עזרה בחיפוש רמקולים
מחליט לנסות כאן את מזלי כי ראיתי שיש לחברים בפורום דברים די מיוחדים...
החלטתי להחליף רמקולים (focal 706) ולאחר שמיעה של כמה זוגות רמקולים מודרניים,פרט לזוג אחד די התאכזבתי,אז חשבתי שאולי שווה לחפש גם רמקולים משנות ה 70.
בגדול אני מחפש רמקול מדפי בגודל בינוני שלצערי ימוקם על מזנון (יש ילד קטן בבית),מבחינת גודל אני חושב על משהו כמו jbl 4301.
שמעתי בעבר ads1090 בשילוב ka 9100 של חבר יקר מהפורום וממש אהבתי,אז אולי זה הכיוון.
המגבר שברשותי הוא ka 8100.
נראה לי שהטעם שלי נוטה לכיוון הבריטי אבל אני זהיר בעיניין כי אולי אין לי מספיק ניסיון בכל מקרה אשמח לעצות/הצעות.
התקציב הוא עד 4000 ש"ח.
תודה...
החלטתי להחליף רמקולים (focal 706) ולאחר שמיעה של כמה זוגות רמקולים מודרניים,פרט לזוג אחד די התאכזבתי,אז חשבתי שאולי שווה לחפש גם רמקולים משנות ה 70.
בגדול אני מחפש רמקול מדפי בגודל בינוני שלצערי ימוקם על מזנון (יש ילד קטן בבית),מבחינת גודל אני חושב על משהו כמו jbl 4301.
שמעתי בעבר ads1090 בשילוב ka 9100 של חבר יקר מהפורום וממש אהבתי,אז אולי זה הכיוון.
המגבר שברשותי הוא ka 8100.
נראה לי שהטעם שלי נוטה לכיוון הבריטי אבל אני זהיר בעיניין כי אולי אין לי מספיק ניסיון בכל מקרה אשמח לעצות/הצעות.
התקציב הוא עד 4000 ש"ח.
תודה...
- mikel1999
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
https://www.hometheater.co.il/vt263668.html
לא יצא לי לשמוע אבל לדעתי זה אמור להיות בראש הרשימה שלך
·
לא יצא לי לשמוע אבל לדעתי זה אמור להיות בראש הרשימה שלך
·
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
אם לא יצא לך לשמוע איך זה שהם בראש הרשימה?
רמקול מורל עם נצילות 87dB ושני אלמנטים בכלל, אבל בכלל לא יתאים למגבר שלו.
עדיף רמקול עם לפחות 90DB ושלושה אלמנטים= וופר של לפחות 10 אינץ', מיד וטוויטר.
ולא לשכוח...8 אוהם.
נ.ב לפני כשבוע נמכרו JBL L110 (מצריכים החלפת טבעות) ברבע מהמחיר שהקצבת והם היו מתאימים מאוד למגבר שלך
רמקול מורל עם נצילות 87dB ושני אלמנטים בכלל, אבל בכלל לא יתאים למגבר שלו.
עדיף רמקול עם לפחות 90DB ושלושה אלמנטים= וופר של לפחות 10 אינץ', מיד וטוויטר.
ולא לשכוח...8 אוהם.
נ.ב לפני כשבוע נמכרו JBL L110 (מצריכים החלפת טבעות) ברבע מהמחיר שהקצבת והם היו מתאימים מאוד למגבר שלך
- mikel1999
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
הסאונד של פוקל ומורל לא רחוק שנות אור והמדפי הזה עם יחידות מעולות של מורל וקרוס מעולה.
לגבי הגברה אני לא בקיא אז אם אתה אומר שלא מתאים אז אני כנראה לא מתאים...
יש JBL L100 למכירה ביד שנייה אגב.
לגבי הגברה אני לא בקיא אז אם אתה אומר שלא מתאים אז אני כנראה לא מתאים...
יש JBL L100 למכירה ביד שנייה אגב.
הי רמי,RAMIRAMI68 כתב:עדיף רמקול עם לפחות 90DB ושלושה אלמנטים= וופר של לפחות 10 אינץ', מיד וטוויטר.
ולא לשכוח...8 אוהם.
...
אני לא כל כך מבין את ההגבלות שאתה מציין. למה?
המגבר שלו מסוגל לפעול יפה מאד ב-4 אום ולמסור לרמקולים 90Wrms באימפדנס זה.
