הזמנת מקרן סוני מחו"ל
לאחר שראיתי מספר מקרנים האפשרויות הם אלו, עזרתכם בבקשה :
סוני 45 מאיביי, 8600 שח עד לבית כולל המיסים.
סוני 65 מאמזון, 12500 עד לבית.
מבחינת ההבדלים בינהם, אני לא בטוח שההפרש מוצדק אבל יש פה את עיניין מי המוכר, איביי לעומת אמזון.(המוכר באיביי כמובן עם רייטינג גבוהה ותגובות חיוביות)
מקרני LCD ירדו מהפרק, אני לא אוהב את גוון הצבעים, משהו נראה לי מלאכותי מידי אפילו באפסון 9300.
מקרני JVC בטווחי המחיר הנ"ל, לא מתאימים למרחק ההקרנה וגודל מסך שלי לפי projectorcentral.
מרחק ההקרנה הוא 4.6 מטר. מרחק ישיבה 5 מטר. גודל מסך 150אינץ (קבוע).
מבחינת ההבדלים בינהם, אני לא בטוח שההפרש מוצדק אבל יש פה את עיניין מי המוכר, איביי לעומת אמזון.(המוכר באיביי כמובן עם רייטינג גבוהה ותגובות חיוביות)
מקרני LCD ירדו מהפרק, אני לא אוהב את גוון הצבעים, משהו נראה לי מלאכותי מידי אפילו באפסון 9300.
מקרני JVC בטווחי המחיר הנ"ל, לא מתאימים למרחק ההקרנה וגודל מסך שלי לפי projectorcentral.
מרחק ההקרנה הוא 4.6 מטר. מרחק ישיבה 5 מטר. גודל מסך 150אינץ (קבוע).
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לדעתי לרכוש ביבוא אישי מקרן ב-12500 ש"ח שלא מסוגל לנגן תכני 4K ו/או HDR זה לא חכם.
יש 2 אופציות אחרות שיכולות להיות טובות יותר ויעלו לך פחות מ-10,000 ש"ח:
סוני 55 משומש מחנות כולל אחריות (לא נופל משמעותית מה-65)
http://www.konimolam.co.il/product.asp?productid=1301
JVC X500 משומש - מקרן איכותי יותר שמסוגל לנגן לפחות חלקית 4K
https://www.hometheater.co.il/vt267941.html
יש 2 אופציות אחרות שיכולות להיות טובות יותר ויעלו לך פחות מ-10,000 ש"ח:
סוני 55 משומש מחנות כולל אחריות (לא נופל משמעותית מה-65)
http://www.konimolam.co.il/product.asp?productid=1301
JVC X500 משומש - מקרן איכותי יותר שמסוגל לנגן לפחות חלקית 4K
https://www.hometheater.co.il/vt267941.html
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
גלעד. ראשית, ההפרש בעלות בין שני המקרנים יותר ממצדיק את עצמו. לסוני 45 אין צמצם דינאמי. המשמעות, תמונה הרבה פחות קונטרסטית (מאוד בולט לעיין). שורה תחתונה, התמונה של הסוני 65 טובה הרבה יותר. תמונה חדה, חיה ופאנצ'ית.
לגבי המחיר של הסוני 65 שחישבת מאמזון - אני חושש שאתה טועה... אם מאמזון ארה"ב - אזי המחיר בסיס הוא 3,500 דולר ( יש מעט יותר זול אבל לא נשלח לארץ).תוסיף לזה כ-200$ משלוח ועוד 34.5% (מע"מ + מס קנייה) והגעת לכ 5000$ ! (כ 18,000 ש"ח)
אם מאמזון גרמניה - עלות בסיס 2,770 יורו. לאחר משלוח ומיסים מגיע לכ (15,600 ש"ח).
לסיכום, תרכוש את הסוני 65. אם כבר אז כבר. ככל שידוע לי אפשר להשיג היום את הסוני 65 בארץ, עם 3 שנות אחריות, סביב ה 17,000 ש"ח. לדעתי, אין הצדקה אמיתית להביא עצמאית מחו"ל. עדיף לשלם כמה שקלים יותר ולקבל שקט נפשי ל-3 שנים.
