המלצה למקדחה/פטישון
אני צריך לקנות מקדחה חדשה ומתלבט איזו לקנות.
השימושים הם בעיקר קדיחה בקירות רגילים/בטון. אני לא מעוניין בכלי אלחוטי, אין לי כח להתעסק עם הטענה של סוללות.
האופצייה הראשונה הייתה Bosch PSB 500 RE , וזה בעיקר משיקולי עלות. בשביל פעם בחצי שנה לקדוח כמה חורים, אז אני אתאמץ קצת...
יתרון: עלות נמוכה. חסרונות: הספק חלש, פוטר אוטומטי (נטייה להשתחרר בקידוח מאומץ)
עלות באמזון 250 ש"ח, אבל יקח שבועיים עד שיגיע.
האופצייה השנייה היא Bosch PBH 2100 RE , והשיקול היה "אם לקנות, אז לקנות משהו טוב ווורסטילי".
יתרונות: מאפשר קידוח בבטון בקלות (יחסית), חסרונות: מחיר, ביטים של SDS, לא יודע כמה יצא לי להשתמש באפשרות של החציבה.
יש מבצע בהום סנטר ב500 ש"ח, יותר זול מהמחיר הנוכחי של אמזון.
יש גם פטישון של WOLF במחיר של 300 ש"ח (בערך) בהום סנטר, אבל אני לא יודע אם כדאי לקנות במוצרים כאלה מחברת מדבקה.
אשמח לחוות דעת, והמלצות.
השימושים הם בעיקר קדיחה בקירות רגילים/בטון. אני לא מעוניין בכלי אלחוטי, אין לי כח להתעסק עם הטענה של סוללות.
האופצייה הראשונה הייתה Bosch PSB 500 RE , וזה בעיקר משיקולי עלות. בשביל פעם בחצי שנה לקדוח כמה חורים, אז אני אתאמץ קצת...
יתרון: עלות נמוכה. חסרונות: הספק חלש, פוטר אוטומטי (נטייה להשתחרר בקידוח מאומץ)
עלות באמזון 250 ש"ח, אבל יקח שבועיים עד שיגיע.
האופצייה השנייה היא Bosch PBH 2100 RE , והשיקול היה "אם לקנות, אז לקנות משהו טוב ווורסטילי".
יתרונות: מאפשר קידוח בבטון בקלות (יחסית), חסרונות: מחיר, ביטים של SDS, לא יודע כמה יצא לי להשתמש באפשרות של החציבה.
יש מבצע בהום סנטר ב500 ש"ח, יותר זול מהמחיר הנוכחי של אמזון.
יש גם פטישון של WOLF במחיר של 300 ש"ח (בערך) בהום סנטר, אבל אני לא יודע אם כדאי לקנות במוצרים כאלה מחברת מדבקה.
אשמח לחוות דעת, והמלצות.
יש לי את ה Bosch PSB 500 עובד איתה כבר 10 שנים ללא בלאי (עובד, הכווה ששוכבת רוב הזמן בארגז)
אין מד מומנט על הלחצן לצערי, שזה מאוד שימושי אם תרצה להשתמש במקדחה בתור מברגה או שתרצה לעשות קידוח עדין יותר, לדעתי מאוד הכרחי.
עובדת ממש טוב ללא ניצוצות בולטים לעיין כמו מהמקדחות הזולות.
אישית קניתי אותה בזול לפני הרבה זמן ומאוד מבסוט ממוצרי בוש בסך הכל.
ה Bosch PBH 2100 נראת יותר מקצועית עם יותר יכולות, גם כפטישון וגם בהיקפי הקידוח.
אבל שים לב, שהראש שלה במקור מותאם לעבודה עם מקדחים ספציפיים ולא נראה לי שמתאים לעבודה עם עגולים (ממה שזה נראה)
בטח יש מתאמים, אני גם לא יודע אם הראשים האלו מתאימים לקדחים הרגילים.
