בחירת מטחנה: Graef CM 70, 702 או Delonghi KG79.

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
EQUINOX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אנחנו משתמשים במקינטה בריקה 4 ו-2.
עד היום טוחנים עם מטחנה ידנית (גנרית למדי, חיקוי בינוני של Porlex מאמזון) שהתקלקלה לאחרונה.
אין כוונה להשתדרג בעתיד הקרובה למכונה אוטומטית/חצי אוטומטית.

אשמח לדעת:
1. מה ההבדלים בין Graef CM 70 ו-702?
2. האם יש עדיפות ברורה לאחת מהשלוש?
3. אמינות (ספציפית האם למישהו יש דיס-המלצה)?
4. האם מטחנה של Hario או Porlex עדיפה עליהן בקונסיסטנטיות?

אם ההבדלים ביניהן לא גדולים, אני מעדיף את הזול (Delonghi KG79).

תודה רבה לעוזרים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

הייתי הולך על הדלונגי. למקינטה היא בסדר ותחזיק מעמד יותר מגראף. פורלקס וכו' פחות אחידות בטחינה וידניות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

EQUINOX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אז קניתי אתמול את הדלונגי (יש מצב שהאחרונה בחיפה).
רשמים ראשוניים משימוש למקינטה בריקה 2 כוסות.

הטוב
  • זריזה
  • קלה לתפעול (Dummy-Proof)
  • קטנה
  • גודל הגרגרים ברמת הטחינה הדקה ביותר טובה לבריקה.
  • קונסיסטניות הגרגר די טובה (עדיין בוחן זאת).
  • נגמרו ימי ה-Formarm Workout
הפחות טוב
  • גודל הגרגרים ברמת הטחינה הדקה ביותר טובה לבריקה.. ברור שלי שלמכונת אספרסו בלחץ גבוה זה לא מספיק טוב.
    אבל מהניסיון שלי קצת יותר דק היה עוד יותר טוב ומפיק יותר קרמה וטעמים טיפה יותר מודגשים.
  • קונסיסטניות הגרגר די טובה..
  • יש קצת גושים אבל מתפרקים בנגיעה.
  • לכלוך שלא קיים במטחנה ידנית (צריך ללמוד להתרגל ולמזער).
  • רועשת (לא בקטע מוגזם).
אם יש שאלות, שוט.

yoni1990
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

תודה רבה על חוות הדעת לאחר הרכישה!
אני גם כמוך טוחן לבריקה עם מטחנה ידנית של הריו וקצת מאוכזב מהעניין של אחידות הגרגירים ובעיקר מכך שלצד הגרגירים הגרוסים יש גם כמו אבקה של קפה שמשפיעה לרעה לאחר מכן על התפרצות הקפה בבריקה כי היא גורמת למין סתימה.
השאלה שלי היא האם בדלונגי גם יש את האבקה הזו או שהיא מוציאה רק גרגירים קטנים ואחידים?
והאם רמת הטחינה הדקה ביותר היא בערך בגודל של גרגירי סוכר?

EQUINOX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

בנוגע לאבקה, אני די בטוח שאין.
בנוגע לגודל הגרגר, אבדוק את זה מחר בהפוך של הבוקר ואומר לך.
דווקא ראיתי ביקורות שבהן הוצגה ההאריו כמטחנה שאיכות הטחינה שלה עולה על מטחנה חשמלית.