לגבי המחיר של הסוני 65 שחישבת מאמזון - אני חושש שאתה טועה... אם מאמזון ארה"ב - אזי המחיר בסיס הוא 3,500 דולר ( יש מעט יותר זול אבל לא נשלח לארץ).תוסיף לזה כ-200$ משלוח ועוד 34.5% (מע"מ + מס קנייה) והגעת לכ 5000$ ! (כ 18,000 ש"ח)
אם מאמזון גרמניה - עלות בסיס 2,770 יורו. לאחר משלוח ומיסים מגיע לכ (15,600 ש"ח).
לסיכום, תרכוש את הסוני 65. אם כבר אז כבר. ככל שידוע לי אפשר להשיג היום את הסוני 65 בארץ, עם 3 שנות אחריות, סביב ה 17,000 ש"ח. לדעתי, אין הצדקה אמיתית להביא עצמאית מחו"ל. עדיף לשלם כמה שקלים יותר ולקבל שקט נפשי ל-3 שנים.
לגבי JVC X500, לפי המחשבון הוא לא מתאים למרחק ולמסך שלי. חשוך מידי.
לגבי המחיר, אני לא טועה. 2995 יורו, פחות מעמ פלוס מיסים זה יוצא 3050 יורו. הפרש של כ5000 לעומת הארץ.מהארץ אני לא קונה כלום לצערי.
אז האפשרויות הם 65 מחול ב12500 או 55 משומש ב10000,אולי אפשר להוריד אותם טיפה...לא יודע.
ב55 התלת מימד משתמש בIR. אין לי נסיון עם הסוני אבל במרקנים אחרים חויתי קצת הפרעות בIR.

לגבי המחיר, אני לא טועה. 2995 יורו, פחות מעמ פלוס מיסים זה יוצא 3050 יורו. הפרש של כ5000 לעומת הארץ.מהארץ אני לא קונה כלום לצערי.
אז האפשרויות הם 65 מחול ב12500 או 55 משומש ב10000,אולי אפשר להוריד אותם טיפה...לא יודע.
ב55 התלת מימד משתמש בIR. אין לי נסיון עם הסוני אבל במרקנים אחרים חויתי קצת הפרעות בIR.
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
יש לך קישור למוצרים האלו במחירים האלו?
כי אני תמיד עוקב ומתחת ל15500 ש"ח מארהב ו16200 ש"ח מאירופה לא מצאתי את המוצרים
יש לי התראות על מגוון רחב של מוצרים והם חלק מההתראות
תודה
כי אני תמיד עוקב ומתחת ל15500 ש"ח מארהב ו16200 ש"ח מאירופה לא מצאתי את המוצרים
יש לי התראות על מגוון רחב של מוצרים והם חלק מההתראות
תודה
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
את הסוני 45 הייתי מיד מוריד מהפרק - אין להם צמצם דינמי, זה מקרן עם פאנל LCOS ככה שיש שוני בין יחידה ליחידה ואתה יכול לשכוח מלקבל שירות מהמוכר אחרי הרכישה (ומעבר לזה הלוגיסטיקה תהרוג את הכדאיות של לקבל שירות).
ההבדל בין הסוני 45 ל-65 מוצדק במחיר ועל אחת כמה וכמה שמדובר באמזון.
לגבי ה-JVC שהוזכר - אני בעל אינטרס פה אז לא ראוי שאתבטא בנושא, רק אומר באופן כללי שהנתוני עוצמת הארה במחשבונים השונים מתבססים על נתונים על הנייר שלא בהכרח משקפים את המצב בפועל (לא ציינת גם מה ה-gain של המסך שלך) ומדובר על "bright mode" ולא על מצב מכויל. לפעמים הפער בין השניים לא גבוה אך במקרים אחרים יכולים להיות פערים מורגשים.
ההבדל בין הסוני 45 ל-65 מוצדק במחיר ועל אחת כמה וכמה שמדובר באמזון.
לגבי ה-JVC שהוזכר - אני בעל אינטרס פה אז לא ראוי שאתבטא בנושא, רק אומר באופן כללי שהנתוני עוצמת הארה במחשבונים השונים מתבססים על נתונים על הנייר שלא בהכרח משקפים את המצב בפועל (לא ציינת גם מה ה-gain של המסך שלך) ומדובר על "bright mode" ולא על מצב מכויל. לפעמים הפער בין השניים לא גבוה אך במקרים אחרים יכולים להיות פערים מורגשים.
