שאלה למבינים ברשתות - לא בטוח שזה הפורום הנכון, אבל בכל זאת

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #1 

אצלי בבית בניתי רשת מכבל תקשורת CAT7 .
איזה ראוטר ואלו כרטיסי רשת אני צריך לחבר בשביל לתמוך במהירויות שהכבל הזה מסוגל לתת??
אם יש המלצות ליצרנים ולדגמים, אני אשמח.
המטרה הסופית היא להעביר תכנים של HD לסטרימר או ל-HTPC (עוד לא החלטתי מה) וגם תקשורת מהירה בין המחשבים עצמם.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

הכבל הינו כבל שתומך עד 10G , ע"מ לקנות ציוד שיממש את יכולת הכבל עליך לרכוש BACK BONE בכמה מאות אלפי דולרים .
אני מניח שזה לא מה שאתה מחפש.
אז ראשית CAT7 בעל יכולות תמיכה backwards compatible ולכן תוכל להשתמש בן גם למימושים בייתים .
כרטיסי הרשת שאתה יכול לרכוש יכולים לתמוך 10\100\1000 אני מניח שגם 100 יספיק .
כל כרטיס רשת פשוט יענה לצור הביתי .
לגבי ה SWITCH\ ROUTER גם כן אתה יכול לרכוש ציוד לא יקר שיענה על הצורך הפונקציונאלי ולא כפי שציינת יתמוך בכבל .

ותהייה קלה
כולם עוברים לרשת אלחוטית למה אתה מעוניין ברשת חוטית :roll:
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

exupgh12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

כפי שאייל ציין כבל CAT7 תומך במהירות גבוהה מאוד שלפחות כרגע יהיה לך קשה לנצל (מבחינה כספית)

בהחלט מומלץ לרכוש Switch שתומך במהירות 1000mb וכמובן בהמירויות פחותות המחירים בהחלט בהשיג יד
כנ"ל לגבי כרטיסי הרשת, אלו המגיעים מובנים במחשבים של הדורות האחרונים בדרך כלל יתמכו ברשת במהירות 1000mb אותה תוכל לנצל להעברת תכני HD במידת הצורך.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #4 

תודה על התשובות המהירות.
Eyal_W - כמובן שהכוונה היא לענות על הצורך הפונקציונלי בהתחשב במחירים ולא לנצל את מלוא היכולת.
לשאלתך מדוע לא רשת אלחוטית:
אין לי שום בעיה שתהיה לי רשת אלחוטית - רוב הראוטרים היום תומכים בשתי האופציות ואין שום מניעה להשתמש בשתיהן (מחשב נייד - אלחוטי, מחשב נייח בממ"ד - חוטי וכו'..) בניתי בית חדש ועוד לא עברתי אליו, כך שעלויות פריסת הרשת החוטית היו מינימליות (קניית הכבל בלבד - וגם הוא בהנחה משמעותית) והיה חבל לא לנצל את זה.
חוץ מזה, אם אני לא אשתמש ב-802.11N אז תהיה לי קצת בעיה בהעברת תכני HD - לפחות זה מה שהבנתי משוטטות בפורומים השונים באתר.

exupgh12 (וכל מי שיש לו תשובה) - האם ה-switch הכרחי, או שמספיק ראוטר טוב שתומך ב-Fast Ethernet ?

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2082
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #5 

theAman כתב: exupgh12 (וכל מי שיש לו תשובה) - האם ה-switch הכרחי, או שמספיק ראוטר טוב שתומך ב-Fast Ethernet ?
...
בוא נעשה סדר:
ראוטר ביתי כפי שנמכר בד"כ כולל 4 פורטים ל-LAN ופורט WAN (לחיבור מודם ADSL או כבלים).
למעשה פנימית הראוטר הבנוי מפורט LAN אחד ופורט WAN אחד, ועוד switch פנימי של 5 פורטים, כאשר אחד מהפורטים "שרוף" כי הוא תפוס ע"י חיבור לפורט ה- LAN של הראוטר.

בקיצור ,לשאלתך - אתה צריך מספר פורטים כמספר נקודות ה- LAN שברצונך לחבר. למשל, אם יד לך בסה"כ 4 נקודות, תוכל לחבר את ארבעתן לראוטר ולסגור עניין. אם יש לך 5 מחשבים או יותר (או סטרימרים, או כל ציוד אחר עם חיבור אתרנט), תצטרך לשרשר switch על מנת להוסיף פורטים.
אם תרצה בחדר מסוים (למשל חדר עבודה) יותר מחיבור אחד, יהיה לך יותר פשוט לשים בחדר הזה switch מאשר להריץ 2 כבלים לאותו חדר.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46419
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #6 

theAman,
בשביל HD לא צריך היום יותר מ 100Mb.
שים לב שכל הסטרימרים מכילים כ. רשת במהירות כזאת.

