ביטוח מקיף
הזמנתי מזדה cx 5 ואני מברר עכשיו לגבי מחירים של ביטוח מקיף. בהנחה שיש לי אישור העדר תביעות של 3 שנים מה להערתכם המחיר הנמוך שאני יכול להשיג? לגבי תנאי הפוליסה, האם השתתפות העצמאית שחברות הביטוח דורשות היא אחידה או שאפשר למצוא הבדלים משמעותיים? הסתכלתי למשל על תנאי הפוליסה שמציעים כאן https://www.clalbit.co.il/products/Pages/default.aspx?ItemID=f7119e1a-56ac-4890-84f7-fc1d771ad4a9 וראיתי שמכל פיצוי על אובדן ערך ינוכה 1.5 אחוז משווי הרכב כהשתתפות עצמית בסיסית, לגבי אחריות כלפי צד שלישי, לא נקוב סכום ההשתפות העצמית, מהם הסכומים המקובלים?
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3545
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
נסה לבדוק ב- WOBI, זה די מדויק ביחס למחירי השוק.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
@noamgor
בדיוק אתמול סגרתי ביטוח מקיף לשנה נוספת עם הפניקס. זה ניקרא אצלם ביטוח נהג זהיר, דרך האינטרנט או משהו כזה.
עברתי על על הפוליסה (ממש ספר קריאה) והביטוח נראה לי טוב מאוד.
התובנות שלי:
1. wobi נותנים אינדיקציה טובה בתור נקודת התחלה אבל במשא ומתן טלפוני אפשר להשיג מחיר נמוך יותר משמעותית.
המצב האידיאלי זה כששתי חברות נותנות לך מחיר ראש בראש, כל סוכן מתקשר אליך ואתה אומר לו כמה קיבלת מהשני והוא מבקש שתיתן לו שעה לחזור עם הצעה נגדית. כשיש הצעה מתחרה הם מקבלים אישורים לתת הנחה נוספת.
2. השתתפות עצמית: יש סעיף בתשלום לביטול השתתפות עצמית. במקרה שלי הוספתי 100 ש"ח (עדיין יצא לי מחיר טוב).
3. השוד האמיתי זה כשיש לך נהג חדש ו\או צעיר מגיל 24. מדובר על תוספת של אלפי ש"ח בשנה.
בדיוק אתמול סגרתי ביטוח מקיף לשנה נוספת עם הפניקס. זה ניקרא אצלם ביטוח נהג זהיר, דרך האינטרנט או משהו כזה.
עברתי על על הפוליסה (ממש ספר קריאה) והביטוח נראה לי טוב מאוד.
התובנות שלי:
1. wobi נותנים אינדיקציה טובה בתור נקודת התחלה אבל במשא ומתן טלפוני אפשר להשיג מחיר נמוך יותר משמעותית.
המצב האידיאלי זה כששתי חברות נותנות לך מחיר ראש בראש, כל סוכן מתקשר אליך ואתה אומר לו כמה קיבלת מהשני והוא מבקש שתיתן לו שעה לחזור עם הצעה נגדית. כשיש הצעה מתחרה הם מקבלים אישורים לתת הנחה נוספת.
2. השתתפות עצמית: יש סעיף בתשלום לביטול השתתפות עצמית. במקרה שלי הוספתי 100 ש"ח (עדיין יצא לי מחיר טוב).
3. השוד האמיתי זה כשיש לך נהג חדש ו\או צעיר מגיל 24. מדובר על תוספת של אלפי ש"ח בשנה.
אני לא מבין למה אנשים מחפשים להקטין או לבטל השתתפות עצמית כאשר ההיגיון הביטוחי הוא בדיוק הפוך - להגדיל את ההשתתפות העצמית ולהקטין את הפרמיה. בהרבה חברות יש את האפשרות הזו רק שהם לא מספרים עליה כי הם כמובן מרוויחים יותר מהשתתפות עצמית קטנה. צריך לשאול.
למשל, במקרה המתואר למעלה, האם עשית חשבון כמה אחוזים זה ה100 ש"ח מההשתתפות העצמית שביטלת, ואיך זה ביחס לאחוז הפרמיה הכללי.
ניתן תמיד לעבוד על עצמנו עם משפט כמו "זה רק 100 ש"ח" אבל זה 100 ש"ח שהם יקרים ביחס לתמורה.
למשל, במקרה המתואר למעלה, האם עשית חשבון כמה אחוזים זה ה100 ש"ח מההשתתפות העצמית שביטלת, ואיך זה ביחס לאחוז הפרמיה הכללי.
ניתן תמיד לעבוד על עצמנו עם משפט כמו "זה רק 100 ש"ח" אבל זה 100 ש"ח שהם יקרים ביחס לתמורה.