מציע לך לבדוק בדיקה קפדנית בכל מה שקשור למרחק ההקרנה של ה- X500.
יתכן ובאתר של JVC יש גם סוג של מחשבון.
projectorcentral כבר טעו בעבר.
ככל וזה כן מתאים, אז אין ממש תחרות בין ה X500 לסוני 65.
ה-JVC יהיה פי כמה וכמה קונטרסטי יותר.
בניגוד לסוני אין מצב להבחין בצמצם שלו
יש לו יכולת לקבל 4K עד 24
חשמלי לחלוטין.
בעל יכולות כיול פנימיות באמצעות סנסור.
ברייטנס להערכתי זהה.
ככל שלא יתאים, זה עדיין טירוף להוציא 17,000 ש"ח או מחיר דומה על הסוני 65.
זה מקרן מיושן שלא מסוגל לקבל 4K, כל זאת כאשר יש יםםםם של תכנים, כולל מדיה, אינטרנט, טורנטים, נטפליקס ואו טו טו....יס והוט.
אם ה-JVC לא עובד מבחינת מרחק, הייתי באופן אישי לוקח סוני 50 או 55 משומשים כמקרן ביניים.
זו דעתי בכל אופן.
ועוד משהו.
בגלל ש-JVC ו-SONY מבוססי LCOS כל מקרן יראה קצת אחרת (פינות מוארות/אחידות/פוקוס/קונוורג'נס) .
בדיקה לפני הרכישה היא סופר מהותית.
.
לכן, אמאזון היא לא אופציה לסוג כזה של מקרנים.
רן
יתכן ובאתר של JVC יש גם סוג של מחשבון.
projectorcentral כבר טעו בעבר.
ככל וזה כן מתאים, אז אין ממש תחרות בין ה X500 לסוני 65.
ה-JVC יהיה פי כמה וכמה קונטרסטי יותר.
בניגוד לסוני אין מצב להבחין בצמצם שלו
יש לו יכולת לקבל 4K עד 24
חשמלי לחלוטין.
בעל יכולות כיול פנימיות באמצעות סנסור.
ברייטנס להערכתי זהה.
ככל שלא יתאים, זה עדיין טירוף להוציא 17,000 ש"ח או מחיר דומה על הסוני 65.
זה מקרן מיושן שלא מסוגל לקבל 4K, כל זאת כאשר יש יםםםם של תכנים, כולל מדיה, אינטרנט, טורנטים, נטפליקס ואו טו טו....יס והוט.
אם ה-JVC לא עובד מבחינת מרחק, הייתי באופן אישי לוקח סוני 50 או 55 משומשים כמקרן ביניים.
זו דעתי בכל אופן.
ועוד משהו.
בגלל ש-JVC ו-SONY מבוססי LCOS כל מקרן יראה קצת אחרת (פינות מוארות/אחידות/פוקוס/קונוורג'נס) .
בדיקה לפני הרכישה היא סופר מהותית.
.
לכן, אמאזון היא לא אופציה לסוג כזה של מקרנים.
רן
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
המחירים שבהם נקבת מאוד מוזרים ואפילו חשודים.gilad1212 כתב:לאחר שראיתי מספר מקרנים האפשרויות הם אלו, עזרתכם בבקשה :
מרחק ההקרנה הוא 4.6 מטר. מרחק ישיבה 5 מטר. גודל מסך 150אינץ (קבוע)....
בזמנו קיבלתי ( אני ואחרים ) מחירים טובים יותר בארץ מהמחירים בחו"ל על הסוני 55 + עוד נורה נוספת + עוד 2 זוגות משקפיים.
מציע לך לעשות סיבוב בחנויות. יש מצב שתופתע.
לגבי JVC לא מבין ולא מכיר מחירים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ariel255
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 133
- שם מלא: אריאל
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
·Lior_M כתב:המחירים שבהם נקבת מאוד מוזרים ואפילו חשודים.על איזה חנויות אתה מדבר שישנם מחירים יותר טובים לסוני ?...
בזמנו קיבלתי ( אני ואחרים ) מחירים טובים יותר בארץ מהמחירים בחו"ל על הסוני 55 + עוד נורה נוספת + עוד 2 זוגות משקפיים.
מציע לך לעשות סיבוב בחנויות. יש מצב שתופתע.
לגבי JVC לא מבין ולא מכיר מחירים.