לא נראה לי שיהיו לו ״בעיות הנעה״, גם ברגישות נמוכה של 87db.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

·המגבר שלו יעבוד טוב יותר ויאפשר הגברה חזקה יותר עם רמקול נציל,יש הבדל גדול בין רמקול 90DB לרמקול 87DB .רונן-ש כתב:הי רמי,......
אני לא כל כך מבין את ההגבלות שאתה מציין. למה?
המגבר שלו מסוגל לפעול יפה מאד ב-4 אום ולמסור לרמקולים 90Wrms באימפדנס זה.
לא נראה לי שיהיו לו ״בעיות הנעה״, גם ברגישות נמוכה של 87db....
למרות שהמגבר שלו תומך ברמקול 4 אוהם,הייתי נזהר מלחבר רמקול שכזה להגברה ישנה שכזו בגלל ההתחממות שתיגרם ויכולה לגרום לנזק,מגבר ישן יותר רגיש להתחממות בגלל עכבה נמוכה,בפרט אם מגבירים,וזאת אני אומר מניסיון בן עשרות שנים בהגברת וינטאג'.
אנחנו כנראה מגיעים מרקע דומה.RAMIRAMI68 כתב:·המגבר שלו יעבוד טוב יותר ויאפשר הגברה חזקה יותר עם רמקול נציל,יש הבדל גדול בין רמקול 90DB לרמקול 87DB .......
למרות שהמגבר שלו תומך ברמקול 4 אוהם,הייתי נזהר מלחבר רמקול שכזה להגברה ישנה שכזו בגלל ההתחממות שתיגרם ויכולה לגרום לנזק,מגבר ישן יותר רגיש להתחממות בגלל עכבה נמוכה,בפרט אם מגבירים,וזאת אני אומר מניסיון בן עשרות שנים בהגברת וינטאג'....
גם אני ״עמוק בוינטאג׳״, המון שנים בתחום. נהנה משיפוצים, מיחדושים, האזנות והשוואות.
כן, ברור לי מאד ההבדל בין רמקולים ברגישויות (=נצילויות) שונות.
אבל לא ברור לי ההקשר של ׳התחממות בגלל עכבה נמוכה׳ לגילו של המגבר.
לא נתקלתי אף פעם.
האם זה מתייחס לסילוק החום מדרגת ההספק, שהתיישן ודורש חידוש?
או משהו בתיכנון עצמו, ששונה בין אז לעכשיו?
מאד מסקרן אותי. אם יש לך דוגמה ספציפית יהיה נפלא, כי זה נושא חשוב. אני מוכן לחפש אז שירטוטים מקוריים ולהבין מה שורש העניין.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

ההתחממות של הטרנזיסטורים במצב זה לא נובעת רק מהתיישנות משחת הקירור,אלא מסוג הטרנזיסטור שהינו עדין ורגיש יותר,הן במצב התחממות יתר בגלל עכבת רמקול נמוכה או אי צימוד לגוף הקירור או סתימת פתחי האיוורור ,וכו',והן במצב של קצר.רונן-ש כתב:
אנחנו כנראה מגיעים מרקע דומה.......
גם אני ״עמוק בוינטאג׳״, המון שנים בתחום. נהנה משיפוצים, מיחדושים, האזנות והשוואות.
כן, ברור לי מאד ההבדל בין רמקולים ברגישויות (=נצילויות) שונות.
אבל לא ברור לי ההקשר של ׳התחממות בגלל עכבה נמוכה׳ לגילו של המגבר.
לא נתקלתי אף פעם.
האם זה מתייחס לסילוק החום מדרגת ההספק, שהתיישן ודורש חידוש?
או משהו בתיכנון עצמו, ששונה בין אז לעכשיו?
מאד מסקרן אותי. אם יש לך דוגמה ספציפית יהיה נפלא, כי זה נושא חשוב. אני מוכן לחפש אז שירטוטים מקוריים ולהבין מה שורש העניין....
טרנזיסטור 2 רגליים (כמו בתמונה) עדין ופחות סלחן מטרנזיסטור 3 רגליים,למרות זאת,כל ההגברות שלי הינם טרנזיסטור 2 רגליים,הסאונד מהם יוצא חמים יותר,איכותי יותר.
