רמקולים מוגברים / מקרן קול לטלויזיה בסלון, במקום solo7c

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
gorzany פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני רוצה לשפר את חווית השמע בסלון ולהוסיף אופציה להזרים מוזיקה ע״י בלותות.
כרגע, יש לי צמד רמקולים של מיקרולאב solo7c שמחוברים ליציאת אוזניות בטלויזיה.
ההתלבטות כרגע היא בין jbl lsr305, audioengine a5+, kef x300a
או בכלל לעבור למקרן קול של yamaha ysp2700.
אני נוטה לעבר המקרן קול כל הטכנולוגיה והתמיכה בפורמטים, דמוי סראונד והתחברות בבלותות.
אבל מבחינת סאונד נטו, מה עדיף לסלון? מקרו קול או אחד מהצמדים שציינתי למעלה?
ומבין הצמדים, מי יהיה עדיף? האם אצטרך להוסיף dac, הסאונד מהטלויזיה יכול להגיע מחיבור אופטי/אוזניות..

מבולבל מכל האופציות, אשמח אם למישהו יש התנסות או מה לתרום מניסיונו...

תודה!

gorzany פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

@gorzany

מישהו מכיר את הרמקולים הנל ויכול לחוות דעה?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #3 

gorzany כתב:שלום לכולם,

אני רוצה לשפר את חווית השמע בסלון ולהוסיף אופציה להזרים מוזיקה ע״י בלותות.
כרגע, יש לי צמד רמקולים של מיקרולאב solo7c שמחוברים ליציאת אוזניות בטלויזיה.
ההתלבטות כרגע היא בין jbl lsr305, audioengine a5+, kef x300a
או בכלל לעבור למקרן קול של yamaha ysp2700.
אני נוטה לעבר המקרן קול כל הטכנולוגיה והתמיכה בפורמטים, דמוי סראונד והתחברות בבלותות.
אבל מבחינת סאונד נטו, מה עדיף לסלון? מקרו קול או אחד מהצמדים שציינתי למעלה?
ומבין הצמדים, מי יהיה עדיף? האם אצטרך להוסיף dac, הסאונד מהטלויזיה יכול להגיע מחיבור אופטי/אוזניות..

מבולבל מכל האופציות, אשמח אם למישהו יש התנסות או מה לתרום מניסיונו...

תודה!
...
·יש לך מספיק חוות דעת על הרמקולים הללו ברשת. מה שאתה צריך לעשות זה לחשוב על חיבורים, עלויות, גדילה, הרחבה...

הKEF חברה מעולה ואני בטוח שזה רמקול מעולה, הלא מוגבר שלהם באותו מבנה מעולה. אבל הם חסרים חיבורים ואין הרבה מקום לגדול ובמחיר שלהם, יש לך הרבה דברים אחרים לא פחות טובים.

הlsr305 מעולים, בדיוק חבר שלי קנה כאלה (בהמלצתי כמובן) והוא מאוד מאוד מרוצה. אבל חסר להם שליטה אז חייבים לחבר DAC חיצוני שיכול לקבל אופטי ונותן שליטה על הווליאום. אבל תקבל איכות מעולה. החסרון פה הוא כל החוטים, יש לך חשמל לכל רמקול וכבל אודיאו לכל רמקול מהDAC וממנו יש לך גם חשמל וגם כבל אופטי. אם זה לא מפריע לך, אז במחיר סביר אתה מקבל מערכת מעולה.

אבל אם אתה רוצה קצת יותר פשטות ונוחות אז עדיף לך סאונד בר, פחות איכותי, אבל בשביל טלוויזיה זה בסדר גמור. כמובן שזה תלוי במוצר הספציפי, יש סאונד ברים במרות שונות ויש גם מקרני קול, אבל הם די יקרים ולא בטוח שאתה צריך אחד.

