חוות דעת על Panasonic pt ae7000
היי שלום לכולם!
ראשית אני ממש שמח לראות על העזרה ההדדית שיש כאן יירבו כמותכם! מקווה לשתף גם מניסיוני לכשייצבר...
רציתי לבקש את עזרתכם בהצעה שהציע חבר שמוכר את מקרנו..
הדגם הוא Panasonic pt ae7000
עבר משהו כמו 100 שעות צפייה
בן 4 שנים.
מבקש ממני 5000
אציין שזהו מקרן ראשון עבורי..
השאלה אם המחיר כדאי למקרן כזה ישן.. במונחים של מקרנים..
או עדיף כבר לקנות optoma או Epson חדשים ב 3000..
תודה רבה!
ראשית אני ממש שמח לראות על העזרה ההדדית שיש כאן יירבו כמותכם! מקווה לשתף גם מניסיוני לכשייצבר...
רציתי לבקש את עזרתכם בהצעה שהציע חבר שמוכר את מקרנו..
הדגם הוא Panasonic pt ae7000
עבר משהו כמו 100 שעות צפייה
בן 4 שנים.
מבקש ממני 5000
אציין שזהו מקרן ראשון עבורי..
השאלה אם המחיר כדאי למקרן כזה ישן.. במונחים של מקרנים..
או עדיף כבר לקנות optoma או Epson חדשים ב 3000..
תודה רבה!
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
היתרון הבולט של המקרן הזה הוא אפשרות השימוש במסך 21:9 מה ששום מקרן ברמת מחיר דומה לא מסוגל לעשות (בגלל שיש לו זכרון עדשה).
יתרון נוסף של המקרן הזה היא גמישות ההתקנה שלו (צידוד עדשה אנכי ואופקי משמעותיים).
למרות 2 יתרונות אלה המחיר גבוה מידי למקרן הזה לדעתי.
בגלל שמדובר בחבר שלהבנתי אתה סומך עליו ששעות המנורה הן אכן 100 שעות, במידה ואתה מתחבר לתמונה של המקרן הייתי משלם 4300-4500 ש"ח (אחרת לא הייתי משלם אפילו 4000 ש"ח).
במידה והתקציב לחוץ, תלת מימד לא מעניין, אבל חשוב לך שמהקרן יהיה מסוגל לעבוד עם מסך 21:9 ו/או שהתהיה תקנה גמישה אז הייתי שוקל לחסוך וללכת על המקרן במודעה הנ"ל כל עוד זול בלפחות 1500 ש"ח מה-7000:
https://www.hometheater.co.il/vp2516381#2516381
בהצלחה
יתרון נוסף של המקרן הזה היא גמישות ההתקנה שלו (צידוד עדשה אנכי ואופקי משמעותיים).
למרות 2 יתרונות אלה המחיר גבוה מידי למקרן הזה לדעתי.
בגלל שמדובר בחבר שלהבנתי אתה סומך עליו ששעות המנורה הן אכן 100 שעות, במידה ואתה מתחבר לתמונה של המקרן הייתי משלם 4300-4500 ש"ח (אחרת לא הייתי משלם אפילו 4000 ש"ח).
במידה והתקציב לחוץ, תלת מימד לא מעניין, אבל חשוב לך שמהקרן יהיה מסוגל לעבוד עם מסך 21:9 ו/או שהתהיה תקנה גמישה אז הייתי שוקל לחסוך וללכת על המקרן במודעה הנ"ל כל עוד זול בלפחות 1500 ש"ח מה-7000:
https://www.hometheater.co.il/vp2516381#2516381
בהצלחה
השאלה היא.. במידה ואני מתייחס רק לאיכות התמונה.. האם לא עדיף optoma hd142x או Epson eh-tw5350 הנמכרים חדשים ב3000 באמזון? קלות ההתקנה ודאי חשובה לי.. אבל האם זה שווה את העובדה שמדובר בטכנולוגיה ישנה, מכשיר ישן ותוספת כסף?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
האמת שלא ראיתי את שני המקרנים אבל אני אהיה מאוד מופתע אם איכות התמונה ב-5350 תהיה טובה כמו ב-7000.
אין לי ספק שהייתי מעדיף במחיר דומה לרכוש מהחבר את ה-7000.
מסכים עם אודי, ב-4000 ש"ח זה עסקה מצוינת גם לך וגם לו. יהיה לו קשה למצוא קונה שלא מכיר אותו שישלם יותר מ-4000 ש"ח.
לגבי 21:9.
