במה עדיף לטפל קודם בפטיפון ואיפה קונים תקליטים במצב טוב?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
AVIH63 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.
בקצרה:
יצא לי לשמוע ביצוע שבמקורו הוקלט על ויניל באמצע שנות השישים, ורציתי להקשיב למקור קרוב ככל האפשר.
לא ידעתי האם לקנות דיסק או להשקיע בפטיפון. לבסוף לאחר לבטים הנחתי ידי על טורנס TD-165 גרוטאה, שנקנה בחו"ל במחיר מופקע של 100 יורו... (ללא מכסה, ללא מחט, ומחזיק-משקולות-נגד-החלקה שבור)
עבר ניקיון + שימון הציר וראש חדש אורטופון 2M אדום (לא אידאלי למשקל הזרוע אבל בתחום הסביר).
הזרוע TP-11 עברה כיול עם פרוטרקטור חינמי מודפס. הגיע גם פרה אמפליפייר EMOTIVA XPS1
שמתי תקליט שנשמר אצלי במקרה מליפני 30 שנה בערך. לא האמנתי למשמע אוזניי, הסטאפ הנ"ל, ברמת כניסה לתחום, נשמע טוב לפחות כמו אותו דיסק מנוגן על ידי מרנץ ישן CD-63MKII שזכה בזמנו לבחירת עורכים ועלה משכורת חודשית. איכות ההבחנה של האורטופון טובה משל הCD אם כי הבאסים קצת פחות מודגשים (סה"כ בינתיים 300 יורו בערך- פטיפון +פרה+ראש).
שאר התקליטים שנוגנו נשמעו טוב. מסקנה - ויניל נשמע מעולה גם עם השקעה צנועה יחסית.
לאחר ההקדמה המייגעת, יש לי שתי שאלות:
1. איפה ניתן להשיג בארץ או בח"ל תקליטים (מוזיקה קלאסית בעיקר), באיכות התאמת את המוצהר ע"י המוכר, העוברים ניקוי מיקצועי לפני השליחה?
2. מה לשפץ קודם בפטיפון? (רצועה, חוטים לראש, בסיס, משכך לצלחת, שיכוך פנימי וכו) הזמנתי משקל דיגיטלי, ספייקים סינים, וקונקטורים RCA במקום החוטים הארוכים לפרה. אני בתהליך הכנת מכסה פרספקס.
בתודה מראש!!

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

קודם כל תחליף ראש. ה- 2M האדום פושר מאו אפילו "למחירו". משהו כמו ה- Denon DL110 יעשה לפטיפון ולתקליטים הרבה יותר צדק.
אין שום בעיה עם פרוטרקטור חינמי שהורדת, כל עוד הוא טוב ומדוייק (יש מעולים להורדה - ראה בקישורים למעלה בפורום), והודפס במידות הנכונות (מדפסות סוטות במעט מידי פעם, ולכל על פרוטרקטור רציני יש קטעים למדידה).

החלפת חיווט - לא צריך
בסיס משכך - מאוד תלוי איפה הפטיפון עומד, אבל חשוב ביותר שיהיה יציב מאשר משכך
שיכוך פנימי - לא ממש קריטי. אולי רק לתת-השלדה.
יציאות RCA - יש להן רק משמעות קוסמטית.
למה ספייקים? את פילוס הצלחת מבצעים בטורנס על ידי הברגים שמכוונים את עומס הקפיצים של תת-השלדה. ספייקים נוספים (סיניים!) רק יסבכו את הכיוון.
רצועה? - רק אם מהירות הסיבוב של הצלחת לא נכונה. בדקת?

תקליטים קלאסיים יש לא מעט. לדוגמא, חנות B-side בדקום ת"א הוציאה לאחרונה אוסף גדול, שנראה (עוד לא בדקתי) במצב מעולה. ניקוי? אני לא בטוח שזה יועיל, בכל מקרה - זה מאוד ייקר את התקליטים - נקה בעצמך. ואיזה משלוח - אתה צריך לשבת ולחטט בארגזים...

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

AVIH63 כתב:מסקנה - ויניל נשמע מעולה גם עם השקעה צנועה יחסית.
...
נכון מאד, ואין לנו אלא להצר על כך שיש כל מיני "אודיופילים" ו"מומחים" מטעם עצמם (בעיקר באתרים מקבילים) שמנסים כל העת לשכנע את קוראיהם שללא הוצאות של אלפים רבים וגם עשרות אלפי שקלים, אין טעם להיכנס לעולם הויניל. בבל"ת.

