4K ו HDR על זה כל השרוטים
אז כבר כ 3 חודשים אני עם ה JVC 5000 ועם האנטם MRX720 אבל עם ה DUNE303, שלא תומך ב 4K .
אני קורא פה סיפורי ניפלאות על ה HDR וה 2020 וה 709 וה...... (מלא מושגים ומספרים האמת הלכתי לאיבוד
לא עמדתי בלחץ וקניתי את השילד, שתומך בכל המספרים והאותיות הללו.
עד אתמול ,לא זכיתי לראות אפילו פיקסל אחד של 4K ו HDR אפילו לא אחד, כל פעם שהייתי משנה בשילד הרזולוציה ל 4K 30HZ הייתי מקבל חושך על פני מסך.
אתמול עזרתי אומץ וירדתי לחמ"ל ,נחוש לראות 4K HDR .
ניתקתי השילד ממקומו קרבתי אותו למקרן ועשיתי שימוש בכבל HDMI ,שהגיע איתו. העברתי הרזולוציה בשילד ל 4K 30HZ והופהה רואים סוף סוף את התפריט הראשי בשילד.
כולי מזיע מהתרגשות הפעלתי את הסרט מקסי ושאלתי את עצמי מה פה קורה פה? לא ממש זיהיתי איזה שהוא הבדל שבכלל שווה את כל ההשקעה ,בציוד החדש שנרכש.
אני מתקשר לרן ידידי ומספר לו. שואל אותי רן המקרן מקבל HDR ? אני עונה לו ,לדעתי כן, כי הסרט כולל אותו. בדיקה בתפריט של המקרן מראה שלא HDR ולא נעלים.
ברור קצר מגלה לי שהשילד בשימוש ב SPMC מציג HDR רק כשהרזולוציה שמוגדרת היא 4K 60HZ ו 4K 59.9HZ
העברתי ל 4K 60 והפעלתי הסרט .
הסרט מתחיל להתנגן ואני מקבל תמונה חשוכה ולא ממש מתאימה לצפיה.
שוב ,מנגב הזעה ,מדבר לעצמי
שיניתי את הערכים וחיוך מאוזן לאוזן עלה על פני. תמונה מטורפת לא יודע לתאר החוויה במילים ,אבל באמת משהו יוצא דופן, במילה אחת מדהיםםםם.
אבל עכשיו נשארה בעיה אחת והיא הכבל . במידה ולא אמצא כבל של כ 8.5-10 מטר שמסוגל להעביר את כל המספרים והאותיות אני בבעיה קשה.
יש מספר כבלים, שלפחות בנתונים שלהם, תומכים בכל מה שזז ,כלומר 4K/2020/60HZ/4:4:4/18GIGA ,אבל ממה אני קורא ברשת יש שכותבים שהכל דבש ויש משתמשים שכותבים שהכל חארטה והכבלים לא מעבירים את שהתחייבו להעביר.
אז חברים בצר לי ניתקתי השילד מהמקרן החזרתי אותו למקומו ,בקירבת המסך ובשלב זה עד שאצליח להשיג כבל תקין , אמשיך להשתמש ב DUNE303 המעולה ואאלץ להסתפק ב FHD הותיק והמהנה .
נתראה בהמשך........