מעבר מבזק לאקספון
כרגע עם תשתית של בזק וספק של הוט. בזק לא מוכנים לשמור לי את המחיר שאני משלמת עליו כיום ואני שוקלת לעזוב אותם לטובת אקספון תשתית+ספק.
הבעיה היחידה היא , שאני מפחדת שהמעבר לא יהיה חלק ואהיה זמן מה ללא אינטרנט כי שמעתי שבזק עושה חיים קשים לחברות הקטנות שמשתמשות בתשתית שלה.
האם למישהו יש נסיון עם אקספון?
הבעיה היחידה היא , שאני מפחדת שהמעבר לא יהיה חלק ואהיה זמן מה ללא אינטרנט כי שמעתי שבזק עושה חיים קשים לחברות הקטנות שמשתמשות בתשתית שלה.
האם למישהו יש נסיון עם אקספון?
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
היי, ההודעה שלי הזאת תעזור לך:
https://www.hometheater.co.il/vp2567403#2567403
https://www.hometheater.co.il/vp2567403#2567403
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
לכל העוברים לאקספון, תוכלו לכתוב לאיזה נתב עברתם ?
רצוי גם לכתוב כמה אתם משלמים לאקספון.
אני משלם לבזק 105 ש"ח בחודש עבור 40 מגה כולל נתב של בזק שניתן בשכירות חינמית באופן קבוע.
בנוסף, אני מחזיק קו טלפון לא אינטרנטי של בזק בתשלום.
הספק אינטרנט של בזק בחבילת תשתית+ספק הוא......אקספון
למשל אם נתב חדש באיכות דומה לנתב של בזק עולה 300 ש"ח והחיסכון במעבר לאקספון הוא 16 ש"ח בחודש אז צריך 19 חודשים בשביל לכסות את ההפרש. לא בטוח שכדאי להתאמץ בשביל זה.
אני יודע שהנתב של בזק נחשב לבינוני אבל לצרכים בסיסיים זה מספיק
אני משלם לבזק 105 ש"ח בחודש עבור 40 מגה כולל נתב של בזק שניתן בשכירות חינמית באופן קבוע.
בנוסף, אני מחזיק קו טלפון לא אינטרנטי של בזק בתשלום.
הספק אינטרנט של בזק בחבילת תשתית+ספק הוא......אקספון
למשל אם נתב חדש באיכות דומה לנתב של בזק עולה 300 ש"ח והחיסכון במעבר לאקספון הוא 16 ש"ח בחודש אז צריך 19 חודשים בשביל לכסות את ההפרש. לא בטוח שכדאי להתאמץ בשביל זה.
אני יודע שהנתב של בזק נחשב לבינוני אבל לצרכים בסיסיים זה מספיק
גיל אני משתמש בנתב שכבר היה לי לפני כן שהוא tp 1043nd ביחד עם מודם בזק שהזמנתי מאיביי בכ 110 ש"ח (century link c1000a)
הייתי באקספון שנה ב 70, ואז 3 חודשים ב 40
כמו שכתב למעלה rbh3 אני חושב כמוהו שהם סבבה לצרכים יומיומיים, יוטיוב גלישה הורדות וכו'. אם אתם כאלו שרוצים לקבל יותר רוחב פס בדגש על מקומות בחו"ל וסטרימינג וגיימינג של כל מיני דברים כבדים לכו על בזק בינלאומי.
אבל אם אין לכם צורך ודרישה כזו, אקספון באמת אחלה של דבר. כמובן שיוטיוב ודברים רגילים רץ באקספון ללא תקלות
כמו שכתב למעלה rbh3 אני חושב כמוהו שהם סבבה לצרכים יומיומיים, יוטיוב גלישה הורדות וכו'. אם אתם כאלו שרוצים לקבל יותר רוחב פס בדגש על מקומות בחו"ל וסטרימינג וגיימינג של כל מיני דברים כבדים לכו על בזק בינלאומי.
