חוות דעת על מחשב

קונפיגורציות מחשב לגיימינג, אביזרים, כרטיסי מסך רלוונטיים וכו'
שלח תגובה
cundason פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

היי חברים :)
אני רוצה לקנות מחשב מתנה לאחי היקר.
אחי גיימר כבד מאוד, אני צריך מחשב מתאים שיעשה אותו מבסוט..
ראיתי את מחשב HP החדש הזה, מה אתם חושבים? אני צריך שהוא יסחוב את כל המשחקים הכבדים שאפשר לחשוב עליהם..
http://www.webprice.co.il/items/1167596-OMEN

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #2 

קודם כל - אם אחיך גיימר כבד כבר יש לו מחשב גיימינג רציני.
מעבר לזה, אתה שואל על מחשב גיימינג דנדש שעולה 20,000 שקל, מה לפי דעתך יכול להיות חסר בו?
מעבר מעבר לזה, "לסחוב" את כל המשחים הכבדים זה לא רק פונקציה של מחשב אלא גם של מסך ועם מסך 4K אף מחשב לא יכול לסחוב את כל המשחקים הכבדים שאפשר לחשוב עליהם, גם לא מחשב בעשרים אלף שקל.

תיקון: אני רואה שיש לו במפרט שני כרטיסי 1080, יש מצב שהוא יכול לסחוב משחקי 4K בכבוד אבל זה יאמץ לו את הצורה והמשחקים של שנה הבאה כבר יקשו עליו יותר.

בקיצור, זה מחשב גיימינג חלומי ואם יש לך 20K להשפריץ לכיוון אחיך (הבאמת יקר) אז קשה למצוא משהו יותר טוב מזה בלי לבנות לבד.
נערך לאחרונה על ידי RobotCop ב 19/01/2017 12:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #3 

תרכיב מפרט לבד. יצא לך יותר זול.

cundason פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@RobotCop
·תודה רבה על התשובה המושקעת :)
כתבתי בהודעה רק פרטים רלוונטים ולא הארכתי, כדי לא להעמיס בפרטים, אבל בעקרון מה שקרה זה שהוא גר בחיפה והמחשב שלו ניזוק בין שאר הדברים שניזוקו במהלך השריפה שהיתה בחיפה..
כמובן שמחיר כזה זה סופר יקר מדי בשבילי, אנחנו עושים לו קניה משפחתית וכל אחד תורם את חלקו ;)

cundason פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@toxin
·הבעיה היא שאני לא כל כך מבין במפרטים כאלה...

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@cundason
אתה משלם המון על העיצוב והמותג ולמרות שזה די מגניב אני לא בטוח שזה שווה את הכסף.
כנס לאתר של KSP, אייבורי או פלונטר - יש להם שם איזור למחשבי גיימינג שהם בונים - לא משהו שאתה אומר מה אתה רוצה שיהיה שם אלא קונפיגורציות שהם ממליצים עליהן. תוכל לקבל את אותה עוצמה או אפילו יותר בפחות כסף.

cundason פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@RobotCop
·אני אבדוק עם KSP או אייבורי, תודה

הבעיה שאני תמיד מתחיל לאבד את זה כשמדברים איתי על יותר מדי נתונים טכנים של מפרטים

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אל תדבר איתם על נתונים טכניים. יש לך תקציב? שיבנו לך שתי אופציות, אחת שתנצל את כל התקציב ואחת שתנצל 80 אחוז ממנו. חוץ מזה, למה שלא תתייעץ עם אחיך? נראה לך נכון לקנות לו הפתעה בתחום שאתה לא מבין בו בלי להתייעץ איתו?
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #9 

יש לי אותו, בינתיים כל משחק שהרצתי רץ חלק ברזולוצי גבוהה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #10 

רגע , רק אני פספסתי פה משהו? מה עם המסך? אם אתה מתכנן על 4K , קח בחשבון שגם זוג 1080 לא תמיד יעמדו במשימה - במיוחד כשמדובר בהגדרות מקסימליות ופרט לכך תקבל תמורה של סה"כ עוד 30-50 פריימים לשנייה עבור מחיר כפול , וכמו שאמרו קודמיי עוד שנה הצירוף הזה כבר לא יסחב בצורה אופטימלית את הכותרים שייצאו אז , שלא להזכיר את חשבון החשמל והצורך לתחזק מערכת קירור אוויר או לסבול את תחלואי קירור האוויר הקונוונציונלי .

הכי טוב להרכיב מחשב לבד . אני לא יודע על מה אתה שופך 20K במפרט הזה שיכול לעלות גם חצי מחיר באופציה של הרכבה עצמית , המארז עם קירור אוויר באמת שווה 10000 ש"ח?

גם אני אוהב להתפנק במחשב חדש כל 4 שנים בממוצע . תראה מה יש לי עכשיו: מארז של 150 שקל שסחבתי מהמחשב הקודם , כרטיס 1070 יחיד שעלה לי 2100 , לוח אם שעלה 650 שקל , 2 כונני SSD 250GB של סמסונג שעולים 460 שקל היחידה , ספק כוח 80+ברונזה שעלה 280 שקל , קירור אוויר למעבד שעלה 100 שקל , מעבד 6700 שעלה 1200 ומשהו , 16GB זכרון ב-360 שקל , הרכבה ומערכת הפעלה ב-0 שקל , והעסק עף נהדר על מסך 1080P רגיל וגם אין לי צורך ביותר מזה . לא מתקין קירור אוויר או מאווררים נוספים , משאיר את המארז פתוח והמחשב לא מתחמם גם בקיץ. שלא יעשו עליך סיבוב .
נערך לאחרונה על ידי clip99 ב 19/01/2017 14:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #11 

שני סנט שלי.

א. ה-Omen ב-20 אלף שקל בזבוז כסף.
ב. מעבר לזה, לא הייתי משקיע היום ב-SLI שקל, התמיכה התוכנתית בעייתית ככה שלשרוף עוד שלוש וחצי אלף שקל על כרטיס מסך שבחלק מהמשחקים יעמוד ב-IDLE לא שווה מבחנתי, זאת דעתי האישית ובהחלט תלוי במשחקים בשוק.
ג. לוקחים מסך G-Sync 1440P, במשחקים שהם לא פיסת קוד שבורה, אין סיבה ש-GTX 1080 בודד, במיוחד אחד מהמתקדמים שמגיעים עם קירור מתקדם ותדרים גבוהים יותר, לא יריץ את רוב המשחקים על 60FPS בהגדרות גבוהות, מעבר לזה G sync יעשה את העבודה בלהביא חוויה חלקה גם כשקצב הפריימים לא נעול.

אתה צריך לכוון למפרט עם המרכיבים העיקריים.

6700K (או 7700K החדש יותר, לא משנה כמעט בביצועים)
16GB של זיכרון DDR4
לוח אם Z170/270
GTX1080
ו-SSD כלשהו.
לקנות ספק כח איכותי של 500-650W
קירור סביר+ למעבד.
ומארז כלשהו שעונה על הפאן האסטטי, ולא חסרים כאלו.

זה משאיר לך סכום מכובד, למקלדת מכנית, עכבר, מסך QHD Gsync ואפילו זוג אוזניות לא רע (ועצה, אל תקנה אוזניות גיימינג עם אורות נוצצים.. פשוט אל).
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

שלח תגובה

חזור אל “PC גיימינג”