בסופו של דבר, גם אני הרכבתי מפרט HTPC לעצמי - התייעצות!

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
desheh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בוקר טוב!
לאחר קנייה (מוצלחת ביותר, אני חייב לציין) של סוני ברביה 40W2000 חדשה דנדשה (שצריכה להגיע היום או מחר), הגיע הרגע לקנות HTPC שעליו אוכל לנגן את כל התכנים שלי.
בעקרון, בינתיים, אין לי צורך בהקלטה/צפייה בכבלים דרך המחשב; אני מעוניין רק בצפייה בתכנים שהורדתי מהאינטרנט (כולל תכני HD), ואולי אפילו לראות DVD דרך המחשב.

באופן עקרוני, בשביל ללכת על כרטיס המסך שבחרתי, אני אזדקק ללוח אם אשר מגיע עם יציאת S/PDIF קואקסיאלי (לא אופטי), כך שאוכל להוציא גם אודיו וגם וידאו דרך יציאת ה-HDMI.

אם תוכלו לעזור לי לשפר את המפרט, אשמח.

והנה הוא:
Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb TRAY
GIGABYTE GA-945P-DS3
PQI DDR2 1GB 667MHZ CL5 X2
SEAGATE 400GB 7200RPM SATAII 16MB RAID
LEADTEK WinFast PX7600 GS TDH HDMI 256MB PCI-E
Pioneer DVDR DVR-112D BLACK/WHITE
SILVERSTONE LC17B
ENERMAX LIBERTY 400W
MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 700
Windows Media Center IR Remote
ZALMAN CNPS8000

htpcking
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

רוב המוצרים בסדר
זיכרון לא הייתי לוקח PQI
ממליץ בחום רב CRUCIAL אוMICRON או KINGSTONE
חוץ מזה כל הרכיבים אחד אחד

htpcking
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

חוץ מהזיכרון כל הרכבים אחד אחד
זיכרון לא הייתי לוקח PQI
רצוי KINGSTONE CRUCIAL או MICRON

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #4 

desheh כתב:באופן עקרוני, בשביל ללכת על כרטיס המסך שבחרתי, אני אזדקק ללוח אם אשר מגיע עם יציאת S/PDIF קואקסיאלי (לא אופטי), כך שאוכל להוציא גם אודיו וגם וידאו דרך יציאת ה-HDMI.
...
מה לגבי פורמטים כמו DTS HD ו-TRUE HD שדורשים HDMI בשביל העברת הפורמט (מספיק 1.1 אם הפענוח יתבצע בHTPC), איך ניתן להעביר אותם?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

מפרט לא רע. אני הייתי מחליף את הלוח ל Gigabyte GA-965P-DQ6 Intel P965 LGA 775 מסיבה אחת: תומך ב DD Live. כלומר, מסוגל להמיר בחומרה ובאופן שקוף ישירות ל Dolby Digital או DTS בלי להסתבך בכל מיני פילטרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8260
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #6 

למיטב ידיעתי, לתכני H264 תצטרך לפחות E6600

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #7 

integral כתב:למיטב ידיעתי, לתכני H264 תצטרך לפחות E6600
...
מה?
עם הכרטיס מסך שהוא לקח, גם AMD X2 3800 ינגן כל תוכן ללא שום קושי.
למיטב זכרוני, היה פה בחור שאמר שהוא מנגן H.264 עם X2 3800 וכרטיס מסך מובנה, למרות שזה כבר נשמע לי גבולי.

desheh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

על המחשב הנוכחי שלי (Desktop) אני מנגן בכיף H264 עם מעבד X2 3800+ (בסוקט 939) וכרטיס מסך 7800GT, לטעמי אתה (integral) טועה לחלוטין.

Catskinner, באופן עקרוני, כרגע פחות מעניין אותי הסאונד, אני פשוט צריך לוח עם יציאת S/PDIF בכדי שאוכל להעביר אותו דרך ה-HDMI (יותר מטעמי נוחות ופחות מטעמי איכות, אך גם). הלוח שהצעת הוא מעולה לכל דבר (יצא לי להתעסק איתו בדסקטופים), אבל הוא יקר משמעותית מהלוח שבחרתי, לכן אני חושב שאשאר עם הלוח שבחרתי (אלא אם כן יש למישהו הצעה יותר זולה/טובה).

