שרשור תגובות מאמר: מסך Sony Bravia LCD 40W2000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

כאן ניתן לשאול ולברר פרטים נוספים לגבי מאמר ה-BRAVIA 40W2000

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לגבי השאלות שנשאלו (זה היה מוקדם בבוקר, עדיין לא היה שרשור):
עופר, תודה רבה בפעם המי-יודע-כמה...
אבל תגידו ת'אמת, מה יהיה עם המחירים הלא קשורים של ישפאר...? למעלה מ- 20,000 ש"ח על המסך..
נו באמת..?!?!
ישפאר נמאסתם!!!

Giliboy
...
שים לב שזה רק מחיר מחירון, לא מחיר בפועל!

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

kalinium כתב:תודה רבה! כרגיל תענוג לקרוא, ויש לי כמה שאלות:

1. מה זה אומר לבטל ה-overscan, למה צריך את זה מלכתחילה? האם כשזה מבוטל יש בריחה של תמונה מהמסך?
2. האם ההבדל בין סדרה X לזו הוא רק בעיצוב?

תודה מראש.
...
1. שאלה מצויינת. מקור ה-OVERSCAN הוא בך שבמקור מרבית מסכי הטלויזיה בעצם לא הציגו את התמונה החל מהפיקסל הראשון ועד האחרון, היה "שטח ביטחון" שבד"כ היה מוצג מאחורי הפלסטיק בכדי למנוע מצב שבו יראו פסים שחורים בצדדים בגלל בעיה בדיוק בסנכרון.

כתוצאה מכך, החלו גם גופי השידור לשדר עם OVERSCAN בכדי למנוע מצב שבו יהיה קטע שהם משדרים שלא יראה...

במצלמות קולנוע, מצלמות לטלויזיה ומערכות עריכה יש תמיד מסגרות בגדלים שונים בכדי להציג את אופציות ה-OVERSCAN השונות ובכדי למנוע מצב שבו יצולם משהו קריטי שחלק מהצופים בסופו של דבר לא יראו.

ב-1080i כל הסיפור אמור היה להיעלם, בגלל שבעצם כבר כולם עובדים עם רזולוציה מדוייקת...

מסתבר שלא כולם לוקחים את זה כ"כ בקלות ויש הרבה גופי שידור שעדיין מוסיפים פסים שחורים ולא מדייקים ב-TIMING שלהם. זה בעיקר נוגע לארה"ב. כתוצאה מכך, הרבה תצוגות מגיעות עם 5% אוברסקן. דבר שצריך לבטלו ידנית בכדי למנוע עיבוד תמונה כלשהו על הסיגנל. במידה ויש כזה OVERSCAN בפועל (רואים פסים שחורים) אז צריך להחזירו.

ממה שאני מבין, סדרה X מביאה עיבוד תמונה טיפה יותר מדוייק, אבל עיקר השינוי הוא בעיצוב.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

logankungfu כתב:עופר,

כתבה מעולה ומקצועית כתמיד. 2 שאלות:

1. איך מסך זה יכול לתפקד כ DESKTOP? האם הוא יציג כל רזולוציה שכרטיס המסך יאכיל אותו (פיקסל מפינג וכו')?

2. האם מורגש חסרונם של שני האינצ'ים בהשוואה לגודל של 42 אינץ'?
...
1. יכול בהחלט. כל מה שאתה צריך זה NATIVE RESOLUTION, פשוט תעבוד ברזולוציה של 1920 על 1080P בקצב של 59.94HZ.

אתה פשוט צריך כרטיס מסך שיתמוך בכך. הדרישות עבור מסך למחשב הן פשוטות:
1. יחס פיקסלים 1:1, יש
2. רזולוציה סבירה, בהחלט יש
3. אפשרות ל-NATIVE RESOLUTION, יש - רק צריך להוריד כאמור את ה-OVERSCAN ידנית

לגבי תאימות לפורמטים האחרונים, יש לזה HDMI, כך שכרטיס תומך HDMI (כולל הצפנה) גם יאפשר לך עם מסך זה לעבוד ב-BD וב-HD DVD.

לגבי השאלה השניה אני לא יכול לענות על כך באופן משמעותי. יש כאלה ש-2 אינץ' יקנו את עולמם, ויש כאלה שזה נראה להם זניח. אם אתה שואל את דעתי האישית, אז לדעתי זה לא מהותי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

emordeko כתב:האם הניגודיות משתווה למסכי פלזמה?
או שעדיין יש יתרון ברור לפלזמה
...
המספרים מדברים בעד עצמם. ניגודיות המסך בהחלט לא רעה, אבל עדיין לא ברמה של פלאזמה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

עופר, כמו תמיד, מקיף ומעניין.