משה
יש צדק מסויים בדבריך.moco כתב:אני לא מבין למה אנשים מחפשים להקטין או לבטל השתתפות עצמית כאשר ההיגיון הביטוחי הוא בדיוק הפוך - להגדיל את ההשתתפות העצמית ולהקטין את הפרמיה. בהרבה חברות יש את האפשרות הזו רק שהם לא מספרים עליה כי הם כמובן מרוויחים יותר מהשתתפות עצמית קטנה. צריך לשאול.
ניתן תמיד לעבוד על עצמנו עם משפט כמו "זה רק 100 ש"ח" אבל זה 100 ש"ח שהם יקרים ביחס לתמורה....
אבל כשהשוויתי מספר הצעות קיבלתי אצלם מחיר זול משמעותית מכל האחרים כולל ביטול השתתפות עצמית (בהשוואה להצעות אחרות שהיו בלי ביטול) אז לקחתי בלי לעשות את החישוב כדאיות השקעה של 100 ש"ח.
אגב, הביטול תקף רק לנזקים מעל 2,000 ש"ח
אבל כשהשוויתי מספר הצעות קיבלתי אצלם מחיר זול משמעותית מכל האחרים כולל ביטול השתתפות עצמית (בהשוואה להצעות אחרות שהיו בלי ביטול) אז לקחתי בלי לעשות את החישוב כדאיות השקעה של 100 ש"ח.
אגב, הביטול תקף רק לנזקים מעל 2,000 ש"ח
גיל...
מהמשפט האחרון, אם הבנתי אותו נכון, יוצא ש"ביטול השתתפות עצמית" אינו באמת ביטול השתתפות עצמית במובן הרגיל.
בנזקים קטנים, שהם הרוב, אתה נושא בעלות.
הסיבה העיקרית לקיום השתתפות עצמית היא בדיוק כדי לחסוך לחברת הביטוח את ההתעסקות הרבה בהמון עיניינים קטנים.
תכלס, במקרה הזה פשוט מדובר במעין קניית ביטוח נוסף כדי להגדיל את הכיסוי.
משה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
כדאי גם לברר מהו ה"קנס" בפרמיה במקרה של אי היעדר תביעות.
כלומר: אם חס וחלילה הייתה תאונה באשמתכם והייתם צריכים לתבוע את הביטוח שלכם, תשלמו פרמייה גבוהה יותר למשך 3 שנים.
שווה לברר מהו גובה אותו "קנס" - זוהי למעשה העלות האמיתית של השתתפות עצמית: השתתפות עצמית + 3 x קנס שנתי בפרמיה.
כלומר: אם חס וחלילה הייתה תאונה באשמתכם והייתם צריכים לתבוע את הביטוח שלכם, תשלמו פרמייה גבוהה יותר למשך 3 שנים.
שווה לברר מהו גובה אותו "קנס" - זוהי למעשה העלות האמיתית של השתתפות עצמית: השתתפות עצמית + 3 x קנס שנתי בפרמיה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
רק שהקנס, או יותר נכון היעדר ההנחה (קנס זה עונש), זה בשנים עתידיות שאז אתה יכול להיות מבוטח בחברות אחרות.
כלומר, זו בהחלט עלות שנגרמת מתביעה, אך זה לא משהו שיש טעם לברר בבחירת מבטח בהווה, כי תהיה חופשי לבחור מבטח אחר בשנה הבאה.
כלומר, זו בהחלט עלות שנגרמת מתביעה, אך זה לא משהו שיש טעם לברר בבחירת מבטח בהווה, כי תהיה חופשי לבחור מבטח אחר בשנה הבאה.
משה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עד כמה שידוע לי, חברות הביטוח בארץ מקושרות חזק ביניהן ויודעות היטב מי תבע חברת ביטוח מתחרה בעבר.
אשמח להיווכח שאני טועה.
אשמח להיווכח שאני טועה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
·pixies כתב:עד כמה שידוע לי, חברות הביטוח בארץ מקושרות חזק ביניהן ויודעות היטב מי תבע חברת ביטוח מתחרה בעבר.
אשמח להיווכח שאני טועה....
ברור, ובכל מקרה כדי לקבל הנחת היעדר תביעות אתה צריך להביא אישור ממבטחים קודמים.
זאת לא הייתה הנקודה שלי.
הדיון הוא על בחירת מבטח לאדם שכיום מחזיק אישור על היעדר תביעות ולכן יקבל את ההנחה.
לצורך העיניין, אין טעם לברר כמה יעלה יותר אם בעתיד תהיה לו תביעה, כי אם זה יקרה הוא יוכל לעשות שופינג שוב. הרי הוא לא מתחתן עם המבטח שהוא בוחר עכשיו למשך יותר משנה אחת.
משה