yoniko
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

איזה H264 אתה מנגן (ביטרייט, רזולוציה)?
ומה ה Load על המעבד?
כי לפי מחקר שעשיתי לאחרונה הגעתי לאותה מסקנה ש integral הזכיר פה (לפחות במקרה של 1080p עם ביטרייט גבוהה כמו במקרים של BR ו HD-DVD ).
ואגב, לפי מיטב הבנתי 7600GS הוא לא כזה כרטיס חזק, ואפילו לא תומך בכל האופציות של PureVideo.
אפשר לראות ב http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2886&p=4 שגם עם מעבד כמו X6080 וכרטיס מסך 7600GT יש 70% load על המעבד.
בנוסף, ב http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=710828 אפשר לראות חישוב שיחשב את ה load עבור E6300 (אני לא יודע עד כמה הוא נכון) שלפיו עם 7600GT ה max load יגיע ל 110% - כלומר, יהיו dropped frames והסרט לא ינגן חלק.
מצד שני - הבדיקה בוצעה עם סרט מאוד כבד, השאלה אם אתה (הכותב) רוצה להיות מסוגל לנגן סרטים כאלה בצורה חלקה?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #10 

כל אלה נכונים בתיאוריה...
בפועל ניגנתי לא מעט סרטים, חלקם 1080p שמקודדים בh.264, לא יכול לומר עד כמה כבדים מבחינת ביטרייט.
יש לי ניסיון עם 3 מערכות:
1. athlon64 3200+ עם אוברקלוק שהביא אותו לרמה של 3800+ חד ליבתי (כמובן) עם 1GB DDR ו6800GS - ניגון חלק של כל הקבצים. מערכת שכבר לא ברשותי לכן אין לי אפשרות לבדוק עומס מעבד.

2. opteron 1210 עם אוברקלוק שמשווה אותו לקצת יותר מX2 5000 עם 1GB DDR2 ו6800GS. עומס על המעבד בH.264 1080p לא עובר את ה50%.

3. E6400 עם כרטיס מסך מובנה - לא מנגן חלק 1080p, כן מנגן חלק 720p.

בכל השלושה הקודקים היו מערכת הקודקים: vista codecs ונוגנו בWMP.
שהקודק הוא ככל הנראה haali media splitter

יכול להיות שAMD פשוט עדיפים בתחום הזה?
נערך לאחרונה על ידי קרמריקה ב 11/03/2007 23:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #11 

htpcking כתב:חוץ מהזיכרון כל הרכבים אחד אחד
זיכרון לא הייתי לוקח PQI
רצוי KINGSTONE CRUCIAL או MICRON
...

מה רע ב PQI?
יש איזה בעיה מסויימת איתם?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #12 

בנוגע לוויכוח על המעבדים: ל H264 אין שום בעיה להביא גם Quad Core למצב של זחילה על הגחון, זה רק שאלה באיזה אלגוריטמים השתמשו לקידוד - CABAC לדוגמא לא עושה את החיים קלים למעבדים. ברם, רוב התכנים שניתן להוריד כיום הם יחסית פשוטים לפענוח. לקרטיס המסך יש השפעה הרבה יותר קטנה ממה שחושבים כי החלק שניתן להעביר לפענוח מואץ חומרה בקרטיס הוא הרבה יותר קטן יחסית ממה שניתן לעשות ב MPG2 לדוגמא.

דרך אגב, יש לי את אותו המארז ממש ה LC17B ואני מאוד מרוצה ממנו, רק שים לב שהמקום לכונן ה DVD נמצא בדיוק במרכז המארז ישר מאחורי החריץ של קרטיס המסך ואתה עלול להגיע למצב שלא יהיה לך מקום להתקין את הכונן אם בחרת בטעות בכונן DVD עמוק מידי.

יש ל Gigabyte קרטיס מסך מבוסס 7600 שמקורר ב heat pipe ללא מאווררים - חשוב מאוד מבחינת הרעש ויש לו גם יציאת HDMI עם HDCP. שווה לבדוק ולהשוות ל Leadtek שבחרת. אני רק לא זוכר כרגע את הדגם המדוייק, למרות שהוא מותקן אצלי ב HTPC בבית, אבל הוא עובד בסדר גמור.

המלצה אחרונה שלי היא שתבדוק אם לא שווה לך להתקין 3 דיסקים. אחד למערכת הפעלה ו Page File ושני הנותרים ב RAID 0 לשמירת קבצי הווידאו. לדעתי, לא מעט תלונות על קרטועים בהרצת ווידאו נובעים דווקא מחנק בהעברה מהדיסק. כאן לדעתי השיפור בביצועים יהיה הרבה יותר משמעותי ממה שתקבל בבחירת יצרן הזכרונות.

יאללה, תקנה כבר כדי שאדע שאני לא היחיד שזורק יותר מידי כסף על דברים שלא ממש צריך אבל שעושים טוב על הלב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”