איפה ניתן להשיג בארץ או בח"ל תקליטים (מוזיקה קלאסית בעיקר), באיכות התאמת את המוצהר ע"י המוכר, העוברים ניקוי מיקצועי לפני השליחה?
...
אין כל הכרח בניקוי, מקצועי או לא, של כל תקליט בטרם הוא יוצא אליך. תקליט שנשמר היטב ובמצב נקי אינו זקוק כלל לניקוי אי פעם, להוציא הברשה קלילה של אבק שעשוי להיצמד אליו עקב ההוצאה מהעטיפה (מה ששוב מביא אותי לאותם "מומחים" הנ"ל המנסים לפמפם שחייבים - אבל חייבים - לנקות כל תקליט לפני כל השמעה מחדש, כמובן תוך שימוש במכונות ניקוי יעודיות שעולות גם הן אלפים ועשרות אלפים. עוד בבל"ת).
.Anything can be done, but it's only done if it's done

לירן_ב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #4 

מצטרף לדעה להחליף ראש. יש לי TD160 שהיה לו את הראש הזה, החלפתי בהמלצת מומחי הפורום ל DL110 וההבדל עצום.

לגבי תקליטים לא לקנות בארץ !!!
תקנה כאן - https://www.discogs.com
מחירים שפויים ויש הכל
שים לב שהמצב הוא לפחות very good plus, חפש תקליט , תוסיף לסל ואז תבדוק איזה תקליטים נוספים מציע אותו המוכר - לרוב זה סוחרים שיש להם אלפי תקליטים ואז המשלוח זול לכל תקליט

AVIH63 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה למגיבים.
1. פרוטרקטור הורד מVINYLENGINE, סטרובוסקופ העלה שמהירות הסיבוב תקינה, אבל בכ"ז הרצועה בת 20 לפני 10 שנים...
2. חוטי הסיגנל ארוכים והקונקטורים מחומצנים, ג'יייפה לגמרי, יש טעם לעניות דעתי לקצר את המרחק (והקיבול) לפרה (אולי להכניס את הפרה לתוך מסגרת הפטיפון במקום לשאירו בחוץ, יש מספיק מקום בפנים).
3. לגבי ניקוי, אני לא מתכוון לרכוש תכשירים ומכונות אלא להתארגן על קומבינת שואב אבק ונוזל ניקוי מפיתוח עצמי, התקליטים שלי חייבים ניקוי, הרבה הרבה זמן עבר מאז שנרכשו והגיל נשמע עליהם..
4. "הספייקים" הסינים נועדו לפלס את המכשיר על מדף יעודי שייתלה על הקיר, מחירם כ20 סנט ליחידה כלומר קונסים קטנים מתכתיים עם הברגה אפילו לא משהו יעודי לאודיו, יש לי החשד שהם לכל היותר, יפלו כחוט השערה מספייקים יעודיים עם תכולת שמן נחשים משובח במחיר 100$ ליחידה. לא חושב שפתחו אי פעם את ברגי תת השלדה אני מניח ששמרו על פילוס (הזמנתי פלס בועית והנושא ייבדק).
5. DENON DL110 עולה 300$ בחו"ל, הרעיון היה לבחון את הנושא ברמה הפיננסית הצנועה ביותר, אני אבדוק את הנושא של הראש יותר לעומק בעתיד.
כרגע ה2M מספק צליל נעים מאד עם הפרדה טובה, חסר טיפונת באס.
6. תודה על ההפנייה ל B-SIDE אבקר אותם.
להשתמע.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@AVIH63
·
1) VE זה מצויין, אבל יש שם הרבה פרוטרקטורים להורדה. אני אוהב להשתמש בפרוטרקטור קשת ייעודי לכל זרוע (אפשר להוריד מחולל כזה ב- VE), אבל גם פרוטרקטור "שתי נקודות" יעשה את העבודה למחטים קוניות ואליפטיות, אם מקפידים על הדיוק.

אם מהירות הסיבוב נכונה - עזוב את הרצועה בשקט. לא צריך להחליף, רק כי רוצים להחליף.