ליאור
...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
זה מאוד תלוי, אתה צריך לעשות סיבוב.
בוודאות, את הסוני לא היה שווה להביא מחו"ל.
המחיר בארץ היה זהה וכשמתמחרים את האחריות פשוט
לא השתלם להביא מחו"ל.
אני לא אומר שזה המצב כרגע אבל כדאי שתבדוק.
ליאור
לא השתלם להביא מחו"ל.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ariel255
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 133
- שם מלא: אריאל
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
·אשאל שובLior_M כתב:זה מאוד תלוי, אתה צריך לעשות סיבוב.
לא השתלם להביא מחו"ל.
ליאור...
באיזה חנויות אפשר להביא את זה ביותר זול ?
אתה יכול לנקוב ואו לתת לינק. ?
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

gilad1212
לגבי משקפי IR בסוני 55, ככל שידוע לי אין שום בעייה או טענות בנושא. גם באתר הזה עשו לסוני 55 ביקורת מאוד מחמיאה ולא ציינו כל בעייה עם המשקפיים.
לגבי התמחור של ה 65 מאמזון - אני עדיין לא מצליח להבין איך אתה מגיע ל 12,500 ש"ח. נראה לי דמיוני ולא הגיוני. בכל מקרה להביא מחו"ל מקרן ברמה כזו, בלי ביקורת איכות על המוצר שמגיע אליך (כמו שרן כתב עדיין לא כל היחידות אחידות) ובלי שבאמת יש הצדקה כלכלית, לא נשמע שווה במיוחד. לאור האמור הייתי פוסל את האופציה של ה 65 מחו"ל ומנסה להוציא עסקה טובה על הסוני 55 המשומש עם הנורה החדשה שהחנות מוכרת. (כמו שכתבו כאן שאר המומחים, ההבדל בין הסוני 65 לסוני 55, בטל בשישים). בהצלחה.
לגבי משקפי IR בסוני 55, ככל שידוע לי אין שום בעייה או טענות בנושא. גם באתר הזה עשו לסוני 55 ביקורת מאוד מחמיאה ולא ציינו כל בעייה עם המשקפיים.
לגבי התמחור של ה 65 מאמזון - אני עדיין לא מצליח להבין איך אתה מגיע ל 12,500 ש"ח. נראה לי דמיוני ולא הגיוני. בכל מקרה להביא מחו"ל מקרן ברמה כזו, בלי ביקורת איכות על המוצר שמגיע אליך (כמו שרן כתב עדיין לא כל היחידות אחידות) ובלי שבאמת יש הצדקה כלכלית, לא נשמע שווה במיוחד. לאור האמור הייתי פוסל את האופציה של ה 65 מחו"ל ומנסה להוציא עסקה טובה על הסוני 55 המשומש עם הנורה החדשה שהחנות מוכרת. (כמו שכתבו כאן שאר המומחים, ההבדל בין הסוני 65 לסוני 55, בטל בשישים). בהצלחה.
רשמתי שאני לא טועה לגבי המחיר , הינה הלינק :
https://www.amazon.es/Sony-VPL-HW65ES-P ... 843&sr=1-1
יוצא 3053 יורו בדיוק.בארץ המחיר הכי זול שקיבלתי על ה45 הוא 13000. מצחיק.
בכל מקרה לאור תגובות, כנראה שארד ממנו למרות שיש לי נסיון טוב עם השירות של אמזון ויש אפשרות להחזיר את המוצר תוך מספר ימים, ואבדוק את ה jvc או את ה55 המשומש אם תהיה מצד החנות גמישות במחיר, כי נראה לי ש10K למקרן ישן יחסית זה הרבה.
משהו מוזר לגבי המחשבון של projector central : בדגם X500 האמריקאי המרחק לא מתאים, עוצת הארה אינה מספיקה.
בדגם X500RWE האירופאי המרחק מתאים. זה אותו מקרן עם אותם נתונים בדיוק עד כמה שאני מבין ורואה ברשת. אם למישהו יש הסבר לזה אשמח לשמוע.
יונתן, הגיין הוא 1.0 .
https://www.amazon.es/Sony-VPL-HW65ES-P ... 843&sr=1-1
יוצא 3053 יורו בדיוק.בארץ המחיר הכי זול שקיבלתי על ה45 הוא 13000. מצחיק.
