שרשור תגובות: מחיר גדול למוצר קטן - המקבוק פרו 2016

חדשות ועדכונים של HT Magazine
עמית_לגו פותח השרשור
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #1 

nirmitlamed
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

המחיר פשוט יקר מדי לערך האמיתי שלו.
touch bar לא ממש שימושי, לפחות לא כרגע ויש לו לא מעט באגים שאנשים חווים.
צריך להסתובב עם מתאמים כי עדיין אנשים מסתובבים עם אביזרים בחיבור "הישן".
אין אפשרות לשדרוג בעתיד.

אני בעל מחשב mbp mid 2010 והחלפתי לא מזמן את ההארדיסק שלי לכזה של ssd. המחשב היום טס. השלב הבא יהיה החלפת זיכרון הראם. סכום זעום לעומת קניית מחשב חדש. במקבוק פרו החדש אי אפשר להחליף או לתקן כלום בעצמך. אתה צריך מעבדה צמודה לבית. חיסרון עצום מבחינתי. במיוחד כשמתחשבים בזה שלוקחים סכומים גבוהים מאוד לתיקון מחשב של אפל.

הבעיה היא שאפל "קנתה" לעצמה בשנים החולפות עדר כבשים שלא משנה מה יוציאו, אנשים ימשיכו לקנות, גם אם זה לרעתם. למזלי המחשב שלי עדיין עובד, ועובד לא רע, כי אני לא רואה את עצמי יכול לחזור לווינדוס.

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #3 

יופי של כתבת וידאו
תודה (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 903
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #4 

5 שעות סוללה!! וזה עדיין בביקורת מחשב מעולה?
Razor/Xps/surface book/x360
טובים יותר

עמית_לגו פותח השרשור
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT

שליחה #5 

nirmitlamed כתב:המחיר פשוט יקר מדי לערך האמיתי שלו.
touch bar לא ממש שימושי, לפחות לא כרגע ויש לו לא מעט באגים שאנשים חווים.
צריך להסתובב עם מתאמים כי עדיין אנשים מסתובבים עם אביזרים בחיבור "הישן".
אין אפשרות לשדרוג בעתיד.
...
אני מסכים בנוגע למחיר ובאי יכולת השדרוג העתידי שלו, אך אני חולק על דעתך בנושא המתאמים והטאץ' באר.
רוב המחשבים החדשים כיום, בנסיון להפוך ליותר ויותר דקים, מורידים משלל החיבורים שפקדו אותם בעבר. אני חושב שהמקבוק הולך עם זה צעד אחד קדימה עם ארבעה חיבורים שיכולים לעשות מעל ומעבר עם מתאם פשוט. מי שיכול להרשות לעצמו את המחשב הזה, בהחלט יכול להרשות לעצמו את המתאם שצריך איתו, ואני חד משמעית חושב שלשם אנו מתקדמים. העובדה שאפל עשו זאת מוקדם מדי, לא אומרת שהם לא צודקים.
ה-TouchBar, לפחות מהנסיון שלי, היה די שימושי. כמובן שהוא צריך להשתפר ולקבל תמיכה נרחבת יותר, אבל אין לערער לרגע ברמת החשיבות שלו. הוא מנגיש לי דברים רבים שלא נגישים באמצעות מקלדת אחרת. אני לא חושב שזה פיצ'ר שמצדיק הוצאה נוספת של כמה אלפי שקלים, אך אני באמת רואה הרבה בשימושיות שלו.
moog כתב:5 שעות סוללה!! וזה עדיין בביקורת מחשב מעולה?
טובים יותר
...
ברור שהמחשבים שציינת טובים יותר, והם כמובן זולים יותר, אבל להשוות ביניהם זה דבר מוטעה בגלל שיש להם מערכת הפעלה שונה לגמרי. על הנייר, ואני מאמין שגם בעולם האמיתי, הם לוקחים את המקבוק בלי בעיות.
לגבי הסוללה, היו פעמים שקיבלתי מעט יותר מחיי הסוללה. חמש שעות על 70 אחוזי בהירות בזמן עבודה על המחשב.. אלו חיי סוללה סבירים לדעתי. אני בכל מקרה לא חשבתי שזה גורע מהמחשב, ולכן הביקורת שלי משקפת זאת.
כל הכתבות שלי
עמית לגו

