התחדשתי בפרה (AV7703) ומגבר (MM88077) של מרנץ ועוד...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

השדרוג הגדול האחרון שביצעתי היה לפני כמעט עשור, מאז המערכת שלי לא באמת שונתה באופן מהותי, החודש ביצעתי שדרוג מקיף של מערכת ק"ב והסטראו.

מגבר (RMB 1095) ופרוססור (RSP985) של רוטל הוחלפו במגבר (MM8077)ופרוססור (AV7703) של מרנץ, הפרה (XA3200MKII) והפאוור (XA8550) של Xindak הוחלפו לטובת מגבר של Unison Research (Unico Secondo), נגן ה DVD האוניברסלי של פיוניר פינה עצמו לטובת נגן אוניברסלי חדיש של מרנץ (UD5007) ומעבר לכל אלה נוסף סטרימר מוזיקה ורשת חדיש של פיוניר (N50A) שנעל את הסבב הנוכחי.
הפרטים ששרדו את סבב המעבר הנוכחי, הרמקולים מתוצרת Opera (מקדימה Quinta ומאחור Primo), רמקול סנטר ענקי מתוצרת Mirage (MC-2) ונגן הCD של Xindak (Muse 1.0).

מבחינת התוצאה, לא פחות משתי קפיצות מדרגה, עם כל הכבוד לברוטליות ולכוח של מגבר הרוטל בשילוב עם ה פרוססור מתוצרת החברה נשמע סטרילי לטעמי בסטריאו ולכן בהזדמנות הראשונה הוספתי מגבר ופרה סטריאו ייעודיים, ששיפרו את חווית האזנה למוזיקה גם אם ידעתי שניתן להשיג יותר, השילוב של ה Xindak עם רמקולי ה Opera Quinta היה טוב אבל עדיין לא מיצה את הפוטנציאל.

עם השנים יצאו עוד ועוד פורמטים חדשים, מערכות משוכללות יותר עד שבסופו של דבר אמרתי די, חייבים להשלים את הפער, אחרי שכמעט שני עשורים בהם אני חיי עם שילוב של מגבר ופרוססור ידעתי שגם הפעם אני חפץ להישאר בקונסטלציה של מגבר ופרוססור, המועמדים העיקריים, דנון, רוטל ומרנץ (אני פחות מתלהב מחברות נישה בתחום הפרוססורים, היכולת של יצרנים קטנים לעדכן תוכנה היא מוגבלת לעומת יצרנים גדולים) ומכיוון שכיום פרוססורים ורסיברים הם למעשה סוג של מחשבי appliance החלטתי לא לפזול ליצרני הנישה, לשמחתי לקראת סוף 2016 מרנץ הוציאו עדכון ל AV7702 MK2 בשם הלא מקורי AV7703, הפרוססור כולל תמיכה בכל הטכנולוגיות העדכניות החל מפורמטי סאונד חדישים כמו Atmos ומקבילו X DTS (עד 11.2 ערוצים), תמיכה ב WIFI, Bluetooth HDCP 2.2 ועיבוד תמונה ב 4K סטרימינג לשרותי רשת ועד...
לפרוססור צורף מגבר מתוצרת החברה ה MM8077, זהו מגבר 7 ערוצים (מרנץ מצהירים על 150 וואט בפעולת 2 ערוצים ב 8 אום, לפי קיבולת הספק הפנימי בהפעלת 7 הערוצים ההספק יורד ל 130וואט, פחות מה 5* 200 וואט של הרוטל RMB1095 אך די ומספיק), המגבר עצמו שוקל כמחצית ממשקלו של מגבר הרוטל בעיקר בשל השימוש בקירור אקטיבי ולא פאסיבי בלבד אבל גם בשל השימוש בשנאי טרודוריאלי יחיד לעומת 2 ברוטל.

