הקפה במקינטה לא יוצא טוב, מחפש המלצה למטחנה חדשה
יש לי מקניטה בריקה 2 כוסות. לאחר תקופה ארוכה שלא הכנתי קפה במקינטה, קיבלתי חבילה חדשה של פולי קפה טריים וטחנתי אותם היום (10 ימים לאחר מועד הקלייה) באמצעות מטחנת ההאריו מיני שלי.
לקפה לקח כ-4 דק' להתפרץ החוצה, והוא יצא בזרם איטי, ללא קרמה, והיה חלש בטעמו.
רמת הטחינה דקה מספיק בשביל המקניטה (9 קליקים בהאריו), זו הרמה שתמיד השתמשתי בה.
המים היו מים מבריטה בטמפ' חדר.
עוצמת האש היתה גבוהה, בכירה הכי קטנה.
לפני הכנת הקפה בדקתי שהמשקולת זזה בחופשיות.
אין איזשהם חסימות במקינטה, לא נעשו בה יותר מדי שימושים.
את הקפה הטחון אני שופך לסלסלה של המקניטה, בכל פעם דופק עליה מעט עם האצבע כדי שהקפה יסתדר בתוכה, ובסוף מעביר סכין שטוחה על הכל כדי ליישר, ומנקה גרגירים שנמצאים בקצוות הסלסלה.
ובקיצור, לדעתי הבעייה היא הטחינה שיוצאת לי מההאריו. עם הגרגירים יוצאים גם חלקיקים בגודל של אבקה. למשל אם אני לוקח מעט באצבע מהגרגירים וממולל אותם, יש לי ממש אבקה שצובעת את האצבע, ולדעתי האבקה הזו היא מה שמעכב את הפריצה של הקפה ולבסוף מה שגורם לקפה לצאת לא טוב.
האם אולי יש מטחנה חשמלית שמוציאה גרגירים מספיק טובים למקניטה, בלי האבקה המדוברת?
תקציב כ-300 ש"ח.
איך ה-KG79, והאם מישהו שמע על Melitta Molino?
לקפה לקח כ-4 דק' להתפרץ החוצה, והוא יצא בזרם איטי, ללא קרמה, והיה חלש בטעמו.
רמת הטחינה דקה מספיק בשביל המקניטה (9 קליקים בהאריו), זו הרמה שתמיד השתמשתי בה.
המים היו מים מבריטה בטמפ' חדר.
עוצמת האש היתה גבוהה, בכירה הכי קטנה.
לפני הכנת הקפה בדקתי שהמשקולת זזה בחופשיות.
אין איזשהם חסימות במקינטה, לא נעשו בה יותר מדי שימושים.
את הקפה הטחון אני שופך לסלסלה של המקניטה, בכל פעם דופק עליה מעט עם האצבע כדי שהקפה יסתדר בתוכה, ובסוף מעביר סכין שטוחה על הכל כדי ליישר, ומנקה גרגירים שנמצאים בקצוות הסלסלה.
ובקיצור, לדעתי הבעייה היא הטחינה שיוצאת לי מההאריו. עם הגרגירים יוצאים גם חלקיקים בגודל של אבקה. למשל אם אני לוקח מעט באצבע מהגרגירים וממולל אותם, יש לי ממש אבקה שצובעת את האצבע, ולדעתי האבקה הזו היא מה שמעכב את הפריצה של הקפה ולבסוף מה שגורם לקפה לצאת לא טוב.
האם אולי יש מטחנה חשמלית שמוציאה גרגירים מספיק טובים למקניטה, בלי האבקה המדוברת?
תקציב כ-300 ש"ח.
איך ה-KG79, והאם מישהו שמע על Melitta Molino?
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני ממליץ על יד שניה, ראיתי גראף במחיר הזה אצלנו בלוח יד שניה לא מזמן והיא בהחלט מספיקה למקינטה.
