חדשות רעות לחובבי 3D - כל השחקנים בשוק מפסיקים לייצר מסכי תלת מימד

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
superbizho פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 715
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #1 

בקצרה:

LG וסוני הודיעו שלא ישיקו השנה מסכים עם תמיכה של תלת מימד וזה בנוסף לחברות אחרות שהודיעו קודם לכך שיפסיקו בכלל עם ייצור המסכי 3D...

לדעתי חבל מאוד, אני מאוד מחבב תוכן תלת מימד וצר לי שהרוב לא התחברו לזה.
מה דעתכם בנושא?

Sony & LG will not build any new 3D TVs this year; they follow Vizio, Sharp and TCL who have already discontinued manufacturing 3D TVs.

http://www.businessinsider.com/3d-tv-is-dead-2017-1

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

האמת מסכים איתם, מבחינתי לפחות ,מיותר מרבית התכנים מעבירים תלת שהוא לא להיט כי לא צולם בתלת בודדים הסרטים ששווים צפיה בתלת.
השאלה מה לגבי מקרנים, יש לך מושג ?

stass
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

בעיני גם לא אבדה גדולה. סך הכל גימיק נחמד, וזהו.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #4 

לטלויזיות מיותר למקרנים הכרח

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

אותי זה דווקא מאד מבאס.
דווקא כשהגיעו לשלמות בתלת המימד עם מסכי OLED 4K עם התלת מימד הפאסיבי הם מוציאים לזה את הפלאג.
עם מלוא הרזולוצייה לכל עין, עם מספיק בהירות וללא Crosstalk בין העיניים וכמובן בלי ריצודים ובלי סנכרון וסולולות במשקפיים. פשוט שלמות וחוויה.
ההיפך הגמור מגימיק.
תלת מימד גימיק זה מה ששווק בהתחלה עם המסכים, גמר לאנשים את העיניים בכל מיני פלזמות עייפות עם תלת מימד אקטיבי ולא נוח בעליל. שלא לדבר על כותרים שעברו רק הסבה גרועה ולא צולמו כך במקור. ואני אפילו לא אכנס לשטות הזו שהופכת תוכן 2D ל- 3D. אלו גימיקים.
תתפלאו לשמוע כמה חברים באו אליי עם האג'נדה הזו שזה גימיק ושזה גרוע וכשהראיתי להם אצלי סרט איכותי מבלו-ריי מקורי נשמטה להם הלסת. לא רצו ללכת. ואין לי אפילו מסך 4K !! סתם OLED FHD צנוע.
באמת שחבל לי. יש לי אוסף של עשרות סרטי תלת מימד.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #6 

שחר, האמת שגם לי חבל מעט ש- 3D לא תפס הפעם, אני גם נהנה פעם בחודש או חודשיים לראות איזה סרט ב- 3D.
אבל אני לא יותר מידי מודאג כי אני יודע ש- 3D עוד יחזור למסכים בעתיד, זה רק יקח כנראה עוד כמה שנים.

והסיבה שאני כותב את זה היא שאני מכיר די טוב את ההסטוריה של הקולנוע מימיו הראשונים ועד היום, ומכיר לא
מעט חידושים ושינויים שנוסו בזמן מסוים ללא הצלחה, ושאנשים מסויימים גם מיהרו להספיד, שהיום אנחנו נהנים מהם
גם בקולנוע וגם במסכים ביתיים.

גם 3D חזר פעם ועוד פעם כל כמה שנים ממש מאז ראשית ימיו של הקולנוע, ואני מאמין שבשלב מסויים ובתנאים
מסויימים הוא גם יתפוס ונוכל להנות ממנו גם בבית. צריך רק זמן ואת התנאים הנכונים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

@rwg1
·
כן, כנראה שאתה צודק.
הוא הרי איתנו ממתי? שנות החמישים בערך לא? תקן אותי אם אני טועה..

תשמע אני אגיד לך ככה,
בעבר לפני כמה שנים, די הרבה שנים, הייתי בדיוק מאלו שאמרו שתלת מימד זה גימיק ושזה באסה של חוויה. זה נבע מכך שהדעה שלי התבססה על חוויות לא טובות. הייתה צפיה על איזו פלזמה של סמסונג עם אקטיבי ובעוד איזו הדגמה או שתיים בחנויות וסימנתי לעצמי בראש - "טוב, הבנתי את הסיפור לדעתי. סתם שטויות במיץ עגבניות. לא נוח, לא משכנע ולא כלום." ככה חשבתי שנים.

