מידע על FPS מקובץ כתוביות ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
פתחת פעם קובץ כתוביות ב-Notepad?
הפורמט של קובץ כתוביות מאוד קל להבנה.
יש שם זמנים, לא מספרי פריימים (פעם היה פורמט של פריימים עם סיומת SUB, אבל הוא כבר לא בשימוש היום).
לכן, אין שום קשר ל-FPS.
הפורמט של קובץ כתוביות מאוד קל להבנה.
יש שם זמנים, לא מספרי פריימים (פעם היה פורמט של פריימים עם סיומת SUB, אבל הוא כבר לא בשימוש היום).
לכן, אין שום קשר ל-FPS.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
התוכנה החינמית Subtitle Workshop מאפשרת להמיר קובץ כתוביות לכל FPS שרוצים.haimc1 כתב:אפשר לעשות התאמה בקובץ כתוביות לFPS של הסרט?...
עשיתי את זה מספר פעמים ועבד מצויין.
הבעיה העיקרית היא לדעת באיזה FPS נמצא קובץ המקור כי התוכנה חייבת לקבל גם את ה FPS הזה כפרמטר (טכנית אי אפשר להמיר ל FPS מסויים בלי לדעת את ה FPS הנוכחי)
במקרה שלא יודעים אז עושים ניסוי וטעייה, ז"א מנסים כמה ערכים ובודקים עם הסרט.
כל המרה כזו לוקחת מספר שניות
סינכרון שגוי לא נדיר במיוחד, אני מציג את הסרט דרך הVCL ומשחק עם התיזמון עד שאני מוצא את ההשהיה הנכונה ושומר את הכתוביות מחדש דרך SubtitleWorkshop.haimc1 כתב:אבל הסרט שהורדתי והכתוביות זה אותה גירסה ויש איחורים כמה שזה נשמע בלתי אפשרי...
ירון
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@a_yaron
·
כשהכתוביות מסונכרנות לקצב מסויים להגדיר איחור/קידום לא יעזור מפני שקצב הסרט שונה מקצב הכתוביות ולכן מאד מהר ייצא שוב מסנכרון. התיקון עליו אתה מדבר לדעתי הוא למקרים בהם הכתוביות מפספסות בזמן בו הן צריכות להופיע בפועל אך הקצב שלהן זהה לקצב הסרט (נניח לדוגמא איחור קבוע של 2 שניות ביחס לסרט)
מה שצריך לעשות במקרה של קצבים שונים זה מה שרשמו קודם - להמיר את הקצב לקצב המתאים.
·
כשהכתוביות מסונכרנות לקצב מסויים להגדיר איחור/קידום לא יעזור מפני שקצב הסרט שונה מקצב הכתוביות ולכן מאד מהר ייצא שוב מסנכרון. התיקון עליו אתה מדבר לדעתי הוא למקרים בהם הכתוביות מפספסות בזמן בו הן צריכות להופיע בפועל אך הקצב שלהן זהה לקצב הסרט (נניח לדוגמא איחור קבוע של 2 שניות ביחס לסרט)
מה שצריך לעשות במקרה של קצבים שונים זה מה שרשמו קודם - להמיר את הקצב לקצב המתאים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
@jacko-il
מתי בפעם האחרונה ראיתה סרט שהוא לא בקצב של 23.976 ?
זה היה נכון בכבר בימי הAVI היום כמעט הכול בקצב זהה של 23.976 ואם הכתובית לא מסונכרנת זה בגלל מקור שונה (פתיח ארוך יותר או קצר יותר...) או עריכה שונה (BluRay, HDTV, WEBRip) ואז יכול להיות קשה יותר לסנכרן.
לדוגמא אני לוקח את התרגום של Orange.is.the.New.Black.S04E13.WEBRip.x264-SEM ובשינוי תיזמון קטן (5.8 שנ') אני מתאים אותו ל
Orange Is the New Black S04E13 Toast Cant Never Be Bread Again (2160p x265 10bit Joy)
ירון
מתי בפעם האחרונה ראיתה סרט שהוא לא בקצב של 23.976 ?
