שאלות לגבי חיבור רשת קוי של TViX
רציתי לבדוק מה אני צריך לקנות כדי שאהיה מסוגל לחבר את המחשב ל-TVIX בצורה רשתית קוית . כשבדקתי מה האפשרויות הרשת של המחשב שלי נזכרתי שלמעשה יש לי רק חיבור אחד כזה והוא מגיע מלוח האם ישירות , כלומר יש לי רק כרטיס רשת ON BOARD ולא כרטיס שמחובר לאחד הסלוטים של המחשב .
החיבור הזה מנוצל כמובן לכניסת ה-ADSL ישירות מהמודם .
1.האם יש אפשרות לפצל את היציאה הזו ? כלומר לשים התקן בדומה לפילטרים של ADSL ובאמצעותו שאהיה מסוגל גם לקבל ADSL וגם להוציא חיבור רשת ל-TVIX , מבלי שיהיה לי כרטיס רשת נסוף .
2.האם הכבל שאני צריך לחיבור TVIX-PC רשתי הוא כבל RJ45 ל-RJ45 רגיל ?
3.מה אמורה להיות מהירות העברת הנתונים במקרה זה ?
תודה ,
HAGI
החיבור הזה מנוצל כמובן לכניסת ה-ADSL ישירות מהמודם .
1.האם יש אפשרות לפצל את היציאה הזו ? כלומר לשים התקן בדומה לפילטרים של ADSL ובאמצעותו שאהיה מסוגל גם לקבל ADSL וגם להוציא חיבור רשת ל-TVIX , מבלי שיהיה לי כרטיס רשת נסוף .
2.האם הכבל שאני צריך לחיבור TVIX-PC רשתי הוא כבל RJ45 ל-RJ45 רגיל ?
3.מה אמורה להיות מהירות העברת הנתונים במקרה זה ?
תודה ,
HAGI
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
קוראים לזה ראוטר ביתי.
יש כאלה בהמון מקומות, אבל תצטרך גם מישהו שיחבר לך אותו. לרוב ספקי האינטרנט יש כזו אופציה (בד"כ גם משולבת עם רשת אלחוטית).
זה לא חיבור פסיבי (כלומר, הוא משפיע על חיבור הרשת שלך).
האלטרנטיבה השניה היא הוספת כרטיס רשת נוסף למחשב, וחיבור, עם SWITCH או חוט מוצלב, למכשיר ישירות. אתה יוצר איתו רשת וירטואלית (כך מרטין עובד עם המכשירים שלו, למשל). החיסרון היחיד במצב הזה הוא שה-TVIX לא נגיש מהאינטרנט ולאינטרנט (למשל אין שידורי SHOUTCAST במצב הזה).
יש כאלה בהמון מקומות, אבל תצטרך גם מישהו שיחבר לך אותו. לרוב ספקי האינטרנט יש כזו אופציה (בד"כ גם משולבת עם רשת אלחוטית).
האלטרנטיבה השניה היא הוספת כרטיס רשת נוסף למחשב, וחיבור, עם SWITCH או חוט מוצלב, למכשיר ישירות. אתה יוצר איתו רשת וירטואלית (כך מרטין עובד עם המכשירים שלו, למשל). החיסרון היחיד במצב הזה הוא שה-TVIX לא נגיש מהאינטרנט ולאינטרנט (למשל אין שידורי SHOUTCAST במצב הזה).
אכן לדעתי הכי כדאי לקנות ראוטר ביתי (שהוא מחובר אל המודם) אליו מתחברים כל המכשירים ברשת (במקרה שלך מחשב + TVIX).
אמנם הוצאה נוספת אבל אח"כ הנוחות ממכרת = כל מכשיר מתקשר לאינטרנט ולמכשירים האחרים ברשת בלי תלות האחד בשני.
אמנם הוצאה נוספת אבל אח"כ הנוחות ממכרת = כל מכשיר מתקשר לאינטרנט ולמכשירים האחרים ברשת בלי תלות האחד בשני.
ליאור
ניתן לבצע bridge בין 2 כרטיסי הרשת ואז הוא כן אמור להיות נגיש מהאינטרנט ולאינטרנטoferlaor כתב:קוראים לזה ראוטר ביתי.
האלטרנטיבה השניה היא הוספת כרטיס רשת נוסף למחשב, וחיבור, עם SWITCH או חוט מוצלב, למכשיר ישירות. אתה יוצר איתו רשת וירטואלית (כך מרטין עובד עם המכשירים שלו, למשל). החיסרון היחיד במצב הזה הוא שה-TVIX לא נגיש מהאינטרנט ולאינטרנט (למשל אין שידורי SHOUTCAST במצב הזה)....
אפשרות שניה היא לחבר את כולם לSWITCH (כולל המודם) ללא צורך בכרטיס רשת נוסף ואם המודם עובד כראוטר או שהמחשב המקומי משתף אם חיבור האיטרנט אז להכול תהיה גישה לאינטרנט
ירון
- oferlaor
- מנהל