אבל אם אין לכם צורך ודרישה כזו, אקספון באמת אחלה של דבר. כמובן שיוטיוב ודברים רגילים רץ באקספון ללא תקלות
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
@gilg7
·כמה דברים בתשובה:
1. אם עוברים מבזק, אז אין טירחה למעט שיחת טלפון או מילוי פרטים באתר של אקספון
2. אכן, צריך לרכוש נתב, אבל לטעמי עדיף לרכוש פעם אחת מוצר טוב ולהרבה שנים. לי יש Asus N66, ומודם שנמסר ע"י מישהו באתר אגורה.
3. גם אני ב-40 מס"ש, שנה שיללמתי 69 ש"ח, אח"כ 89, עכשיו 3 חודשים ב-39 ואח"כ שוב ב-89.
את הנתב הייתי קונה בכל מקרה, כי אני צופה בטלויזיה בפרוטוקול bittorrent, והדבר דורש נתב טוב, כך בלי קשר לספק, הייתי נאלץ לקנות נתב.
בסופו של דבר גם חיסכון של 10 ש"ח הוא חיסכון, ואני לא רואה שום טעם לשלם על אותו שירות בדיוק גם שקל אחד יותר
·כמה דברים בתשובה:
1. אם עוברים מבזק, אז אין טירחה למעט שיחת טלפון או מילוי פרטים באתר של אקספון
2. אכן, צריך לרכוש נתב, אבל לטעמי עדיף לרכוש פעם אחת מוצר טוב ולהרבה שנים. לי יש Asus N66, ומודם שנמסר ע"י מישהו באתר אגורה.
3. גם אני ב-40 מס"ש, שנה שיללמתי 69 ש"ח, אח"כ 89, עכשיו 3 חודשים ב-39 ואח"כ שוב ב-89.
את הנתב הייתי קונה בכל מקרה, כי אני צופה בטלויזיה בפרוטוקול bittorrent, והדבר דורש נתב טוב, כך בלי קשר לספק, הייתי נאלץ לקנות נתב.
בסופו של דבר גם חיסכון של 10 ש"ח הוא חיסכון, ואני לא רואה שום טעם לשלם על אותו שירות בדיוק גם שקל אחד יותר
תודה על התשובה.loko11 כתב:גיל אני משתמש בנתב שכבר היה לי לפני כן שהוא tp 1043nd ביחד עם מודם בזק שהזמנתי מאיביי בכ 110 ש"ח (century link c1000a)
אבל אם אין לכם צורך ודרישה כזו, אקספון באמת אחלה של דבר. כמובן שיוטיוב ודברים רגילים רץ באקספון ללא תקלות...
הנתב שרשמת עולה בזאפ כ 250 ש"ח. ביחד עם מודם: 360 ש"ח.
חיסכון לעומת בזק: 36 ש"ח לחודש. ז"א: ב 10 חודשים מחזירים את העלות, זה בתנאי שהמודם שקונים באיביי חודש מראש לא נתקע במכס.
אני אשקול את זה בקרוב
שאלה: ב 70 ש"ח , מחיר קבוע, אתה מקבל גם שיחות טלפון דרך האינטרנט ?
הטלפון תופס עוד כניסה בנתב ? אם כן, צריך להוסיף גם switch למי שהנתב כבר תפוס עם 4 כניסות
-
- חבר מכור קשה

@gilg7
·אקספון לא מספקים שירות של טלפוניה פנים ארצית... לפחות בינתיים. אולי אם יכריחו את בזק לתת טלפוניה בשוק הסיטונאי, אז יתחילו, או בשילוב עם תחילת אספקת שירותי סלולר. אבל כרגע לקו טלפון אתה תצטרך שירות ממישהו אחר
הם נראה לי היחידים שתומכים ב-ipv6, שזה לא ממש נדרש כרגע, אבל לא בטלפוניה
·אקספון לא מספקים שירות של טלפוניה פנים ארצית... לפחות בינתיים. אולי אם יכריחו את בזק לתת טלפוניה בשוק הסיטונאי, אז יתחילו, או בשילוב עם תחילת אספקת שירותי סלולר. אבל כרגע לקו טלפון אתה תצטרך שירות ממישהו אחר
הם נראה לי היחידים שתומכים ב-ipv6, שזה לא ממש נדרש כרגע, אבל לא בטלפוניה
גיל לגבי הראוטר שלי (tp link 1043) הוא אצלי משהו כמו 4 שנים ואני לא ממליץ עליו, כי כיום הסטנדרטים עלו הן בכוח עיבוד של הנתב והן ביכולות האלחוטיות (הוא כן מספק אותי, אבל אם הייתי רוכש היום נתב לא הייתי קונה אותו אלא רוכש משהו עם מעבד 2 ליבות ו 5ghz)
הייתי ממליץ לך להשקיע קצת יותר על נתב שבאמת יספק אותך וישאר אצלך. זה בסה"כ תוספת של 200-300 ש"ח שיתנו לך שקט לכמה שנים.