nirmitlamed
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #6 

אני חולק על דעתך בנושא המתאמים והטאץ' באר.
רוב המחשבים החדשים כיום, בנסיון להפוך ליותר ויותר דקים, מורידים משלל החיבורים שפקדו אותם בעבר. אני חושב שהמקבוק הולך עם זה צעד אחד קדימה עם ארבעה חיבורים שיכולים לעשות מעל ומעבר עם מתאם פשוט. מי שיכול להרשות לעצמו את המחשב הזה, בהחלט יכול להרשות לעצמו את המתאם שצריך איתו, ואני חד משמעית חושב שלשם אנו מתקדמים. העובדה שאפל עשו זאת מוקדם מדי, לא אומרת שהם לא צודקים.
...
תתפלא איך אנשים מוכנים להוציא את החסכונות שלהם על מוצרים חכמים. הרבה אנשים עם משכורת מינימום קונים אייפון חדש ב- 4000 ש"ח. לא בדיוק זול הייתי אומר.
לגבי החיבורים אני לגמרי בעד, בסופו של דבר אנחנו מחפשים דרכים לשפר את הקיים. הבעיה שלי עם אפל, שהיא מספקת מחשב במחיר יקר לכל הדעות ללא שום מתאם, אפילו לא usb A. וכמובן רובנו עדיין משתמשים בטלוויזיות עם חיבור hdmi מה שאומר שצריך חיבור גם לזה וזה לא נגמר. אפילו את העזרה ללקוח שהוא נכנס כשפן נסיונות אפל לא עוזרת לו, ופה עיקר הבעיה שלי עם אפל.

ה-TouchBar, לפחות מהנסיון שלי, היה די שימושי. כמובן שהוא צריך להשתפר ולקבל תמיכה נרחבת יותר, אבל אין לערער לרגע ברמת החשיבות שלו. הוא מנגיש לי דברים רבים שלא נגישים באמצעות מקלדת אחרת. אני לא חושב שזה פיצ'ר שמצדיק הוצאה נוספת של כמה אלפי שקלים, אך אני באמת רואה הרבה בשימושיות שלו.
...
אני יכול להעריך ממה שהצלחתי עד היום לשמוע מאנשים שאוהבים את המחשבים של אפל, שה- touch bar פשוט די מיותר לרוב המשתמשים. הוא לא מספיק נוח לשימוש יום יומי ומתאים יותר לתוכנות מקצועיות שמאפשרות לבצע פעולות מהירות בלחיצת אצבע מאשר לבחור דרך תפריט. אבל ממש לא היה איכפת לי אם ה- touch bar היה כתוספת ולא מחליף את השורה של פקודות ה- f וה- esc

תלונה נוספת שאני שמעתי הרבה מאלו שהתנסו במקבוק פרו, זה שמשטח המגע לעכבר פשוט גדול מדי וכתוצאה מכך מפריע הרבה פעמים בזמן הקלדת על המקלדת.

ranhaber
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

5 שעות סוללה!! וזה עדיין בביקורת מחשב מעולה?
...
אם אינני טועה אפל שיחררו עידכון לבעיית הסוללה.

טובים יותר
...
ברור שהמחשבים שציינת טובים יותר, והם כמובן זולים יותר, אבל להשוות ביניהם זה דבר מוטעה בגלל שיש להם מערכת הפעלה שונה לגמרי. על הנייר, ואני מאמין שגם בעולם האמיתי, הם לוקחים את המקבוק בלי בעיות.
...
ה-macbook pro לא משתמש במעבדים האחרנים של אינטל מסיבה שאיננה מובנת (למרות תג המחיר). הוא גם שןקל קצת יותר מהמתחרים (אולי בגלל מעטפת )

בגלל שהשימושיות בו היא לא עבור משתמשים כבדים, אני לא רואה שום צורך לבזבז כלכך הרבה כסף על שום ערך נוסף (אפילו את הלוגו הורידו :wink: )

אישתי גרפיקאית, ועבורה היום לאחר שכל התוכנות הגרפיות עברו הסבה טובה לווינדוס, אין כל סיבה לשלם מחיר כזה עבור "מחשב ליוצרי תוכן".

עבור גרפיקאים (אני מדגיש כי תמיד היתה אימרה גרפיקאים->אפל) יש תחליפים יותר "מושכים" כמו ניידים של wacom.

תודה על הסקירה :D

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אפל הוציאה עידכון שמבטל את תצוגת ה Remaining Battery Time
:)

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #9 

הבעיה עם שאר המחשבים זו מערכת ההפעלה - אפל פשוט מנצחים בגדול בתחום הזה.
מייקרוסופט קצת השתפרו (אחרי הקטסטרופה של ווינדוס 8), אבל זה עדיין רחוק מאפל.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #10 

תודה על הסקירה!
שיהיה ברור, אני חושב שזה יותר מדי כסף למחשב ורמת התימחור של אפל על תוספות היא לרוב שערורייתית, אבל (!) אי אפשר להשוות על הנייר אף פעל מוצרים של אפל למקבילים ה"רגילים״...
המירדף אחרי נתונים מספריים זה משהו אחד אבל השילוב של הכל ויחד עם מערכת ההפעלה זה מה שמספק את התוצר הסופי. יש שיקראו לזה הרמוניה.
דומה לזה קורה בתחנות עבודה שמקבלים הכל בתוך קופסה של שקל תשעים אבל זה העולם העיסקי מוכן להוסיף את תוספת הפרמיה בשביל המוצר המוגמר ולא שיש להם בעיה לרכוש מחשבים בהרכבה עצמית...