בכל מקרה לאור תגובות, כנראה שארד ממנו למרות שיש לי נסיון טוב עם השירות של אמזון ויש אפשרות להחזיר את המוצר תוך מספר ימים, ואבדוק את ה jvc או את ה55 המשומש אם תהיה מצד החנות גמישות במחיר, כי נראה לי ש10K למקרן ישן יחסית זה הרבה.
משהו מוזר לגבי המחשבון של projector central : בדגם X500 האמריקאי המרחק לא מתאים, עוצת הארה אינה מספיקה.
בדגם X500RWE האירופאי המרחק מתאים. זה אותו מקרן עם אותם נתונים בדיוק עד כמה שאני מבין ורואה ברשת. אם למישהו יש הסבר לזה אשמח לשמוע.
יונתן, הגיין הוא 1.0 .
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

אולי התבלבלת בין X500R (הדגם האירופאי שבו הדיון ומודעת המכירה עוסקים. RWE זה הלבן ו-RBE זה השחור למיטב זכרוני) לבין RS500 שהוא דגם אמריקאי של מקרן אחר.
בארה"ב קשה לעקוב אחרי זה כי ל-JVC יש 2 ערוצי הפצה - Precision ו-Reference שזה אותם מקרנים למעשה רק עם שוני בהיקף האחריות.
באירופה יש רק סדרה אחת.
בארה"ב קשה לעקוב אחרי זה כי ל-JVC יש 2 ערוצי הפצה - Precision ו-Reference שזה אותם מקרנים למעשה רק עם שוני בהיקף האחריות.
באירופה יש רק סדרה אחת.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
יונתן ההשוואה היא בין 500X ל500RWE .
הינה הלינקים:
http://www.projectorcentral.com/JVC-DLA ... or-pro.htm
שים לב להבדלים, שונים לגמרי במרחקי הקרנה, למרות שמקריאה ברשת אני לא מוצא הבדלים.
ואכן ,ה B ו W זה צבע המקרן.
הינה הלינקים:
שים לב להבדלים, שונים לגמרי במרחקי הקרנה, למרות שמקריאה ברשת אני לא מוצא הבדלים.
ואכן ,ה B ו W זה צבע המקרן.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

מוזר. תעבוד עם המחשבון של X500RWE - זה בפירוש הדגם המדובר (וגם רשום שם JVC Europe). למסך שציינת זה מופיע מרחק מינימלי 4.6 מטר ו-20fL (במקסימום זום יש מקסימום brightness תמיד).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

gilad1212 בוקר טוב. ב JCV500 ממרחק 4.6 מטר (כ 15 רגל) כדי לקבל תמונה של 150 אינטש אתה נמצא בקצה טווח העדשה (מקסימום זום). מאוד לא מומלץ, בטח עם מקרן בעוצמה כזו נמוכה. ראה כאן :
http://pro.jvc.com/pro/lens_calc/html/jvc_ref.html
http://pro.jvc.com/pro/lens_calc/html/jvc_ref.html
יניב.
זה מעניין שאתה אומר שהx500 חשוך ובכלל צריך להסיר אותו מהרשימה.
ביחס לאיזה מקרן הוא חשוך בתקציב של 10,000 ש"ח?
ויותר מזה, איזה מקרן בתקציב הזה מסוגל לתת נייטיב קונטרסט של 40,000:1, לקבל אות של 4k, שיהיה לו מנגנון חשמלי לגמרי וכמובן יכולות כיול יוצאות דופן.
וכל זה עם ברייטנס מכויל שינוע בין 700-1000 אנסי.
מעניין אותי לאיזה מקרן אתה משווה אותו בתקציב הזה?
רן
זה מעניין שאתה אומר שהx500 חשוך ובכלל צריך להסיר אותו מהרשימה.
ביחס לאיזה מקרן הוא חשוך בתקציב של 10,000 ש"ח?
ויותר מזה, איזה מקרן בתקציב הזה מסוגל לתת נייטיב קונטרסט של 40,000:1, לקבל אות של 4k, שיהיה לו מנגנון חשמלי לגמרי וכמובן יכולות כיול יוצאות דופן.
וכל זה עם ברייטנס מכויל שינוע בין 700-1000 אנסי.
מעניין אותי לאיזה מקרן אתה משווה אותו בתקציב הזה?
רן