[img2=1500x1000]https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1500_.jpg[/img2]
מה שבטוח שלקיר זה יותר טוב
אין מד מומנט על הלחצן לצערי, שזה מאוד שימושי אם תרצה להשתמש במקדחה בתור מברגה או שתרצה לעשות קידוח עדין יותר, לדעתי מאוד הכרחי.
עובדת ממש טוב ללא ניצוצות בולטים לעיין כמו מהמקדחות הזולות.
אישית קניתי אותה בזול לפני הרבה זמן ומאוד מבסוט ממוצרי בוש בסך הכל.
ה Bosch PBH 2100 נראת יותר מקצועית עם יותר יכולות, גם כפטישון וגם בהיקפי הקידוח.
אבל שים לב, שהראש שלה במקור מותאם לעבודה עם מקדחים ספציפיים ולא נראה לי שמתאים לעבודה עם עגולים (ממה שזה נראה)
בטח יש מתאמים, אני גם לא יודע אם הראשים האלו מתאימים לקדחים הרגילים.
[img2=1500x1000]https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1500_.jpg[/img2]
מה שבטוח שלקיר זה יותר טוב
עדכון:
בבסוף החלטתי לקנות את המקדחה של בוש PSB 500 RE. הלכתי להום סנטר וקניתי ב300 ש"ח + סט מקדחים לבטון.
הגעתי הביתה והתחלתי לקדוח, ואז גיליתי להפתעתי שהפוטר האוטומטי כל הזמן משתחרר!
שאני קודח בבטון, כנראה מהרטט הפוטר משתחרר ואז המקדח נשאר תקוע בקיר. ניסיתי כמה פעמים (מעל 7 פעמים) וכל פעם אותו סיפור. וחיזקתי את הפוטר ממש חזק.
בקיצור, ממש התאכזבתי.
אחרי כל הסאגה הזו, ראיתי שהיום בערב המחיר על הפטישון של בוש (PBH 2100) ירד ל49 EURO. אז קניתי את הפטישון + סט מקדחי SDS.
נקווה שהוא יתפקד יותר טוב מהמקדחה, למרות שאמור להיות בסדר לפי הביקורות מאמזון.
בבסוף החלטתי לקנות את המקדחה של בוש PSB 500 RE. הלכתי להום סנטר וקניתי ב300 ש"ח + סט מקדחים לבטון.
הגעתי הביתה והתחלתי לקדוח, ואז גיליתי להפתעתי שהפוטר האוטומטי כל הזמן משתחרר!
שאני קודח בבטון, כנראה מהרטט הפוטר משתחרר ואז המקדח נשאר תקוע בקיר. ניסיתי כמה פעמים (מעל 7 פעמים) וכל פעם אותו סיפור. וחיזקתי את הפוטר ממש חזק.
בקיצור, ממש התאכזבתי.
אחרי כל הסאגה הזו, ראיתי שהיום בערב המחיר על הפטישון של בוש (PBH 2100) ירד ל49 EURO. אז קניתי את הפטישון + סט מקדחי SDS.
נקווה שהוא יתפקד יותר טוב מהמקדחה, למרות שאמור להיות בסדר לפי הביקורות מאמזון.
יש לי את ה PSB 500 והוא נקנה בהום סנטר הרבה לפני ה WOLF ואין אצלו בלאי ואי נוחות כמו בWOLF
חיסרון: אין מד מומנט בידית
והסיבה שקניתי אותו כשהייתי קטן היא: שהייתה שם ידית/ מחזיק שמחובר אליו פנס.
*הדגמים שלי הם יותר ישנים ממה שיש לך גם בWOLF וגם בBOSCH מדובר על 7+ שנים.
יש ב PSB 500 ראש מקובע ולא מוברג, צריך מתקן מיוחד כדי להחליף אחד כזה או לחילופין אי-אפשר.