אגב ראיתי שחישבת את מחיר הראוטר מהארץ, לדעתי עדיף לך להזמין מחו"ל כי גם אם זה יתפס במכס אתה תמיד יכול להחזיר את זה לשולח ולקבל את 100% הכסף שלך בחזרה.
בנוגע לטלפון אני רואה 2 אופציות טובות:
1)בזק קו קל- 25 ש"ח לחודש על אחזקת הקו. אידיאלי למי שצריך טלפון למטרות חירום או שיחות נכנסות (שים לב שתצטרך להוסיף כסף על התקנת הקו של בזק. כמדומני 100 ש"ח. בגלל זה העדפתי שלא לעשות את זה)
2)חיבור VOIP של נטויז'ן - 35 ש"ח לחודש שיחות ללא הגבלה. אידיאלי למי שמשתמש בטלפון די הרבה, אבל מה שכן בגלל שזה VOIP זה לא תמיד עובד הכי פיקס, החיבור טלפון תלוי באינטרנט וזה קצת טריקי...
אגב אתה יכול גם להשתמש בשירותי VOIP מחו"ל אבל זה דורש קצת קינפוג ולא יצא לי להתעמק בזה...
בהצלחה
הייתי ממליץ לך להשקיע קצת יותר על נתב שבאמת יספק אותך וישאר אצלך. זה בסה"כ תוספת של 200-300 ש"ח שיתנו לך שקט לכמה שנים.
אגב ראיתי שחישבת את מחיר הראוטר מהארץ, לדעתי עדיף לך להזמין מחו"ל כי גם אם זה יתפס במכס אתה תמיד יכול להחזיר את זה לשולח ולקבל את 100% הכסף שלך בחזרה.
בנוגע לטלפון אני רואה 2 אופציות טובות:
1)בזק קו קל- 25 ש"ח לחודש על אחזקת הקו. אידיאלי למי שצריך טלפון למטרות חירום או שיחות נכנסות (שים לב שתצטרך להוסיף כסף על התקנת הקו של בזק. כמדומני 100 ש"ח. בגלל זה העדפתי שלא לעשות את זה)
2)חיבור VOIP של נטויז'ן - 35 ש"ח לחודש שיחות ללא הגבלה. אידיאלי למי שמשתמש בטלפון די הרבה, אבל מה שכן בגלל שזה VOIP זה לא תמיד עובד הכי פיקס, החיבור טלפון תלוי באינטרנט וזה קצת טריקי...
אגב אתה יכול גם להשתמש בשירותי VOIP מחו"ל אבל זה דורש קצת קינפוג ולא יצא לי להתעמק בזה...
בהצלחה
@loko11
לגבי טלפון בזק: אני משלם המון: 50 ש"ח בחודש על 300 דקות כשבפועל מדברים 100 דקות (ועוד 1,000 דקות בטלפונים ניידים
)
ז"א: החשבון החודשי שלי לבזק: 155 ש"ח עבור תשתית+ספק+טלפון. הציעו לי בבזק טלפון 100 דקות ב 40 ש"ח. עדיין החשבון יהיה גבוה: 145 ש"ח ועוד מוגבל משמעותית.
אני יכול לחיות עם קו ביתי מבוסס ספק אינטרנט כי יש גיבוי של טלפונים ניידים עם יש בעיה באינטרנט כולל הפסקת חשמל.