זה היה נכון בכבר בימי הAVI היום כמעט הכול בקצב זהה של 23.976 ואם הכתובית לא מסונכרנת זה בגלל מקור שונה (פתיח ארוך יותר או קצר יותר...) או עריכה שונה (BluRay, HDTV, WEBRip) ואז יכול להיות קשה יותר לסנכרן.
לדוגמא אני לוקח את התרגום של Orange.is.the.New.Black.S04E13.WEBRip.x264-SEM ובשינוי תיזמון קטן (5.8 שנ') אני מתאים אותו ל
Orange Is the New Black S04E13 Toast Cant Never Be Bread Again (2160p x265 10bit Joy)
ירון
אין בעיה. פשוט רציתי לדעת מה ה-fps של הסרט שיש לך בין היתר כדי להכווין אותך...haimc1 כתב:רוצה ללמוד איך זה הרעיון...
כמו כן, אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר על סרט ולא על פרק מסדרה, שם המצב עלול להיות מורכב יותר, בגלל חיתוכים לצורך פרסומות, כמו שתוכל לקרוא בפירוט באחת ההודעות שלי כאן .
אם הכתוביות מאחרות להופיע לעומת הסרט, אבל תואמות לחלוטין לגרסת הסרט מבחינת אורך ומבנה (רצף הקטעים):
1. תברר מה ה-FPS של הסרט עצמו (קובץ הוידאו), בין אם באמצעות האינפו בדף ההורדה, או באמצעות תוכנה כמו MediaInfo.
2. פתח את קובץ הכתוביות ב-SUBTITLE WORKSHOP.
3. בחלון "קצב הפריימים המקורי" תזין את קצב הפריימים הנמוך בדרגה אחת (במקרה של כתוביות מאחרות) מקצב הפריימים של הסרט שמצאת. כלומר, אם מצאת שקצב הפריימים של הסרט (קובץ הוידאו) הוא 24FPS, תזין בחלון העליון 23.976.
4. בחלון "קצב פריימים נוכחי" תזין את ערך ה-FPS של קובץ הוידאו.
תאשר ותשמור.
כעת, תריץ את הסרט ותבדוק מה פער הזמנים בין השורה הראשונה שנאמרת בסרט, לאותה שורה בקובץ הכתוביות, ובהתאם תתקן את התזמון: עריכה-תזמונים-קבע השהייה, כשבחלון הקטן שנפתח אתה מזין את השערת פער הזמנים (ניסוי וטעייה) כשמינוס מסמל הקדמה של הופעת הכתוביות, ופלוס מסמל דחיית הופעת הכתוביות, באותו ערך זמנים שהזנת.
תמשיך לשחק כך עם התזמונים עד שתראה שהשורה הראשונה תואמת, ואח"כ תבדוק במספר דילוגים לאורך כל קובץ הכתוביות עד סופו, שהתזמון תקין. אם כן, תשמור ובזה סיימת.
אם עדיין אחרי כל זה ישנו איחור בהופעת הכתוביות, כנראה שקצב הפריימים המקורי שהזנת בשלב הראשון לא היה הנכון: לדוגמה, אם הסרט עצמו ב-25FPS והזנת 24FPS (דרגה אחת נמוך יותר), תנסה עכשיו להזין 23.976FPS ותחזור על כל התהליך. כדי שלא תתבלבל ויהיה לך בלאגן, רצוי שתתחיל מחדש על קובץ כתוביות "נקי", שעדיין לא שיחקת איתו ב-SW.
אגב, למקרה שהכתוביות דווקא ממהרות להופיע (מקדימות), אתה צריך להזין ב"קצב פריימים מקורי", קצב פריימים הגבוה מקצב הפריימים הידוע של קובץ הוידאו.
כל הנ"ל נכון כאמור רק במקרים שהכתוביות מתאימות מבחינת אורכן ומבנן לסרט עצמו, ונדרש רק שינוי קצב פריימים. במקרים של חיתוכים, מבנה שונה, גרסת במאי מול רגילה/תיאטרלית וכו', שמצריכים הוספת שורות או "דחיפת בלוקים", הנ"ל לא יעבוד.