עמית_לגו פותח השרשור
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT

שליחה #11 

nirmitlamed כתב:
...
...
תלונה נוספת שאני שמעתי הרבה מאלו שהתנסו במקבוק פרו, זה שמשטח המגע לעכבר פשוט גדול מדי וכתוצאה מכך מפריע הרבה פעמים בזמן הקלדת על המקלדת.
...
האמת שמהנסיון שלי וממה ששמעתי מאחרים זה בדיוק ההפך. אני אישית מרגיש (ואני משתמש בווינדוס כמערכת ההפעלה היומיומית שלי), שבמחשבי מקבוק, ובמיוחד באחרון, לא צריך עכבר. משטח המגע הוא ענק ויש לו מלא פעולות שברגע שלומדים ומתרגלים אליהן פשוט אי אפשר לחזור אחורה.
לאורך כל השימוש שלי איתו, המשטח לא היווה לי בעיה בזמן הקלדה. לא היו תזוזות של העכבר, העמוד או לחיצות פתאומיות, ולדעתי מדובר באחת המעלות של המקבוק על המתחרים שלו.
כל הכתבות שלי
עמית לגו

עמית_לגו פותח השרשור
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT

שליחה #12 

וכפי שאמרתי לכל מי שביקש לשמוע את דעתי על המחשב, וכמו שרבים כאן אמרו לפניי. אתם לא משלמים על המחשב, כלל לא. הרכיבים שלו פשוט לא שווים את זה (מעבד עם שתי ליבות למחשב שעולה 9,000 שקל, זה פשוט מגוחך). מה שאתם מקבלים פה זו כמובן מערכת ההפעלה של אפל. האקוסיסטם שלהם, המערכת שלהם, התוכנה, החומרה, העיצוב והמוצרים, הם אלו שעולים על ווינדוס בכמה וכמה רמות. ווינדוס כמובן יותר פופלרית (קחו לדוגמה את iOS ואנדרואיד), והתמיכה בה רחבה יותר באופן משמעותי ממערכת ההפעלה של אפל. אבל הדרך שבה עובדים המחשבים, ומערכת ההפעלה שיש בה המון הרמוניה ואיזון עם מכשירי אפל אחרים. שיהיה מאוד ברור, לא הצלחתי למצוא כמעט בכלל באגים במערכת ההפעלה. זה כאילו מישהו לקח את מערכת ההפעלה ובנה אותה במיוחד למחשב, שזה בדיוק מה שאפל עשו. אז למען הסר ספק, על זה אתם משלמים אלפי שקלים.
כל הכתבות שלי
עמית לגו

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אין באגים? כנס קצת לפורומים ותראה את כל התלונות
גליצים בתצוגה + מחשב עם זמן מוצהר של 10 שעות
מחזיק חצי ופחות (ומה הפיתרון? ביטול תצוגת זמן שנשאר )
אם בשנת 2009 אפל שלטה בשוק מחשבי ה 1000 דולר פלוס
היום זה בדיוק הפוך

....................................
וכן אהה ממש הרמוניה :)
http://www.zdnet.com/article/windows-10 ... w-macbook/

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #14 

עמית, המחשב מיועד ליוצרי תוכן ולא כמחשב לצריכה. לכן הביקורת לא עניינית לדעתי.
16 גיגה זה זכרון זה הרבה? ב2017 לא הייתי קונה פחות מ32 במיוחד כאשר הזכרון מולחם ללוח ולא ניתן לשדרג.
אני אוהב את אפל ואת המקבוקים, אבל באמת השנה לאור המחיר שעלה בצורה ניכרת, והמתחרים אני לא מוצא את המחשב הזה must עבור קהל היעד שלו.
הייתי ממליץ לחכות לדור הבא עם המעבדים החדשים יותר ראם, פחות באגים (סוללה), ויותר שימושיות לטאצ בר.

ושלא תבינו לא נכון - אני אוהב את אפל ואת האקוסיסטם הנהדר שלה. אבל המחשב הזה הוא מוצר לא אפוי עם תג מחיר שעלה יחסית לשנה שעברה.
שהכריזו על המחשב הזה הייתי בדעה שהוא יחליף את המקבוק המזדקן שלי, אבל לאור מה שפירטתי למעלה אני מחכה עם השדרוג לשנה הבאה.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #15 

אין תפוח פועם על המסך?
איך ידעו שזה MAC בכל הסדרות/הסרטים האמריקאים?
לא תפוח לא קונה.
(n)

עמית_לגו פותח השרשור
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT

שליחה #16 

nati-va כתב:עמית, המחשב מיועד ליוצרי תוכן ולא כמחשב לצריכה. לכן הביקורת לא עניינית לדעתי.
16 גיגה זה זכרון זה הרבה? ב2017 לא הייתי קונה פחות מ32 במיוחד כאשר הזכרון מולחם ללוח ולא ניתן לשדרג.
אני אוהב את אפל ואת המקבוקים, אבל באמת השנה לאור המחיר שעלה בצורה ניכרת, והמתחרים אני לא מוצא את המחשב הזה must עבור קהל היעד שלו.
הייתי ממליץ לחכות לדור הבא עם המעבדים החדשים יותר ראם, פחות באגים (סוללה), ויותר שימושיות לטאצ בר.

