תשתית ADSL בזק בבית משותף
שלום,
אני שוכר דירה (קומה עליונה) בבית משותף.
בקומה למטה יש לדיירים קו בזק/תשתית ADSL (אין שימוש בטלפון, תקנו אותי אם זה לא אותו הדבר).
טכנאי של בזק היה בדירה ואמר שאין תשתית וצריך להזמין טכנאי של 018 ולשלם לו 250 ש"ח עבור התקנת קו.
בעל הדירה שמבין קצת בתשתיות תקשורת חשף את הכבל תקשורת מהקומה התחתונה לעליונה אמר שהטכנאי בזק יכול לחבר אותנו למרכזיה דרך הכבל הזה. הוא גם טוען שאנחנו יכולים להעתיק את הקו אחרי שאנחנו עוזבים.
אני פחות מבין בנושא ורציתי לדעת האם יכולים לעבוד שני מנויים שונים (תשתית וספק) של ADSL על אותו קו בזק?
אם כן האם ניתן לחבר את הקומה העליונה לאותו קו בלי לעבור במרכזיה?
אם לא האם בעל הדירה הוא זה שאמור לשלם עבור הכנת התשתית/טכנאי כי היא נשארת בדירה?
האם העתקת קו זה אומר העתקת המספר? אם בדירה הבאה שאעבור אליה יש קו בזק אז מזה למה אני צריך להעתיק את הקו?
תודה רבה מראש לכל המבינים והעוזרים
רועי
אני שוכר דירה (קומה עליונה) בבית משותף.
בקומה למטה יש לדיירים קו בזק/תשתית ADSL (אין שימוש בטלפון, תקנו אותי אם זה לא אותו הדבר).
טכנאי של בזק היה בדירה ואמר שאין תשתית וצריך להזמין טכנאי של 018 ולשלם לו 250 ש"ח עבור התקנת קו.
בעל הדירה שמבין קצת בתשתיות תקשורת חשף את הכבל תקשורת מהקומה התחתונה לעליונה אמר שהטכנאי בזק יכול לחבר אותנו למרכזיה דרך הכבל הזה. הוא גם טוען שאנחנו יכולים להעתיק את הקו אחרי שאנחנו עוזבים.
אני פחות מבין בנושא ורציתי לדעת האם יכולים לעבוד שני מנויים שונים (תשתית וספק) של ADSL על אותו קו בזק?
אם כן האם ניתן לחבר את הקומה העליונה לאותו קו בלי לעבור במרכזיה?
אם לא האם בעל הדירה הוא זה שאמור לשלם עבור הכנת התשתית/טכנאי כי היא נשארת בדירה?
האם העתקת קו זה אומר העתקת המספר? אם בדירה הבאה שאעבור אליה יש קו בזק אז מזה למה אני צריך להעתיק את הקו?
תודה רבה מראש לכל המבינים והעוזרים
רועי
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
@Rpz79
·בבניין לקומה מתחתך מגיע כבל עם שיכול לחבר כמה קווים. החוסר בתשתית שהיה אומר שאין תשתית בין הארון בקומה לדירה עצמה. כאשר בעל הדירה שלך הכין את המקטע בין הארון לדירה, טכנאי של בזק כבר יוכל לחבר את הקו למרכזיה של בזק. אין קשר לשכנים למטה.
כאשר תרצה להעתיק את הקו לדירה הבאה, אתה תעתיק רק את המספר. במידה ובדירה הבאה יהיה כבר קו קיים, הוא ינותק, ובמקומו יחובר קו קו שלך. היום זאת פעולה שנעשת מרחוק בצורה ממוחשבת.
מקווה שעניתי לך ברור:)
·בבניין לקומה מתחתך מגיע כבל עם שיכול לחבר כמה קווים. החוסר בתשתית שהיה אומר שאין תשתית בין הארון בקומה לדירה עצמה. כאשר בעל הדירה שלך הכין את המקטע בין הארון לדירה, טכנאי של בזק כבר יוכל לחבר את הקו למרכזיה של בזק. אין קשר לשכנים למטה.
כאשר תרצה להעתיק את הקו לדירה הבאה, אתה תעתיק רק את המספר. במידה ובדירה הבאה יהיה כבר קו קיים, הוא ינותק, ובמקומו יחובר קו קו שלך. היום זאת פעולה שנעשת מרחוק בצורה ממוחשבת.
מקווה שעניתי לך ברור:)
https://selfsales.bezeq.co.il/?locations=64&WT.ac=ss-internet-100benco6 כתב:כרגע יש בבזק מבצע חודש חינם + התקנה חינם
תתחבר ואחרי חודש תתנתק ותעבור ל018
רק ככה בזק מבינים כנראה...
מתוך ה-PDF של התנאי שימוש:
"מבצע: עד לתאריך 2.4.17 במקום האמור בטבלה דמי ההתקנה של אינטרנט וטלפוניה 177.84
₪ להתקנת קו חדש ו 69.03 ₪ לחיבור קו מחדש )עד 3 התקנות/חיבורים ללקוח(."
ז"א שעלות ההתקנה היא לא בחינם אלא 178 ש"ח.
עכשיו אני רוצה להבין עוד משהו ברשותכם.
יש את הקו הפיזי - התשתית מהנקודה בדירה למרכזיה ויש את הקו הוירטואלי - המספר טלפון במרכזיה הממוחשבת.
האם אפשר לפרק פה עלויות? ז"א האם אפשר לשלם/לתמחר התקנת תשתית בלי קו וירטואלי/מספר ?
במילים אחרות האם אחרי שנעזוב ונגיד שננייד את הקו יבוא דייר חדש וינייד או יעשה קו חדש ולא יצטרך לשלם "דמי התקנה" ?
שוב תודה רבה מראש על העזרה
רועי