מקרן 142x

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
ariel255 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
שם מלא: אריאל
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום
ישהו יכול לתת לי חוות דעת על המכשיר ?
ושאלה נוספת הבנתי שבdlp יש את בעיית הקשתות .
והבנתי שיש דגמים שהם עם שבב נוסף לגלגל כלשהו שנמצא שמפחיתים
את בעיר הקשתות ..
האם בדגם הנל יש 2 שבבים או שלושה שבבים לגלגל ?
נשמע שלא ניסחתי את עצמי נכון .
אשמח אם מישהו יעזור לי ויאמר לי גם אם המקרן הנל טוב .

ariel255 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מישהו ?!?!?

vashdi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 208
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

אהלן,

קודם כל - לא להילחץ....בסך הכל עוד לא עברו שעתיים מהשאלה הראשונה.... :D

ולעניין - מבלי להיכנס לנושאים טכניים של גלגלים וקשתות , במבחן התוצאה התמונה מצוינת עבור מקרן במחיר שלו שזה כ-2300 ש"ח מאמאזון אנגליה.

ללא ספק יש מקרנים עם תמונה טובה יותר, עם זום אופטי רחב יותר שפחות מגביל הצבה של המקרן למול מסך נתון (רק 1.1 במקרן הנ"ל) או עם פיצ'רים נוספים

שמרחיבים את יכולות המכשיר. אני מאוד מרוצה מהתמונה המתקבלת וזה עוד עם מסך פשוט, בעל gain של 1 וידני ללא מתיחה.

איכות התמונה כן משתנה בהקרנה על קיר או על המסך אבל בשתיהן מתקבלת תוצאה שלפחות מבחינתי מספקת בהחלט.

מקווה שעזרתי.

אופיר.

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

המקרן הזה אצלי פחות משבוע וזה המקרן הראשון שלי אז קח את הדעה הבאה בערבון מוגבל.

הוא מדהים. הציפיות שלי ממנו היו נמוכות. לפניו נחשפתי בעיקר למקרנים בכיתות לימוד ואין מה להשוות. התמונה חדה וצבעונית מאד ברמה שלא חשבתי שמקרן ביתי במחירים האלו מסוגל להגיע אליה. קניתי אותו בתור פשרה כי רציתי מסך גדול (המרחק צפיה אצלי 3.5 מטר) אבל לא יכולתי להרשות לעצמי טלויזיה גדולה, אז הכנתי את עצמי לאכזבה והיא בסוף לא הגיעה. הוא מקרין אצלי תמונה של 98 אינץ' על קיר שעבר שפכטל וצביעה לפני שבוע. כשהחדר חשוך לחלוטין בקושי אפשר להבחין שהתמונה מוקרנת על קיר, אבל בכל זאת התכנון הוא להשיג או לבנות מסך הקרנה ביום מן הימים.

ונעבור לחסרונות:
החסרון הגדול ביותר הוא תופעת הקשתות. באינטרנט קראתי שרוב האנשים לא שמים לב לזה, אבל גם אני וגם השותף שלי לדירה שמים לב אליה באופן מובהק. היא בולטת מאד כל פעם כשיש משהו לבן אבל לא כל המסך לבן, למשל בכתוביות. שנינו הסכמנו שזה בולט ושזה קצת מפריע אבל זה לא מוריד הרבה מההנאה מהמקרן.
חסרון משמעותי נוסף הוא הרמה של השחורים, שהם משמעותית טובים יותר מה-LCD הישנה שהיתה לי אבל הם עדיין לא עמוקים כמו בטלויזיות מודרניות שיצא לי לראות. כשרואים סרט בפורמט שרחב יותר מ- 16:9, אפשר לראות מאד בברור את גבולות ההקרנה של המקרן, וזה קצת מציק.
החסרון האחרון הוא משהו שהייתי מודע אליו לפני הקניה, זה שהמקרן מאד מוגבל מבחינת ההתקנה שלו. הזום קטן והעדשות לא יכולות לזוז כדי לתקן זוויות. זה מקרן שצריך "להתחשב ברצונות שלו" למשל בכך שהוא חייב להיות מקביל לחלוטין לרצפה.

ariel255 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@leyaniv
·כשאתה מדבר על קשתות הכוונה שלך זה כל פעם שהמקרן מקרין משהו עם לבן קופצים להם צבעים אחרים ?
או כשיש כתוביות ?
לא הכי הבנתי
לגביי החיסרון השני השחורים ?!?!מה זה ?!?!
הגבולות של ההקרנה ?
והחיסרון השלישי מתקן תליה לא מיישר את הזוית לאיך שאתה מכוון אותו ?

ariel255 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

@leyaniv
·מוזר שאתה מדבר על אכזבה שלא הגיע מצד אחד
ומצד שני מדבר על קשתות שמציקות לך ?
אתה רוצה לומר שזה לא מציק לך עד רמה של חוסר הנאה ?!?!
מה לגביי שני החסרונות הנוספים ?

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #7 

@ariel255
אתה מאד דרמטי. שתה מים. אולי כדאי שתקרא קצת על מקרני DLP ובעיקר על תפועת הקשתות. תחפש dlp rainbow effect בגוגל.

בקצרה: כשיש על המסך משהו לבן עם רקע כהה, אז כשהוא זז או כשמזיזים את העיניים אפשר לראות לשבריר שניה את החלק הלבן "נשבר" לצבעי יסוד. זה בולט בכתוביות למשל. לא כולם רואים את זה וגם מתוך אלו שרואים את זה לא לכולם אכפת. כמו שאמרתי, לי זה מציק אבל לא ברמה שתפגע לי בהנאה מהמקרן, כי איכות התמונה שאני מקבל ממנו ביחס לכמה ששילמתי עליו היא פנומנלית. כלומר, אני מוכן "לסבול" את הקשתות כדי לקבל איכות טובה במחיר נמוך. קח לתשומת לבך שזו רק דעתי וש- your mileage may vary.

בנוגע לשחורים, מדובר על הבהירות של החלקים הכהים במסך. טלויזיות LCD ומקרנים נוטים להתקשות בהצגת צבע שחור עמוק ולכן לשחורים האלו יש נטיה להיות אפורים במידה מסויימת. לדעתי רמת השחורים במקרן הזה היא בינונית. הם לא רעים אבל בהחלט לא כהים ועמוקים כמו שהייתי רוצה שיהיו (ואולי חלק מזה נובע מכך שאני מקרין על קיר ולא על מסך).

מתקן תליה אכן יכול לשנות את הזווית של המקרן, אבל המקרן הזה לא ידע לפצות על השינוי בזווית. אם תקרין עם המקרן הזה מזווית שהיא לא ישרה, אתה תקבל תמונה שהיא טרפזית ולא מלבנית. זה מגביל את גמישות ההתקנה שלו.[/b]

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”