לאחר כיול מהיר וקליל ע"י מערכת ה AudysseyEX32 הצלילים שהמערכת מפיקה בסרטים בשילוב הרמקולים שברשותי לא פחות ממהפנט, הצליל בשרני, הגבוהים צלולים, באס עמוק ככול שהרמקולים שלי מאפשרים (30HZ ) הרזולוציה מטורפת והבמה ענקית, חווית והווידאו שופרה לאין ערוך פשוט תענוג צרוף, (אגב המעבר בין ערוצי ה HDMI והסאונד השונים מתבצע ביציבות ובהרף עין), אני מוצא עצמי צופה בסרטים ישנים ומגלה סאונד שלא שמעתי לפני כן, גם בסטראו המערכת הזו יכולה לתת פייט מצויין למגברים סטראו ייעודיים, רוב האנשים יחיו בשלום ואחווה עם מה שהמערכת הזו מאפשרת לחובבי המוסיקה בלבד.

במקביל לשדרוג רכיבי הק"ב החלטתי שהגיע הזמן להגשים חלום ישן ולהחליף הרכיבים האחראים על הגברת הסטראו, חברת האחות של הרמקולים שברשותי (Opera) היא חברת Unison Research האיטלקית, לא מעט זמן זממתי להחליף את קומבינציית ה Xindak שברשותי במגבר מתוצרת חברת האחות של Opera, חברת UR (השילוב בין Opera ל Unison Research הוא התאמה של כפפה ליד).
הציפיות הגבוהות שלי נענו, השילוב בין ה Quinta וה Primo למגבר ה Unico Secondo הוא כמו כפפה ליד, אומנם מדובר במגבר חלש במקצת משהשילוב של ה Xindak אבל גם 100 וואט מספיקים מעל ומעבר להניע את ה Quinta ולייצר צליל חמים בשרני ודינאמי עם רזולוציה מעולה ובמה רחבה כמו שאני אוהב, פשוט תענוג.

בנוסף לאמור לעיל הוחלף נגן ה dvd האוניברסלי בנגן בלו ריי אוניברסלי UD5007 של מרנץ היכול לשמש גם כסטרימר מוזיקה (דרך הרשת או כוננים חיצוניים) אך לפעולה נוחה צריך להפעיל את מסך הטלוויזיה (מסך הנגן אינו תחליף לתצוגת הטלוויזיה). בקצרה על חווית האזנה ל SACD, DVD Audio, כמי שחובב את הפורמטים הללו, הצליל הרב ערוצי בנגן הר"מ מהווה קפיצת מדרגה לנגן הקודם שברשותי, חיבור HDMI במקום חיבורי ה RCA הקודמים אומנם עושים את החיים נוחים יותר אבל בשילוב עם הפרוססור החדש הצליל רחב ועמוק יותר מהשילוב הקודם, גם בתחום הווידאו קפיצה של עשור עושה את שלה, התמונה יציבה וחדה בהרבה מחיבור הקומפוננט הקודם....הזמן עושה את שלו, מעבר לכך הנגן מציע חיבור לערוצי מדיה שונים כמו Netflix ו YouTube

הרכיב האחרון שהוסף, סטרימר מדיה N50A של פיוניר. מה אומר, הרכיב הזה שינה לחלוטין את ההנאה שלי מהאזנה למוזיקה, כל מאגר המוזיקה לי הוכנס אם בקבצי DSD או FLAC לתוך HD שחובר לסטרימר, אין צורך לקום ולהחליף דיסקים, מסך צבעוני בעל רזולוציה גבוהה בגודל 5 אינץ' מאפשר לקרוא בקלות את שמות הספריות והשירים. הנגן מאפשר חיבור לשרות רשת כמו טידל ודומיו, אבל החלק המרשים בנגן הוא ה DAC, מדובר ב DAC 32 ביט שעושה עבודה נפלא על הקבצים הדיגיטליים.