אבל לא בא לי עכשיו להזמין מודם מחו"ל ולקוות שיעבור במכס ואז להזמין עוד אחד.....
נראה
לגבי טלפון בזק: אני משלם המון: 50 ש"ח בחודש על 300 דקות כשבפועל מדברים 100 דקות (ועוד 1,000 דקות בטלפונים ניידים
ז"א: החשבון החודשי שלי לבזק: 155 ש"ח עבור תשתית+ספק+טלפון. הציעו לי בבזק טלפון 100 דקות ב 40 ש"ח. עדיין החשבון יהיה גבוה: 145 ש"ח ועוד מוגבל משמעותית.
אני יכול לחיות עם קו ביתי מבוסס ספק אינטרנט כי יש גיבוי של טלפונים ניידים עם יש בעיה באינטרנט כולל הפסקת חשמל.
אבל לא בא לי עכשיו להזמין מודם מחו"ל ולקוות שיעבור במכס ואז להזמין עוד אחד.....
נראה
מודם לא נתפס במכס, נתב עם רכיב אלחוטי עלול להיעצר על ידי המכס בסיכויים מאד קטנים.
נתב שיש לו רק תדר 2.4 אני מאמין שישוחרר בלי בעיות.
יש להשיג בזול מחו"ל מודם VDSL בלבד שגם תומך וקטורינג של חברת נטגיר. אין לו בכלל רכיב אלחוטי ולכן אין בעיה שיעבור מכס, גם המחיר אמור להיות מתחת לרף המכס.
יש להשיג בזול מחו"ל מודם VDSL בלבד שגם תומך וקטורינג של חברת נטגיר. אין לו בכלל רכיב אלחוטי ולכן אין בעיה שיעבור מכס, גם המחיר אמור להיות מתחת לרף המכס.
נשמע טובגיל37 כתב:מודם לא נתפס במכס, נתב עם רכיב אלחוטי עלול להיעצר על ידי המכס בסיכויים מאד קטנים.
יש להשיג בזול מחו"ל מודם VDSL בלבד שגם תומך וקטורינג של חברת נטגיר. אין לו בכלל רכיב אלחוטי ולכן אין בעיה שיעבור מכס, גם המחיר אמור להיות מתחת לרף המכס....
אתה יכול להמליץ על פריט מסויים באיביי, Aliexpress או משהו דומה ?
את הנתב אולי אבקש ממישהו שנמצא באילת, אחרי שאחליט על דגם.
אגב, יש לי עוד אפשרות: לא להחזיר לבזק את המודם-נתב שלהם D-LINK 6850U , לשלם קנס 200 ש"ח ולהשתמש בו עם הספק החדש.
הם בד"כ מאיימים שזה עלול להיגמר ביותר מ 200 ש"ח אבל מבחינה חוקית זה הסכום שחתמתי עליו למקרה אובדן\שבירה.
אם אני זוכר נכון בזק בנוסף לקנס גם חוסמת את המודם כך שלא יהיה לניתן להשתמש בו יותר מול תשתית בזק.gilg7 כתב: ...
אגב, יש לי עוד אפשרות: לא להחזיר לבזק את המודם-נתב שלהם D-LINK 6850U , לשלם קנס 200 ש"ח ולהשתמש בו עם הספק החדש.
הם בד"כ מאיימים שזה עלול להיגמר ביותר מ 200 ש"ח אבל מבחינה חוקית זה הסכום שחתמתי עליו למקרה אובדן\שבירה....
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

·אתה יכול להזמין גם נראה מאמזון. הם לא שולחים לארץ מה שאסור לייבא, המחירים שלהם טובים.gilg7 כתב:נשמע טוב......
אתה יכול להמליץ על פריט מסויים באיביי, Aliexpress או משהו דומה ?
את הנתב אולי אבקש ממישהו שנמצא באילת, אחרי שאחליט על דגם.
הם בד"כ מאיימים שזה עלול להיגמר ביותר מ 200 ש"ח אבל מבחינה חוקית זה הסכום שחתמתי עליו למקרה אובדן\שבירה.
גיל...