שרשור תגובות: Lenovo Yoga 910 - האולטרה בוק הטוב ביותר שניסיתי
·...
עמית_לגו , תודה רבה על הביקורת המפורטת .
האם נזכה לקבל ביקורת על המחשב נייד במחיר קצת יותר עממי ?
אני חושב שרוב האוכלוסיה לא מוציאה היום 6K על מחשב נייד ...
- skywalker10
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 39
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 6 פעמים
יש לי לנובו יוגה 900, לאחר כמה שנים עם אפל מקבוק אייר ודל שלא זוכר כרגע את הדגם שלו.
מסך המגע והאפשרות לקפל אותו ולקבל מעיין טאבלט בהחלט נחמדים ולעיתים שימושיים, אבל עם הזמן איכות החומרים וההרכבה גרמו לבעיות כמו משטח המגע של העכבר שרועד בכל מגע, או ברגים שמשתחררים מרצועת המתכת היפה שמחברת את גוף המחשב למסך.
לעומתו, המקבוק שנקנה אי שם ב- 2011, נראה ומתפקד כמו חדש למרות לא מעט תלאות שעבר. אגב, גם מבחינת ביצועים הוא עובד נהדר ומהיר עם דיסק SSD שהוצע אז לראשונה ע"י אפל.
בסופו של דבר אני מוצא את עצמי מעדיף את המקבוק על פני הלנובו, בעיקר כאשר אני סוחב אותו ממקום למקום.
מסך המגע והאפשרות לקפל אותו ולקבל מעיין טאבלט בהחלט נחמדים ולעיתים שימושיים, אבל עם הזמן איכות החומרים וההרכבה גרמו לבעיות כמו משטח המגע של העכבר שרועד בכל מגע, או ברגים שמשתחררים מרצועת המתכת היפה שמחברת את גוף המחשב למסך.
לעומתו, המקבוק שנקנה אי שם ב- 2011, נראה ומתפקד כמו חדש למרות לא מעט תלאות שעבר. אגב, גם מבחינת ביצועים הוא עובד נהדר ומהיר עם דיסק SSD שהוצע אז לראשונה ע"י אפל.
בסופו של דבר אני מוצא את עצמי מעדיף את המקבוק על פני הלנובו, בעיקר כאשר אני סוחב אותו ממקום למקום.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
·יש לי את ה-Yoga 900.BUGY כתב:אחלה מחשב, הזמן עבודה בפועל שלו על סוללה פשוט מדהים.
אבל, בוא תנסה לחבר אותו מסך 4K
או לרשת ללא WIFI
או להחליף סוללה...
1. יש לי שני מתאמים, אחד של Minix שמתחבר לחיבור USB-C ומוציא רשת, חיבור USB-C נוסף, שני חיבור USB, מיקרו-SD, רשת גיגה ו-HDMI. מתאם שני הוא של DELL ומתחבר ל-USB רגיל ויש לו רשת גיגה, חיבור USB 3, חיבור HDMI וחיבור VGA. קל מאוד לחבר מחשבים כאלה למסכים ולרשת במכה אחת. המתאמים לא יקרים וקטנים ונוחים.
2. סוללה. אכן סיפור מרגיז עם כל המחשבים החדשים. הפיתרון הוא דבר ראשון כאשר אני לא בחו"ל לבחור את אופציית הטעינה החלקית. במקום לטעון ב-100% את הבטריה, צריך לטעון רק ל-60%. זה מכפיל את חיי המחשב.
ואם זה לא הולך, הולכים למעבדה ומחליפים בטריה... בדיוק כמו בסלולרי שלך.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·מעולה, יש לך קישור למתאימים הללו, כי הפכתי את הרשת ולא מצאית אחד שנותן 4K בלי בעיות. תחלס, כל מה שאני צריך זה יכולת לחבר את המחשב הזה לסמך 4K בלי בעיות ולקבל מקסימום איכות (כולל ARC).oferlaor כתב:·יש לי את ה-Yoga 900.......
1. יש לי שני מתאמים, אחד של Minix שמתחבר לחיבור USB-C ומוציא רשת, חיבור USB-C נוסף, שני חיבור USB, מיקרו-SD, רשת גיגה ו-HDMI. מתאם שני הוא של DELL ומתחבר ל-USB רגיל ויש לו רשת גיגה, חיבור USB 3, חיבור HDMI וחיבור VGA. קל מאוד לחבר מחשבים כאלה למסכים ולרשת במכה אחת. המתאמים לא יקרים וקטנים ונוחים.
