הבדל בין HTPC ל- OPPO מבחינת איכות הסאונד
בוקר טוב אנשים יקרים,
שאלה עקרונית,
האם לדעתכם ייתכן הבדל מבחינת איכות הסאונד בין -
שמיעת מוסיקה באמצעות האופו שלי (103dׂ) כנגן מוסיקה, המחובר בכניסת ה- USB שלו ל- HDD עם קבצי FLAC והמחובר ביציאה שלו עם HDMI לרסיבר ומשם לרמקולים,
לעומת שימוש ב- HTPC (אינטל i3, כרטיס קול סטנדרטי, וינדוס 10, קודי, enable passthrought...) כנגן מוסיקה, המחובר בכניסת ה- USB שלו ל- HDD עם קבצי FLAC והמחובר ביציאה עם HDMI לאופו ומשם שוב עם HDMI לרסיבר ומשם לרמקולים?
אני מרגיש שהאיכות קצת טובה יותר כאשר האופו מנגן ישירות את הקבצים, הגיוני או שאני מדמיין?
תודה!
יניב
שאלה עקרונית,
האם לדעתכם ייתכן הבדל מבחינת איכות הסאונד בין -
שמיעת מוסיקה באמצעות האופו שלי (103dׂ) כנגן מוסיקה, המחובר בכניסת ה- USB שלו ל- HDD עם קבצי FLAC והמחובר ביציאה שלו עם HDMI לרסיבר ומשם לרמקולים,
לעומת שימוש ב- HTPC (אינטל i3, כרטיס קול סטנדרטי, וינדוס 10, קודי, enable passthrought...) כנגן מוסיקה, המחובר בכניסת ה- USB שלו ל- HDD עם קבצי FLAC והמחובר ביציאה עם HDMI לאופו ומשם שוב עם HDMI לרסיבר ומשם לרמקולים?
אני מרגיש שהאיכות קצת טובה יותר כאשר האופו מנגן ישירות את הקבצים, הגיוני או שאני מדמיין?
תודה!
יניב
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
רציני?
בלי להכיר את הרכיבים בכלל, בלי לקרוא אפילו מילה, התשובה היא: כמובן!
לאופו שלך יש DAC פנימי הרבה יותר טובה ממה שיש לך במחשב, שם הDAC די זול והישום לא הכי טוב, לעומת האופו.
חוץ מזה, אתה הרי שומע את ההבדל, או שאתה כבר לא מאמין לאוזניים שלך?
בלי להכיר את הרכיבים בכלל, בלי לקרוא אפילו מילה, התשובה היא: כמובן!
לאופו שלך יש DAC פנימי הרבה יותר טובה ממה שיש לך במחשב, שם הDAC די זול והישום לא הכי טוב, לעומת האופו.
חוץ מזה, אתה הרי שומע את ההבדל, או שאתה כבר לא מאמין לאוזניים שלך?
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
@BUGY
·
לפי מה שהוא אומר כל השרשרת שלו היא דיגיטלית, מחוברת ב-HDMI לרסיבר, ככה שבסופו של דבר הפענוח הוא על ידי הרסיבר, ללא קשר ל-DACים שיש לו ברכיבים.
מה שכן, למה המחשב מחובר לHDMI IN של ה-OPPO ולא ישירות לרסיבר.
·
לפי מה שהוא אומר כל השרשרת שלו היא דיגיטלית, מחוברת ב-HDMI לרסיבר, ככה שבסופו של דבר הפענוח הוא על ידי הרסיבר, ללא קשר ל-DACים שיש לו ברכיבים.
מה שכן, למה המחשב מחובר לHDMI IN של ה-OPPO ולא ישירות לרסיבר.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·לפי מה שהוא אמר, ממש לא ניתן לדעת את זה. פיענוח הוא יכול להיות במכשיר או ברסיבר, זה לא כתוב בהודעה שלו. זה שההעברה היא כולה דיגיטלי זה כן מובן, אבל מי מפענח את הקובץ תלוי בהגדרות במכשיר.IamEzio כתב:@BUGY
·
מה שכן, למה המחשב מחובר לHDMI IN של ה-OPPO ולא ישירות לרסיבר....
- BUGY
- חבר מכור קשה

·תגיד לנו מה קורה עכשיו, אך כולם מוגדרים...בעיקרון, מחשב, אז אני נותן לרסיבר לפענח, בOPPO, כמובן שהיתי נותן לו לעשות.yanivkin כתב:@BUGY
האם הכוונה להגדרות ה- LPCM / BITSTREAM באופו? האם כדאי להגדיר בכל מקרה כ- LPCM באופו אף על פי שהרסיבר (דנון 1513) מסוגל להתמודד עם הפיענוחים?
·...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אז בשני המקרים אין שימוש ב- DAC-ים הפנימיים, וה- DAC שברסיבר מבצע את הפענוח.