יש לי איזו הצעת ייעול קטנה לאתר:
אם אפשר לערוך רשימת TOP 10 לכל קטגוריה של מוצרים (LCD, פלסמה, מגברים וכו'...)עם ציון משוקלל של כל מוצר, כמובן שהדירוג יהיה בהתאם לתוצאות הבדיקה של צוות האתר.

אני חושב שהרבה גולשים ישמחו לקבל אינפורמציה כזו לפני קנייה של מוצר.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

theAman,

1. אני לא חושב שיש לנו תמונה מספיק רחבה של כל המוצרים בארץ בכדי לקבוע דבר כזה.
2. יש לנו את נבחרי השנה שזה נותן את המובילים בתחום.
3. יש לנו את ביקורות המוצרים שרק דורש יותר פעילות מצד הקוראים באתר בכדי להרים את זה.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

oferlaor כתב:לגבי השאלות שנשאלו (זה היה מוקדם בבוקר, עדיין לא היה שרשור):
עופר, תודה רבה בפעם המי-יודע-כמה...
אבל תגידו ת'אמת, מה יהיה עם המחירים הלא קשורים של ישפאר...? למעלה מ- 20,000 ש"ח על המסך..
נו באמת..?!?!
ישפאר נמאסתם!!!

Giliboy
...
שים לב שזה רק מחיר מחירון, לא מחיר בפועל!
...
עופר

מחיר הכי נמוך ב- ZAP עומד על 21K. נוריד מזה משהו כמו 10% אם נהיה Largeים, וזה עדיין מחיר שהוא הרבה מעבר למחיר Premium. הגיע הזמן שייכנסו שם לפרופורציות בהרצליה. הנסיון שלהם לבדל את המוצרים ע"י המחרה כזו היא כבר פאתטית, בטח כשמדובר במסכים.
סליחה על ההתבטאות, אבל "מי הם בכלל"?!?!

Giliboy

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315

שליחה

תודה על ההסבר, יש לי עוד כמה שאלות :)

"ממה שאני מבין, סדרה X מביאה עיבוד תמונה טיפה יותר מדוייק, אבל עיקר השינוי הוא בעיצוב"

עם HTPC במצב NAITVE אין משמעות לעיבוד התמונה של המסך, לא?

"כל מה שאתה צריך זה NATIVE RESOLUTION, פשוט תעבוד ברזולוציה של 1920 על 1080P בקצב של 59.94HZ."

אז אפשר לעבוד ברזולוציה הזו עם 50HZ? אם כן, נראה לי שזאת הבחירה הראויה....[/quote]

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219

שליחה

Giliboy,

זה ממש לא מקצועי מה שאתה עושה.
לא הלכת אפילו לחנות אחת לבדוק מחיר ואתה ישר יוצא בהצהרות.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

emordeko

יכול להיות, ויכול להיות גם שלא.
בגלל נסיוני המר, איתם, בכל מה שקשור ל"ישפאר", אני כלמוד סבל ועוגמת נפש יותר מפעם אחת, פשוט יורה על אוטומט.
בכל מקרה, אני די בטוח שהדברים שלי אינם רחוקים מהמציאות, ואם מישהו יוכיח לי, או שלחילופין אמצא מחיר נמוך מהותית - אני מבטיח לחזור בי.

Giliboy

Refael-Azi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166

שליחה

אכן מסך מדהים, היתה לי את גרסת ה46" האמריקאית שלו לחודשיים בארה"ב.
באיזור יוני השנה תצא גרסא שתעבוד בסריקה של 120HZ מעניין איך הגוסטינג שעופר זיהה שם יראה, אם בכלל.

אני ראיתי על המסך הרבה מאד סרטי BLUERAY והרבה שות משחק בPS3 ולא הבחנתי בגוסטינג, הגוסטינג החידי שראיתי היה ממקורות לא טובים כמו כמה סדרות בNBC.
במסך קיימת אופציית FREEZE וככה מזהים אם הגוסטינג הוא במקור או מהמסך.

עופר, האם היתה במסך "עננות" שהוא היה שחור או זליגות מהBACKLIGHT?