2. סוללה. אכן סיפור מרגיז עם כל המחשבים החדשים. הפיתרון הוא דבר ראשון כאשר אני לא בחו"ל לבחור את אופציית הטעינה החלקית. במקום לטעון ב-100% את הבטריה, צריך לטעון רק ל-60%. זה מכפיל את חיי המחשב.
ואם זה לא הולך, הולכים למעבדה ומחליפים בטריה... בדיוק כמו בסלולרי שלך....
- oferlaor
- מנהל

לא הייתי זקוק ל-4K האמת. יתכן שעדיין מוקדם מדי בשביל 4K במתאמים כאלה.
ה-MINIX לפי מה שאני רואה תומך בזה:
http://minix.com.hk/en/products/neo-c-u ... rt-adapter
זה ה-DELL:
http://accessories.euro.dell.com/sna/pr ... U#Overview
ה-MINIX לפי מה שאני רואה תומך בזה:
http://minix.com.hk/en/products/neo-c-u ... rt-adapter
זה ה-DELL:
http://accessories.euro.dell.com/sna/pr ... U#Overview
-
עמית_לגו
-
- עורך חדשות HT

- תגובות: 1728
- שם מלא: עמית לגו
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 393 פעמים
@pessik
מאמין שיהיו כתבות כאלו בעתיד
@wallalon
לא ציינתי באילו מחשבים באופן ספציפי במאמר, שכן שיחקתי באופן מהיר בחלק מהמחשבים שרשמת. מהנסיון הקצר שלי עם הסמסונג 9, אהבתי יותר את היוגה. ה-Zenbook והיוגה היו די דומים, אך העדפתי את היוגה משום שהוא הציע מעט יותר תכונות, מסך גדול יותר וחיי סוללה טובים יותר. את ה-XPS 13 לא ניסיתי, אך אני מתעניין בו מאוד. הוא מוצע במחיר מעט יותר גבוה, יש לו כרטיס גרפי, מה שאין ליוגה, וגם הוא מקבל ביקורות מאוד חיוביות ברשת.
לכל השואלים והמדברים, יש פה שינוי די גדול מהיוגה 900 מבחינת עיצוב ואיכות בנייה. לא מדובר בפלסטיק, אלא במתכת קשיחה שנראית כי גם אחרי שנה לא תעשה בעיות. מאוד מפתיע אותי לשמוע את מה שאתם אומרים. אני מכיר באופן אישי כמה אנשים עם היוגה 900 והוא עדיין עובד אצלם חזק.
מאמין שיהיו כתבות כאלו בעתיד
@wallalon
לא ציינתי באילו מחשבים באופן ספציפי במאמר, שכן שיחקתי באופן מהיר בחלק מהמחשבים שרשמת. מהנסיון הקצר שלי עם הסמסונג 9, אהבתי יותר את היוגה. ה-Zenbook והיוגה היו די דומים, אך העדפתי את היוגה משום שהוא הציע מעט יותר תכונות, מסך גדול יותר וחיי סוללה טובים יותר. את ה-XPS 13 לא ניסיתי, אך אני מתעניין בו מאוד. הוא מוצע במחיר מעט יותר גבוה, יש לו כרטיס גרפי, מה שאין ליוגה, וגם הוא מקבל ביקורות מאוד חיוביות ברשת.
לכל השואלים והמדברים, יש פה שינוי די גדול מהיוגה 900 מבחינת עיצוב ואיכות בנייה. לא מדובר בפלסטיק, אלא במתכת קשיחה שנראית כי גם אחרי שנה לא תעשה בעיות. מאוד מפתיע אותי לשמוע את מה שאתם אומרים. אני מכיר באופן אישי כמה אנשים עם היוגה 900 והוא עדיין עובד אצלם חזק.
-
- היוגה 900 משמאל, היוגה 910 מימין
כל הכתבות שלי
עמית לגו
עמית לגו
- oferlaor
- מנהל

החיסרון העיקרי שאני רואה ב-910 זה חוסר ב-USB. ב-900 שלי יש חוסר מורגש, כאשר יש לי שלושה חיבור USB3 (אחד משמש גם לטעינה) ועוד USB-C נוסף. כלומר, או 3 או 4.
ב-910 אין כניסה לכרטיס SD (בשלי יש).
לא יודע אם זה ככה ב-910, אבל יש המון באגים קטנים עם ה-900 ב-Windows 10. לפעמים יש באגים ב mouse pad, לפעמים הוא שוכח להרדם כשאני סוגר את המסך. זה לא קורה הרבה אבל אני רגיש לפרטים קטנים.