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #7 

תודה רבה על כל התגובות המהירות, עשיתם לי קצת סדר בבלגן.
ziv_r - אני יודע שכל הסטרימרים עובדים עם 100Mb, אבל ברשת אלחוטית לא מגיעים למהירויות כאלה בינתיים, וכמו שהבנתי, יש בעיה עם streaming של HD ברשת אלחוטית.
ולסיום, האם יש המלצות לגבי ראוטר של חברה מסויימת (בינתיים אני לא צריך switch) או דגם ספציפי שאתם מכירים וחושבים שהוא טוב??

exupgh12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

בעיקרון ציוד מחברות מוכרות יהה ברובו זהה בביצועים.

נסה ציוד של D-Link, Edimax, Linksys, Cisco כולם חברות עם מוצרים טובים עבורך

ariklan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42

שליחה #9 

exupgh12 כתב:בעיקרון ציוד מחברות מוכרות יהה ברובו זהה בביצועים.

נסה ציוד של D-Link, Edimax, Linksys, Cisco כולם חברות עם מוצרים טובים עבורך
...
אני לא יודע איך אתה משווה בין ציוד של cisco לכל השאר. הציוד שלהם עולה בכמה רמות מעל השאר וגם המחירים שלהם כמעט פי 10!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #10 

הפורום הנכון הוא הפורום לשאלות טכניות.

מעביר לשם.

exupgh12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ariklan - לא אמרתי שאני משווה, פשות נתתי לבחור אלטרנטיבות.
שכל אחד יעשה את החשבון שלו כמה הוא מוכן להשקיע - כד"א לא כול הציוד של cisco יקר, למיטב זכרוני נתב 827 לא עולה בהרבב לעומת המתחרים המוזכרים.

ariklan
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42

שליחה #12 

לדעתי(הייתי אומר המקצועית)...מיותר לקנות ציוד של cisco לשימוש ביתי.נתב 837 עולה בסביבות 2000-2200 ש"ח לעומת נתבים ממוצעים אחרים שמחירם סביב 600-700 ש"ח לנתבים החזקים יותר.
לדעתי, נתב שעלותו כ-350 ש"ח יעשה את העבודה נאמנה.באופן אישי הייתי ממליץ על נתבי linksys ,שד"א שייכים היום ל cisco.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

..

שליחה #13 

מנסיון

EDIMAX , LEVEL 1, D-LINK לא להתקרב. הסיבה נופלים מאוד מהר EDIMAX נותה להיתקע ולהתחמם, LEVEL 1 מעוט יותר טוב בקינפוג ובממשק. אבל סובל מניתוקים רבים ונפילות D-LINK נו באמת... רק עצם המחשבה להגדיר אותו מעוררת צמרמורת ואז כל פעם שהוא נתקע להגדיר מחדש...

אני חושבת ש הTHE BEST זה cisco אבל להתפשר מעט אז linksys

אני חושבת שתיכנון טוב בזמן הבניה זה ליצור נקודות תקשורת של כאבל רשת בכל חדר - ניתן להשתמש בשקע שכולל בתוכו שקע בזק ורשת ואז חוסכים עוד חור בקיר ואת כל נקודות התקשורת לחווט לייד / בתוך תיבת תקשורת של הטלפון ככה פותרים בעיות.

אם זה ADSL אז מחברים פילטר אחד לכל הבית ליפני הפיצול ואת הצד השני למודם כי הוא בקירבת מקום. וזה חוסך עוד תיבת תקשורת נפרדת לרשת.

מה גם שאים הראוטר אלחוטי אז הוא כבר נימצא בילט אין בתיבת תקשורת ואף אחד לא רואה אותו.

אם הבית גדול והקליטה של הראוטר לא אופטימלית בכל הבית, ניתן לחבר לשקע רשת בחדר "רגל אלחוטית" במקום רפיטר.

שים לב שבמקרה שיש לך יותר מ4 חדרים בבית שבהם תרצה שקע רשת יתכן שתצתרך גם סוויטץ, כי רוב הראוטרים מגיעים עם 4 יציאות LAN בלבד.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46419
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #14 

לא חוכמה להגיד שהכי טוב זה cisco, זה ראוטר באלפי שקלים שאין לו טעם בשימוש ביתי.

לא ברורה ההמלצה להתרחק מ edimax.
בבית יש לי רטואר אלחוטי שלהם כבר למעלה משנתיים ללא תקלות.
בעבודה אנחנו משתמשים למעלה מ 3 שנים בעשרות ראוטרים מדגמים שונים של edimax שוב ללא תקלות (הדגמים הביתיים).
הראוטרים בעבודה מועמסים בצורה קשה, לכל אחד מחובר לפחות 4-8 מחשבים (לרוב דרך hub), הגדרות virtual servel, קיר-אש ועוד...
כל ההגדרות פשוטות להפליא והעבודה מולו מאוד נוחה.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”