אבל בין זה לבין מה שניתן לקבל היום במסכים החדשים, שמיים וארץ. במיוחד במיוחד במסכי ה- OLED של LG של השנה החולפת, עם ה 4K הפאסיבי.

אבל נראה, אולי בעתיד זה באמת שוב יעשה קאמבאק בגרסה משודרגת עם יותר רזולוצייה, קצב פריימים גבוה יותר וכמובן HDR..

בינתיים אזיל דמעה.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #8 

מבחינתי אין שינוי בין מסך/מקרן עם 3D לבלי

אף פעם לא התחברתי

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #9 

@jacko-il

שחר, לגבי אלו שאומרים שתלת מימד זה גימיק, את זה כמו שאתה יודע אני כבר רגיל תמיד לשמוע מהאנשים מסויימים,
רק תנסה להיזכר אם התגובות של חלק מהאנשים כאן בפורום היו שונות לפני כשנתיים וקצת כשהתחלנו לכתוב
בשירשורים השונים על HDR שהיום הוא הנושא הכי חם בתחום המסכים הביתיים. ואם כבר הזכרתי את נושא ההסטוריה
של הקולנוע, אז היתה תקופה שגם סאונד היה לדעת אנשים מסויימים גימיק שרק יהרוס את ההנאה מצפיה בסרט, והיתה
גם תקופה שצבע היה לדעת אנשים מסויימים רק גימיק שלא יאפשר הנאה מצילום של סרט יפה, ואני יכול להמשיך ולמנות
כל שינוי שנוסה ביותר ממאה השנים האחרונות ושתמיד קבוצת אנשים מסויימת אמרה על השינוי החדש שזה רק גימיק.

לגבי מה שכתבת על ממתי תלת מימד איתנו, אז בנושא הזה אתה צריך ללכת הרבה שנים לאחור משנות החמישים.
ממש מאז ראשית ימיו של הקולנוע אנשים ניסו כל מיני חידושים, אם זה סאונד, צבע, יחס תמונה, גודל פריים,קצב פריימים,
תלת מימד, ועוד הרבה דברים אחרים. לא כל אותם החידושים תפסו כבר מנסיון הראשון, והיה צריך להמשיך לנסות
לשפר אותם וגם להציג אותם בתקופה הנכונה כדי שהם יתפסו. יפה שאתה מזכיר בנושא הזה את שנות החמישים,
כי אז היתה תקופה מאוד בשלה לנסיון הכנסת הרבה שינויים, בגלל תנאים מסויימים שהיו אז, שחלק מהשינויים
הללו התקבלו והם איתנו היום גם במסכים ביתיים, כמו יחס תמונה רחב למשל, וגם הרבה לא תפסו אז, אלא רק
שנים מאוחר יותר כשהתנאים היו נכונים.

אז זה בסדר שכל אותם האנשים מספידים היום את הנושא הזה, זה תמיד קורה, ורק תמתין בסבלנות כמה שנים.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שליחה #10 

מסכים עם rwg1
כמו בהרבה תחומים "צרכי השוק" וההחלטה לייצר או להפסיק יצור זה עניין של אופנה, שיווק ופרסום
וכמובן שיקולים כלכליים הנכונים לרגע נתון.
צרכי השוק משתנים לפרקים בצורה קיצונית כשהתנאים משתנים.
גם אני בטוח שהתלת מימד יחזור, כשעלויות ההפקה, הצפייה והשיווק יצדיקו את זה.
כשזה יקרה, אנחנו שוב נוצף במאמרים מקצועיים נלהבים, כמה חשוב לרכוש מסך 3D
ועד כמה זה חיוני לחווית הצפיה ושזה לא גימיק.
גילוי נאות:
לי יש מסך 3D "65 ועדיין לא ראיתי בו סרט אחד ב 3D :)

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #11 

המשולש הזה ממשיך משנות ה80:
תלת מימד/שליטה בתנועה/ מציאות מדומה.
כל פעם צלע אחרת של המשולש מוצגת כחידוש האחרון וכ״דבר הבא״ ונגנזת לאחר שנים בודדות.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

פרסמתי את זה כאן לפני משהו כמו שבוע-שבועיים..
היו אז רק כמה אלפי חברים שחתמו, עכשיו יש כבר מעל 6500 חבר'ה שהטריחו את עצמם לגשת ולחתום על העצומה ל- LG.
אני מניח שיש עוד אלפים רבים בעולם, כמוני למשל, שזה מפריע להם אך לא חתמו מחשש לכל שיתוף המידע וכו' שיש ברשת.
https://www.change.org/p/lg-please-revi ... d-tv-model

לדעתי LG טעו שביטלו את זה לחלוטין. לא היה הורג אף אחד אם הם היו מציעים מסך אחד מבין מגוון המסכים שיגיע עם תלת מימד. לפחות לתת אופציה למי שמעוניין בזה וזה חשוב לו. לא ברור לי מבחינה עסקית גם למה לקבל החלטה פשוט לסיים אם זה סופית וזהו.