והדבר הכי בעייתי זה שהרזולוציה של המסך גבוהה מדי. אפליקציות כמו Photoshop CS6 (מה לעשות שאין לי CC) פשוט לא תומכות ברזולוציה הזו והכל פצפון. מה שאני נאלץ לעשות זה להפעיל פונקציות מזעזעות של כרטיס המסך של אינטל שמוריד את הרזולוציה של המסך בחצי כאשר מזוהה אפליקציה כזו. גועל נפש של פיתרון... עובד אבל גועל נפש...
ב-910 אין כניסה לכרטיס SD (בשלי יש).
לא יודע אם זה ככה ב-910, אבל יש המון באגים קטנים עם ה-900 ב-Windows 10. לפעמים יש באגים ב mouse pad, לפעמים הוא שוכח להרדם כשאני סוגר את המסך. זה לא קורה הרבה אבל אני רגיש לפרטים קטנים.
והדבר הכי בעייתי זה שהרזולוציה של המסך גבוהה מדי. אפליקציות כמו Photoshop CS6 (מה לעשות שאין לי CC) פשוט לא תומכות ברזולוציה הזו והכל פצפון. מה שאני נאלץ לעשות זה להפעיל פונקציות מזעזעות של כרטיס המסך של אינטל שמוריד את הרזולוציה של המסך בחצי כאשר מזוהה אפליקציה כזו. גועל נפש של פיתרון... עובד אבל גועל נפש...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14360
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
עמית, תודה על הביקורת.
טוב ככל שיהיה, אני לא מתקרב ל Lenovo יותר אחרי כוויה רצינית מאמינות המוצר ומהשירות ל YOGA 500.
סיפרו לי שמוצרי ה PRO מקבלים שירות טוב יותר....אבל בכל זאת.
המחשב שרכשתי לביתי "בילה" יותר זמן בתיקונים ובמעבדות מרגע שיצא מהקופסא מאשר בבית.
אני חוזר וכותב שוב שLENOVO CPM זה השירות הכי גרוע, ביזיוני והזוי שנתקלתי בו בישראל.
https://www.hometheater.co.il/vt264836.html
טוב ככל שיהיה, אני לא מתקרב ל Lenovo יותר אחרי כוויה רצינית מאמינות המוצר ומהשירות ל YOGA 500.
סיפרו לי שמוצרי ה PRO מקבלים שירות טוב יותר....אבל בכל זאת.
המחשב שרכשתי לביתי "בילה" יותר זמן בתיקונים ובמעבדות מרגע שיצא מהקופסא מאשר בבית.
אני חוזר וכותב שוב שLENOVO CPM זה השירות הכי גרוע, ביזיוני והזוי שנתקלתי בו בישראל.
https://www.hometheater.co.il/vt264836.html
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 22/01/2017 18:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
עמית_לגו
-
- עורך חדשות HT

- תגובות: 1728
- שם מלא: עמית לגו
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 393 פעמים
הייתה לי בעיה אחת עם ה-Mouse Pad. כשניסיתי לגלול למטה בעמוד, הוא התחיל לעשות לי זום וזה התחיל להתחרפן. ביטלתי את זה דרך ההגדרות בווינדוס. במילא יכלתי לעשות זום דרך המסך, שלדעתי אפילו עבד טוב יותר.oferlaor כתב:לא יודע אם זה ככה ב-910, אבל יש המון באגים קטנים עם ה-900 ב-Windows 10. לפעמים יש באגים ב mouse pad, לפעמים הוא שוכח להרדם כשאני סוגר את המסך. זה לא קורה הרבה אבל אני רגיש לפרטים קטנים....
כל הכתבות שלי
עמית לגו
עמית לגו
- Ymac
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 574
- שם מלא: יואב
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 44 פעמים
לפני יומיים קיבלתי לידי את ה-Spectre x360 של HP עם מעבד 7500U
לדעתי, האולטרהבוק הטוב בשוק.
מצלמת Windows Hello
SSD בפרוטוקול NVMe
אחלה סוללה
עיצוב ומסגרת דקה (אבל בלי הפשרה על המצלמה בחלק התחתון)
רמקולים של Bang&Olufsen שנשמעים אחלה
מסך 1080P או 1800P
שני (!!!) חיבורי Thunderbolt 3 חיבור 3.1A וחיבור אוזניות
אפשרות לקונפיגורציה עם 16GB ראם במחיר לא סוף העולם (בארה"ב וקנדה לפחות) ו-512GB SSD
לדעתי, האולטרהבוק הטוב בשוק.
מצלמת Windows Hello
SSD בפרוטוקול NVMe
אחלה סוללה
עיצוב ומסגרת דקה (אבל בלי הפשרה על המצלמה בחלק התחתון)
רמקולים של Bang&Olufsen שנשמעים אחלה
מסך 1080P או 1800P
שני (!!!) חיבורי Thunderbolt 3 חיבור 3.1A וחיבור אוזניות
אפשרות לקונפיגורציה עם 16GB ראם במחיר לא סוף העולם (בארה"ב וקנדה לפחות) ו-512GB SSD
אכן שירות גרוע
מסכים עם כל מילה של טלHD.
