מיקום רמקולים בצד החדר, אזור "חנוק".
שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את הסאונד של המוזיקה והטלוויזיה שלי בחדר.
ברצוני לקנות מגבר + זוג רמקולים מדפיים.
אבל אני נתקל בבעיה שנובעת ממבנה החדר, הרמקולים ימוקמו בצורה בעייתית, הם יהיו 10 ס"מ מקירות צדדים ו20 ס"מ מהקירות האחוריים
צירפתי תמונה להמחשה, חשוב לי לציין שאני לא יכול להזיז את הטלוויזיה והארון.
אז השאלה שלי היא פשוט איך זה ישפיע על הסאונד, האם זה יהיה הבדל ניכר ואם כן כמה?
* האם להחליף את המדפיים ברמקולים קטנים וסאב יפתור את הבעיה?
*האם אני יכול לטפל בבעיה בכך שאני יצמיד לוכדי באסים \ פאנלים אקוסטים בקירות הצדדים והאחוריים שהרמקולים צמודים אליהם?
מה אתם ממליצים לעשות? עדיין לא קניתי את הרמקולים, תודה!
אבל אני נתקל בבעיה שנובעת ממבנה החדר, הרמקולים ימוקמו בצורה בעייתית, הם יהיו 10 ס"מ מקירות צדדים ו20 ס"מ מהקירות האחוריים
*האם אני יכול לטפל בבעיה בכך שאני יצמיד לוכדי באסים \ פאנלים אקוסטים בקירות הצדדים והאחוריים שהרמקולים צמודים אליהם?
מה אתם ממליצים לעשות? עדיין לא קניתי את הרמקולים, תודה!
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·מה יש לך עכשיו, מה הגדול הכללי של החדר ושל השולחן, מה יהיה המרחק של הרמקולים אחד מהשני? מה התקציב? על מה חשבת? מה המקור, מה התוכן...תן פרטים.Toyman כתב:שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את הסאונד של המוזיקה והטלוויזיה שלי בחדר.
מה אתם ממליצים לעשות? עדיין לא קניתי את הרמקולים, תודה!...
בעיקרון, המרחקים הללו סבירים, לא אופטימאליים אבל זה מה שיש. יש אנשים אשר מצמידים את הרמקולים לקיר, אז אתה במצב טוב. שום לוכד באסים פה לא יעזור וגם אין לך מקום בשבילו. אתה תמיד יכול להוסיף סאב בהמשך ולהגדיר נקודת חיתוך לבאסים ברסיבר.
צירפתי תמונה יותר מפורטת.
התקציב שלי הוא 1500 ש"ח למגבר כולל רמקולים. אני יכול לחרוג ל2000 אבל רק אם זה באמת שווה את זה.
הרמקולים שחשבתי עליהם:
Edifier R2000DB:
https://www.amazon.com/Edifier-R2000DB- ... B016PAWJYS
הרוחב שלהם הוא 17.8 ס"מ.
במידה ואחליט להשקיע יותר:
Klipsch R15PM:
https://www.amazon.de/Klipsch-Regal-Lau ... psch+R15pm
הרוחב שלהם הוא גם 17.8 ס"מ.
התקציב שלי הוא 1500 ש"ח למגבר כולל רמקולים. אני יכול לחרוג ל2000 אבל רק אם זה באמת שווה את זה.
הרמקולים שחשבתי עליהם:
Edifier R2000DB:
https://www.amazon.com/Edifier-R2000DB- ... B016PAWJYS
הרוחב שלהם הוא 17.8 ס"מ.
במידה ואחליט להשקיע יותר:
Klipsch R15PM:
https://www.amazon.de/Klipsch-Regal-Lau ... psch+R15pm
הרוחב שלהם הוא גם 17.8 ס"מ.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
@Toyman
·המרחקים קצת בעיתיים אבל זה סביר, לעומת מה השיפור שתקבל.
בכל מקרה, ה"אדיבפר" לא הכי מומלצים, חברה סינית. הקליפש עדיף בכל מובן, במיוחד בכיולת החיבור. לא היתי חושב פעמיים.
מה שלא הבנתי ממך, מה ואיך אתה הולך לחבר לרמקולים.
·המרחקים קצת בעיתיים אבל זה סביר, לעומת מה השיפור שתקבל.
בכל מקרה, ה"אדיבפר" לא הכי מומלצים, חברה סינית. הקליפש עדיף בכל מובן, במיוחד בכיולת החיבור. לא היתי חושב פעמיים.
מה שלא הבנתי ממך, מה ואיך אתה הולך לחבר לרמקולים.
@BUGY
·
אני הולך לחבר את הרמקולים לטלווזיה ומה שמסביב (קונסולה סטרימר וממיר שיציאת האודיו שלהם עוברת בHDMI גם ככה) בחיבור אופטי, בעיקרון זה השימוש העיקרי בשבילו אני קונה את הרמקולים.