סתם שאלה, למה לא סיבר כניסה טוב כמו הדנון 1300 עם צמד רמקולים פאסיבים (רגילים)? הרסיבר מאפשר לך לחבר עליו הכל, יש לו יכול פענוח ואתה יכול למצוא רמקולים טובים ובזול ביד שניה. יש לך יכול לגדול ולהתרחב...

gorzany פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@BUGY
הי, תודה על התשובה.
כרגע אני עם רמקולים מוגברים ומאוד נוח לעבוד עם שלט אחד של הטלוויזיה כדי לשלוט על הכל.
רסיבר פחות נוח בגלל חוסר מקום, קירבה לילדים והתעסקות עם שלט נוסף (צעצוע אהוב על ילדים שנוטה להיעלם).
אז הגעתי למסקנה שהסטאפ הקיים נוח אבל לא מספיק איכותי. ומקריאה ברשת הגעתי לשלושת הרמקולים המוגברים האלה.
הסיבה שרציתי לשמוע חוות דעת בגלל שהשימוש העיקרי של רמקולים מוגברים הוא בחיבור למחשב ולא בסלון..
האם הם יתאימו לסלון (3*5)?
ובין audioengine ל jbl, מה עדיף?

שוב תודה על העזרה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

gorzany כתב:@BUGY
הי, תודה על התשובה.
כרגע אני עם רמקולים מוגברים ומאוד נוח לעבוד עם שלט אחד של הטלוויזיה כדי לשלוט על הכל.
רסיבר פחות נוח בגלל חוסר מקום, קירבה לילדים והתעסקות עם שלט נוסף (צעצוע אהוב על ילדים שנוטה להיעלם).
אז הגעתי למסקנה שהסטאפ הקיים נוח אבל לא מספיק איכותי. ומקריאה ברשת הגעתי לשלושת הרמקולים המוגברים האלה.
הסיבה שרציתי לשמוע חוות דעת בגלל שהשימוש העיקרי של רמקולים מוגברים הוא בחיבור למחשב ולא בסלון..
האם הם יתאימו לסלון (3*5)?
ובין audioengine ל jbl, מה עדיף?

שוב תודה על העזרה.
...
·רמקול זה רמקול. רמקול טוב עושה את העבודה בכל מקום אין דבר כזה "שימוש עיקרי", רק ברמקולים זולים יש קטגוריות כאלה, כמו "רמקול מחשב" .
אבל לגבי גודל החדר, זה חדר גדול והאם הוא יספיק תלוי בך, איזה ווליאום אתה רוצה לקבל, כמה עוצמה, כמה באס? אלה יחסית רמקולים קטנים. יש גם את עניין של מרחק הישיבה שלך.

אני לא חושב שיש מקום להשוואת בין הSBL לaudioengine, כי ההפרש במחיר ענק. 250$ מול 650$ שם אותם בקטגוריות שונות לדעתי. במחיר של הaudioengine אתה קונה את ה-JBL, עם DAC איכותי, יחידת שליטה, כבלים, משטח בידוד ועוד נשאר לך עודף.

gorzany פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@BUGY
·
אוקיי, מעניין. אפשר המלצה לdac איכותי? כרגע יש מחשב וטלויזיה בתור inputs, שניהם מוציאים אות אופטי.
תודה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

gorzany כתב:@BUGY
·
אוקיי, מעניין. אפשר המלצה לdac איכותי? כרגע יש מחשב וטלויזיה בתור inputs, שניהם מוציאים אות אופטי.
תודה
...
·[url=https://www.massdrop.com/buy/smsl-m3-dac-amp]לדוגמה[/url]: DAC הכולל מגבר אוזניות, כניסה אופטית, קואקסיאלית USB לחיבור המחשב ויציאת RCA לרמקולים מוגברים. 65$ במחיר מבצע (לא כולל משלוח). יש עוד דוגמאות מהחברה הזאת. ויש גם דברים בסגנון הזה. זה עולם רחב וגדול. יש המון דאקים טובים במחיר של אזור ה100$. לכל אחד יש את הפיצירים שלו...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”