2) אם אתה לא יודע להתאים התנגדות וקיבול באופן מדוייק לכל ראש בנפרד (ובודדים בימנו עוד יודעים - אני בטח שלא...), אל תכנס לזה - אתה יכול להזיק לצליל בכבל "עבה וקצר" בדיוק כמו שאתה יכול להועיל. בכל מקרה ההבדל בראשים הרלונטיים הוא מאוד קטן. קח בחשבון שברגע שאתה מתחיל להתעסק עם הכבילה, אתה צריך גם להתעסק הם ההארקה ושלל בעיות ההמהום שנגזרות משינוי סכימת ההארקה, וזה כבר צרה שיכולה להיות לא קטנה.

3) עזוב אותך משואבי אבק - קנה גיגית ב- 250 ש"ח - מנקה מעולה.

4) שים לב שהחלק שצריך פילוס הוא הפלטה ולא הפטיפון. את פילוס הפלטה עושים על-ידי כיוון עומס שלושת הקפיצים של תת השילדה. ספייקים - וממש לא משנה מי מייצר אותם, מאפשרים פילוס של תיבת הפטיפון, שזה לא מה שאתה צריך.

5) לגבי הראש, לבחירתך כמובן, אבל הקיים הוא נקודת התורפה הגדולה ביותר בפטיפון שלך כרגע, וה- DL110 ניתן להשגה בפחות ממה שאתה חושב.

בכל מקרה - תהנה ושבת שלום (f)

AVIH63 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

שוב תודה לעונים.
תקון טעות קלה : המכשיר הוא TD-166.
הפרוטרקטור שהורד מיועד ספציפית למשפחת טורנס הכוללת את הדגם ברשותי,

נראה לי שאנסה את המלצתכם להחליף את הראש, יהיה מעניין מאד לשמוע משהו שאמור להיות יותר טוב מהסטאפ הנוכחי, גם אם לא ימצא חן בעיני עדיין שווה לנסות במחיר עדיין סביר.
לגבי קיצור חוטי כניסת הפרה, העיניין הפיך, 1/2 שעת עבודה בנחת עם מלחם תתן תשובה.
לגבי הורדת הקיבול וכ"ו, זה תלוי בעכבת הכניסה של הקדם מגבר, המטרה, אם אני מבין נכון היא להתאים את עכבת מוצא הראש כדי להעביר את מכסימום ההספק הנוצר ע"י הראש לפרה, עניין לא פשוט כיוון שהעכבה משתנה עם התדר, אבל מאד פשוט לבדוק את זה, לגבי הווצרות האם, אני לא חושש יותר מידי.
ספייקים נועדו לחפות על עקמומיות היידים שלי בהרכבת המדף, גם עם פלס ...
לגבי גיגית, יישר כח למחקר, נתקלתי במאמר מעניין של כימאי לגבי המבנה הכימי של ויניל, וההמלצות היו בעד שימוש במים, IPA וחומר הרטבה מאיכות גבוהה ככל האפשר, המלצה חד משמעית היתה לנקות ולשטוף לאחר מכן עם מים ולשאוב על מנת להמעיט ככל האפשר את זמן המגע של המנקה עם הויניל. אשלח לינק אם אמצא את המאמר.
בינתיים מנקה עם מברשת יבשה....

AVIH63 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

לינק למאמר על נוזלי ניקוי לויניל

שליחה #8 

http://forums.stevehoffman.tv/threads/a ... ids.58986/
ללא ספק אכילת ראש אבל שווה לעלעל.

avile7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

תקליטים

שליחה #9 

מחירי התקליטים שודרגו כלפי מעלה ע"י בעלי החנויות,
לפני שנתיים לערך כשנוצרה התענינות.
לגבי תקליטים קלאסיים רמת המחיר עדיין נמוכה ביחס לאיכותם.
בחנות חור בשחור למשל תמצא תקליטים איכותיים,ששוכבים שם ללא דורש ,
ובמחירים הוגנים.
ייתכן שתמצא גם באוזן השלישית ובעוד חנויות יד שניה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: תקליטים

שליחה #10 

avile7 כתב:מחירי התקליטים שודרגו כלפי מעלה ע"י בעלי החנויות,
לפני שנתיים לערך כשנוצרה התענינות.
לגבי תקליטים קלאסיים רמת המחיר עדיין נמוכה ביחס לאיכותם.
בחנות חור בשחור למשל תמצא תקליטים איכותיים,ששוכבים שם ללא דורש ,
ובמחירים הוגנים.
ייתכן שתמצא גם באוזן השלישית ובעוד חנויות יד שניה.
...
מחירי התקליטים הוקפצו למעלה כבר לפני הרבה יותר משנתיים (גם בחו"ל, אגב). העניין המחודש בויניל החל כבר לפני עשור ויותר. לגבי תקליטים קלאסיים (כלומר מוזיקה קלאסית) גם אני התרשמתי שבמקרים רבים ניתן להשיגם במצב מצוין ובמחירים נוחים יחסית, וההסבר האפשרי: תקליטים כאלה נרכשו ע"י קהל שנטה יותר לשמור על תקליטיו כראוי, והביקוש להם כיום נמוך.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