USB יעזור לך רק להוריד למכשיר, לא לעשות STREAMING (כשה-USB מחובר, אי אפשר להשתמש במכשיר).
לא ידוע לי תוכנה או דרך כלשהי לגרום למחשב להיראות כמו דיסק נייד...
לא ידוע לי תוכנה או דרך כלשהי לגרום למחשב להיראות כמו דיסק נייד...
כן , ברור שבמקרה של USB לא אוכל לעשות STREAMING .
אבל למה שארצה לעשות STREAMING אם יש לי דיסק של 320 גיגה ? אם לא היו לי תכני HD אולי היתי חושב לעשות STREAMING .במקרה כזה גם לא היה לי שום צורך בדיסק קשיח .
גם ככה ניתן לעשות STRAMING אך ורק לתכני SDTV ולא HDTV בגלל מגבלות של ה-CPU של ה-TVIX ...
אבל למה שארצה לעשות STREAMING אם יש לי דיסק של 320 גיגה ? אם לא היו לי תכני HD אולי היתי חושב לעשות STREAMING .במקרה כזה גם לא היה לי שום צורך בדיסק קשיח .
גם ככה ניתן לעשות STRAMING אך ורק לתכני SDTV ולא HDTV בגלל מגבלות של ה-CPU של ה-TVIX ...
oferlaor כתב:USB יעזור לך רק להוריד למכשיר, לא לעשות STREAMING (כשה-USB מחובר, אי אפשר להשתמש במכשיר).
לא ידוע לי תוכנה או דרך כלשהי לגרום למחשב להיראות כמו דיסק נייד......
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
מגבלת ה-STREAMING לא קשורה כלל וכלל למעבד הוידאו - עבורו לא משנה מקור הקובץ.
זו מגבלה שקשורה לרוחב הפס ברשת (שבעייתי בתקן האלחוטי הקיים).
ברשת חוטית תוכל להריץ בהצלחה מלאה את הרוב המוחלט של קבצי הוידאו שלך (כאמור עד למגבלות רוחב הפס בחוטי).
בקיצור, יכולת להשתמש בקשיח של המחשב שלך דרך רשת חוטית, לא היית חייב דיסק קשיח פנימי.
זו מגבלה שקשורה לרוחב הפס ברשת (שבעייתי בתקן האלחוטי הקיים).
ברשת חוטית תוכל להריץ בהצלחה מלאה את הרוב המוחלט של קבצי הוידאו שלך (כאמור עד למגבלות רוחב הפס בחוטי).
בקיצור, יכולת להשתמש בקשיח של המחשב שלך דרך רשת חוטית, לא היית חייב דיסק קשיח פנימי.
ליאור
- oferlaor
- מנהל

אין בעיה לעשות STREAMING ע"ג רשת חוטית.
זה פשוט חוסך את זמן העברה. אצלי זה מאוד בעייתי כי השרת בקומה נפרדת מהסלון, ולי זה נדנוד אמיתי להעלות את המכשירים לקומה, להעתיק אותם ואז להוריד את המכשיר קומה בכדי לצפות בתוכן...
זה פשוט חוסך את זמן העברה. אצלי זה מאוד בעייתי כי השרת בקומה נפרדת מהסלון, ולי זה נדנוד אמיתי להעלות את המכשירים לקומה, להעתיק אותם ואז להוריד את המכשיר קומה בכדי לצפות בתוכן...
- oferlaor
- מנהל

סיפור ארוך ה-40Mbps הזה.
הוא מגיע מפיד של לויין של מישהו שאני מכיר...
הוא מגיע מפיד של לויין של מישהו שאני מכיר...
למה כרטיס נוסף ולא SWITCHhagi כתב:תודה גיא ,
כן , חששתי מזה אבל ראיתי שיש כבלים(מארכים) USB שמגיעים עם מגבר ואמורים לפתור את הבעיה הזו של המרחק .
בכל מקרה , אני חושב שאלך על כרטיס רשת נוסף במחשב + חיבור רשתי ל-TVIX .
תודה !
HAGI...
אם המודם שלך הוא גם ראוטר אז הTVIX יהיה מחובר לאנטרנט גם אם המחשב שלך לא יהיה פעיל