אבל לא הייתי קופץ ישר אחרי קפה אחד ומאשים את המטחנה, אם עד עכשיו היא היתה חולטת לטעמך, מה השתנה?
אולי הקפה שלך טרי מידי. 10 ימים זו המלצה והיא לא תמיד נכונה.
יצא לי לא מעט פעמים שגם אחרי 14 יום היו טעמי בוסר והתנגדות גדולה מידי לחליטה.
אבל לא הייתי קופץ ישר אחרי קפה אחד ומאשים את המטחנה, אם עד עכשיו היא היתה חולטת לטעמך, מה השתנה?
אולי הקפה שלך טרי מידי. 10 ימים זו המלצה והיא לא תמיד נכונה.
יצא לי לא מעט פעמים שגם אחרי 14 יום היו טעמי בוסר והתנגדות גדולה מידי לחליטה.
האמת שבחבילה הקודמת שהייתה לי, ביקשתי שיטחן לי חצי, וחצי ישאיר פולים. החצי שהיה טחון היה מתפרץ ממש טוב במקניטה, ואני זוכר שכשקניתי את ההאריו והתחלתי לטחון בעצמי, הפריצה של הקפה לא היתה כמו קודם.
דבר שני, בכל אופן, בחבילה הקודמת הקפה היה יוצא בטעם חזק יותר, למרות שהזן שקניתי עכשיו אמור להיות מעט חזק ממנו. אז אולי מבחינת הטעם זו באמת השלכה של הבוסריות?
תודה על העזרה!
דבר שני, בכל אופן, בחבילה הקודמת הקפה היה יוצא בטעם חזק יותר, למרות שהזן שקניתי עכשיו אמור להיות מעט חזק ממנו. אז אולי מבחינת הטעם זו באמת השלכה של הבוסריות?
תודה על העזרה!
לפני כמה זמן עברתי ממקינטה למכונה....
אז יש לי KG79 אם אתה מעוניין...
בקושי הייתה בשימוש, והתאימה בול לבריקה 2 שהייתה לי....
בקושי הייתה בשימוש, והתאימה בול לבריקה 2 שהייתה לי....
הבעיה שאני בספק אם היא תהיה טובה יותר מההאריו.
קראתי כל כך הרבה ביקורות חיוביות על ההאריו ושהיא אפילו יותר טובה מהחשמליות, ובאמת שאני לא מבין על מה הרעש. חוסר האחידות והאבקה שנוצרת ממש פוגעים לדעתי בהכנת הקפה במקינטה.
@SagyRotem אם אתה לוקח מעט מהגרגירים הטחונים על האצבע וממולל אותם בקטנה, נוצרת לך אבקה שצובעת את האצבע?
כמה זמן היא הייתה אצלך בשימוש, כמה כוסות טחנת ביום, למה אתה מוכר, כמה זמן היא לא בשימוש ומה המחיר?
קראתי כל כך הרבה ביקורות חיוביות על ההאריו ושהיא אפילו יותר טובה מהחשמליות, ובאמת שאני לא מבין על מה הרעש. חוסר האחידות והאבקה שנוצרת ממש פוגעים לדעתי בהכנת הקפה במקינטה.
@SagyRotem אם אתה לוקח מעט מהגרגירים הטחונים על האצבע וממולל אותם בקטנה, נוצרת לך אבקה שצובעת את האצבע?
כמה זמן היא הייתה אצלך בשימוש, כמה כוסות טחנת ביום, למה אתה מוכר, כמה זמן היא לא בשימוש ומה המחיר?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
האריו לא מוציאה קפה מספיק אחיד. יש שם קפיץ שמרחיק את הדיסקיות כשיש עליהן עומס כדי שהדיסקיות (קרמיות) לא יישברו. אז כשיש עומס יוצאים גושים גדולים.
מטחנה עם מנוע חשמלי אפילו ברמה של הדלונגי יוציאו תוצאות עדיפות למקינטה.
