shaby כתב:
...
...
לגבי המשולש - מובן: המרחק מנקודת הישיבה אל הרמקולים הקדמיים + המרחק בין 2 הרמקולים הקדמיים = שווה.
לגבי מיקום גובה הרמקולים: כשמדברים על גובה טוויטר (סביב 85ס"מ מהרצפה/גובה האוזן) מתכוונים גם לקדמיים וגם לאחוריים?
זווית הטוויטר: להטות את הרמקול (במקרה של רמקול תלוי קיר) לכיוון נקודת הישיבה?
# לגבי 5: הכוונה - כמות שקעים, שקע רשת וכל דבר כזה או אחר שרצוי שיהיה בסביבת השידה.
# מיקום רמקולים: טוויטר קדמיים הבנתי + גובה ופוזיציה של האחרויים הבנתי.
#
סאב: משהו "התחרבש" לי עם השאלה. גם אני לא כלכך יכול להבין את כוונת המשורר עכשיו. שכחתי לציין פרט די שולי (; הבית בבנייה. עוד לא עשו ריצוף...לכן, האם מומלץ להטמין כבל סאב בין מיקום השידה למיקום הספה המעורך? לשימוש כזה רצוי להשתמש בכבל מיוחד או פשוט כבל סאב ארוך? אם הסלון שלהם בגודל 20מ"ר אתם רואים בכלל צורך ל-2 סאבים? מדובר באנשים עם צרכים יחסית ממוצעים.
תודה רבה!
...
·
גובה הטוויטר בגובה האוזניים זה לקדמיים בלבד. האחוריים / צדדיים - 70 ס"מ עד מטר מעל גובה האוזניים. בסטאפ של 5.1, הרמקולים הלא-קדמיים צריכים להיות בצדדים, לא לגמרי מאחורה.
זווית טוויטר - הרמקול צריך להיות ישר, גם הקדמיים וגם הצדדיים/אחוריים. לא להטות, אבל את הסנטר לא תהיה לך ברירה אלא להטות.
שקעים - לא נראה לי שיש עוד משהו חוץ מחשמל ואינטרנט...
לא יודע לגבי הטמנה של כבל מראש, לתכנן מיקום סאב מראש לפני שהריצוף מוכן זה קצת מצחיק, צריך להתנסות ולראות מה נשמע הכי טוב. אם סגורים על מיקום הסאב (כי אין ברירה, למשל), אז למה לא, שישימו כבל באורך המתאים. זה כבל RCA, לא משהו מיוחד.
לגבי מספר הסאבים - חשוב להפריד בין שני דברים, האחד זה הצורך בעוצמה סבירה, והשני זה צליל מאוזן בכל מקומות הישיבה.
בשביל מספיק ווליום, אפשר להסתדר עם סאב אחד בתנאי שהוא גדול מספיק (איזה סאב הם קונים?). בשביל איזון במספר מקומות ישיבה, עדיף בהחלט 2 סאבים או יותר - מה שייתן גם יותר ווליום. מצד שני, סאב אחד גדול יותר כנראה יירד נמוך יותר בתדרים. כמובן שהאידיאל הלא אסתטי במיוחד הוא שני סאבוופרים (או 4!) גדולים.