הארמן קרדון,לקסמן,מרנץ....כבר נשרפו לי בעבר הטרנזיסטורים ( 2 רגליים) בגלל חיבור רמקולים 4 אוהם.
יותר מכך, יש לי לקסמן R1120 שיש בו חיבור מיוחד לרמקול אלקטרוסטטי,ועדיין בחיבור רמקול 4 אוהם ההגברה רותחת.
טרנזיסטור 3 רגליים וכמו כן STK סלחנים יותר ורגישים פחות לחום ולקצר.
בקנווד של פותח השרשור יש טרנזיסטורים 2 רגליים וכדאי לו להימנע מחיבור רמקול 4 אוהם.
·
המגבר הזה יריץ בקלות רמקולים לא נצילים.
שלי מריץ בקלות TL Pro9 שהם 84 די.בי.
בנוסף,אין בו טרנזיסטורים אלא יחידה מיוחדת שנראית כמו STK אבל היא לא - יש כאן מומחים ממני שיוכלו להסביר עליה.
אני מצרף תמונה
שלי מריץ בקלות TL Pro9 שהם 84 די.בי.
בנוסף,אין בו טרנזיסטורים אלא יחידה מיוחדת שנראית כמו STK אבל היא לא - יש כאן מומחים ממני שיוכלו להסביר עליה.
אני מצרף תמונה
Rust never sleeps
תודה לכולם,ה merlin הם מעל התקציב שלי,אני יודע שיש l100 century בלוחות,אבל הם רחבים (36 סמ) מדי בשביל שאשים אותם על מזנון,מה גם שהמיקום הטבעי שלהם אמור להיות על סטנד.שמעתי שבוע שעבר קליפש ישנים ופחות התחברתי,אני אוהב שהצלילים קצת יותר מדוייקים ופחות "מרוח",מקווה שאני מצליח להעביר את המסר ובלי לפגוע.
מה חושבים על proac respone 2s? יש זוג שמסתובב שצריך קצת עבודה קוסמטית מבחוץ,בערב אראה תמונות שלו...
תודה בינתיים,אעדכן
מה חושבים על proac respone 2s? יש זוג שמסתובב שצריך קצת עבודה קוסמטית מבחוץ,בערב אראה תמונות שלו...
תודה בינתיים,אעדכן
@RAMIRAMI68
·
הערה קטנה:
אין כזה דבר טרנזיסטור שתי רגליים.
במקרה של טרניסטור עם אריזה מסוג TO3 הגוף משמש כרגל שלישית.
במקרה של רכיב הטריו סטייל STK שבני העלה מדובר במיקרו מעגל שמכיל זוג או יותר של טרנזיסטורים ביפולארים משלימים יחד עם תוספות לכיזוז טמפ הגנות ועוד.
לפעמים רכיב כזה הוא מגבר שלם שלא דורש כלום מעבר למתח הפעלה.
אישית לא חושב שיש קשר ליכולת דחיפה, הכל תלוי ברכיב ומה תוכנן לתת.
·
הערה קטנה:
אין כזה דבר טרנזיסטור שתי רגליים.
במקרה של טרניסטור עם אריזה מסוג TO3 הגוף משמש כרגל שלישית.
במקרה של רכיב הטריו סטייל STK שבני העלה מדובר במיקרו מעגל שמכיל זוג או יותר של טרנזיסטורים ביפולארים משלימים יחד עם תוספות לכיזוז טמפ הגנות ועוד.
לפעמים רכיב כזה הוא מגבר שלם שלא דורש כלום מעבר למתח הפעלה.
אישית לא חושב שיש קשר ליכולת דחיפה, הכל תלוי ברכיב ומה תוכנן לתת.
קונה ציוד אודיו תקול.
·GalGayer כתב:תודה לכולם,ה merlin הם מעל התקציב שלי,אני יודע שיש l100 century בלוחות,אבל הם רחבים (36 סמ) מדי בשביל שאשים אותם על מזנון,מה גם שהמיקום הטבעי שלהם אמור להיות על סטנד.שמעתי שבוע שעבר קליפש ישנים ופחות התחברתי,אני אוהב שהצלילים קצת יותר מדוייקים ופחות "מרוח",מקווה שאני מצליח להעביר את המסר ובלי לפגוע.
תודה בינתיים,אעדכן...
הכיוון שלך טוב.
האם שמעת את ה proac ?