לסיכום...מבחינתי מדובר בקפיצה של 2 מדרגות, בין אם מדובר בקולנוע ביתי ובין אם בהאזנה לסטראו ההנאה שלי שודרגה לאין שעור, אומנם טרם שדרגתי את המסך לכזה שתומך UHD,סטרימר מתאים כבר הוזמן ואני מניח שבזמן הקרוב גם מסך ה 46 אינץ' של סמסונג יחליף את מקומו במסך UHD בגודל של 60 אינץ', עד אז תמצאו אותי נהנה לגלות מוזיקה וסרטים מחדש.

עדכון, לפני כשבוע הוספתי למערכת סאב JL-E110 והשבוע הוחלף המסך באחר (Samsung KS8000) בגודל 60", נהנה ומתענג מכל רגע.
נערך לאחרונה על ידי GuyHoresh ב 03/03/2017 9:33, נערך 3 פעמים בסך הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

תתחדש ותהנה (Y)

אני פחות מתלהב מחברות נישה בתחום הפרוססורים, היכולת של יצרנים קטנים לעדכן תוכנה היא מוגבלת לעומת יצרנים גדולים
...
מנסיון , לא ממש מסכים איתך .

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@istarmini

תודה רבה (בנוגע לייצרני נישה, לכל אחד הניסיון שלו, שלי לא היה טוב ולכן החלטתי ללכת בדרך המיין סטרים ולפי התוצאה אני לא מתחרט על הבחירה)
·

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #4 

נראה מעולה
תתחדש.

תמיד יהיו דעות לפה ולשם
הכי חשוב שאתה זה ש-נהנה מההשקעה שלך.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

תהנה! נראה ולבטח נשמע - מעולה!

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #6 

נראית אחלה מערכת, תתחדש ותהנה.
אני הייתי מנסה, סתם בשביל הכיף, את הפאוור הישן עם הציוד החדש :lol:
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7659
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #7 

תתחדש!

איזה סנטר של מיראז' יש לך?

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5178
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #8 

תתחדש נראה ממש טוב ואני בטוח שזה נשמע גם ככה, הכל נראה מושלם.
נראה שהיה שווה לחכות עשור :lol:

Gal85
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 450
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #9 

תתחדש,שאלה קטנה;מאיפה הסטנד? בנייה אישית או שקנית? אני מאוד אוהב את מראה העץ הטבעי...
אם זו בנייה אישית אשמח לפרטים בפרטי...
תודה

pacific100
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 592
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #10 

ערב טוב
תתחדש ותהנה (Y) (b)

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@Itay_Pollak
·

תודה רבה, אכן המערכת נשמעת מעולה

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@GalGayer
·

תודה רבה, לשאלתך, את הסטנד רכשתי לפני כ 8 שנים באחת מתערכות האודיו שנערכו

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

@itay123
·
צודק, הכי חשוב כמה אני מרוצה מהתוצאה

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

@mulder
·

תודה רבה, הסנטר שלי הוא MIRAGE MC2
נערך לאחרונה על ידי GuyHoresh ב 03/03/2017 9:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

Gal85
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 450
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #15 

GuyHoresh כתב:@GalGayer
·

תודה רבה, לשאלתך, את הסטנד רכשתי לפני כ 8 שנים באחת מתערכות האודיו שנערכו
...
·אם בעתיד תשדרג את הסטנד,יש לך למי לפנות לגבי הנוכחי,תתחדש ותהנה...

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #16 

וואוו
שאפו
איזה כיף לקרוא

תתחדש והכי חשוב תהנה!!
כיף חיים.

GuyHoresh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

@royla
·

תודה רבה :)

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #18 

אחד הפוסטים היפים והמערכת אחת היפות שראיתי בחיי הקצרים 😎😎😎😎😎😎😎(b)
משהו בן !!!! תתחדש ותיהנה ממש עשית אותי צמא 🍻🍻🍻🍻🍹🍹🍹

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #19 

אחלה ציוד תתחדש שתהנה ממנו (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html