אבל אין מה לעשות כנראה, IT IS WHAT IT IS. העם אמר את דברו.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #13 

נושא התלת מימד ממש קרוב לליבי וחבל לי על ההחלטה הגורפת של יצרני המסכים להפסיק לשווק מסכי תלת מימד, אפילו מהדור החדש.
סוג של פרדוקס.
מצד אחד כמות סרטי התלת מימד בקולנוע לא דעכה, אולי להיפך. מסתבר שיש קהל שמוכן לשלם תוספת כסף לא מבוטלת עבור אפקט התלת מימד.
מצד שני, עובדתית, אחוז הצופים בעקביות בתוכן תלת מימד בבית הוא זעום.

במסכים ביתיים זה לא תפס.
אני חושב שזה לא קשור לסוג המשקפיים או לשיטת ההקרנה. פרט ל IMAX, כל בתי הקולנוע מקרינים את הסרט בשיטת ההבהוב (זהה לקצב ההבהוב בבית) ולצופים אין בעיה עם זה.
לדעתי, מה שקובע את גודל התחושה זה גודל התמונה. מסכים ביתיים לא מספיק גדולים כדי להציג אפקט מרשים.
שימוש במקרן זה כבר משהו אחר. בדרך כלל לראות סרט בעזרת מקרן מצריך "הכנה", כמעט כמו ללכת לאולם קולנוע. גם מסך גדול, גם מקום חשוך, גם לא מתלוננים על הצורך להרכיב משקפיים וגם דואגים להכין את הפופ-קורן מראש :) .
מוטי

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #14 

דווקא כשחשבתי שהגענו לשלמות ?
היום 65 אינצ' ומעלה - כמעט נורמה (ורמת החוויה בהתאם) , איכות 4k (אי ריצודים) וכל המשתמע מכך.
אף פעם לא חשבתי על זה כגימיק. יהיו הרבה שיצטערו, ובעצם כבר מצטערים.
העולם שייך לצעירים, ועבור ילדים, זה הכי לא גימיק (מדבר מנסיון) וגם בקרב הבוגרים והצעירים ברוחם.
חבל על דאבדין ולא משתכחין.
אף אחד לא יודע כמה הרבה עליו לדעת,
בכדי לדעת כמה מעט הוא יודע

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

@מקרנסקי
·
לא קשור לצעירים או מבוגרים לדעתי, פשוט יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא. והכל לגיטימי. פשוט לדעתי אחוז לא קטן מאלו שלא אוהבים נובע מהעובדה שהם לא חוו את זה בבית כמו שצריך. שזו גם סוג של אשמת היצרנים עצמם - היו הרבה מסכים עם יכולת תלת מימד נחותה מאד שנתנו חוויה בזיונית. פיצ'ר כמו המרה מדו מימד לתלת הוא מאד טיפשי ויכול רק ליצור עוד סלידה ולקטלג את זה כגימיק. תכנים באיכות נמוכה שעברו המרה ולא צולמו כך במקור ושלא לדבר על צפייה בפורמט כמו HSBS (שבמסכים עם תלת פאסיבי נותנים רזולוצייה בדיחה בלי פירוט)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #16 

לדעתי על מסך טלויזיה חווית התלת מימד מוגבלת פשוט בגלל היחס גודל-מרחק
לשבת ממרחק של 4 מטר אפילו לטלויזיה של 65 אינטש זה רחוק מדי

לעומת זאת במקרן, לשבת 4 מטר ממסך 110 אינטש זו חוויה שונה לגמרי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #17 

חבל. אני רואה לא מעט תוכן כזה במיוחד מאז המעבר לפסיבי - המשקפיים לא מורגשים בכלל

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

oferlaor כתב:חבל. אני רואה לא מעט תוכן כזה במיוחד מאז המעבר לפסיבי - המשקפיים לא מורגשים בכלל
...
·מה הכוונה לא מורגשים בגלל הפסיבי?

אני עם האקטיבי והכל דבש

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #19 

הפסיבי אפילו עוד יותר לא מורגש...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

oferlaor כתב:הפסיבי אפילו עוד יותר לא מורגש...
...
·מה הכוונה מורגש?

אני שם המשקפים והכל דבש, למה אתה מתכוון?
לכאבי ראש?
סחרחורות ?
מה בדיוק?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”