מה שכן, אוכל לנחש כי:
1- המקדח לא ישר.
2- אתה מחזק עם המפתח המצורף? או עם היד? (זו שאלה קצת דיבילית)
3- אולי הביט מאוד קטן או מאוד מאוד גדול וקשה לקדחה לקדוח איתו בקיר (מה המידות שלו?)
יש לי איזה רעיון חובבני שהוא: לקחת ביט מקדחה וללפף סביבו נייר לטש ופשוט במקום לסגור/להדק אותו בפוטר לסובב כדי ליצור מן חריטה כזו על הדפנות שלהבא תגרום לאחיזה יותר חזקה של הביט.
רק רגע לא הבנתי:
מה זה פוטר אוטומטי ?
יש לי את הדגם כמו שלך ללא ה RE בסוף או שכן עם RE
ככה היא נראת, הייתי ילד אז זה מה שקנו לי עם פנס בידית, זה מה שנקנה לפני 7+ שנים
[img2=1057x1079]https://static.promoceny.pl/foto/vyrobk ... /34935.jpg[/img2]
שלך כנראה נראת ככה, עם חיזוק כמו שיש למברגה/מקדחה נטענת
[img2=1600x1522]https://ozon-st.cdn.ngenix.net/multimed ... 407372.jpg[/img2]
מה אני אגיד לך... אין איזה הוראות לזה?
חיסרון: אין מד מומנט בידית
והסיבה שקניתי אותו כשהייתי קטן היא: שהייתה שם ידית/ מחזיק שמחובר אליו פנס.
*הדגמים שלי הם יותר ישנים ממה שיש לך גם בWOLF וגם בBOSCH מדובר על 7+ שנים.
יש ב PSB 500 ראש מקובע ולא מוברג, צריך מתקן מיוחד כדי להחליף אחד כזה או לחילופין אי-אפשר.
מה שכן, אוכל לנחש כי:
1- המקדח לא ישר.
2- אתה מחזק עם המפתח המצורף? או עם היד? (זו שאלה קצת דיבילית)
3- אולי הביט מאוד קטן או מאוד מאוד גדול וקשה לקדחה לקדוח איתו בקיר (מה המידות שלו?)
יש לי איזה רעיון חובבני שהוא: לקחת ביט מקדחה וללפף סביבו נייר לטש ופשוט במקום לסגור/להדק אותו בפוטר לסובב כדי ליצור מן חריטה כזו על הדפנות שלהבא תגרום לאחיזה יותר חזקה של הביט.
רק רגע לא הבנתי:
מה זה פוטר אוטומטי ?
יש לי את הדגם כמו שלך ללא ה RE בסוף או שכן עם RE
ככה היא נראת, הייתי ילד אז זה מה שקנו לי עם פנס בידית, זה מה שנקנה לפני 7+ שנים
[img2=1057x1079]https://static.promoceny.pl/foto/vyrobk ... /34935.jpg[/img2]
שלך כנראה נראת ככה, עם חיזוק כמו שיש למברגה/מקדחה נטענת
[img2=1600x1522]https://ozon-st.cdn.ngenix.net/multimed ... 407372.jpg[/img2]
מה אני אגיד לך... אין איזה הוראות לזה?
אני במקדחות הניידות השתמשתי בפוטרים כאלו כדי להקל את הכנסת הביט לחצתי על מקש הקידוח בזמן שהחזקתי את הפוטר וככה זה פתח את הפוטר.
פעם נקעתי לעצמי את היד ככה.
חייב להיות פיטרון יצירתי בשבילך. שאני יחשוב עליו בהזדמנות.
בגדול, אם אני רואה שהמקדח/ ביט נתקע לי בקיר ונשלף מהמקדחה, אז אני מבריג אותו מחדש על המברגה, בעוד שהוא עצמו עוד תקוע על הקיר. וממשיך בעבודה.