רב הסרטים הם בפורמט 16:9 (בגלל זה בצפייה במסף הטלויזיה שלך בבית אתה רואה פסים שחורים למעלה ולמטה).
רכישה של מסך 21:9 מאפשרת לך לראות אתץ הסרטים ללא הפסים כאשר אתה צופה בתכני 16:9 יש לך פסים בצדדים.
רק מקרנים עם זכרון עדשה מסוגלים לעשות את המעבר בלחיצת כפתור.
אם רוחב תמונה אפשרי דומה למרחק הצפייה ומקרן מתאים יש עדיפות ברורה למסך בפורמט כזה לדעתי.
אין לי ספק שהייתי מעדיף במחיר דומה לרכוש מהחבר את ה-7000.
מסכים עם אודי, ב-4000 ש"ח זה עסקה מצוינת גם לך וגם לו. יהיה לו קשה למצוא קונה שלא מכיר אותו שישלם יותר מ-4000 ש"ח.
לגבי 21:9.
רב הסרטים הם בפורמט 16:9 (בגלל זה בצפייה במסף הטלויזיה שלך בבית אתה רואה פסים שחורים למעלה ולמטה).
רכישה של מסך 21:9 מאפשרת לך לראות אתץ הסרטים ללא הפסים כאשר אתה צופה בתכני 16:9 יש לך פסים בצדדים.
רק מקרנים עם זכרון עדשה מסוגלים לעשות את המעבר בלחיצת כפתור.
אם רוחב תמונה אפשרי דומה למרחק הצפייה ומקרן מתאים יש עדיפות ברורה למסך בפורמט כזה לדעתי.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
הפנסוניק מנצח את המקרנים האלה ב3,000 שקל בכל פרמטר בערך חוץ מעטיפת פלסטיק מרשרשת שצריך לקרוע.
לדעתי, הסיבה היחידה ללכת על אחד המקרנים הזולים זה נושא האחריות.
לדעתי, הסיבה היחידה ללכת על אחד המקרנים הזולים זה נושא האחריות.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אני דווקא חושב שהפנסוניק 7000 גם כשיצא היה עם איכות תמונה בינונית ומטה, והדבר הטוב היחיד בו היה התלת מימד שבעיניי היה נסבל (יש לציין שאני בכלל אנטי מוחלט לתלת מימד) אם כי זכור לי שלא בהיר במיוחד, בעיקר בהתחשב במקרנים של היום.
אומנם לא השוואתי אותם אחד מול השני אבל ההתרשמות שלי מה-Benq 1070 היתה הרבה יותר חיובית בכל מה שקשור באיכות תמונה בדו מימד מאשר זו שהשאיר עלי הפנסוניק 7000, כאשר ה-Benq כמובן זה מקרן זול בכמה רמות ממנו...
יתרון שאי אפשר לקחת ממנו זה נושא גמישות ההתקנה, שעם מקרני DLP זולים היא סיוט ועם מקרני LCD זולים היא גם לא אידיאלית אבל פחות נוראית מ-DLP.
אומנם לא השוואתי אותם אחד מול השני אבל ההתרשמות שלי מה-Benq 1070 היתה הרבה יותר חיובית בכל מה שקשור באיכות תמונה בדו מימד מאשר זו שהשאיר עלי הפנסוניק 7000, כאשר ה-Benq כמובן זה מקרן זול בכמה רמות ממנו...
יתרון שאי אפשר לקחת ממנו זה נושא גמישות ההתקנה, שעם מקרני DLP זולים היא סיוט ועם מקרני LCD זולים היא גם לא אידיאלית אבל פחות נוראית מ-DLP.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·1:300000 זה לא רזולוציה זה קונטראסט. זה אומר על הנייר שיש למקרן יכולת טובה יותר להציג את הצבע השחור, מאשר לשני המקרנים האחרים. אבל זה על הנייר ולא תמיד מייצג את האמת, כי תלוי איך נמדד .David112 כתב:רציתי לשאול.. בנתוני המקרן מצאתי שהרזולציה הילה 1:300000 מה שנראה גבוה במיוחד ביחס לאופטומה ואפסון..בערך פי 10!! מה זה אומר? יש לזה השפעה ניכרת על איכות התמונה?...
עכשיו, אופטומה אלו מקרני DLP ובמקרני DLP הזולים, קיימת בעיית הקשתות, שיש שהיא גורמת להם כאבי ראש ובחילות ויש שאפילו לא מרגישים שהיא קיימת ולכן מומלץ לצפות במקרן לפני הרכישה .