הרמקולים הם לכל השימושים סרטים משחקים ומוזיקה.
שאר החיבורים זה אקסטרה שאני לא באמת צריך.
יש משהו אחר שעדיף בתקציב?
·
אני הולך לחבר את הרמקולים לטלווזיה ומה שמסביב (קונסולה סטרימר וממיר שיציאת האודיו שלהם עוברת בHDMI גם ככה) בחיבור אופטי, בעיקרון זה השימוש העיקרי בשבילו אני קונה את הרמקולים.
הרמקולים הם לכל השימושים סרטים משחקים ומוזיקה.
שאר החיבורים זה אקסטרה שאני לא באמת צריך.
יש משהו אחר שעדיף בתקציב?
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
דעתי כדעתו של BUGY לגביי עדיפות ה-KLIPSCH.
הבעיה היחידה שלי אישית יש עם מיקום הרמקולים היא של-KLIPSCH יש בס רפלקס אחורי, לא רק שאין לך אפשרות להרחיק את הרמקולים מהקיר האחורי, הרמקולים ימוקמו בפינה (פינה מספקת באופן אוטומטי הגבר של 3db) דבר שיגרום לבס מוגזם ו/או עמום (עדיף לך היה למצוא רמקולים עם בס רפלקס קדמי).
אך במידה ו"ניתפסת" על ה-KLIPSCH גם לבעיה הנ"ל קיים פיתרון מאוד מתוחכם ועתיר טכנולוגיה שניקרא "גרב מגולגלת", זה תהליך מורכב ומאוד מסובך, אתה לוקח גרביי צמר, מגלגל אותן, ודוחף לפתח הבס רפלקס, תוכל גם לעשות TUNE IN עם גרביים ממותגים שונים או עובי שוני.
לפי השירטוט שסיפקת ניראה כי הרמקולים יעמדו על מזנון, האם כך הדבר?
אם כן עלייך להניח את הרמקולים על גביי משטח או סטנד עם שיכוח ויברציות.
הבעיה היחידה שלי אישית יש עם מיקום הרמקולים היא של-KLIPSCH יש בס רפלקס אחורי, לא רק שאין לך אפשרות להרחיק את הרמקולים מהקיר האחורי, הרמקולים ימוקמו בפינה (פינה מספקת באופן אוטומטי הגבר של 3db) דבר שיגרום לבס מוגזם ו/או עמום (עדיף לך היה למצוא רמקולים עם בס רפלקס קדמי).
אך במידה ו"ניתפסת" על ה-KLIPSCH גם לבעיה הנ"ל קיים פיתרון מאוד מתוחכם ועתיר טכנולוגיה שניקרא "גרב מגולגלת", זה תהליך מורכב ומאוד מסובך, אתה לוקח גרביי צמר, מגלגל אותן, ודוחף לפתח הבס רפלקס, תוכל גם לעשות TUNE IN עם גרביים ממותגים שונים או עובי שוני.
לפי השירטוט שסיפקת ניראה כי הרמקולים יעמדו על מזנון, האם כך הדבר?
אם כן עלייך להניח את הרמקולים על גביי משטח או סטנד עם שיכוח ויברציות.
You pay peanuts, you get monkeys
@freerider
·
כן הרמקולים יעמדו על מזנון שהוא חלק מהקיר, הוא מרופד בשטיח.
אלה יעשו את העבודה?:
https://www.aliexpress.com/item/2-Units ... a0b85e510c
ותודה, אני חושב שאני ילך על הKlipsch. בכל מקרה הבנתי שהם לא כבדים בבאסים, זה יעזור לזה שהם קרובים לקיר (הבאסים יהיו יותר מודגשים, תקנו אותי אם אני טועה).
ושיטת הגרב המגולגלת לא תעבוד איתם כי הקירור של המגבר שלהם הוא פנימי ככה שחייבים להשאיר את הבאס פורט פתוח כדי שהמגבר לא יתחמם.
·
כן הרמקולים יעמדו על מזנון שהוא חלק מהקיר, הוא מרופד בשטיח.
אלה יעשו את העבודה?:
https://www.aliexpress.com/item/2-Units ... a0b85e510c
ותודה, אני חושב שאני ילך על הKlipsch. בכל מקרה הבנתי שהם לא כבדים בבאסים, זה יעזור לזה שהם קרובים לקיר (הבאסים יהיו יותר מודגשים, תקנו אותי אם אני טועה).
ושיטת הגרב המגולגלת לא תעבוד איתם כי הקירור של המגבר שלהם הוא פנימי ככה שחייבים להשאיר את הבאס פורט פתוח כדי שהמגבר לא יתחמם.