אפשר לעשות כמוני ולהבריג את הפוטר במקביל לכוח הסיבוב של המקדחה לכיוון השני. העניין הוא שאם אתה עושה טעות ומוציא מהמקדחה את כל ה100 אחוז אז זה יכוול לפגוע לך בזרוע.
*וככה גם לשחרר את הפוטר.
אם יש לך כפפות עבודה אז עוד יותר טוב.
הייתי אומר לעשות את זה עם מפתח צינורות, אבל מדובר כולה על פלסטיק שיש סיכון לגרום לו נזק.
אין מה לעשות, אם השפתיים של הפוטר מרפות ולו מאט מהמקדח אז הוא יוצא החוצה, ואחד הגורמים לכך הוא ההנתנגדות שיש לו בזמן הקידוח מהקיר.
אז חייבים לחזק אותו יותר חזק מזה.
פעם נקעתי לעצמי את היד ככה.
חייב להיות פיטרון יצירתי בשבילך. שאני יחשוב עליו בהזדמנות.
בגדול, אם אני רואה שהמקדח/ ביט נתקע לי בקיר ונשלף מהמקדחה, אז אני מבריג אותו מחדש על המברגה, בעוד שהוא עצמו עוד תקוע על הקיר. וממשיך בעבודה.
אפשר לעשות כמוני ולהבריג את הפוטר במקביל לכוח הסיבוב של המקדחה לכיוון השני. העניין הוא שאם אתה עושה טעות ומוציא מהמקדחה את כל ה100 אחוז אז זה יכוול לפגוע לך בזרוע.
*וככה גם לשחרר את הפוטר.
אם יש לך כפפות עבודה אז עוד יותר טוב.
הייתי אומר לעשות את זה עם מפתח צינורות, אבל מדובר כולה על פלסטיק שיש סיכון לגרום לו נזק.
אין מה לעשות, אם השפתיים של הפוטר מרפות ולו מאט מהמקדח אז הוא יוצא החוצה, ואחד הגורמים לכך הוא ההנתנגדות שיש לו בזמן הקידוח מהקיר.
אז חייבים לחזק אותו יותר חזק מזה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·מקרה קלאסי של "קנית בזול יצא ביוקר"FastJack כתב:מסתבר שהבעיה של השחרור של הביט בפוטר האוטומטי זה משהו ידוע, אפילו קראתי על זה בביקורות של אמזון. אבל כמו כל אחד, אמרתי ש"לי זה לא יקרה". וחברנו הטוב מרפי דאג להזכיר לי את הסטטיסטיקה......
המלצה שלי
אני לא חושב שצריך להשקיע הרבה כסף מצד אחד - מצד שני אני מאמין גדול בלקנות את הדבר הנכון, בעיקר בכלי עבודה. (בתור מישהו ששנים רבות עובד עם כלים איכותיים לעבודות בית וחוץ +)
לי יש את הפטישון הבא של בוש כבר כמה שנים:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=675268
כלי מעולה וכמובן עובד עם מקדחי SDS שזו השיטה הטובה ביותר. אין פוטר ושטויות כאלו.
אני חושב שאפשר להשיג אותו היום בערך ב 600 ש"ח בחנויות מסוימות ואני ממליץ בחום.
בכל מקרה הכלים הקודמים הם לא ברמה והכל הזה של בוש יישמש אותך שנים רבות, לא תצטער. ממש לא שווה לחסוך קצת.
איל
לי יש את הפטישון הבא של בוש כבר כמה שנים:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=675268
כלי מעולה וכמובן עובד עם מקדחי SDS שזו השיטה הטובה ביותר. אין פוטר ושטויות כאלו.
אני חושב שאפשר להשיג אותו היום בערך ב 600 ש"ח בחנויות מסוימות ואני ממליץ בחום.
בכל מקרה הכלים הקודמים הם לא ברמה והכל הזה של בוש יישמש אותך שנים רבות, לא תצטער. ממש לא שווה לחסוך קצת.
איל