נגן לצפייה בקבצי SRT

פורום נגני DVD ובלוריי - כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
שלח תגובה
omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי
אני מחפש תוכנת נגן המאפשרת צפייה בקבצי srt. ניסיתי להפעיל על vlc אבל ללא הצלחה. אשמח אם תוכלו להמליץ על נגן שיפשר לי לצפות בקבצים אלו ללא סיבוכים רבים מדי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

תתקין נגן MPC תומך בקבצי SRT ללא בעיות.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #3 

גם VLC תומכת בכתוביות בעברית. תוודא שקובץ הוידאו והתרגום נמצאים באותה תיקייה.
אם אתה מפעיל את הוידאו ועדיין לא רואה את התרגום, תוך כדי ניגון הסרט תגרור את קובץ ה SRT לנגן עצמו.

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אשמח לעצה/הדרכה.
הורדתי פרק מסידרה והורדתי את קובץ הכתוביות של אותו פרק. על פי ההמלצה להשתמש בתוכנה MKVT toolnix GUI לחיבור הכתוביות לתוכן. קיבלתי קובץ חדש (מאוחה, מן הסתם). ניסיתי לנגן את הקובץ בנגן VLC. אני מקבל את הכתוביות בג'יבריש. מה צריך לעשות על מנת לקבל בשפה ברורה? אני מניח שצריך להגדיר פונט או משהו כזה אבל לא מצאתי איך עושים את זה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #5 

omerts כתב:היי
אני מחפש תוכנת נגן המאפשרת צפייה בקבצי srt. ניסיתי להפעיל על vlc אבל ללא הצלחה. אשמח אם תוכלו להמליץ על נגן שיפשר לי לצפות בקבצים אלו ללא סיבוכים רבים מדי.
...
מה זה ניסית להפעיל על VLC ללא הצלחה? לא הוצג כלום? הוצג ג'יבריש?
אם הבעיה היא השנייה, תכנס להגדרות כתוביות בתפריטי התוכנה, ותשנה את קידוד הכתוביות ל- עברית Windows 1255, אף על פי שגם עם קידוד Windows-1252 שהוא ברירת המחדל בהתקנת התוכנה, הכתוביות מוצגות תקין (אני כבר לא משתמש בנגן הזה, אבל הורדתי והתקנתי במיוחד, כדי לוודא...).
כמובן שכמו שהזכירו, הסרט וקובץ הכתוביות צריכים להיות בעלי אותו שם בדיוק, ולשבת באותה תיקיה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

עכשיו אני רואה שבזמן שהגבתי כתבת הודעה נוספת.
אין שום צורך בתוכנה כדי לאחד כתוביות וסרט. חבל על זמן ההתעסקות שלך, ועל משאבי המחשב.
תעשה מה שכתבתי בהודעה הקודמת, זה אמור לפתור את הבעיה.
תעדכן אם הסתדרת, או לא.

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

זאת בדיוק הבעיה...
בsubtitles מופיעות לי שתי שורות, העליונה Add subtitle file והשורה מתחתיה sub track... מופיעה באפור. כך שאני לא רואה בשום מקום, כפי שציינתי קודם, אפשרות לשינוי הפונט.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

omerts כתב:זאת בדיוק הבעיה...
בsubtitles מופיעות לי שתי שורות, העליונה Add subtitle file והשורה מתחתיה sub track... מופיעה באפור. כך שאני לא רואה בשום מקום, כפי שציינתי קודם, אפשרות לשינוי הפונט.
...
לא בתפריט הזה.
תכנס ל"כלים"-"העדפות"-"כתוביות וחיווי על גבי המסך".
תבדוק שאפשרות "הפעלת כתוביות" מסומנת.
באותו חלון תבדוק גם את קידוד הכתוביות, כפי שהסברתי קודם.
תאשר/תשמור את ההגדרות.

אם לקובץ הוידאו ולקובץ הכתוביות אותו שם בדיוק ושניהם יושבים באותה תיקיה, הכתוביות אמורות להיות מוצגות ללא כל בעיה, עם הפעלת הוידאו.

אתה בטוח שקובץ הכתוביות שלך תקין?
אתה יכול רק לצורך בדיקה להוריד קובץ כתוביות אקראי, אפילו של סרט אחר. תן לו את אותו שם בדיוק כמו הסרט עצמו ותריץ.
כמובן שלא תהיה התאמה בין הסרט לכתוביות, אבל תוכל כך לראות לפחות, אם הכתוביות מופיעות בשלבים שונים של הסרט.

אגב, זה קורה לך גם עם קבצי וידאו אחרים והכתוביות המצורפות אליהם?

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תודה לתשובה המפורטת. אנסה לפעול לפי ההנחיות. לא יכול לומר לגבי פעמים קודמות - זו הפעם הראשונה שאני מנסה. תודה.

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ניסיתי, עובד מעולה! המון תודה. כעת שאלה נוספת, האם ישנה אפשרות לשמור את הסרט יחד עם הכתוביות כקובץ אחד משותף? על דיסק און קי, למשל?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

omerts כתב:ניסיתי, עובד מעולה! המון תודה. כעת שאלה נוספת, האם ישנה אפשרות לשמור את הסרט יחד עם הכתוביות כקובץ אחד משותף? על דיסק און קי, למשל?
...
בשביל מה?
כל תוכנת נגן כיום יודעת להפעיל אוטומטית כתוביות הנמצאות לצד קובץ הוידאו.

כדי להכניס את הכתוביות לקונטיינר הוידאו, תצטרך לקודד מחדש ובכל מקרה להשתמש בתוכנה חיצונית, מה שסתם גוזל זמן ומשאבים. אם אתה גם לא ממש מתמצא, אתה עלול לפגוע באיכות הוידאו תוך כדי.

קח גם בחשבון, שאם מדובר בקבצים הגדולים מ-4 ג'יגה, לא תוכל להעלות אותם על דיסק און קי, בגלל מגבלת גודל קובץ, של מערכת הקבצים שלו (אלא אם, אולי, תפרמט אותו ל-NTFS).

מה היתה בסוף הבעיה עם ניגון הכתוביות?

omerts פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

לא יודע להצביע על משהו ספציפי. פעלתי לפי ההנחיות שלך והתחיל לעבוד בסדר. מן הסתם הגדרה מסוימת לא היתה נכונה.

שלח תגובה

חזור אל “נגני DVD/בלוריי”