עם כל זה אני עובד עם פורלקס וקיוסרה למקינטה ופילטר. זה מספיק בסדר.
מטחנה עם מנוע חשמלי אפילו ברמה של הדלונגי יוציאו תוצאות עדיפות למקינטה.
עם כל זה אני עובד עם פורלקס וקיוסרה למקינטה ופילטר. זה מספיק בסדר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
היתה לי המליטה ונתתי אותה לאחי שמאוד מרוצה ממנה עם המקינטה שלו.
מהתמונות באינטרנט לדעתי הסכינים בשתיהן מאותו סוג וטוחנות אותו דבר,
לא הייתי משלם מעבר למחיר של הדלונגי.
שתיהן מעצבנות עם המיכל שלתוכו הקפה יוצא, וממנו צריכים למלא את המסננת של המקינטה.
עדיף לדעתי באותו המחיר את הגרף שפה מוצעת למכירה בלוח שאפשר ממנה לטחון ישירות לתוך המסננת, אין בכלל על מה להתלבט פה למען האמת.
גם אני ***מניח*** שהטחינה תהיה יותר איכותית אבל לא בדקתי.
מהתמונות באינטרנט לדעתי הסכינים בשתיהן מאותו סוג וטוחנות אותו דבר,
לא הייתי משלם מעבר למחיר של הדלונגי.
שתיהן מעצבנות עם המיכל שלתוכו הקפה יוצא, וממנו צריכים למלא את המסננת של המקינטה.
עדיף לדעתי באותו המחיר את הגרף שפה מוצעת למכירה בלוח שאפשר ממנה לטחון ישירות לתוך המסננת, אין בכלל על מה להתלבט פה למען האמת.
גם אני ***מניח*** שהטחינה תהיה יותר איכותית אבל לא בדקתי.
לפי ההודעה האחרונה בפוסט המכירה פה באתר, נראה שהיא כבר נמכרה.
ראיתי מישהו שמוכר גרף CM-70 ב-350 ש"ח והוא טוען שהיא לא היתה בשימוש ועוד באחריות, לא נשמע מחשיד?
בנוגע למליטה, אתה אומר שהשתמשת בה בעבר, איך היא היתה? זכור לך אם היא היתה מוציאה קפה אחיד יחסית, והאם היא עדיפה על הדלונגי לדעתך?
ראיתי מישהו שמוכר גרף CM-70 ב-350 ש"ח והוא טוען שהיא לא היתה בשימוש ועוד באחריות, לא נשמע מחשיד?
בנוגע למליטה, אתה אומר שהשתמשת בה בעבר, איך היא היתה? זכור לך אם היא היתה מוציאה קפה אחיד יחסית, והאם היא עדיפה על הדלונגי לדעתך?
המליטה לא רעה בכלל.
יותר אחידה מההריו שלי. לא ניסיתי את הדלונגי. טיימר מכני שלא הצלחתי לקלוע איתו למדידה עקבית.
לא מתאימה למכונת אספרסו בכלל, רק מקינטה, ולכן יש לה בית חדש.
אם אתה מתעקש על חדש - דלונגי
אחרת, באתר יד2 יש כמה מטחנות באותו מחיר פלוס מינוס. יד שניה זה יד שניה. יכול להיות דיל מעולה ודיל גרוע. רק אתה יכול להחליט אם המוכר מולך אמין או לא.
יותר אחידה מההריו שלי. לא ניסיתי את הדלונגי. טיימר מכני שלא הצלחתי לקלוע איתו למדידה עקבית.
לא מתאימה למכונת אספרסו בכלל, רק מקינטה, ולכן יש לה בית חדש.
אם אתה מתעקש על חדש - דלונגי
אחרת, באתר יד2 יש כמה מטחנות באותו מחיר פלוס מינוס. יד שניה זה יד שניה. יכול להיות דיל מעולה ודיל גרוע. רק אתה יכול להחליט אם המוכר מולך אמין או לא.