הסבר אחר -
רו הביקוש הפורה לתקליטים מגיע מכיוון של היפסטרים מגניבים, שכידוע 48% מהם קונים תקליטים ופטיפונים ולא מקשיבים להם לעולם.
לשמחתנו (אוהבי המוזיקה הקלאסית), אלו אנשים שמוזיקה קלאסית לא ממש מעניינת אותם :)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

nkorah כתב:הסבר אחר -
רו הביקוש הפורה לתקליטים מגיע מכיוון של היפסטרים מגניבים, שכידוע 48% מהם קונים תקליטים ופטיפונים ולא מקשיבים להם לעולם.
לשמחתנו (אוהבי המוזיקה הקלאסית), אלו אנשים שמוזיקה קלאסית לא ממש מעניינת אותם :)
...
... וזו לפחות אחת הסיבות שהביקוש נמוך, כפי שכתבתי.

AVIH63 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

פרט להוצאה של מינמום 2000-1500 ש"ח (פטיפון + מכסה + ראש +מברשת+קדם מגבר וכ"ו), יומיים השקעה בהבנה איך מתחילים לכייל את המכשיר, לפני שניתן לשמוע משהו וכל הנפח, המשקל, וההתעסקות עם התקליטים שהיא בעיני לא ממש אטרקטיבית (יסלחו לי המכורים...) קשה לי לראות למה מישהו ירצה להכנס לתחום רק בשביל להיות מגניב....

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #14 

זה סוג של אמירה. כמו המכוניות הקטנות האלה של מרצדס שמחנים לרוחב. הן יקרות בטרוף, נראות כמו קרצייה, לא נוחות וטובות רק בתל-אביב. העיקר קוראים להן "סמארט". אולי חושבים שהתדמית מחייבת... בכל מקרה, אחרי שהם מילאו את כל הרשימה שציינת קודם הם יושבים בבית עם הפטפון המחורבן שהם רכשו ב-800% מתח רווחים ב"הכל מסין" בסנטר ומתמוגגים מג'סטין טימברלייק שהם קנו לאישה ליום הוולנטיין ב-"אוזן". זה שעל המחט יש 13 גרם של משקל ושהיא פונה לשעה שלוש בשעת הניגון מכיוון שהם שינעו את הרכש החדש בארגז של הטוסטוס (שהם קוראים לו 'אופנוע') - לא באמת משנה להם. הם גילו את ה'אוסף' מחדש והם עכשיו בפייס - מספרים לכל החברים שלהם שעדיין לא נדפקו לגמרי. זה ייקח עוד שבוע וגם החברים יגיעו לעיר הגדולה. לא הייתי מאמין בעצמי אם לא היו לנו שכנים כאלה.

AVIH63 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

ואי קשה.
נניח לרגע שאין לי בעייה עם ג'סטין טימבלייק, היות ולא שמעתי את הנ"ל, לא יכול לשפוט.
אבל נשגב מבינתי העיניין עם האמירה, כלומר,
אני לא מעריך בן אדם יותר בגלל שהוא מחזיק בפטיפון, במעבד מזון או בממותה חייה (נו, האמת, הממותה די מעניינת לי. ... ).
איפה האנשים האילו איבדו את הכוון בחיים?
אולי בסופו של דבר אחד מהאנשים שיחשבו שזה מגניב יתעניין באמת ובתמים בנושא וייצא משהו טוב.
אם קניית ההמיכשור משרתת משהו בעל ערך אצלם כפי שהם מבינים את זה אז שייבושם להם, ושימשיכו....

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #16 

רוצה לתרום לך עוד כמה מילים בענייני ראש הפטפון, בהתייחס לכבל, קיבולים, התנגדויות ושאר ירקות.
גם כאן רבה מאד המהומה האודיופילית, שתמיד יש לה מכנה משותף ברור: אנשים יקרים שאוספים בקפידה כל בדל מידע טכני ומונח מקצועי שאין להם שמץ של מושג מהו, ואז מגלגלים בעיניים בורקות את כל אלה באויר כאבני חן צבעוניות, ובונים תורות-על.

