מה תפקיד הברגים השיפיצים שמחברים לרמקול למטה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
alkobi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 371
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

מי נפלאות הדואר אתמול הגיע לי במקום זוג רמקולים רק אחד ( Klipsch RP-260F )
קיבלתי עם הרמקול 4 ברגים שיפצים לחלק התחתון
מה התפקיד וכמה זה חשוב כי כול תזוזה שלהם תחרוץ את הרצפה
הגיע גם מדבקות שטוחות של גומי או סיליקון למה זה נועד

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #3 

@alkobi
·

זה (הספייקים) נועד ליצור בידוד מכאני של ויברציות בין התיבה של הרמקול לריצפה. הספייקים מקטינים את שטח המגע בין התיבה לרצפה למינימום. זה גם מגדיל את הלחץ (משקל חלקי שטח מגע) למקסימום ולכן גם מייצב ומקבע טוב את הרמקול לרצפה. מנסיות הספייקים עובדים מצויין על רצפה רכה כמו פרקט או שטיח כך שהם ננעצים קצת ואז הרמקול מתייצב טוב. אפשר להשתמש במדפים נמוכים לרמקולים ועליהם להניח את הרמקול עם הספייקים. זה עדיין ייתן תוצאה דומה. אפשר גם להניח אותם על שני שטיחונים לניגוב רגליים כדי לא שרוט את הרצפה. הגומיות זו שיטה חלופית לבידוד ויברציות. מקום לבודד את התיבה מהרצפה, יוצרים שיכוח או בולם זעזועים בין הרצפה לתיבה. זה טוב למי שלא רוצה לשרוט את הרצפה. מהיכן רכשת? אם הגיע אחד לפני השני אני הייתי דואג כי מנסיון אמזון שולחים את שניהם בו זמנית. מציע שתבדוק מול הדואר.

alkobi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 371
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #4 

תודה על התשובה המפורטת
לא מתברר שהם פיצלו את המשלוח אני סתם מקטר על הדואר
תאמת ציפיתי לנסות אותם לא נורה יגיע
אני עכשו בהתלבטות בין שתדרוג הסאב או הסנטר
או בכלל לצרף זוג כזה כערוץ נוסף
https://www.amazon.co.uk/Klipsch-RP-140 ... 1EC5C8HYV4

חשבתי להשאיר את הקידמים הנוכחים שלי עכשו (תלוים מי קדימה למעלה) אבל אשיתי מעדיפה שלא

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #5 

...
·אני עכשיו קראתי את הטיעונים העל הספייקים ורציתי להגיב, אבל לא רוצה להקפיץ.
לדעתי ספייקים, פוגעים ביציבות של הרמקול על הריצפה, בגלל ריכוז המסה בנקודה אחת - ובזווית אחת כפי שנוצר - יכול לגרום מצב שמכה קלה לרמקול, תגרום לו ליפול ביתר קלות לאחור, גם הרכבה של הספיקים בצורה לא סימטרית או על מקום מואט מאוד (יש רמקולים רצפתיים שלא גדולים במיוחד שמורגש שמכה קטנה או הפרה של איזון יגרום להם ליפול), אז לשים להם ספיקים כדי לגרום להם להאחז עוד יותר גרוע בריצפה?

בנוסף תמיד חשבתי בכיוון של: אם החלק השטוח של הרמקול נשען על הריצפה או על הקיר אז בנוסף לעץ ממנו הוא בנוי, יש לו גם תוספת של הבטון והשייש שגורמים לאקוסטיקה של החומרים ממנו הוא בנוי להיות יציבה יותר.
לאומת זאת ספייקים יכולים ליצור חלל שבו גם מהרצפה לא יהיה לרמקול בסיס ומה שיקרה בין הרמקול והרצפה, יווצר רזוננס (כמו הסאב) ואז זה יפגע עוד יותר בצליל של הרמקול.

וכן, שמתי לב שהרבה רמקולים רצפתיים מהפשוטים, אין בהם אלמנטים בחלק התחתון של הרמקול (למה?), זה נראה כמו הגירסה של המדפיים רק עם לוח עץ ארוך (לדוגמה TANNOY)

אז אשמח להסבר אם מישהו יודע

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #6 

legopart כתב:
...
...
·אני עכשיו קראתי את הטיעונים העל הספייקים ורציתי להגיב, אבל לא רוצה להקפיץ.
לדעתי ספייקים, פוגעים ביציבות של הרמקול על הריצפה, בגלל ריכוז המסה בנקודה אחת - ובזווית אחת כפי שנוצר - יכול לגרום מצב שמכה קלה לרמקול, תגרום לו ליפול ביתר קלות לאחור, גם הרכבה של הספיקים בצורה לא סימטרית או על מקום מואט מאוד (יש רמקולים רצפתיים שלא גדולים במיוחד שמורגש שמכה קטנה או הפרה של איזון יגרום להם ליפול), אז לשים להם ספיקים כדי לגרום להם להאחז עוד יותר גרוע בריצפה?

בנוסף תמיד חשבתי בכיוון של: אם החלק השטוח של הרמקול נשען על הריצפה או על הקיר אז בנוסף לעץ ממנו הוא בנוי, יש לו גם תוספת של הבטון והשייש שגורמים לאקוסטיקה של החומרים ממנו הוא בנוי להיות יציבה יותר.
לאומת זאת ספייקים יכולים ליצור חלל שבו גם מהרצפה לא יהיה לרמקול בסיס ומה שיקרה בין הרמקול והרצפה, יווצר רזוננס (כמו הסאב) ואז זה יפגע עוד יותר בצליל של הרמקול.

וכן, שמתי לב שהרבה רמקולים רצפתיים מהפשוטים, אין בהם אלמנטים בחלק התחתון של הרמקול (למה?), זה נראה כמו הגירסה של המדפיים רק עם לוח עץ ארוך (לדוגמה TANNOY)

אז אשמח להסבר אם מישהו יודע
...
·הכיוון חשיבה שלך לא נכון בעליל.
הרצון הוא לנתק את הרמקול, שלא יעביר וויברציות לחומרים אחרים אשר יכול להוסיף צלילים משלהם וזה פוגע באיכות הצליל, לפעמים מאוד. רצוי גם להרחיק את הרמקול מהקירות ולא להצמיד אותו לשום מקום. התוספת גובה של הספיק לא משנה יותר מדי את המרכז הכובד של הרמקול, חוץ מזה זה לא משנה, זה לא רכב, זה חפץ סטטי ולכן למרכז כובד אין פה משמעות.

לא ניתן להכליל את כל הרמקולים במשפט אחד, אתה הרי לא יודע כלום על המבנה הפנימי שלו. לרוב רמקול רצפתי, בחלק התחתון שלו, משמש כתיבה גדולה לבאסים, ממש כמו סאב. אז אולי אין שם אלמנתי אבל האלמנט התחתון יושב בתוך החלל הזה וזה. לפעמי יש אלמנתי בפנים, או מאחרוה או מהצד או שזה רק בשביל הפורט או כמו שאמרת סם המשך...יש הרבה רמקולים שונים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”