עוד דבר לגבי המחיר, מדהים איך $2000 בארה"ב הופכים בישראל ל20K ש"ח

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Giliboy,

1. ZAP זה ממש לא אינדיקציה למחיר. אני מקווה שזה ברור שיש שם רק מחירים של אותם סוחרים שרוצים להופיע שם ומשלמים כסף טוב לשם כך. לכן, יש מוצרים שנמכרים בארץ שאינם מופיעים שם, הם גם לא מצהירים שהמחירים שם הם הכי נמוכים והמחירים שם גם באחריות הספקים ולכן לא תמיד הוא מדוייק (כאמור, לא באחריות או בהשגחת ZAP, שהם רק פלטפורמה להצגת מחירים שמועברים להם מהספקים).

2. לגבי תמחיר, יש שרשור יעודי לנושא זה. אם יש לך בעיה עם התמחור של ישפאר, אבקש להקפיד ולכתוב זאת בשרשור המתאים ולא כאן.

לי אין מושג לגבי המחיר של המסך ואת האמת, זה לא כ"כ מעניין אותי אישית. אני בוחן אם מכשיר טוב או לא, רושם את המחיר שהיבואן מעביר לי וכל אחד צריך לעשות את השיקול עלות תועלת שלו או לברר מול החנות הקרובה לביתו כמה באמת היה עולה לו המסך. אני מעריך שהמחיר בפועל יהיה יותר נמוך מהמחיר שציינת (מה גם שלא ממש בדקת זאת בפועל)... המחיר שכתבתי הוא הגבול העליון של התמחור, לא התחתון...

אגב, חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי פונקציית freeze במסך שהיה בבדיקה אצלי...

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

1. בדיוק בגלל מה שאתה אומר - הלכתי לבדוק ב- ZAP. מנסיוני, שם אמצא את המחיר הנמוך, ולו רק בגלל שלספקים מסויימים יש צורך להגיע לקהל יעד, ואיך הם יגיעו אם לא דרך הצגת מחיר נמוך מהותית מחנויות מתמחות..?!?
מה שאני בא לומר, שמבחינתי המחירים שם הם הגבול התחתון, ועזוב שאחרי זה תעשה Drill down משם לאתר המשווק ותגלה, לדוגמא, שהמוצר הוא יבוא פרללי..

2. מקובל.

Giliboy

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881

שליחה

Giliboy כתב:1. בדיוק בגלל מה שאתה אומר - הלכתי לבדוק ב- ZAP. מנסיוני, שם אמצא את המחיר הנמוך, ולו רק בגלל שלספקים מסויימים יש צורך להגיע לקהל יעד, ואיך הם יגיעו אם לא דרך הצגת מחיר נמוך מהותית מחנויות מתמחות..?!?
מה שאני בא לומר, שמבחינתי המחירים שם הם הגבול התחתון, ועזוב שאחרי זה תעשה Drill down משם לאתר המשווק ותגלה, לדוגמא, שהמוצר הוא יבוא פרללי..

Giliboy
...
זה לא נכון תמיד. פעמים רבות גיליתי להפתעתי שהמחירים בזאפ לא מעודכנים! (אני לא שולף את זה סתם, הלכתי בפועל לבדוק בחנות). זאפ הוא כלי יעיל, נותן מושג כללי, אבל בכדי לדעת באמת כמה מוצר עולה יש ללכת לחנות/חנויות.

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird

שליחה

Giliboy צודק:"נוריד מזה משהו כמו 10% אם נהיה Largeים"

יותר מ2000 שקל הנחה לא תקבל מהם
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881

שליחה

עופר,

אפשר במקרה דוגמאות לפלזמות שבחנת, בהן התמונה היתה עדיפה על הסוני (עיקר כוונתי לשידורי טלויזיה)?

OmriAtiya
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2955

שליחה

עופר,קבל (Y)
:thefinger:

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

יש דבר שלא מסתדר לי:

מסך פיליפס 37" רוחב 99.1 ס"מ
http://web.zap.co.il/compModels.asp?sog ... _id=424799

רוחב המסך של הסוני 40" הינו 99.8 ס"מ

מסך שארפ 42" 103 ס"מ
http://www.zap.co.il/compModels.asp?sog ... _id=470107

איך זה יכל להיות, 3 מסכים בגוגל 37 - 42 בסביבות 100 ס"מ רוחב???

OmriAtiya
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2955

שליחה

אני חושב שמודדים את האינצ'ים באלכסון.
:thefinger:

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”