רציתי לשתף אתכם בכמה מחשבות שמטרידות אותי, מאחר וכל שני וחמישי אנשים שואלים כאן שאלות בנוגע לרכישת נתב זה או אחר :
1. לקנות בארץ או בחול - נתב עם תמיכה ברשת 5GHZ שנמכר בארץ מגיע רק עם חלק מתדרי ה 5GHZ פעילים, בעוד שבחול כל או רוב התדרים פעילים. בגדול יש אנשים שלא יוטרדו יותר מדי מהענין הזה, אבל מה שלעיתים לא לוקחים בחשבון הוא שהם לא יוכלו לצרוב קושחה עדכנית שמיועדת לנתבים שנמכרים בחול ואז עלולה לא להיות לך גישה לתיקוני באגים של היצרן למוצר.
מצד שני האחריות בחול בדרך כלל בעייתית יותר ליישום במידה ויש בעיה, ובנוסף המוצר עלול להתפס במכס ולהיות מוחרם.
הפתרון שלי לבינתיים הוא להשתמש במוצרים הנמכרים בארץ והמבוססים רשת אלחוטית 2.4GHZ בלבד ככל הניתן - אבל לדעתי לא אוכל להמשיך עם כך לעוד הרבה זמן, גם בגלל שעוד ועוד מכשירים תומכים בתקן AC ולצרכים מסויימים תקן N איטי מדי.
2. תמיכה בארץ - מנסיוני לצערי התמיכה המסופקת לנתבים הנמכרים בארץ היא ברמה די נמוכה. אני מדבר על מוצרי TPLINK, EDIMAX, DRAYTEK למשל שהם מוצרים שיכולים להתאים לכיס רוב המשתמשים. במקרה הטוב יחליפו לך את הנתב (ויש כאלה שאפילו ימררו לך את החיים במסגרת האחריות).
הפתרון שלי לבינתיים הוא לרכוש מוצרים שיש להם קושחות מעודכנות ותמיכה טובה לפחות בחול (אני יכול לומר ש TPLINK מאוד משתדלים בחצי השנה האחרונה).
3. מודם/נתב בתשתית בזק - לי היה נסיון מעולה עם נתבי ACTIONTEC משומשים מדגם Q1000 וגם C1000A שהבאתי מחול בשנתיים האחרונות לצורך חיבור VDSL והשתמשתי בהם בתור מודם בלבד. כמעט ולא השתמשתי בנתבים אחרים כמודמים, אבל ההתרשמות שלי היא שכמעט כל נתב אשר הופכים למודם מספק חיבור יציב למרכזיית בזק, וחיבור של נתב אליו עושה עבודה טובה יותר מאשר מודם משולב נתב יחיד. מה שגם המערכת היא מודולארית וקל לבצע בה יותר שינוי.
ה TPLINK 9970 גם עובד מצויין בתור מודם וגם בתור נתב (עם קושחה אחרונה) - מלבד כך שהפורטים שלו הם במהירות 100 - מה שאולי ירתיע חלק מהמשתמשים. גם נתבי D LINK שבזק מספקת עובדים בצורה יציבה בתור מודם. הבעיות היחידות שחוויתי הן עם נתבי VTECH - בעיקר בעיות בהגדרת הרשת האלחוטית. אבל ייתכן שאם תשתמשו בו בתור מודם בלבד ותוסיפו לו נתב - הוא יעבוד בסדר.
כרגע אלו הנושאים העיקריים, ייתכן ואוסיף אם הדיון יתפתח
כמה מחשבות בנוגע לרכישת נתב
הכי טוב לנסות להשיג באיביי במכירה פומבית את הנתב של אפל, הוא יציב, פשוט להגדרה גם למי שלא מבין יותר מדי, מתאים לאינטרנט בארץ וכבונוס מקבלים גם עיצוב נעים לעין ולא עכביש מרבה זרועות.
אם זה לא נשלח בקופסה מקורית עם הצהרה שזה נתב, הסיכוי שמישהו במכס יזהה את זה ויעצור באמת שואף לאפס.
אם זה לא נשלח בקופסה מקורית עם הצהרה שזה נתב, הסיכוי שמישהו במכס יזהה את זה ויעצור באמת שואף לאפס.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
אפל הודיעה לפני כמה שבועות שהיא יוצאת מתחום הנתבים ומפסיקה לתמוך בקיימים - ההמלצה שלך לא ממש עולה בקנה אחד עם ההכרזה הזו. כנתב בלבד אין לי בעיה להמליץ על נתבים של TP-LINK, דלינק ואחרים כפי שמופיע בקישור הזה - http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRo ... outers.htm. רשימה דומה הכנתי גם לגבי נתבים המשולבים עם מודם VDSL, כאשר את הדגמים המתקדמים אפשר לרכוש בחו"ל - רצוי מאוד דרך אמאזון - http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_R ... Router.htm
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.