיע טובה, ואני סם לב לפרטים הקטנים וזה. לפני כן השתשמתי הרבה זמן, לפחות שנתיים לדעתי, ב אוזניות של Samsung מאיזה מכשיר Galaxy שלהם, אז פעם שמעתי בהם, פעם ב חדשות. בסופו של דבר הפסקתי להשתמש באוזניות של Samsung, אבל השאלה מה קרה? יכול להיות שהתרגלתי לאוזניות החדשות? או למדתי להקשיב ליתרונות וחסרונות בצליל שלהם? לא חושב שיש קשר ל BURN IN, אבל עולי. יכול באמת להיות שהאוזניים התרגלו אחר תקופה מסויימת לצליל השונה?

למה בכלל הזכרתי את הנושא? יש לי סלון Microlab Solo 7C New, ש קניתי אותם, לא ממש הפתעתי מהצליל, להיפך הוא. אחרי כמה האזנות, הרגשתי איזה הבדל בצליל, לטובה האמת. הקשבתי ל Score מסרט Eddie the eagle, וממש התפנקתי ממה ששמעתי. אבל המקור היה MP3 320. את הסרט ראיתי במקור באוזניות, אם זה משנה, אז המקור היה DTS אם אני זוכר נכון. בכל מקרה, בשביל הספורט, הורדתי את הScore, ב FLAC, ולא יודע אם זה פלצבו, או פשוט רציתי לשמוע הבדל, אבל שמעתי באמת הבדל, היו קטעים מסויימים שהרגישו יותר חייב, לא יודע להסביר בדיוק במילים, אבל שמעתי מספר פעמים רצועות מסויימות, קפצתי בין MP3 ל FLAC, והעדפתי את הFLAC.

המקור עליהם הם מחוברים, זה מחשב ITX, מבוסס על לוח Gigabyte GA-N3150N-D2H, היתרן מתגעה בזה שיש לו קבלים יפנים וכו. בשביל הספורט, בזמן שהרכבתי אותו, חיברתי אוזניות לכניסה קדמית, ואחורית, ובאחרוית הצליל היה יותר טוב.. לך תבין, למה. בכל מקרה הבדל היה.

בדרך כלל אני שומע Mana - Lluvia al corazón, שמעתי את השיר הזה פעם אחת, בנסיע אם חבר באוטו, התאהבתי בלהקה הזאת מיד. אבל השיר הזה נתפס לי בראש לאורך שנים, מאז שאני רוצה לבדוק את הצליל, בציוד זה או אחר, אני מפעיל אותו.

בקיצור לעניין השאלה שלי, שמעתי אותו מספר פעמים שקניתי את הרמקולים. שמעתי אותו גם אחרי תקופה מסויימת, והוא לא נשמע טוב כמו שזכרתי, אני באמת לא מבין איך זה. אבל הScore מ Eddie the eagle, עדין נשמע מעולה. יכול להיות שרמקולים כאלה, למרות מחירם הלא גבוה, יכולים להיות תלויים במקור כלכך? כלומר להשמע הבדל בין MP3 ל FLAC? אני אנסה להוריד את אותו השיר, עולי המקור הקובץ עצמו גרוע והוא לא באמת MP3 320. אני הרי משתמש בכרטיס קול מובנה. מותקנים קודקים של Shark007, שמעתי דרך WMP, סמתי לב ל משהו רק, בהגדרות כרטיס קול יש הגדרה של Full range speaker, ולדעתי הם לא:Frequency response 55-20 000, Hz

שמעתי הבדל כלשהו, האם זה משהו שאמור להשפיע על הצליל?

שמעתי בנוסף דרך KODI, הם דרך Directsound והן דרך wasapi, גם פה אני חושב שהרגשתי הבדל כלהו, אבל מצד שני לפי טענה של אנשים בפורמים, הרוב לא שומעים בכלל הבדל בין ASIO ל WASAPI ל DIRECT.
הרמקולים מחוברים אנלוגי לחיבור 3.5 של המחשב. אז אני לא יודע מה עדיף לשימוש זה.

בקיצור אני לא יודע מה הבעיה, או שאני צריך פשוט זמן להתרגל לצליל שלהם, שיקחתי בEQ שלהם גם, ועדין המוזיקה לא נשמעת לי תמיד טוב כמו שהייתי רוצה, עולי אני מצפה ליותר מידי מהם, אבל העובדה ששמעתי הבדל בין MP3 ל FLAC היא עובדה. תמיד הרגשתי שיש לי שמיעה טובה מידי, כמו הריאה, ועד היום לדוגמה לא מצעתי תחליף ראו לטלוזייה פלסמה בשביל תוכן SD ישן.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

diskmen
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

האמת רשמתי כבר כמה פעמים בפורום שהסולו7 עולה 760 שקל (אחרי מכס ורווח של המוכר) וזה גם הסאונד שאתה מקבל.
היה לי סולו 7. לא אהבתי. מכרתי.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #3 

עולי זה לא בהכרך הבעיה ברמקולים? עולי כרטיס קול טוב יותר יאזור?
לי מפריע בהם שהצליל לא תמיד מספיק נקי, כלומר לא מאוזן מספיק, ובמוזיקה אם הרבה באס, לא שומעים את הגבוהים טוב.
בינתיים הורדתי את הבאס ל -4 ואת הטרייבל ל +4, והזזתי אותם עוד יותר מהקיר, אני מרגיש שיש שיפור, פשוט הרבה אנשים אומרים שחסר באס..
לא חסר בכלל, בעצם יש ממנו יותר מידי. איך אני יכול להגיע ל צליל יותר מאוזן?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

diskmen
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

denis29 כתב:עולי זה לא בהכרך הבעיה ברמקולים? עולי כרטיס קול טוב יותר יאזור?
לי מפריע בהם שהצליל לא תמיד מספיק נקי, כלומר לא מאוזן מספיק, ובמוזיקה אם הרבה באס, לא שומעים את הגבוהים טוב.
בינתיים הורדתי את הבאס ל -4 ואת הטרייבל ל +4, והזזתי אותם עוד יותר מהקיר, אני מרגיש שיש שיפור, פשוט הרבה אנשים אומרים שחסר באס..
לא חסר בכלל, בעצם יש ממנו יותר מידי. איך אני יכול להגיע ל צליל יותר מאוזן?
...
כרטיס קול טוב ישפר את האיכות אבל רמקולים גרועים שום דבר לא יהפוך לרמקולים טובים.
מה שתיארת זה בדיוק מה שאני שמעתי. הבאס איטי ומרוח. כל התדרים לא מאוזנים עם באס מוגזם (ואני אוהב הרבה באס). חוסר פירוט. צליל מלאכותי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

מה ש-diskmen אומר אולי זה לא מה שאתה רוצה שלמוע אבל זאת לפחות האמת...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”