שלום לכולם, שאלה בקשר לטווח וויפי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Aorokah פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שוב שלום
יש ברשותי אינטרנט של הוט )hotbox(
ההוטבוקס נמצא בתוך הבית ואני נמצא ביחידת דיור סמוכה, האינטרנט לא מגיע ליחידה ואם כן מגיע אז בקליטה גרועה שכל שנייה מתנתקת, קניתי מגדיל טווח ואמנם יש עכשיו אינטרנט אבל לסירוגין, מדי פעם הוא מתנתק ו/או מופיע שיש קליטה אבל בפועל אין יכולת גלישה
יש מה לעשות?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

המגדיל טווח מחובר בצורה קווית או אלחוטית ל-hotbox? אני מניח אלחוטית כי קווית אין סיבה לבעיות.

במידה ויש לך אפשר לחבר קווית זה יפתור לך את כל הבעיות. הכי טוב אם יש לך אפשרות להעביר כבל רשת. אופציות אחרות לחיבור קווי זה על התשתית של הטלויזיה (הוט/יס וכו') בעזרת מתאמי MoCA (עדיפות שניה) או בעזרת מתאמים על שקעי החשמל (עדיפות שלישית כי זה מאד תלוי בתשתית החשמל שלך, איזה מתאמים אתה קונה ובמזל האם זה יעבוד טוב ויציב). תשאל פה אם אתה מעוניין בכיוון מסוים, יש בפורום אנשים עם ניסיון בכל אחד מהאופציות הנ"ל.

לבסוף, יש גם את האופציה לקנות ראוטר יותר חזק (מבחינת ה-wifi) שיהיה במקום ההוט בוקס (שאותו אתה הפוך למודם). זאת או במקום המגדיל טווח או בנוסף אליו. אני משאר שהמגדיל טווח שכבר קנית זה בדיוק ראוטר עם wifi חזק אז הייתי ממליץ לך להתחיל בלהפוך את ההוט בוקס למודם (כלומר להעביר אותו למצב bridge) ולהשתמש ב"מגדיל טווח" כראוטר הראשי שלך ולראות איך הקליטה.

Aorokah פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה על העזרה
תוכל להדריך אותי?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

אני משאר שאתה מתכוון לגבי הפיכת ההוט בוקס למודם ולהשתמש בראוטר אחר בשביל ה-wifi.

להפוך את ההוט בוקס למודם צריך להכנס לממשק ניהול שלו ולהפוך את ל-bridge (חיפוש מהיר בגוגל מצאתי הוראות מפורטות כאן).

אחרי זה אתה פשוט מחבר את ההוט בוקס לכניסת ה-WAN בנתב שלך. בנתב תבחר חיבור לאינטרנט DHCP (אני מניח שאתה בלי חייגן). אם הנתב שלך קודם עבד כמגדיל טווח כנראה חלוקת הכתובת שלו מנוטרלת - כדאי לך להפעיל זאת.

למיטב זיכרוני זה כל מה שצריך.

Aorokah פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

יש לי הוט בוקס ומגדיל טווח.
אני מפספס משהו? הנתב הוא לא ההוטבוקס?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

למיטב ידעתי מגדיל טווח זה ראוטר שמקונפג לעבוד למגדיל טווח. אפשר גם לקנפג אותו להיות ראוטר "רגיל" (כלומר חייגן, חלוקת כתובת וכו').

אחת ההצעות שלי הייתה לנסות להפוך את ההוטבוקס למודם (כלומר לנטרל בו את "הרכיב" של הראוטר ושהוא יתפקד רק כמודם), ולקחת או את הראוטר שכרגע משמש אותך כמגדיל טווח או ראוטר אחר ולבדוק אם ה-wifi יעבוד יותר טוב איתו. האם זה באמת יפתור את הבעיה או לא זה מאד תלוי בעיקר בתנאי השטח (מרחק, קירות, מכשולים אחרים וכו') ובאיזה דגם אתה משתמש ומה עוצמת ה-wifi שלו.

כמו שכתבתי למעלה, אופציה שהיא תמיד עדיפה זה חיבור קווי (עדיף כבל רשת, אפשר גם moca וכו') אבל לפעמים זה קשה עד בלתי אפשרי לבצע.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”