ושלא תבינו לא נכון - אני אוהב את אפל ואת האקוסיסטם הנהדר שלה. אבל המחשב הזה הוא מוצר לא אפוי עם תג מחיר שעלה יחסית לשנה שעברה.
שהכריזו על המחשב הזה הייתי בדעה שהוא יחליף את המקבוק המזדקן שלי, אבל לאור מה שפירטתי למעלה אני מחכה עם השדרוג לשנה הבאה.
...
אני לא חושב שהבנת אותי. אני מצדיק אותך לחלוטין. אני שפטתי אותו בידיעה שמדובר במחשב שחזר להיות "דור ראשון" וברור לי שכנראה בשנה הבאה אפל תנסה לעשות שינוי לטובה, ואולי הפעם תצליח.
אני גם מסכים שמדובר במחשב ליוצרי תוכן. רוב הזמן שהייתי איתו השתמשתי בו כדי לעשות עבודות עריכה, ולא רק גלישה באינטרנט. המחיר הוא ממש גבוה שזה חיסרון נוסף, אבל אני כתבתי את הביקורת שלי בידיעה שמדובר במחשב של אפל, כזה שעולה הרבה ואין דרך לשנות זאת כי הם לא ישנו זאת. בסוף הביקורת שלי הבהרתי שהוא לא שווה את המחיר שלו.
כל הכתבות שלי
עמית לגו

ranhaber
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #17 

@עמית_לגו
·עמית, תיזכר בביקורת שעשית ללנובו לפני כשבוע (מחיר, סוללה וכו'), עכשיו חשוב על צורת העבודה שלך או של "יוצרי תוכן" (מבחינתי כל סוג של משתמש) ותן לי סיבה טובה למה מישהו יעדיף לקנות אותו ולא את הלנובו (ועוד לשמור על כ 3000 ש"ח בכיס).
בבקשה על תאמר לי מערכת הפעלה, כי לשימוש פשוט (ולא האקר) אין הרבה משחקים שמשתמש צריך לבצע לאחר קינפוג התחלתי של המערכת.

עמית_לגו פותח השרשור
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT

שליחה #18 

@ranhaber
בגלל כוח
אתה שוב חושב שארשום משהו אחד שאני בכלל לא מתייחס אליו.
המקבוק מגיע עם כרטיס מסך, הלנובו לא. עריכה ב-4K זה שטויות בשביל המקבוק, בשביל היוגה של לנובו זה בלתי אפשרי.
בשורה התחתונה, אני לא חושב שצריך להשקיע יותר, וברור לי שאפשר למצוא מחשב ווינדוס הרבה יותר טוב במחיר הרבה יותר נמוך.
שוב, זה מחשב של אפל, זה המחירים שלהם, ויורדים עליהם כל הזמן בעולם. גם אני עושה זאת, אך אני ביקרתי את המחשב הזה תחילה עם המחיר בצד, ורק בסוף הוספתי את המחיר בשקלול. כשנשאלתי אם המחשב נותן תמורה למחיר - עניתי לא.
כל הכתבות שלי
עמית לגו

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #19 

שורה תחתונה - יש לי מקבוק אייר משנת 2011 הוא יפה, מהיר, מקבל עדכונים חינם, מריץ את מערכת ההפעלה החדשה ביותר.... בשש שנים שהוא אצלי חברים שלי החליפו את המחשב שלהם לפחות פעם אחת (וחלקם אפילו פעמיים).
ככה שבדיעבד אני לא חושב שהוא היה יקר.
אני מסכים שאפל הגזימו עם התמחור השנה, כרגע יש למקבוק אייר עוד שנה לפחות של כוח במותניים עד שאצטרך לשדרג.
מקווה שלא אהיה חייב לחזור לווינדוס משיקולי תקציב

iDVDi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

חברים, אולי כבר אמרו את זה, אבל ככה זה תמיד עם המכשירים של אפל. זה קרה עם המקבוקים החדשים (ssd, בלי דיסק, ועוד) ועם האיימקים. ככה הם מכניסים טכנולוגיות חדשות. אין מה להתרגש.
יאיר במילרע. לא מילעיל

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”