השירות פשוט שערוריתי עד לא קיים.
בימים אלו מנסה לממש את "האחריות המורחבת" על מחשב בן חודשיים ללא שום התקדמות.
לא ארכוש יותר לנובו אף פעם וכך גם ממליץ לכל מכרי וידידי.
השירות פשוט שערוריתי עד לא קיים.
בימים אלו מנסה לממש את "האחריות המורחבת" על מחשב בן חודשיים ללא שום התקדמות.
לא ארכוש יותר לנובו אף פעם וכך גם ממליץ לכל מכרי וידידי.
האם ניתן להגיע לקונצנזוס? אני יודע שלא ניתן בשום נושא גם לא לשאלה האם חם היום, אבל עדיין - אני בודק עבור חברה - מה האולטרה בוק החזק המומלץ בשוק?
(ברמת המחירים הגבוהות)
כרגע על הכוונת XPS13, SPECTRE, היוגה הנבחן ASUS משום מה פחות...
אחריות ושירות זה בהחלט שיקול!
(ברמת המחירים הגבוהות)
כרגע על הכוונת XPS13, SPECTRE, היוגה הנבחן ASUS משום מה פחות...
אחריות ושירות זה בהחלט שיקול!
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9062
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
לי יש לנובו יוגה 13 למעלה משלוש שנים.
המחשב עובד כל יום !! ראשון עד חמישי לפחות שבע וחצי שעות, מחובר ברציפות לחשמל.
התקלה היחידה שהייתה לי זה שהמטען החיצוני הפסיק לעבוד אחרי חצי שנה והוחלף במסגרת האחריות (ניגשתי עצמאית למעבדה והחליפו ראש בראש).
כשאני לא מחובר לחשמל הסוללה מחזיקה לפחות 4 שעות "עבודת משרד".
מבחינתי - סוס עבודה ורק לנובו.
המחשב עובד כל יום !! ראשון עד חמישי לפחות שבע וחצי שעות, מחובר ברציפות לחשמל.
התקלה היחידה שהייתה לי זה שהמטען החיצוני הפסיק לעבוד אחרי חצי שנה והוחלף במסגרת האחריות (ניגשתי עצמאית למעבדה והחליפו ראש בראש).
כשאני לא מחובר לחשמל הסוללה מחזיקה לפחות 4 שעות "עבודת משרד".
מבחינתי - סוס עבודה ורק לנובו.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
אני רכשתי את ה ASUS UX360UA-DQ155T גם הוא I7 256 SSD עם מסך ברזולוציה של 4K ובתכלס אני מאוד מרוצה ממנו הוא יפה קל דק והסוללה מחזיקה המון זמן.
המחיר הוא בכ2000 שקל פחות מהלנובו
לדעתי שווה לעשות עליו גם סקירה
המחיר הוא בכ2000 שקל פחות מהלנובו
לדעתי שווה לעשות עליו גם סקירה
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
4K זה קטסטרופה רצינית כבר ברמת החיבור: צריך HDMI 2.0 או DisplayPort 1.2. המתאמים שיש עובדים עם צ'יפ של DisplayLink לעניין הזה (עבור DisplayPort 1.2) ומניסיון עם אחד כזה שעובד עם הצ'יפ הכי מתקדם שלהם התוצאה קטסטרופלית בהיבט שה-latency נוכח באופן מובהק שלא מאפשר עבודה נורמאלית.BUGY כתב:·מעולה, יש לך קישור למתאימים הללו, כי הפכתי את הרשת ולא מצאית אחד שנותן 4K בלי בעיות. תחלס, כל מה שאני צריך זה יכולת לחבר את המחשב הזה לסמך 4K בלי בעיות ולקבל מקסימום איכות (כולל ARC)..........
מעבר לזה שגם הביצועים הגרפים של כרטיסי המסך המובנים לא מספיקים על מנת להעניק חווית שימוש סבירה עם רזולוציה כזו. אגב, אני לא מדבר על גיימינג אלא על יישומים משרדיים כמו למשל גלישה באינטרנט וקריאת PDFים תוך שימוש ב-zoom. אני עם ה-NUC הבכיר (Skull Canyon) שכולל ליבה גרפית Iris Pro 580 וב-4K עדיין יש גמגומים לפעמים.
על ה"ביצועים" שקיבלתי בחיבור למסך 5K אני בכלל לא רוצה לדבר.