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #6 

יש מוד לדלונגי שמאפשר לטחון דק יותר עד כדי אספרסו. אם אתה קונה מכונת אספרסו, אז אפשר למצוא מטחנות יד שניה סבירות לגמרי (אסקסו או לליט) ועדיף כי אז אפשר לשמור את הדלונגי מכוונת למקינטה או לנטול וכו' וכו'. למען האמת, הוצאתי אחלה קפה מהמקינטה עוד לפני כן ממטחנת סכינים פשוטה של בראון, ובגלל שתמיד שקלתי 18 גרם לפני הטחינה היה לי די פשוט לשמור על עקביות. כשעברתי למליטה מולינו (שמאוד דומה לדלונגי, אותם סכינים לדעתי) לא ראיתי שיפור באיכות הקפה. כדאי להכין משפך מכוס חד פעמית, ולחתוך את התחתית ככה שזה נכנס 2 ממ אל תוך המשפך של המקינטה. הרבה יותר נוח מאשר למלא את המשפך בכף. כשהשתדרגתי בציוד (מכונת אספרסו ומטחנה) נתתי את המליטה לאחי והוא מבסוט ממנה עד השמיים. הוא נהנה מהרעש הצווחני שלה לפני הקפה שזו מעין התניה פאבלובית לדעתי... אשתו פסיכולוגית... ולעיתים הוא פשוט ניגש ומלטף אותה על השיש - את המטחנה !

לגבי הריו, קניתי HARIO SLIM לפני כחודש ולדעתי הקשר בין הביקורות האוהדות סביב המותג הזה והמציאות הוא רופף ביותר. זה אולי טוב עבור טחינה גסה (מקינטה או דריפ) אבל זהו וגם אז לא משהו.

לגבי טחינה למקניטה. לפני כחודשיים, בדרך למפגש סופשבוע עם חברים בצפון, עצרתי אצל גלעד מ"נגרו" והוא טחן עבורי חבילה של קפה "באלי" שלו עבור מקינטה. יש לו מטחנה מסחרית עלומת שם אבל מאוד מדוייקת. מעולם לא ראיתי טחינה כל כך אחידה ולמען האמת - הקפה שיצא באותו סופשבוע היה פנטסטי ובמקום לשבח את החבר שעשה מנגל במשך 4 שעות רצוף - שיבחו את הבריסטה (אותי) כל פעם שעשיתי נגלה על הגזיות. עד אז חשבתי שגם מטחנה פשוטה מספיק טובה למקינטה, אבל מספיק טובה זה לא בדיוק הכי טובה ויש הבדל.

EQUINOX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@katzer

יש מוד לדלונגי שמאפשר לטחון דק יותר עד כדי אספרסו.
...
אני מניח שאתה מתכוון למוד שאינו ניתן לכיוון באמצעות החוגה שמציינת את גודל הגרגר?
תוכל להרחיב?

גם לי יש מטחנת סכינים גרמנית כלשהי ואני חייב לומר שאני מרגיש את ההבדל. גם הבריקה פחות אוהבת את "טחינת הסכינים": הנביעה לא חלקה וזה לדעתי נובע מגרגרים לא אחידים. בנוסף קשה מאוד "לכייל", קרי לדעת מתי להפסיק לטחון. לפעמים יוצא לי טחון של טורקי ולפעמים דריפ ולפעמים מצליח לפגוע. אחרון והכי משמעותי, נדמה לי שהגרגרים מתחממים בגלל המכניקה של החיתוך במטחנת סכינים. זה מאוורר מהם ארומות משמעותיות.
אהבתי את הטיפ עם הכוס החד"פ, תודה.

בנוגע להאריו, זה באמת mind boggling שהמשתמשים הישראלים לא עפים עליה ובארה"ב (משם מגיעות רוב הביקורות) זובחים לה קורבנות :wink:

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #8 

http://ping-pong-balls.blogspot.co.il/2 ... o.html?m=1

לדעתי הבריקה זה
Excercise in frustration
אחד גדול.
אם יש לך מייצור של לפני כמה שנים אז ניחא. אני קניתי את שלי בשנה האחרונה וזה די ג׳אנק:
ההברגה חרוטה בצורה מרושלת ויש בריחת לחץ, ביאלטי גם ביטלו את הגומיה סביב המסננת כדי לחסוך חצי גרוש. גם התושבת של המשקולת לא בנויה טוב ויש המון קילוחים לפני הפריצה שמעכבים את הפריצה וגורמים לקפה להישרף, או סתם להתבשל יותר מדי. כלומר בריקה זה צעד לכיוון אספרסו, אבל בגלל שאין שליטה על הטמפרטורה או הלחץ, זה צעד לעבר אספרסו לא איכותי וכמה שיותר התעסקתי עם זה ככה יותר הערכתי את הפרנציפ הפשוט והיעיל של המקינטה הרגילה שבגלל שהלחץ קבוע (1 באר) והטמפ קבועה (רתיחה) הפרמטרים קבועים ואפשר לשחק עם הטחינה ולקבל אחלה תוצאות בעקביות. הקפה עדין יותר מאשר הפאנץ׳ של האספרסו, וזה משקה אחר וטוב וטעים.
אפרופו - גם מקינטה צריך לדעת לייצר. מניסיון: ביאלטי ו-gat יודעים. ארקוסטיל בפירוש לא ואכתוב על זה בהזדמנות.

לגבי ההייפ סביב ההאריו - באין ציפור שיר גם תחת זמיר. כשאתה עובר מקפה פרקולטר שלfolgers, לטחינה טריה אתה כבר משתדרג ברמות. אני גרתי 10 שנים בארהב. יש קפה דריפ איכותי פה ושם אבל זה נדיר. הרוב על הפנים. קח את זה שההאריו זול ואחרי 80 שניות של טחינה ידנית אתה מתוגמל בקפה טוב יותר ממה שאתה רגיל - זו התניה עם צ׳ופר - ברור שאנשים יאהבו את זה. מה גם שלטחון בזה גס לדריפ זה פחות מאמץ מדק למקינטה. זה שלמוצר יש 20000 ביקורות חיוביות באמזון לא אומר הרבה.

את ההאריו הזמנתי באיביי מיפן (חצי מחיר בערך מאשר בחנויות) כדי לראות אם שווה לקחת לטיולים עם המקינטה והגזיה... לדעתי לא....

yoni1990
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #9 

katzer כתב: לגבי הריו, קניתי HARIO SLIM לפני כחודש ולדעתי הקשר בין הביקורות האוהדות סביב המותג הזה והמציאות הוא רופף ביותר. זה אולי טוב עבור טחינה גסה (מקינטה או דריפ) אבל זהו וגם אז לא משהו.
...
האם גם אתה יכול לאשר שבטחינה עם ההאריו (לרמה של מקינטה) יוצאים גרגירים קטנים אבל יש איתם גם חלקיקים ממש קטנים שהם כמו אבקה?
דרך אגב, שמעת על המוד שאפשר לעשות להאריו? האמת שאני עשיתי אותו כבר בימים הראשונים שקיבלתי אותה, ויש מצב שזה נותן מעט יותר אחידות בטחינה. בעיקרון המוד אמור לבטל כל מיני ויברציות ולמלא רווחים שגורמים לחלקים לזוז בעת הטחינה.

EQUINOX פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

yoni1990 כתב:תודה רבה על חוות הדעת לאחר הרכישה!
אני גם כמוך טוחן לבריקה עם מטחנה ידנית של הריו וקצת מאוכזב מהעניין של אחידות הגרגירים ובעיקר מכך שלצד הגרגירים הגרוסים יש גם כמו אבקה של קפה שמשפיעה לרעה לאחר מכן על התפרצות הקפה בבריקה כי היא גורמת למין סתימה.
השאלה שלי היא האם בדלונגי גם יש את האבקה הזו או שהיא מוציאה רק גרגירים קטנים ואחידים?
והאם רמת הטחינה הדקה ביותר היא בערך בגודל של גרגירי סוכר?
...
טוב אז אבקה אין.
על הדרגה הכי Fine גודל הגרגרים ברובו קטן יותר מגרגר סוכר.

תודה @katzer

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”