לענייננו, ובלי להציף אותך יותר מדי בים של הסברים:

הראש הקיים שלך, ה-Ortofon, הוא מסוג Moving Magnet. ראשים כאלה רוצים לראות בכניסת המגבר התנגדות כניסה גבוהה (עשרות קילואומים), ואז הם במיטבם. להתנגדות הכבל במקרה זה אין שום משמעות.
מה כן חשוב בראשי MM? הקיבול ה״פרזיטי״ של הכבל. ישנה תופעה שהסליל הפנימי שבראש, יחד עם קיבול הכבל, יוצרים ״מעגל מכוון״ (Tuned circuit), שמזיק לעקום ההענות. מדגיש את האמצעיים, ואז יורד בתלילות וחותך גבוהים.
כל זה שולי למדי, ואם הכבל הקיים סביר ובאורך של כמטר אזי אין בעיה!

אם תחליף כמומלץ כאן לראש של Denon הרי שאתה נכנס לעולם ראשי ה-Moving coil, והדגם המסוים שהומלץ מפיק מתח יציאה ברמות דומות ל-MM.
פה אין בעיית קיבול! וגם אין בעיית אורך כבל!
מה כן?
התנגדות הכניסה במגבר צריכה להיות נמוכה. לא זהה לראש, אלא נמוכה. נניח 50 או 100 אום. כך הראש יהיה במיטבו.
אם הפרה שלך לא מצוייד בבורר או מתג מתאים, הרי שפשוט מוסיפים כאלה נגדים במקביל לכניסה, על הדקי המגבר.
איזה ערך?
זה שעושה הכי נעים באוזן! (ההבדלים ממש קטנים). מנסים שניים שלשה, מחליטים, וסוגרים עניין.
יש יצרן ישראלי מכובד שמייצר ומוכר מתאמי RCA-RCA מיוחדים לעניין הזה, שמכילים בתוכם נגד פשוט.

וזה כל הסיפור.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

@רונן-ש
·
דווקא ה- Denon Dl110 עליו הומלץ כאן פועל במיטבו מול עכבת כניסה גבוהה, כמו של ראשי MM, של 47K אום.

מנסיון, הוא נשמע במיטבו בכניסת MM "רגילה" (f)

מפרט

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #18 

אז מעולה!
נפתרו כל הבעיות (הלא-קיימות), ואין מה לנגוע בכבל.

ניב, קראתי על ה-DL-110 שהוא ״שונא״ פטיפונים עם הרבה מתכת, בגלל המגנטים החזקים שלו. נניח פלטה מתכתית כבדה, או מסגרת מתכתית של הפטיפון עצמו.
זה כתוב במפרט.

יש בזה ממש?

AVIH63 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

לגבי
"ה-DL-110 ״שונא״ פטיפונים עם הרבה מתכת, בגלל המגנטים החזקים שלו. נניח פלטה מתכתית כבדה, או מסגרת מתכתית של הפטיפון עצמו. זה כתוב במפרט. "

אני חושב שאם הפלטה או המסגרת מאלומיניום אין עם זה בעייה, לאלומיניום ונחושת אין תכונות מגנטיות לפחות לא במתח נמוך.. פלדה, כרום או ברזל יש ויש.
בנוסף, אמנם כינראה שניתן לחבר אותו לפרה עם כניסת MM, אבל הסיגנל שהוא מייצר חלש משמעותית מזה של האורטופון.
זה לא משנה לי ממש כיוון שהפרה שלי מכיל הכנה לMC עם נגדים שונים שניתן לשחק איתם.
לגבי אורך הכבלים, בסיגנלים בגובה מיליוולטים, מניסיוני,תמיד עדיף קצר ומסוכך הייטב, אלא אם כן האורך מחושב כחלק מעכבת הכניסה של המגבר.
במיקרה שלי, הTD166 מגיע עם 1.5 מ' חוט, מיותר.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אני לא מכיר את המגבלה הזאת -
שמעתי את ה- 110 על Thorens TD145, על Lenco ועל Technics אני לא זוכר בדיוק איזה דגם. שני הראשונים עם צלחות ברזל במשקל כ- 3 ק"ג, ושלדות ברזל - אני לא יודע אם זה נחשב "הרבה", אבל מעולם לא נתקלתי בשום בעיה. להפך - אני מכיר אותו כראש ידידותי וגמיש, ש"מסתדר" כמעט עם כל זרוע.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”